X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc. Czy stosujecie jakąś maść na bliznę typu Cepan czy Contactubex? Ma to w ogóle sens? Będzie faktycznie mniej widoczna?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic nie uzywam
    dziewczyny stosowały plastry silikonowe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nic nie uzywam :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do zmęczonych i zatroskanych matek. Cała noc niby było spane, ale non stop jakieś dzięki wydawała. Nie wiem co z tym brzuszkiem robić :-( espumisan pomaga trochę bo bączków mniej. Ale pręży się i wygina dalej. No i ulewa. Mnóstwo! Najczęściej po prostu świeże mleko. Próby odbicia w większości bez rezultatu. Już patrzę z lękiem na wszelkie jedzenie, bo może faktycznie coś jem takiego? Jedynym małym pocieszeniem jest to, że nie tylko u nas tak. Widać taka uroda noworodka i jego układu trawienia?

Gratuluję wszystkich przespanych nocy :-) jest nadzieja dla wszystkich!

Mała Matylda, jak tam u Was?

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzięłam dziecię do siebie i spalysmy jeszcze razem od 7:45 do teraz. Mogę powiedzieć że dziś się wyspałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 10:35

Sela, Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    U mnie dzisiaj w nocy co 2 h było cycanie. Jadł ok 50min. Ciekawe czy kiedyś nam sie uda karmić max 15-20 min...

Powiedzcie mi czy można stosować espumissan po 2 tyg od urodzenia? Tak mi się strasznie pręży i przy tym płacze, że już sama nie wiem co robić. Czasami pomaga wkładanie do kołyski z wibracjami ale dzisiaj, nawet to nie pomogło. Kattalinna widzę, że Ty dajesz wcześniej, ile mniej więcej podajesz kropli?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) U nas noc calkiem spoko chociaz w lozeczku pospal tylko ok.30min i obudzil sie chwile po tym jak ja zasnelam :/ Wzielam go do lozka, dalam cycka i chcialam dalej isc spac, ale cos mu nie pasowalo i musialam sie chwile z nim posilowac zeby w koncu zasnal. Ostatecznie pospal do 8.15 wiec tez jestem w miare wyspana ;)

Teraz jedziemy do mojej mamy i poki co spi ladnie w foteliku ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się teraz cycamy bo ładnie spala jeszcze do 10:30 u mnie w łóżku, a ja mogłam wziąć prysznic, ogarnąć się i zrobić kawę :)
    Tez się wybieram po cycaniu do rodziców, nie chce mi się samej siedzieć w domu bo Mąż cyka foty na chrzcinach dziś do późnego popołudnia.

Biedne to moje dziecko :( cała buzke ma w potowkach, pod szyjka i na karku też :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 10:50

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś nieodkładalna...polezy chwilę,zasypia i....ryk.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope mam to samo, mały marudzi ja ide do sklepu wracam pytam kiedy zasnął 5 minut po tym jak wyszlas. Nooo super :)

Mycha ja stosuje cepan, ale wybieram się na laser to tak dla zasady stosuje, coś tam na pewno pomoże, ale cudów nie można się spodziewać

• Fermina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wszędzie, gdzie cycka nie ma źle.. wisi już ponad dwie godziny. O 8 dziś byłam na spacerze bo nie wiedziałam co robić, pospał w wózku, po powrocie ryk i od tamtej pory jest na cycu. Przysypia, jak zabieram, ryk. W nocy spałam dwa razy po 1,5 godziny, nad ranem brzuch bolał i wycie prawdopodobnie uszkodzilo mi słuch, jestem bez śniadania, kąpieli i toalety. Mam dość a południa nie ma jeszcze.

Kattalinna też boję się jeść przez te jego ciągle problemy. :(

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wcale nie musi być brzuch. Ja jem wszystko i wrzaski nie mają związku z tym co jem. Nie można wykluczyć błędnej interpretacji sygnałów dziecka. Niemożliwe żeby bolał codziennie.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ale on się pręży, wygina, ma twardy brzuszek, pierdzi co chwilę, robi po trochu kupę w trakcie, jak już zrobi całą to się uspokaja, no ja stawiam jednak na brzuch, chyba że to wygląda na coś innego?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się karmi mieszanie mlekiem modyfikowanym i piersią kiedy mniej więcej powinien pojawić się okres?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, dajemy po ok 6 kropli 4 razy dziennie. Czyli ta najmniejsza dawka.

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina a czy gdyby faktycznie bolał, nie płakałby w głos? Może to reakcja na pracę jelit do której muszą się przyzwyczaić i której nie znają?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja - sprawa indywidualna z tym okresem. Ja karmiąc tylko piersią pierwsza córkę dostałam @ już 3 miesiące po porodzie i już regularnie.

Lukrecja lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, chyba trafil ci sie taki wyjatkowy charakterek jak nam, chyba ze to faktycznie brzuch. Moj sie tez prezy, wygina, kreci a to na pewno nie brzuch w jego przypadku, tylko ze moj robi 2x dziennie kupe praktycznie o regularnej godzinie, a nie po troche. Provowalas mu podac delicol?

Moj sie obudzil raz w nocy, wtedy co pisalam. Potem okolo 5 i spal do 7, ale potem do 11 nic nie moglam zrobic bo wisial na mnie. Myslalam o jakims nosidle, bo chusty nie umiem wiazac a u mnie warsztatow raczej nie ma zadnych. Cos polecacie? Myslalam o tym nosidle tula, ale nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2018, 12:38

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S zobacz sobie na nosidlo Close Caboo, troche kosztuje, ale jest fajne naprawde ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Ja tak z innej beczki, dziewczyny z niedoczynnością, badacie poziom tsh dzieciom?

Nikt mi nie dał takiego zalecenia. Wrodzoną niedoczynność bada się w testach przesiewowych w szpitalu. Endokrynolog uważa, że dobrze prowadzona niedoczynność ciążowa na dziecko nie ma wpływu, bo po to właśnie się łyka euthyrox żeby dziecko miało wszystko tak jak u zdrowej kobiety. Mam zamiar bardziej szczegółowo wypytać lekarza na kolejnym patronażu to zapytam też z ciekawości o tę tarczycę.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