Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
O tak śpimy.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b37ab58aa41.jpg
Wowka, Fatalita, Fermina, kamciaelcia, Nynka, Katy, J.S, Feeva, pawojoszka, Mycha666, kattalinna, D_basiula, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Mycha, spróbuj innej temperatury wody. Może woli cieplej/zimnej. Wiki lubi też na brzuszku do wanny, na pleckach się denerwuje. Widziałam gdzieś fajny film na yt jak kąpać dziecko, żeby sprawiało mu to przyjemność. Może warto spróbować?
Dzięki za kciukiPrzeżyliśmy pobieranie krwi. Kobieta anioł, wbiła się tak delikatnie, że gryzienie komara bardziej boli (ja miałam pobierana pierwsza).
Współczuję chorób dziewczyny.
Wowka, ja też staram się być perfekcyjna, ale czasem trzeba odpuścić :*
Wowka lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Kamcia jak tam z noszeniem Piotrusia? Ja jeszczs Michala nie podnosze. Piotrus sie buntuje? Misiek tez choc bardziej zwalam to na nowa sytuacje, zwlaszcza jak widze ze siedze z nim na pietrze bawimy sie a mala jest na dole i jest zupelnie innym dzieckiem.
Dla wrzaskunow polecam chuste albo nosidlo. Przciez mozna sie wykonczyc.
Ja wrzaskunke mam umiarkowana ale lubi byc na rekach. Wiec nosidlo i mozna zjesc i odkurzyc i wiele innych czynnosci zrobic
-
J.S., ja dziś też poszłam siku i się umyć, jak wrzeszczał, bo już nie dawałam rady.
Mój na rękach też tylko noszony się uspokaja.
Hoope, to jednak będę wyglądała jak upośledzona rusałka, bo on czasem wisi i dwie godziny a czasem też się zachowuje jak węgorz, nie jestem w stanie przewidzieć, kiedy wystawia przedstawienie. Feeva! To jest dokładnie to!
Kamcia, ja w nocy spałam w ciąży, w dzień spałam. Ciągle spałam. Nie przeniosło się to na syna.
Ja nie umiem ustalić konkretnej pory kąpieli.Jest mniej więcej 19-21. Bo albo śpi, albo je, albo robi kupę. Mam mu przerywać niezależnie od tego co robi? Sama nie wiem.. Kąpać się lubi, na szczęście.
Wowka, przykro mi.. Napisałabym Ci, żebyś olała przygotowania do gości, ale wiem, że czasem się nie da.
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Ola ola
Zdarzylo się podnieść a wczoraj więcej(tak bidulek płakał-upadek plus histeria z tego powodu) i chyba to czuję...na przewijaku mama też lepsza...nic nie bolało a teraz pobolowa w jednym miejscu...
Ale po pierwszym cc wnosilam z mężem wozek z Emilka w gondoli...staram się oszczędzać ale od poniedzialku do 16 będziemy sami więc kwestia do łóżeczka/z łóżeczka, na przewijak/z przewijaka, do krzesełka/z krzesełka na mojej głowie. Ogólnie Piotruś nie jest nauczony noszenia. Tylko to wkladanie wyciaganie...
A co do buntu-mamy książkowy bunt dwulatka w średnim nasileniu(oby nie było gorzej). Też bym zgonila na nową sytuację. Ale czytając o buncie utwierdzilam się w przekonaniu że to bunt. A Piotruś nie mowi więc mamy głośne samogloski w różnej tonacji
Yyyyyy
Eeeeeee
Aaaaaa
Tata w domu a od taty zawsze się domaga. Z mamą wie że się nie da
Więc ogolnie yyyyyy
Eeeee
Aaaa
Ja na męża krzyczę ze robi co robi (np nosi) więc bywa wesoło
Michałek ciut młodszy...oby was to nie dopadlo. -
Przy Piotrusiu kupilam tule. Na takie inne sytuacje gdzie z wozkiem się nie da. Kilka razy w niej byl. Ale ogolnie kupilam też z myślą o przyszlosci.tzn o kolejnym dzieciatku. Ze przy którymś się przyda. Chusty nie dla mnie. Tula narazie i nie dla Patryczka w sensie że az tak się mamy nie domaga. W razie wna szybko dokupie wkladke dla noworodka
-
nick nieaktualnyJS a to tak oczywiście, że ja też bije kilometry po moich 60metrach:P
Hoope zakochałam się:*
Kurcze może jednak też wprowadze kąpiele codziennie, młody polubił i oliwkowac się uwielbia.
Mycha przebilas wszystko kapaniem w stoperachHoope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż kąpiemy co 2 dni- może by spróbować codziennie, zauważyłam że moje dziecko ma 1 dzień dobry, tzn. jestem wstanie cokolwiek ogarnąć, a następny dzień strasznie marudzi i wisi na mnie. Od czego to zależy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 16:18
-
nick nieaktualny
-
Ja chustę, chciałam otulacz ale owijanie przestało działać.
Kamcia wzruszające :*
Spał 3 godziny. W dzień. Pierwszy raz od bardzo dawna. Jestem w ciężkim szoku.kamciaelcia, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka