SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Patk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie moja teściowa to taka fit larwa jak to się teraz mówi. Ale grama zbędnego tłuszczu :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patk
    ale "dodać" troche tłuszczu to jej zawsze możesz, jeśli taka fit, to uwaga bardziej zaboli :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kamcia.

Katarek zamówiłam, inhalator mam, zrobimy, jeszcze apteka po nasivin i może paracetamol w kroplach w razie W. Maść majerankowa już w ruchu. Na klatę dobry jest vick ale jego nie wolno, jest coś równie dobrego? Te dzieciowe to lipa jakaś. A i katarek maść zamówiłam, co prawda po roku ale brzmi super i weźmiemy wcześniej. Dobrze że jestem chora to może przeciwciała dostaje z mlekiem

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukcesywnie podczytuje co karmienie, ale pisać to już sztuka.

Fatalita, oby wyniki były dobre.

Hoope, współczuję, biedny Bartuś :-(

Wowka, cieszę się z pospania :-)

Dziś moja teściowa przyjeżdża, niby spoko kobieta, ale... się okaże.

Przejęłyśmy wartę na słabe noce. Dziecko moje wczoraj w dzień spało jak marzenie, pod wieczór się zaczęło... Wygibasy przy cycku, szarpanie, warczenie, plucie i połykanie jednocześnie. Teraz już daj jeść - nie chcę, zabierz ode mnie. Tak jak u Ferminy, te wszystkie cyrki są na: beknięcie, pierdnięcie, kupę, brak kupy. Nie zasypia przy cycku. Pocieszam się, że wygląda to na kryzys laktacyjny. Czyli minie. Czyli damy radę. Przy teściowej wyjdzie, że sobie nie radzę ;-)
    Teraz też walczy mi z cyckiem. Nauczyła się samoobsługi: zasysa (też płytko, ale ciągnie to chyba ok), puszcza i wraca.

Fatalita lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też jakieś dziwne rzeczy robi przy cycu jak ssie. Tak jak u Was, prezy się, wygina, charcze, wypluwa cyca, zaraz się krztusi mlekiem, wymachuje konczynami jakby ktoś ją gonił, sapie

Fatalita kciuki za dobre wyniki :*

Wowka gratuluję pospania, oby takich nocy więcej :D

Hoope współczuję choroby i zarażenia Bartusia :(

Kattalinna moja teściowa też jest spoko, ale zglupiala teraz przy dziecku i szczerze to był czas ze miałam jej serdecznie dosyć i wcale nie chcialo mi się do teściów jeździć przez dłuższy czas. Lubiła pouczać, "radzić", przeżywa wszystko jak Żyd okupacje, był czas ze chciała żebyśmy przyjeżdżali do nich codziennie i najlepiej siedzieli od rana do wieczora, az w końcu Maz ryknal, że mamy swoje życie i to my decydujemy kiedy będziemy ich odwiedzać i na ile, robili naloty co chwilę, wydzwaniala codziennie po kilka razy. No masakra.
    Nadal ja lubię, ale widzieć się z nią mogę tak max 2x na tydzień :)

Fatalita lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny nie pamietam ktora pisala o szczepie Lactabacillus na problemy brzuszkowe tylko nie wiem ktory jest najlepszy. Przypomnijcie prosze

dxomanliinbxhu6i.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, kurujcie się szybko, bardzo współczuję.

Moja teściowa przyjeżdża w przyszłą środę, ale z jej strony żadna przykrość mi raczej nie grozi. Zdziwilabym się bardzo.

Odkryłam kolejną przyczynę wrzaskow przy piersi. Fontanna mleka z sutka. Dosłownie, aż tryskało. Samo, bez ssania. Nie dziwię się, że nieprzyjemnie tak pić jak coś się szturmem w gardło wdziera. O co chodzi tym cyckom?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ja jak tak mialam to niby polozna stwierdzila, ze mam hiperlaktacje dlatego dziecko sie tak denerwuje, bo tego nie rozumie i sie denerwuje, ale nie wiem czy to prawda. Ja na pewno doprowadzilam do tego laktatorem, ale ty chyba nie sciagasz, wiec nie wiem czy to mozliwe :)

Hoope, duzo zdrowka dla Bartusia :*

Fatalita dzieki, zobacze ta butelke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 11:43

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina. Mam to samo. Mały pusci cycka na chwile a tu tryska wszedzie. Karmie z pielucha a i tak jestesmy mokrzy.

