X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciabos gratulacje, ustepujemy Wam I miesjca na forumowego klocuszka :)

Nynka pytałam o cwiczenia i lekarz mi odpowiedział że to indywidualna sprawa każdej kobiety, że to my powinniśmy czuć najlepiej czy jestesmy w stanie cwiczyc, od strony medycznej u mnie wszystko ok i mówi że organizm mi sam powie czy jestem w stanie do wysiłku fizycznego

1usa3e5el69vdydq.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, a jak u was ta wysypka wygląda? I gdzie jest?

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Mycha, a jak u was ta wysypka wygląda? I gdzie jest?

Krostki na klatce piersiowej lekko zaognione i trochę na twarzy w okolicach oczu. Na początku myślałam, że to potówki, ale pojawiło się ich więcej w ciągu dnia, a dziś nie było zbyt ciepło.

Juz jedną wysypkę przeszliśmy z 2 tygodnie temu. Wtedy mały miał krostki tylko na nóżkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 22:17

• Wowka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korzystając z tego że mały śpi też się położyłam zdrzemnąć. Spałam dwie godziny :D księciuniu dalej śpi od 19... magiczny trik- okryłam go swoją bluzą, dziś noszoną. Nie chciało mi się iść do sypialni po kocyk :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 23:12

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś mocno na twarzy, ale i na nóżkach i brzuszku. Więc chyba to też uczulenie ale dosyć mocno ją wysypało. Bo już kuzynka nastraszyła mnie jakimś rumieniem zakaźnym, ale lekarz chyba by się poznał jak byłam.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, pewnie Ania konsumuje bo Kattalinna lajkuje z ukrycia :P

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś pisałyśmy, że dziecko powinno się teleportować z brzucha na zewnątrz. Teraz uważam, że powinno się teleportować uśpione z rąk do łóżeczka. Tyle już razy poległam przy przenoszeniu. Dziś w nocy po raz kolejny. Masakra.

Katy lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udusze zaraz swoje dziecko...

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, moje dziecie zawsze jak odkładam ja do łóżeczka to prostuje rączki i "wyrzuca" je do góry. Zazwyczaj usypia zaraz, ale czasem też się rozbudza i jest klops.

Wreszcie usnela... Walczyłam z nią od 3 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 08:10

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojej też nawet nie próbuję odkładać. Całą noc problemy z brzuszkiem, spała niespokojnie. Ale karmienie dopiero drugie mamy. W łóżeczku na bank by tak nie przespała.

Szkoda mi maleństwa jak tak się wygina i pręży :-(

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Ja mojej też nawet nie próbuję odkładać. Całą noc problemy z brzuszkiem, spała niespokojnie. Ale karmienie dopiero drugie mamy. W łóżeczku na bank by tak nie przespała.

Szkoda mi maleństwa jak tak się wygina i pręży :-(
    Podajesz coś na brzuszek? Moja też czesti się wygina i pręży, lekarka dała krople na kolki od 1 dnia życia, ale póki co nie widać efektów.

Używa któraś muszli laktacyjnych? Podczas karmienia spoko kapie z drugiej piersi zastanawiam się czy kupic muszle i zbierać do nich to co nakapie.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dzień seksu :(

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wszystkim brzuszkowym i nieśpiącym dzieciom.

U nas spokojna noc się skończyła nagłym płaczem po 4 :/ chyba ulało się Skrzatowi i się zakrztusił, bo jak to podniosłam to trochę wyleciało z buzi i chwilę charczał. Biedny... i od 4 walczymy, tylko chwilę się przespał w kołysce, a tak to na rękach... A akurat dzisiaj przyjeżdża teściu, jeden z dwóch mistrzów złotych tekstów o wychowywaniu dzieci. Strzelę sobie podwójną melisę.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, dziś idę po espumisan. U nas chyba głównym powodem jest łapczywe jedzenie. Mam nadzieję, że będzie lepiej.

Od 5 do 6 było u nas karmienie i próba snu. Nic z tego. W końcu przeniosłam się do dużego na narożnik, dziecko zasnęło ukołysane. Spalysmy tak do teraz.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo solidarne dzieci :) dziś pierwszy wstal Piotruś. Jakoś 7:20 a to nie jego godzina a więc marudny Piotruś. Patryś wstał do kompletu :)
    Dziś wizyta patronazowa. Wolałabym wspólnie zaliczyć ale zależy od drzemki Piotrusia i wyrobienia się z dentysta męża...nawet auta nie opłaca się odpalić bo jutro zaczynają się obchody dni miasta, scena 10m od bloku, parking na miarę złota ;)
    Bedzie głośno. Zwłaszcza Piotrusiowi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki rozmiar pieluch? Mamy awarię z wodą, wv trakcie prania zakręcili mi w pionie, muszę kupić awaryjne pieluchy jednorazowe. I nie mam kompletnie pojęcia jak to dobrać. Widziałam, że niektóre już na 3 wchodzą? U mnie w grę wchodzą dwa rozmiary: 1 jest 2-4kg, 2 3-8kg. Młoda waży jakieś 3700 pewnie. To lepiej te dwójki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 10:27

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dady 2 i pampki 1 (te na styk do końca paczki). Z tych zakresów bym wzięła 2, najwyżej można podwinac z góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 10:25

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, lepiej chyba dwójki. My już też z jedynek powoli wychodzimy - 3340 gram.

Weszłam tutaj ok. 5, żeby napisać, że zaraz się potnę, ale zobaczyłam Twój post Feeva i stwierdziłam, że wystarczy postów pełnych grozy...
    Co to była za noc i wcześniej dzień? Dobrze, że to dziecko czasem się uśmiechnie i chwilowo jej wybaczam te wrzaski...dobry system samoobronny.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina chyba 2 lepiej :)

Ja powoli kończę zapasy 2 i na 3 wskakuje, powoli...taaa z moim srajtkiem to tydzień i zmiana.

Maruda jest taka od wczoraj z tego mojego dziecia, że cała noc z nami, raz próbowałam z lozeczkiem ale poddalam sie szybko. Nie wiem czy to ta szczepionka czy co mu...

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, wezmę 2. Oby mi szybko tę wodę oddali...

Chyba coś jest w powietrzu, że te nasze dzieci takie trudne teraz. Biometr niekorzystny, a one wrażliwe. Moja niby teraz śpi, ale nadaje cały czas. A myślałam, że ochłodzenie przyniesie spokój...

age.png
‹‹ 1253 1254 1255 1256 1257 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