X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze chodzic z malym na rekach bo jak usiąde tylko to wrzask :/

Udalo nam sie dzisiaj zrobic zakupy z Kamilem chociaz wyczuwalam katastrofe bo jak tylko go przelozylam do wozka to zaczal plakac, ale jak go na chwile wzielam na rece, a pozniej dalam smoka to o dziwo zasnal i przespal cale zakupy ;p

Przed chwila sobie "gadalismy" bo on czasami robi jakies auu, lee, laa i ja po nim powtarzam :p Pozniej jak sie juz znudzil troche to zaczelam robic konika ( tak obijac językiem o podniebienie zeby byl odglos podobny do stukania kopytami konia) to sie tak slicznie zaczal do mnie śmiać:D

Jak jeszcze uda mk sie zrobic dzisiaj ciasto to dzien zalicze do udanych xd

Hoope, jak Twoj synus oddycha w takiej pozycji? :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope też się zastanawiałam czy on się tak nie udusić ja bym nigdy małej tak nie zostawiła bo bym się bała . My kompiemy codziennie a dziś to był taki upał że ja jeszcze w dzień przetarlam wacikami z czystą wodą bo się potówki zaczęły pokazywać .
    U nas Patryk ,dotąd najmłodszy wcale się nie cieszy z bycia starszym bratem ,zazdrosny jest strasznie na początku na mała nawet patrzeć nie chciał jak chcieliśmy mu pokazać to krzyczał żeby się nie zbliżać do niego z tym włochatym czymś. Teraz zaczyna z daleka zaglądać do łóżeczka ale miłości to między nimi nie ma .
    Wy przynajmniej wiecie kiedy macie gości a do mnie kurator wpada bez zapowiedzi i wcale nie na kawę ,dziś np. była rano przy świętej sobocie jak człowiek by sobie chciał pochodzić w piżamie do południa choć raz w tygodniu. My musimy być zawsze gotowi na inspekcje , wszystko dzięki kochanej teściowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 19:20

cf409fc7e7.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita poszukam tego filmu o kąpieli. Próbowałam już kąpać przed jedzeniem, po jedzeniu, w cieplejszej i chłodniejszej wodzie. Ogólnie wrzask.

Fermina ja nie mam problemu z godziną kąpieli. Kubuś zasypia raptem na kilkanaście minut po południu, więc kąpiel zawsze wypadnie 19.30-20.

Pawojoszka współczuję. Mam nadzieję, że kurator zobaczy co powinien zobaczyć i skończy się na jednej rozprawie. Jaki cel ma teściowa? Chce pozbawić dzieci rodziców? Przecież sama tym bardziej nie da rady zająć się taką gromadą.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona raczej nie zdaje sobie sprawy jaka machinę poruszyła ,wylała swoje zale i frustrację na papier i złożyła w sądzie licząc na to że mi zaszkodzi a poprostu sąd podjął postępowanie z urzędu przeciw rodzicom i nawet jakby ona chciała sprawę wycofać to nie może bo teraz toczy się niezależnie . Mam nadzieję że skończy się na jednej sprawie ale postępowanie i tak nie zakończy się wcześniej jak w październiku bo wtedy mamy termin badań u biegłych i dopiero po tych badaniach sąd podejmie ostateczną decyzję co z tym zrobić . Myślała że wprowadzi się do synka jak mnie się pozbędzie tylko ze ona nienadające się do dzieci ,jak mąż był tylko ja odwiedzić i wziol dzieci i to nie wszystkie to po jednym dniu już chodziła i wyzywała . Myśli że lepiej wychowa nasze dzieci jak swoich wychować nie umiała . Przynajmniej dobrze że ta nasza kurator jakaś taka miarowa kobieta puki co

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 20:34

cf409fc7e7.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - u mnie też wrzask podczas kąpieli. Też już próbowałam różnych sposobów. Najlepszy- kąpie szybko :P.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że oddycha dupcią XD

A tak poważnie, pilnuję go wtedy. Patrzę, czy klatka piersiowa się porusza. W nocy obracam mu głowę. Oddycha bez problemu a jeszcze potrafi przykryć buzię pieluchą. No mówiłam, odwrotowiec XD

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwsze wyjście na piwo do knajpy ;-) oraz pierwsza kupa w kąpieli. Pierwsza próba uśpienia dziecka w łóżeczku po kąpieli. Już po drugim karmieniu, prawie dwie godziny i bez efektów. Książkę sobie czyta, coś kwęka i stęka ale nie śpi. To by było tyle z dobrych rad dobrych cioć. W nocy na to nie idę

Fermina lubi tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, przykro mi. Oby dotrwać do rozprawy i niech się to skończy.

