Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Kamcia.
Katarek zamówiłam, inhalator mam, zrobimy, jeszcze apteka po nasivin i może paracetamol w kroplach w razie W. Maść majerankowa już w ruchu. Na klatę dobry jest vick ale jego nie wolno, jest coś równie dobrego? Te dzieciowe to lipa jakaś. A i katarek maść zamówiłam, co prawda po roku ale brzmi super i weźmiemy wcześniej. Dobrze że jestem chora to może przeciwciała dostaje z mlekiem❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Sukcesywnie podczytuje co karmienie, ale pisać to już sztuka.
Fatalita, oby wyniki były dobre.
Hoope, współczuję, biedny Bartuś
Wowka, cieszę się z pospania
Dziś moja teściowa przyjeżdża, niby spoko kobieta, ale... się okaże.
Przejęłyśmy wartę na słabe noce. Dziecko moje wczoraj w dzień spało jak marzenie, pod wieczór się zaczęło... Wygibasy przy cycku, szarpanie, warczenie, plucie i połykanie jednocześnie. Teraz już daj jeść - nie chcę, zabierz ode mnie. Tak jak u Ferminy, te wszystkie cyrki są na: beknięcie, pierdnięcie, kupę, brak kupy. Nie zasypia przy cycku. Pocieszam się, że wygląda to na kryzys laktacyjny. Czyli minie. Czyli damy radę. Przy teściowej wyjdzie, że sobie nie radzę
Teraz też walczy mi z cyckiem. Nauczyła się samoobsługi: zasysa (też płytko, ale ciągnie to chyba ok), puszcza i wraca.Fatalita lubi tę wiadomość
-
Moja też jakieś dziwne rzeczy robi przy cycu jak ssie. Tak jak u Was, prezy się, wygina, charcze, wypluwa cyca, zaraz się krztusi mlekiem, wymachuje konczynami jakby ktoś ją gonił, sapie
Fatalita kciuki za dobre wyniki :*
Wowka gratuluję pospania, oby takich nocy więcej
Hoope współczuję choroby i zarażenia Bartusia
Kattalinna moja teściowa też jest spoko, ale zglupiala teraz przy dziecku i szczerze to był czas ze miałam jej serdecznie dosyć i wcale nie chcialo mi się do teściów jeździć przez dłuższy czas. Lubiła pouczać, "radzić", przeżywa wszystko jak Żyd okupacje, był czas ze chciała żebyśmy przyjeżdżali do nich codziennie i najlepiej siedzieli od rana do wieczora, az w końcu Maz ryknal, że mamy swoje życie i to my decydujemy kiedy będziemy ich odwiedzać i na ile, robili naloty co chwilę, wydzwaniala codziennie po kilka razy. No masakra.
Nadal ja lubię, ale widzieć się z nią mogę tak max 2x na tydzieńFatalita lubi tę wiadomość
-
Hoope, kurujcie się szybko, bardzo współczuję.
Moja teściowa przyjeżdża w przyszłą środę, ale z jej strony żadna przykrość mi raczej nie grozi. Zdziwilabym się bardzo.
Odkryłam kolejną przyczynę wrzaskow przy piersi. Fontanna mleka z sutka. Dosłownie, aż tryskało. Samo, bez ssania. Nie dziwię się, że nieprzyjemnie tak pić jak coś się szturmem w gardło wdziera. O co chodzi tym cyckom? -
Fermina, ja jak tak mialam to niby polozna stwierdzila, ze mam hiperlaktacje dlatego dziecko sie tak denerwuje, bo tego nie rozumie i sie denerwuje, ale nie wiem czy to prawda. Ja na pewno doprowadzilam do tego laktatorem, ale ty chyba nie sciagasz, wiec nie wiem czy to mozliwe
Hoope, duzo zdrowka dla Bartusia :*
Fatalita dzieki, zobacze ta butelkeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 11:43
-
nick nieaktualny
-
Jak ktoś jeszcze nie wie to informuję, że na allegro jest jeszcze akcja kuponowa - 18zł rabatu na pieluszki pampers rozm. 2.
Trzeba wejść na https://kupony.allegro.pl/
Wybrać kupon i zalogować się:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5369321490b4.jpg
Przy zakupie trzeba zaznaczyć kupon i rabat się naliczy.
Przed chwilą tym sposobem kupiłam 240 szt Pampers Premium Care za 95,99Sela lubi tę wiadomość
Matylda
-
Sela wrote:Fatalita a masz coś podawać Małej na tą anemie??
W nocy pisałam, że tyle skrzepów ze mnie wyleciało, a teraz podpaska prawie czysta... rano miałam zmieniony kolor krwi i już nie była taka czarna tylko normalna czerwona. A od południa jakaś dziwna cisza. Może dlatego, że te skrzepy wyleciały...
