Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Oo dzisiaj nie jestem noworodkiem
Pozdrawiam cioteczki i dzieciaczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 14:06
MajowaMamusia, Katy, Hoope, malwka08, D_basiula, J.S, Kwiatkowa24, Wowka, Mycha666, Sela, Nynka, Fatalita, kattalinna, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByła położna, powiedziała że dziecko może się tak zachowywać bo:jest najedzone, mleko za szybko leci ( może tak być bo jesteśmy nieraz całe oblane, ale z tym nie bardzo wiem co zrobić), jest dziecku za gorąco, jest bardzi zmęczone, za dużo bodźców na raz. Pokazała jak uspac dziecko: zawinięte w kokon,na boczku,szumiec i dac smoczek. Usnela na rękach męża bez cyca! Jestem w szoku. Oby to było to i działało. Ja cały czas dostawiałam ją do cyca, mówiłam że nie możliwe że dziecko jest głodne non stop (ale wcześniej położna mówiła że ba przełomie 3 tyg pojawia się'wilczy głód' u dziecka to stwierdziłam vze tak ma być). Ogólnie to odniosłam wrażenie że mysli o mnie że nie chce karmić tylko szukam wymówek. Wkurza mnie takie coś, bo jakby mi nie zależało to bym dała butle i się nie męczyła.
-
Moje dziecko dzisiaj jakies nadpobudliwe.
Spać nie chce, jak usypia to na chwilę, budzi sie. Zaraz chce cyca, jak dam to possie trochę i zaraz szarpie, wariuje, wypluwa. Jak ja odloze to zaraz beczy i znowu chce cyca i tak w kółko. Moje suty wołają o pomstę do nieba już. Czyżby to skok?
Nie mamy samochodu dziś, ani obiadu w lodówce, więc zamówiliśmy chińczyka. Ja chrupiące go kuraka bo co innego się bojęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 14:39
-
szumiś u nas był za słaby
odgłosy (szumy) z tel też
ale odkurzacz-super sprawa! odkurzacz jest przenosny w przeciwienstwie do okapu
piotrka zawinietego (naprawde ciasno) z odkurzaczem długo usypiałam w dzień
potem wystarczyło mocne przycisnięcie do siebie (żeby ręce dziecka nie były wolne) a odkurzacz tylko na specjalne okazje -
Jestem, wróciłam, u gina wszystko ok, powiedział, że młody porządnie ssie bo macica pięknie obkurczona i zapytał co z antykoncepcją, chyba, że chcę spotkać się z nim za rok
A ty ty dowcipnisiu.
Tak czy siak za miesiąc, góra dwa jeszcze raz na kontrolę. No właśnie, Wy też?
Btw nic nie mogę brać (czytaj tabletek stosowanych w czasie kp) gdyż mam tendencję do torbieli. Także baloniku nasz malutki... albo wracamy do przerywanego, choć po porodzie minął mi zapał do tej metody
Dzięki dziewczyny za dobre słowo, jakoś dajemy radę. Dużo miłości, przytulania i katar nam niestraszny. Chyba. Noc pokaże.
J.S tak sobie myślę, że jednak tępa dzida z tej tfojej położnej. Taki wytrysk mleka jest normalny. To dziecko musi nauczyć się z nim radzić a nie cycek działać inaczej. Im maluch większy tym lepiej sobie radzi i tego nie da się przeskoczyć. Może go złościć nagły wypływ mleka i szybko traci rytm ale nauczy się. Wszystkiego się nauczy. Rodzi się potrafiąc głównie ssać i krzyczeć
A w ogóle nie sądziłam że rogal do karmienia ma tyle funkcjiŚwietnie mi się na nim śpi gdy mam katar, podtrzymuje dziecko za plecy przy karmieniu na leżąco i dopiero na końcu służy do karmienia
Fermina lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Boszzzz laski, chrzanić odkurzacz, dziecko mi odpadło kompletnie robiąc inhalację
Włączcie nebulizator
Kamcia no ładne to Twoje dziecię, tylko jakoś tak z buzi na przyszłego bandytę wyglądakamciaelcia, Nynka, Fatalita, Fermina lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 10:10
Katy, kamciaelcia, Kwiatkowa24, J.S, Mycha666, Wowka, Feeva, Sela, Nynka, D_basiula, Fatalita, kattalinna, malwka08, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Hoope
Wiesz że z tym bandytą miałam skojarzenie na zdjeciu porownujacym z Piotrusiem?? Jak je znajdę to pokaże
Już je wstawialam. W ramce Piotruś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 14:06
Katy, J.S, Hoope, Mycha666, Wowka, Feeva, Sela, jangwa_maua, Nynka, D_basiula, kattalinna, malwka08, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Hoope ale on cudny jest!
Kamcia, ja mysle ze Patryczek jak bandyta
A to terrorysta
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7caac8131b16.jpgKaty, kamciaelcia, Hoope, Mycha666, Wowka, Feeva, Sela, Nynka, Kwiatkowa24, D_basiula, Fatalita, kattalinna, malwka08, pawojoszka, Cola87, Mała Matylda lubią tę wiadomość