X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Patk Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie moja teściowa to taka fit larwa jak to się teraz mówi. Ale grama zbędnego tłuszczu :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patk
    ale "dodać" troche tłuszczu to jej zawsze możesz, jeśli taka fit, to uwaga bardziej zaboli :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kamcia.

Katarek zamówiłam, inhalator mam, zrobimy, jeszcze apteka po nasivin i może paracetamol w kroplach w razie W. Maść majerankowa już w ruchu. Na klatę dobry jest vick ale jego nie wolno, jest coś równie dobrego? Te dzieciowe to lipa jakaś. A i katarek maść zamówiłam, co prawda po roku ale brzmi super i weźmiemy wcześniej. Dobrze że jestem chora to może przeciwciała dostaje z mlekiem

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukcesywnie podczytuje co karmienie, ale pisać to już sztuka.

Fatalita, oby wyniki były dobre.

Hoope, współczuję, biedny Bartuś :-(

Wowka, cieszę się z pospania :-)

Dziś moja teściowa przyjeżdża, niby spoko kobieta, ale... się okaże.

Przejęłyśmy wartę na słabe noce. Dziecko moje wczoraj w dzień spało jak marzenie, pod wieczór się zaczęło... Wygibasy przy cycku, szarpanie, warczenie, plucie i połykanie jednocześnie. Teraz już daj jeść - nie chcę, zabierz ode mnie. Tak jak u Ferminy, te wszystkie cyrki są na: beknięcie, pierdnięcie, kupę, brak kupy. Nie zasypia przy cycku. Pocieszam się, że wygląda to na kryzys laktacyjny. Czyli minie. Czyli damy radę. Przy teściowej wyjdzie, że sobie nie radzę ;-)
    Teraz też walczy mi z cyckiem. Nauczyła się samoobsługi: zasysa (też płytko, ale ciągnie to chyba ok), puszcza i wraca.

Fatalita lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też jakieś dziwne rzeczy robi przy cycu jak ssie. Tak jak u Was, prezy się, wygina, charcze, wypluwa cyca, zaraz się krztusi mlekiem, wymachuje konczynami jakby ktoś ją gonił, sapie

Fatalita kciuki za dobre wyniki :*

Wowka gratuluję pospania, oby takich nocy więcej :D

Hoope współczuję choroby i zarażenia Bartusia :(

Kattalinna moja teściowa też jest spoko, ale zglupiala teraz przy dziecku i szczerze to był czas ze miałam jej serdecznie dosyć i wcale nie chcialo mi się do teściów jeździć przez dłuższy czas. Lubiła pouczać, "radzić", przeżywa wszystko jak Żyd okupacje, był czas ze chciała żebyśmy przyjeżdżali do nich codziennie i najlepiej siedzieli od rana do wieczora, az w końcu Maz ryknal, że mamy swoje życie i to my decydujemy kiedy będziemy ich odwiedzać i na ile, robili naloty co chwilę, wydzwaniala codziennie po kilka razy. No masakra.
    Nadal ja lubię, ale widzieć się z nią mogę tak max 2x na tydzień :)

Fatalita lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny nie pamietam ktora pisala o szczepie Lactabacillus na problemy brzuszkowe tylko nie wiem ktory jest najlepszy. Przypomnijcie prosze

dxomanliinbxhu6i.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, kurujcie się szybko, bardzo współczuję.

Moja teściowa przyjeżdża w przyszłą środę, ale z jej strony żadna przykrość mi raczej nie grozi. Zdziwilabym się bardzo.

Odkryłam kolejną przyczynę wrzaskow przy piersi. Fontanna mleka z sutka. Dosłownie, aż tryskało. Samo, bez ssania. Nie dziwię się, że nieprzyjemnie tak pić jak coś się szturmem w gardło wdziera. O co chodzi tym cyckom?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ja jak tak mialam to niby polozna stwierdzila, ze mam hiperlaktacje dlatego dziecko sie tak denerwuje, bo tego nie rozumie i sie denerwuje, ale nie wiem czy to prawda. Ja na pewno doprowadzilam do tego laktatorem, ale ty chyba nie sciagasz, wiec nie wiem czy to mozliwe :)

Hoope, duzo zdrowka dla Bartusia :*

Fatalita dzieki, zobacze ta butelke :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 11:43

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina. Mam to samo. Mały pusci cycka na chwile a tu tryska wszedzie. Karmie z pielucha a i tak jestesmy mokrzy.

