Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dotarłam do informacji, że dzieci matek z niedoczynnością ciążową nie muszą być badane.
Są też pewne objawy niedoczynności u niemowląt i u nas nie ma. To wbijanie igły w główkę skutecznie mnie odstrasza.
Mi wypada wizyta u endo za jakiś tydzień. Może dwa. Póki co nie mam objawów.kamciaelcia lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Po wczorajszym pieknym dniu, dzisiaj jest duuzo gorzej:(
Obiad zrobilam tylko dzieki temu, ze babcia chlopaka Kamila chwile popilnowala, tak to caly czas cyc. A przed chwila to juz w ogole jakis armagedon byl...Przy cycku jeszcze wiekszy wrzask niz bez, na rekach na chwile sie tylko uspokajalW koncu go chlopak wzial, pospiewal i troche sie uspokoil, przy cycku i tak troche wydziwial, ale jak juz zlapal to possal chwile i zasnal...
On tak czesto placze, a ja nie wiem czemu ;( Moze jest niewyspany, a cos mu nie daje spac...W koncu naprawde malo spi -
Katy może być nadpobudliwy ale chyba jeszcze za wcześnie na diagnozę. Poczekajcie jeszcze miesiąc, powinien się wyciszyć. W końcu wyrośnie. Ze wszystkiego
Wiem, że ciężko, bo sama mam marudę choć krzyczy coraz mniej. Czy jest wyraźna różnica w jego zachowaniu sprzed miesiąca? Czy wodzi za Wami wzrokiem, ożywia się na Twój widok, daje się zagadać, zaciekawić zabawką?
-
U nas przygotowania do meczu.
Najważniejszy kibic już w koszulce
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ddada2445116.jpgKaty, Feeva, kamciaelcia, pawojoszka, Cola87, kattalinna, D_basiula, Fatalita, Mycha666, jangwa_maua, Hoope, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Hoope wrote:Katy może być nadpobudliwy ale chyba jeszcze za wcześnie na diagnozę. Poczekajcie jeszcze miesiąc, powinien się wyciszyć. W końcu wyrośnie. Ze wszystkiego
Wiem, że ciężko, bo sama mam marudę choć krzyczy coraz mniej. Czy jest wyraźna różnica w jego zachowaniu sprzed miesiąca? Czy wodzi za Wami wzrokiem, ożywia się na Twój widok, daje się zagadać, zaciekawić zabawką?
Mam nadzieje, ze wyrosnie bo naprawde to jest meczace..Tak, roznice widac, zabawki go na chwile interesuja, jak sie do niego mowi tez potrafi sie zainteresowac..W bujaczku czasem posiedzi chwile, ale tez nie za dlugo -
Kurczę nie mogę nic ostatnio odciągnąć laktatorem na zaś.
Dziś standardowo kąpiel, a potem cyc. Jako, że Kubuś więcej spał niż jadł stwierdziłam, że powinno się udać trochę odciągnąć, bo mamy imprezę w niedzielę, więc się przyda. A tu kicha. Odciągnęłam w sumie z dwóch piersi może 30 ml. Jeszcze dwa tygodnie temu spokojnie odciągałam po 40 z każdej. Mam wrażenie, że jak się zaczęły upały to przez to częstsze, a krótsze jedzenie zmniejszyła mi się produkcja. W nocy nie mam już twardych piersi mimo, że syn potrafi nawet 5 godzin spać bez pobudki. Grunt to to, że nie wygląda jakby był głodny. A w niedzielę niestety znowu będę musiała ratować się mm
Katy mój co prawda młodszy, ale dziś tak samo marudny. Cycka dostawał, to i tak płakał. Pogoda swoje robi. Mam cichą nadzieję, że skoro w dzień nie spał dużo, to może w nocy nadrobi. Zdecydowanie wolę się z nim w dzień męczyć niż w nocy.
Wowka ale super kibic. I kciuki już trzyma za reprezentację
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 22:08
-
Och no moja w porównaniu z pierwszą córką to niezłe ziółko. Kąpanie płacz, jazda w aucie płacz... Nowość dla mnie
. Mysle, że chusta będzie dla mnie wybawieniem, bo lubi być blisko. Najlepiej zasypia się u mamy na brzuchu
-
nick nieaktualnyJa po wizycie u ginekologa, wszystko pięknie, seksic można, ćwiczyć można, ciążyć można najlepiej za rok, najwcześniej za pół roku. Bardzo mnie to wszystko cieszy.
Piwkuje heinekenem 0,0% wcinam paluszki a od jutra biorę się wreszcie.
Maruda terroryzuje, nienawidzi łóżeczka w ogóle nienawidzi wszystko poza rączkami tatusia i mamusi. Już nie wiem czy śmiać się czy płakać.
Dzisiaj chciałam sobie ściągnąć mleko dla męża jakby zrobił awanture na mojej wizycie i sciagnelam tylko 20ml masakara, co to w ogóle miało być. Teraz sobie wykręcam, że on marudzi bo głodny...Hoope lubi tę wiadomość
-
Nynka też piwkowalam dzisiaj Heinekena 0,0%
nawet bardzo smakiem nie odbiega od normalnego.
Wowka Słodziak
Ja nawet po karmieniu ściągam 60-90ml z obu piersi. Jak np nie karmie, a ściągam to wychodzi mniej wiecej 120-150ml z obu. Zazwyczaj Mała najada się samym cyckiem. Chyba, że wisi na nim, usnie, ja ściągnę i nagle jej się przypomni, że chce jeszcze to daje jeszcze z butli. Jak mam przerwę w karmieniu/sciaganiu dłuższą niż 3h to są twarde jak skały. Często robią mi się mini guzki, które rozmasowuje podczas karmienia/ściągania. W nocy jak Mała śpi np 5h i przez ten czas nie ściągam to można moimi piersiami kokosy lupac
A z mlekiem to juz nie wiem co robić. Niedługo mi się miejsce w zamrażarce skończyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 22:48
-
Katy no to wszystko jest ok. Jeszcze miesiąc i powinno być dużo lepiej.
Mój dał dziś koncert od 21 do teraz i właśnie cieszy michę przez sen do cyca. Jest szansa, że w końcu usnął na noc już.
Wowka cudny kibicKaty, Wowka lubią tę wiadomość
-
Ja to bym poszła już spać...gwiazda wieczoru dopiero zaczęła
Patryk właśnie zjadł. Trzeba nianie elektroniczne zamienic(piotrusiowa bedzie nam halasowala tymi basami)
Odkryłam tajemnicę czemu pod pachami mnie rwie...mleko z piersi mi leci. Sa miekkie, małe, sflaczale a leci
Idę spać
W najgorszym wypadku za godzinę zrobi się cisza... -
nick nieaktualny
-
Hoope licze na to bardzo :p
Przynajmniej nocka w miare ok bo spal od ok.22 do 3 prawie, teraz dalej spi, ale juz ze mna :p
Odlozylam go do lozeczka, ale jak poszlam psa wypuscic i wrocilam to juz nie spal...I jak wzielam go na rece to mnie porzadnie orzygal xd
Mi bez karmienia ostatnio po nocy udalo sie sciagnac z jednej piersi 120ml, ostatnio po karmieniu ok 50 z obydwu, ale zdarzalo mi sie tez i 30ml sciagnac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 03:51
-
U mnie zależy. Czasami po karmieniu z jednej ściągam 30ml,czasem 50, 60. Zależy ile Mała zje
Hoope no myślałam o tym. Bo codziennie ściągam tyle że dziennie mam 2 woreczki na pokarm aventu po 180ml takich luzem, nie biorę pod uwagę tego ile Mała jeszcze z butli wyciągnie, ale tak z pół litra dziennie ściągam. Tylko im pewnie można świeże nie mrożone?
Moja mama oddawała też swoje mleko jak karmila siostrę, potem mnie, bo sciagala prawie 2L dziennieto dopiero była mleczna krowa.
Czy od dziś moja Mania jest już niemowlakiem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 04:17