Mieliśmy piękny spacer, potem otrzymałam chwilę spokoju na zimnego heinekena i serial (o cudzie!) i oczywiście musiało się rypnąć na wieczór. Młody długo nie chciał spać, widać że brzuszek go męczył, w końcu wzięłam go na ręce i kołysałam, przysypiał już i nagle zwymiotował potężnie. :( Nie dość, że dużo, to brzydko pachniało żółcią. Mam się martwić? Sam zainteresowany, zaraz po bełcie odpadł i śpi, a ja chyba dziś nie zasnę. :/

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciasta niestety nie zrobilam..
    Kamil dopiero przed chwila zasnal,ale sie wierci wiec nie wiem czy nie bede musiala go jeszcze raz usypiac, ale na razie czekam...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzieć dzisiaj uspokaja się tylko na mnie, nie mam siły już nosić klocka i w ogóle mi się nie podoba, że jest taki maminy, mam nadzieję, że to chwilowe...

Hoope zazdroszczę, że tak zostawiasz małego do spania w nocy, ja się boję. Już co prawda nie siedzę i się nie patrzę na niego ale krązę bliskl i zerkam, nie zasnelabym gdybym go zostawila na brzuszku a tak ładnie śpi w ten sposób...

Pawojoszka współczuję, ja chyba bym teściową pobiła na prawde, co sobie babsko wyobraża. Co tacy ludzie myślą...

• Hoope Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wciąż ogłuszona zachowaniem synka, więc trudno mi się odnaleźć.

Wieczorem został na godzinę sam z tatą, wracając nasłuchiwałam na dole dzikich wrzasków a tu cisza, wchodzę do domu a tu dzieć wykąpany, zadowolony. Potem byliśmy na krótkim spacerze, po powrocie ponosiłam bambaryłę, posiedzieliśmy sobie na balkonie, pocycał, przewinęłam, położyłam na swojej śmierdzącej koszulce, odpaliłam biały szum, dałam smoka, potrzymałam za rączkę, pogłaskałam a on tak po prostu, spokojnie poszedł spać. Śpi od 22.

I teraz boję się ruszyć, żeby ten sen się nie skończył...

kattalinna lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2018, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też o 22 skończył awanturę, ciekawe kiedy zaczynam od nowa...
    Pewnie jak ja zaczne przysypiac : D

• J.S Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj rozpoczal awanture o 00:30 i trwa nadal. Tak chce mi sie spac, a on ze mna wojuje, a za poltorej godziny pewnie znowu sie obudz, moze pospie chociaz z 20 minut :/

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejny raz rytuał zadziałał. Młody spał po kąpieli i cycu od 20.15 do 3.30. Potwierdza się reguła, że jak w dzień marudny, to w nocy śpi. Ale dobre się skończyło. Teraz cycamy, ale zaraz pewnie bedzie problem z odłożeniem, bo już wyspany.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sen od 22-4 :) teraz cycamy.

Edit:pochłaniała to mleko z prędkością światła, raz się zakrztusila, zaraz przysnela i znienacka mnie solidnie orzygała. Śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 04:28

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ty to sie wyspisz, jakbym tak sypiala to bym chyba nie czula ze mam dziecko XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ładnie od 20:30 do 1:30, później od 2 do 4:30. Ale teraz się kręci jakby mrówki po łóżeczku chodziły... mógłby pospać, to że jest jasno nie oznacza że to dzień...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też już po śnie, osikała się po plecy. No i ryk bo Cyca nie dałam od razu tylko przewijalam :P mogła nie rzygać, to by głodna nie była...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 06:26

Nynka lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie noce mogą być, małek wstał o 1:30 na śpiocha w sumie cycal, zmiana pieluszki i dalej spac do 3:30 tu juz wyladowal w łóżku naszym i do 6 spał. O 4 myślał chyba że juz wstajemy bo troche się naspiewalam kolysanek :p

Teraz gada sobie w łóżeczku a ja zasypiam znlwuuu. Jak ja kiedyś wstawalam o 6 do pracy :P

Feeva to samo mowie swojemu:P

• Hoope Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My trochę dziwnie ale nie mogę narzekać bo oprócz drugiej nocy w szpitalu nigdy więcej nie zarwał mi całej nocy. Jadł o 1:30, 3:30, 4:30 i o 7:00. Zawsze jakoś tak pełne godziny wybiera, można wg dzieci zegarki nastawiać.

Pieluszki niestety dziś przeciekły ale dopiero jak rzucał się przy cycu, więc może coś poprzesuwał. Dwa przebrania kreacji były. Rano doskonały humor, więc bez krzyku. Nawet obrazki ze mną pooglądał. Pokazałam mu czarny kwadrat z czerwonym kwadracikiem w środku a on okazał więcej zainteresowania jemu niż mi XD Ot wdzięczność dzieci. Uśmiechał się do niego, gadał i dziwił głośno.

Nynka ja o 6 do pracy wstawałam z wielkim bólem doopy, teraz za to wstaję bez dyskusji. Ale jak sobie pomyślę, że balowałam kiedyś całą noc i wracałam do domu o 6, to sama nie wiem jakim cudem. Ciekawe, że zabawa mnie tak nie męczyła.

A w ogóle powiem Wam, że dzieci to małe cwaniaki. Jak Bartuś był wczoraj sam z tatą to był zadziwiająco grzeczny, leżał na łóżku i patrzył. Jak tylko mnie usłyszał gdy wróciłam, natychmiast zaczął marudzić. Od razu cyc, na ręce,tulaj, noś, bujaj, chodź, całuj.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