Kiedyś pisałam, że ze mnie wypadły 2 skrzepy wielkości pięści każdy i po tym krwawienie też zmalało. Tylko u mnie to było dzień po powrocie ze szpitala, 3 dni po porodzie.Sela lubi tę wiadomość
Matylda
-
Dzień dobry,
Noc była udana do 7:30. Jestem wyspana, świat jest piękniejszy trololo
Byliśmy w urzędzie. Kolejka na 33 osoby przede mną. Ale Skrzat trochę zaczął się kręcić i jakieś panie się nami zainteresowały. Udało się od razu wejśćmiło z ich strony, no na prawdę
kattalinna lubi tę wiadomość
-
pampers 2 144 szt są teraz w biedronce za 50 zł, zapas zrobiłam poprzednim razem, nie zakładam, długiego uzywania, z Piotrusiem pedziliśmy z tymi rozmiarami, rozmiar 2 już uzywamy, wygodniej tak
zapas trójek (też z promocji w biedronce) mam
cenowo wychodzi ciut taniej w biedronce
edit
przepraszam, w biedronce pampersy te zieloneWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 12:21
-
dzieci racze spią...z Patrykiem może być róznie, postanowiłam dziś walczyć o jego sen (marudzi jak spiacy...) narazie metoda , jaka sprawdziła sie z Piotrusiem (pół roku lulałam na rekach)
dzis narazie dzień bez marudzenia (któregokolwiek) ale do 11 jutro daleko
zgine na pewno w bałaganie, ale mąz będzie miał co robić jutro
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Fermina, ja tak mam jak mam za pelnego cycka :p Przytykam wtedy pieluche i przestaje tak leciec bardzo przynajmniej na chwile
Hoope, wspolczuje oby szybko wyzdrowial :*
Ja sie glowie caly czas co temu mojemu dziecku moze byc...W to, ze jest glodny naprawde ciezko mi uwierzyc, raczej ta kupa jest tu winna,duzo ulewa znowuW poniedzialek mamy lekarza i mam nadzieje, ze on cos pomoze bo mam dosc ciaglego noszenia na rekach i modlenia sie zeby nie plakal jak go odloze...
-
Fatalita wrote:Katy, mi dzisiaj położna zwróciła uwagę na przebodzcowanie dziecka. Że może domagać się np. Braku dźwięku, światła itd. po całym dniu ogromu bodźców. Nie wiem czy u Ciebie tak jest, po prostu pisze
Często się o tym zapomina.
U nas przy atakach płaczu sprawdza się zmiana miejsca (np. z salonu na sypialnię, z wózka na łóżko czy kanapę), zgaszenie światła, ściszenie tv jeśli gra, a nawet zmiana pozycji (kilka razy na plecach czy boczku krzyczała a na brzuszku w moment odpłynęła) czy inne ramiona - jak to mówią, dziecko wyczuwa stres i mu się udziela.
kamciaelcia wrote:pampers 2 144 szt są teraz w biedronce za 50 zł, zapas zrobiłam poprzednim razem, nie zakładam, długiego uzywania, z Piotrusiem pedziliśmy z tymi rozmiarami, rozmiar 2 już uzywamy, wygodniej tak
zapas trójek (też z promocji w biedronce) mam
cenowo wychodzi ciut taniej w biedronce
edit
przepraszam, w biedronce pampersy te zielone
W biedronce zielone właśnie a mi dwójki zielone nie podpasowały. Miałam paczkę starych dwójek po starszej i teraz te nowe (jakiś czas temu dodali ten wskaźnik zmoczenia pieluchy) i te stare były lepsze moim zdaniem. Zostajemy przy Premium Care. Następny zakup to będą już trójki, bo moja też z tych większych dzieci.
Hoope wrote:Mama ginekolog podała, że badania udowodniły działanie na kolkę bakterii Lactobacillu reuteri szczep DSM 17938.
Działa poprzez skrócenie płaczu o połowę.
Te bakterie są np w BioGai.
I chyba tylko w BioGai, szukałam probiotyku z tym szczepem bo jakiś czas temu o tym czytałam i tylko BioGaia mi wyskakiwała.
Nynka wrote:JS zazdroszczę, ja pół godziny walczyłam, żeby zasnął i został już w łóżeczku. Udało się, ale zastanawiam się jak szybko się obudzi jak sie szumis wyłączy
Patk weź jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj...
Dziewczyny czy Wy w trakcie spania, zmkeniacie pozycje spania dzieciom? Np w ciagu tych 3 h zmieniacie bok, albo z boku na plecki?
W trakcie nie zmieniam, po następnym karmieniu kładę w innej pozycji.
Hoope wrote:Dziękuję Kamcia.
Katarek zamówiłam, inhalator mam, zrobimy, jeszcze apteka po nasivin i może paracetamol w kroplach w razie W. Maść majerankowa już w ruchu. Na klatę dobry jest vick ale jego nie wolno, jest coś równie dobrego? Te dzieciowe to lipa jakaś. A i katarek maść zamówiłam, co prawda po roku ale brzmi super i weźmiemy wcześniej. Dobrze że jestem chora to może przeciwciała dostaje z mlekiem
Kojarzę tylko aromactiv baby dla takich maluchów.
Fermina wrote:Odkryłam kolejną przyczynę wrzaskow przy piersi. Fontanna mleka z sutka. Dosłownie, aż tryskało. Samo, bez ssania. Nie dziwię się, że nieprzyjemnie tak pić jak coś się szturmem w gardło wdziera. O co chodzi tym cyckom?
Z moich za każdym razem na początku tak tryskaMatylda zaczęła przy tym cmokać, niby to może sugerować złe przystawienie ale zasięgnęłam wiedzy i przy zbyt szybkim wypływie też się zdarza - jeśli nie rani sutków to starczy przeczekać. Tylko wtedy łyka więcej powietrza i muszę ją w trakcie karmienia nieraz odbeknąć. Jak przestaje tryskać to już nie cmoka. Z czasem zacznie ogarniać, tak jak dzieci ogarniają większą dziurkę w smoczku. Na początku jeszcze się krztusiła, ale to już za nami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 13:36
Nynka lubi tę wiadomość
Matylda
-
My po szczepieniu, nie moglismy rozlozyc jednak tak jak ty Wowka, w mojej przychodni tak nie pozwalaja, jednak mam tak dzielne dziecko ze jestem w szoku. Plakal na wkluciu i od razu przestawal jak sie tulilismy, takze bylo dobrze
Fatalita, Wowka lubią tę wiadomość