• Tanda Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś jeszcze nie wie to informuję, że na allegro jest jeszcze akcja kuponowa - 18zł rabatu na pieluszki pampers rozm. 2.

Trzeba wejść na https://kupony.allegro.pl/
    Wybrać kupon i zalogować się:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5369321490b4.jpg

Przy zakupie trzeba zaznaczyć kupon i rabat się naliczy.

Przed chwilą tym sposobem kupiłam 240 szt Pampers Premium Care za 95,99 :)

Sela lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Fatalita a masz coś podawać Małej na tą anemie??

W nocy pisałam, że tyle skrzepów ze mnie wyleciało, a teraz podpaska prawie czysta... rano miałam zmieniony kolor krwi i już nie była taka czarna tylko normalna czerwona. A od południa jakaś dziwna cisza. Może dlatego, że te skrzepy wyleciały...

Kiedyś pisałam, że ze mnie wypadły 2 skrzepy wielkości pięści każdy i po tym krwawienie też zmalało. Tylko u mnie to było dzień po powrocie ze szpitala, 3 dni po porodzie.

Sela lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Noc była udana do 7:30. Jestem wyspana, świat jest piękniejszy trololo :)

Byliśmy w urzędzie. Kolejka na 33 osoby przede mną. Ale Skrzat trochę zaczął się kręcić i jakieś panie się nami zainteresowały. Udało się od razu wejść :) miło z ich strony, no na prawdę :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pampers 2 144 szt są teraz w biedronce za 50 zł, zapas zrobiłam poprzednim razem, nie zakładam, długiego uzywania, z Piotrusiem pedziliśmy z tymi rozmiarami, rozmiar 2 już uzywamy, wygodniej tak
    zapas trójek (też z promocji w biedronce) mam
    cenowo wychodzi ciut taniej w biedronce

edit
    przepraszam, w biedronce pampersy te zielone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 12:21

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieci racze spią...z Patrykiem może być róznie, postanowiłam dziś walczyć o jego sen (marudzi jak spiacy...) narazie metoda , jaka sprawdziła sie z Piotrusiem (pół roku lulałam na rekach)
    dzis narazie dzień bez marudzenia (któregokolwiek :D ) ale do 11 jutro daleko ;) zgine na pewno w bałaganie, ale mąz będzie miał co robić jutro

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, ja tak mam jak mam za pelnego cycka :p Przytykam wtedy pieluche i przestaje tak leciec bardzo przynajmniej na chwile :)

Hoope, wspolczuje oby szybko wyzdrowial :*

Ja sie glowie caly czas co temu mojemu dziecku moze byc...W to, ze jest glodny naprawde ciezko mi uwierzyc, raczej ta kupa jest tu winna,duzo ulewa znowu :/ W poniedzialek mamy lekarza i mam nadzieje, ze on cos pomoze bo mam dosc ciaglego noszenia na rekach i modlenia sie zeby nie plakal jak go odloze...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Katy, mi dzisiaj położna zwróciła uwagę na przebodzcowanie dziecka. Że może domagać się np. Braku dźwięku, światła itd. po całym dniu ogromu bodźców. Nie wiem czy u Ciebie tak jest, po prostu pisze :)

Często się o tym zapomina.
    U nas przy atakach płaczu sprawdza się zmiana miejsca (np. z salonu na sypialnię, z wózka na łóżko czy kanapę), zgaszenie światła, ściszenie tv jeśli gra, a nawet zmiana pozycji (kilka razy na plecach czy boczku krzyczała a na brzuszku w moment odpłynęła) czy inne ramiona - jak to mówią, dziecko wyczuwa stres i mu się udziela.