• Tanda Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś jeszcze nie wie to informuję, że na allegro jest jeszcze akcja kuponowa - 18zł rabatu na pieluszki pampers rozm. 2.

Trzeba wejść na https://kupony.allegro.pl/
    Wybrać kupon i zalogować się:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5369321490b4.jpg

Przy zakupie trzeba zaznaczyć kupon i rabat się naliczy.

Przed chwilą tym sposobem kupiłam 240 szt Pampers Premium Care za 95,99 :)

Sela lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Fatalita a masz coś podawać Małej na tą anemie??

W nocy pisałam, że tyle skrzepów ze mnie wyleciało, a teraz podpaska prawie czysta... rano miałam zmieniony kolor krwi i już nie była taka czarna tylko normalna czerwona. A od południa jakaś dziwna cisza. Może dlatego, że te skrzepy wyleciały...

Kiedyś pisałam, że ze mnie wypadły 2 skrzepy wielkości pięści każdy i po tym krwawienie też zmalało. Tylko u mnie to było dzień po powrocie ze szpitala, 3 dni po porodzie.

Sela lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Noc była udana do 7:30. Jestem wyspana, świat jest piękniejszy trololo :)

Byliśmy w urzędzie. Kolejka na 33 osoby przede mną. Ale Skrzat trochę zaczął się kręcić i jakieś panie się nami zainteresowały. Udało się od razu wejść :) miło z ich strony, no na prawdę :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pampers 2 144 szt są teraz w biedronce za 50 zł, zapas zrobiłam poprzednim razem, nie zakładam, długiego uzywania, z Piotrusiem pedziliśmy z tymi rozmiarami, rozmiar 2 już uzywamy, wygodniej tak
    zapas trójek (też z promocji w biedronce) mam
    cenowo wychodzi ciut taniej w biedronce

edit
    przepraszam, w biedronce pampersy te zielone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 12:21

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieci racze spią...z Patrykiem może być róznie, postanowiłam dziś walczyć o jego sen (marudzi jak spiacy...) narazie metoda , jaka sprawdziła sie z Piotrusiem (pół roku lulałam na rekach)
    dzis narazie dzień bez marudzenia (któregokolwiek :D ) ale do 11 jutro daleko ;) zgine na pewno w bałaganie, ale mąz będzie miał co robić jutro

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ja tak mam jak mam za pelnego cycka :p Przytykam wtedy pieluche i przestaje tak leciec bardzo przynajmniej na chwile :)

Hoope, wspolczuje oby szybko wyzdrowial :*

Ja sie glowie caly czas co temu mojemu dziecku moze byc...W to, ze jest glodny naprawde ciezko mi uwierzyc, raczej ta kupa jest tu winna,duzo ulewa znowu :/ W poniedzialek mamy lekarza i mam nadzieje, ze on cos pomoze bo mam dosc ciaglego noszenia na rekach i modlenia sie zeby nie plakal jak go odloze...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Katy, mi dzisiaj położna zwróciła uwagę na przebodzcowanie dziecka. Że może domagać się np. Braku dźwięku, światła itd. po całym dniu ogromu bodźców. Nie wiem czy u Ciebie tak jest, po prostu pisze :)

Często się o tym zapomina.
    U nas przy atakach płaczu sprawdza się zmiana miejsca (np. z salonu na sypialnię, z wózka na łóżko czy kanapę), zgaszenie światła, ściszenie tv jeśli gra, a nawet zmiana pozycji (kilka razy na plecach czy boczku krzyczała a na brzuszku w moment odpłynęła) czy inne ramiona - jak to mówią, dziecko wyczuwa stres i mu się udziela.

