Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dołączam do zmęczonych i zatroskanych matek. Cała noc niby było spane, ale non stop jakieś dzięki wydawała. Nie wiem co z tym brzuszkiem robić
espumisan pomaga trochę bo bączków mniej. Ale pręży się i wygina dalej. No i ulewa. Mnóstwo! Najczęściej po prostu świeże mleko. Próby odbicia w większości bez rezultatu. Już patrzę z lękiem na wszelkie jedzenie, bo może faktycznie coś jem takiego? Jedynym małym pocieszeniem jest to, że nie tylko u nas tak. Widać taka uroda noworodka i jego układu trawienia?
Gratuluję wszystkich przespanych nocyjest nadzieja dla wszystkich!
Mała Matylda, jak tam u Was? -
Ja wzięłam dziecię do siebie i spalysmy jeszcze razem od 7:45 do teraz. Mogę powiedzieć że dziś się wyspałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 10:35
Sela, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
U mnie dzisiaj w nocy co 2 h było cycanie. Jadł ok 50min. Ciekawe czy kiedyś nam sie uda karmić max 15-20 min...
Powiedzcie mi czy można stosować espumissan po 2 tyg od urodzenia? Tak mi się strasznie pręży i przy tym płacze, że już sama nie wiem co robić. Czasami pomaga wkładanie do kołyski z wibracjami ale dzisiaj, nawet to nie pomogło. Kattalinna widzę, że Ty dajesz wcześniej, ile mniej więcej podajesz kropli?W końcu się udało...
-
Hej
U nas noc calkiem spoko chociaz w lozeczku pospal tylko ok.30min i obudzil sie chwile po tym jak ja zasnelam
Wzielam go do lozka, dalam cycka i chcialam dalej isc spac, ale cos mu nie pasowalo i musialam sie chwile z nim posilowac zeby w koncu zasnal. Ostatecznie pospal do 8.15 wiec tez jestem w miare wyspana
Teraz jedziemy do mojej mamy i poki co spi ladnie w foteliku -
My się teraz cycamy bo ładnie spala jeszcze do 10:30 u mnie w łóżku, a ja mogłam wziąć prysznic, ogarnąć się i zrobić kawę
Tez się wybieram po cycaniu do rodziców, nie chce mi się samej siedzieć w domu bo Mąż cyka foty na chrzcinach dziś do późnego popołudnia.
Biedne to moje dzieckocała buzke ma w potowkach, pod szyjka i na karku też
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 10:50
-
nick nieaktualnyHoope mam to samo, mały marudzi ja ide do sklepu wracam pytam kiedy zasnął 5 minut po tym jak wyszlas. Nooo super
Mycha ja stosuje cepan, ale wybieram się na laser to tak dla zasady stosuje, coś tam na pewno pomoże, ale cudów nie można się spodziewać -
U nas też wszędzie, gdzie cycka nie ma źle.. wisi już ponad dwie godziny. O 8 dziś byłam na spacerze bo nie wiedziałam co robić, pospał w wózku, po powrocie ryk i od tamtej pory jest na cycu. Przysypia, jak zabieram, ryk. W nocy spałam dwa razy po 1,5 godziny, nad ranem brzuch bolał i wycie prawdopodobnie uszkodzilo mi słuch, jestem bez śniadania, kąpieli i toalety. Mam dość a południa nie ma jeszcze.
Kattalinna też boję się jeść przez te jego ciągle problemy. -
To wcale nie musi być brzuch. Ja jem wszystko i wrzaski nie mają związku z tym co jem. Nie można wykluczyć błędnej interpretacji sygnałów dziecka. Niemożliwe żeby bolał codziennie.❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualny
-
Fermina, chyba trafil ci sie taki wyjatkowy charakterek jak nam, chyba ze to faktycznie brzuch. Moj sie tez prezy, wygina, kreci a to na pewno nie brzuch w jego przypadku, tylko ze moj robi 2x dziennie kupe praktycznie o regularnej godzinie, a nie po troche. Provowalas mu podac delicol?
Moj sie obudzil raz w nocy, wtedy co pisalam. Potem okolo 5 i spal do 7, ale potem do 11 nic nie moglam zrobic bo wisial na mnie. Myslalam o jakims nosidle, bo chusty nie umiem wiazac a u mnie warsztatow raczej nie ma zadnych. Cos polecacie? Myslalam o tym nosidle tula, ale nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 12:38
-
Hoope wrote:Ja tak z innej beczki, dziewczyny z niedoczynnością, badacie poziom tsh dzieciom?
Nikt mi nie dał takiego zalecenia. Wrodzoną niedoczynność bada się w testach przesiewowych w szpitalu. Endokrynolog uważa, że dobrze prowadzona niedoczynność ciążowa na dziecko nie ma wpływu, bo po to właśnie się łyka euthyrox żeby dziecko miało wszystko tak jak u zdrowej kobiety. Mam zamiar bardziej szczegółowo wypytać lekarza na kolejnym patronażu to zapytam też z ciekawości o tę tarczycę.Matylda