kamciaelcia wrote:
    pampers 2 144 szt są teraz w biedronce za 50 zł, zapas zrobiłam poprzednim razem, nie zakładam, długiego uzywania, z Piotrusiem pedziliśmy z tymi rozmiarami, rozmiar 2 już uzywamy, wygodniej tak
    zapas trójek (też z promocji w biedronce) mam
    cenowo wychodzi ciut taniej w biedronce

edit
    przepraszam, w biedronce pampersy te zielone

W biedronce zielone właśnie a mi dwójki zielone nie podpasowały. Miałam paczkę starych dwójek po starszej i teraz te nowe (jakiś czas temu dodali ten wskaźnik zmoczenia pieluchy) i te stare były lepsze moim zdaniem. Zostajemy przy Premium Care. Następny zakup to będą już trójki, bo moja też z tych większych dzieci.

Hoope wrote:
    Mama ginekolog podała, że badania udowodniły działanie na kolkę bakterii Lactobacillu reuteri szczep DSM 17938.

Działa poprzez skrócenie płaczu o połowę.

Te bakterie są np w BioGai.

I chyba tylko w BioGai, szukałam probiotyku z tym szczepem bo jakiś czas temu o tym czytałam i tylko BioGaia mi wyskakiwała.

Nynka wrote:
    JS zazdroszczę, ja pół godziny walczyłam, żeby zasnął i został już w łóżeczku. Udało się, ale zastanawiam się jak szybko się obudzi jak sie szumis wyłączy :P

Patk weź jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj...

Dziewczyny czy Wy w trakcie spania, zmkeniacie pozycje spania dzieciom? Np w ciagu tych 3 h zmieniacie bok, albo z boku na plecki?

W trakcie nie zmieniam, po następnym karmieniu kładę w innej pozycji.

Hoope wrote:
    Dziękuję Kamcia.

Katarek zamówiłam, inhalator mam, zrobimy, jeszcze apteka po nasivin i może paracetamol w kroplach w razie W. Maść majerankowa już w ruchu. Na klatę dobry jest vick ale jego nie wolno, jest coś równie dobrego? Te dzieciowe to lipa jakaś. A i katarek maść zamówiłam, co prawda po roku ale brzmi super i weźmiemy wcześniej. Dobrze że jestem chora to może przeciwciała dostaje z mlekiem

Kojarzę tylko aromactiv baby dla takich maluchów.

Fermina wrote:
    Odkryłam kolejną przyczynę wrzaskow przy piersi. Fontanna mleka z sutka. Dosłownie, aż tryskało. Samo, bez ssania. Nie dziwię się, że nieprzyjemnie tak pić jak coś się szturmem w gardło wdziera. O co chodzi tym cyckom?

Z moich za każdym razem na początku tak tryska :) Matylda zaczęła przy tym cmokać, niby to może sugerować złe przystawienie ale zasięgnęłam wiedzy i przy zbyt szybkim wypływie też się zdarza - jeśli nie rani sutków to starczy przeczekać. Tylko wtedy łyka więcej powietrza i muszę ją w trakcie karmienia nieraz odbeknąć. Jak przestaje tryskać to już nie cmoka. Z czasem zacznie ogarniać, tak jak dzieci ogarniają większą dziurkę w smoczku. Na początku jeszcze się krztusiła, ale to już za nami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 13:36

Nynka lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba plastry aromactiv sa dla takich brzdacow.
    Wspolczuje chorubska...
    A ja polecam stronke mlekoipieluszki.pl
    Sa tam opisane promocje na mleko i pieluchy.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola ola
    a jak u was? jak rodzeństwo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 13:42

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu, nie moglismy rozlozyc jednak tak jak ty Wowka, w mojej przychodni tak nie pozwalaja, jednak mam tak dzielne dziecko ze jestem w szoku. Plakal na wkluciu i od razu przestawal jak sie tulilismy, takze bylo dobrze :)

Fatalita, Wowka lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to nie bylo raczej przebodzcowanie bo probowalam wszystkiego lacznie z wychodzeniem do drugiego pokoju, w ktorym bylo ciszej i ciemniej, ale tam tez sie darl :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