kamciaelcia wrote:
    pampers 2 144 szt są teraz w biedronce za 50 zł, zapas zrobiłam poprzednim razem, nie zakładam, długiego uzywania, z Piotrusiem pedziliśmy z tymi rozmiarami, rozmiar 2 już uzywamy, wygodniej tak
    zapas trójek (też z promocji w biedronce) mam
    cenowo wychodzi ciut taniej w biedronce

edit
    przepraszam, w biedronce pampersy te zielone

W biedronce zielone właśnie a mi dwójki zielone nie podpasowały. Miałam paczkę starych dwójek po starszej i teraz te nowe (jakiś czas temu dodali ten wskaźnik zmoczenia pieluchy) i te stare były lepsze moim zdaniem. Zostajemy przy Premium Care. Następny zakup to będą już trójki, bo moja też z tych większych dzieci.

Hoope wrote:
    Mama ginekolog podała, że badania udowodniły działanie na kolkę bakterii Lactobacillu reuteri szczep DSM 17938.

Działa poprzez skrócenie płaczu o połowę.

Te bakterie są np w BioGai.

I chyba tylko w BioGai, szukałam probiotyku z tym szczepem bo jakiś czas temu o tym czytałam i tylko BioGaia mi wyskakiwała.

Nynka wrote:
    JS zazdroszczę, ja pół godziny walczyłam, żeby zasnął i został już w łóżeczku. Udało się, ale zastanawiam się jak szybko się obudzi jak sie szumis wyłączy :P

Patk weź jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj...

Dziewczyny czy Wy w trakcie spania, zmkeniacie pozycje spania dzieciom? Np w ciagu tych 3 h zmieniacie bok, albo z boku na plecki?

W trakcie nie zmieniam, po następnym karmieniu kładę w innej pozycji.

Hoope wrote:
    Dziękuję Kamcia.

Katarek zamówiłam, inhalator mam, zrobimy, jeszcze apteka po nasivin i może paracetamol w kroplach w razie W. Maść majerankowa już w ruchu. Na klatę dobry jest vick ale jego nie wolno, jest coś równie dobrego? Te dzieciowe to lipa jakaś. A i katarek maść zamówiłam, co prawda po roku ale brzmi super i weźmiemy wcześniej. Dobrze że jestem chora to może przeciwciała dostaje z mlekiem

Kojarzę tylko aromactiv baby dla takich maluchów.

Fermina wrote:
    Odkryłam kolejną przyczynę wrzaskow przy piersi. Fontanna mleka z sutka. Dosłownie, aż tryskało. Samo, bez ssania. Nie dziwię się, że nieprzyjemnie tak pić jak coś się szturmem w gardło wdziera. O co chodzi tym cyckom?

Z moich za każdym razem na początku tak tryska :) Matylda zaczęła przy tym cmokać, niby to może sugerować złe przystawienie ale zasięgnęłam wiedzy i przy zbyt szybkim wypływie też się zdarza - jeśli nie rani sutków to starczy przeczekać. Tylko wtedy łyka więcej powietrza i muszę ją w trakcie karmienia nieraz odbeknąć. Jak przestaje tryskać to już nie cmoka. Z czasem zacznie ogarniać, tak jak dzieci ogarniają większą dziurkę w smoczku. Na początku jeszcze się krztusiła, ale to już za nami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 13:36

Nynka lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba plastry aromactiv sa dla takich brzdacow.
    Wspolczuje chorubska...
    A ja polecam stronke mlekoipieluszki.pl
    Sa tam opisane promocje na mleko i pieluchy.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola ola
    a jak u was? jak rodzeństwo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 13:42

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, nie moglismy rozlozyc jednak tak jak ty Wowka, w mojej przychodni tak nie pozwalaja, jednak mam tak dzielne dziecko ze jestem w szoku. Plakal na wkluciu i od razu przestawal jak sie tulilismy, takze bylo dobrze :)

Fatalita, Wowka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to nie bylo raczej przebodzcowanie bo probowalam wszystkiego lacznie z wychodzeniem do drugiego pokoju, w ktorym bylo ciszej i ciemniej, ale tam tez sie darl :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