Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamil w dzien nie spi prawie w ogole ostatnio...odkladam go do lozeczka, ale tam spi chwilke i zaraz sie budzi wiec go zostawiam u nas i czasem dluzej wtedy sie udaje :p ale zazwyczaj jednak spi przy piersi w ciagu dnia;)
J.S na razie jest spokoj znowu..
Za to meczy mnie teraz cos innego, czy mozliwe, ze przy zlym przystawianiu do piersi dziecko dobrze przybiera? Bo tak sie ostatnio przygladam jak Kamil je i wydaje mi sie, ze za plytko ssie...Moze dlatego jest taki placzliwy bo nie dojada jednak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 21:52
-
Patk olej teściową, najlepiej udawaj, że Cię nie ma
Katy przy złymi przystawianiu nie dość, że bardzo boli brodawka to jeszcze dziecko nie przybiera prawidłowo.
Fatalita oby to był błąd w laboratorium.
Kamcia witaj w klubie krzykaczyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 22:14
Katy, kamciaelcia, Fatalita lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualnyJS zazdroszczę, ja pół godziny walczyłam, żeby zasnął i został już w łóżeczku. Udało się, ale zastanawiam się jak szybko się obudzi jak sie szumis wyłączy
Patk weź jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj...
Dziewczyny czy Wy w trakcie spania, zmkeniacie pozycje spania dzieciom? Np w ciagu tych 3 h zmieniacie bok, albo z boku na plecki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 22:56
-
Ja też w trakcie spania nie ruszam. Jeszcze by się obudził
ostatnio leżał prawie w poprzek łóżeczka to tylko patrzyłam żeby głowa w szczebelki nie zarył
Mamy nowy rekord. Skrzat śpi od 20 do teraz. Właśnie się zaczyna kręcić
Ja za to spałam od 18:30 do 20, a później ululalam Skrzata i o 21 poszłam spać. Jak dobrze, o jak dobrze.
Ps. To kręcenie było o 1:40, teraz już jesteśmy po jedzeniu i Skrzat się wkurzam na muchę i czkawkekattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa zmieniam pozycje glowki z jednej strony na druga co karmienie. Teraz mi to gorzej wychodzi niz w pierwszych dniach, bo mały sam przekreca i pozniej nie wiem jak lezal dluzej
Dzis zjadl o 21:00, jadl az 20 minut (dlugo jak na niego). Po 23 dojadl 3 minuty. Myslalam, ze po chwili sie obudzi, zeby dojesc, ale mimo to polozylam sie. I uwaga! Szok! Obudzil sie dopiero o 2:30!!!kattalinna lubi tę wiadomość
-
A mojego to juz 3 pobudka i ciagle mi je na raty, marudzi, nie moze zasnac.
Boli mnie glowa, mam powiekszone migdaly i zauwazylam na nich dwie biale kropki, czasami takialam wczesniej i nie byla to angina, ale teraz sie boje ze cos moze byc na rzeczy.
Nosze malego ale nic nie mowie itp masakra, taka pora ze nawet nie ma kogo prosic o pomoc w tej sytuacji...
Myslalam ze tez sie zle czuje maly, bo strasznie marudzi, ale zmierzylam mu temperature i jest wszystko w normie. Podalam mu delicol i sie uspokoil, a byla histeria totalna, nie chce jesc z butelki, wiekszego smoczka nie ogarnia bo mu leci bokami ale wtedy jest zadowolony, wtedy nie histeryzuje. Macie jakis sposob? Probowalam butelke dr browns, avent i lovi obrcnie je na lvoi ale jest histeria bo za wolno leci, zmienie smoczek to leci wszystko bokiem bo nie nadaza, ale wtedy nie placze. Dr browns stal sie za waski i juz mu nie pasuje a smoczek 2 tam byl akurat, jednak drze sie bardzo przy tej butelce. Aventa ja sie boje bo tak polyka jakby zaraz mial sie udusic...
Nie wiem juz, ja wysiadam, a karmienie stalo sie dla mnie gehenna
Nynka, od poczatku spi w lozeczku, czasami rano go wezme ale to rzadkosc i jak juz naprawde nie moze zasnac, a marudzi a mi sie nie chce stac nad nim i go miziac, to wole miziac go w lozku chociaz ja mam wrazenie ze on nie przepada, bo to nie jest tak ze sie uspokaja od razu - robie to samo co robilabym gdyby lezal u siebie. Ja jestem tak zmeczona ze boje sie go brac, ze go przygniote -
Ja też pozycji nie zmieniam. Sama sobie zmienia jak jej wygodnie. Chyba, że śpi na brzuchu to wtedy tylko głową operuje
My po jedzeniu, spała od 22-3. Zjadła, zrobiła kupę 2x, jak zwykle na raty. Teraz śpi w łóżeczku, choć się coś kręci, a ja romansuje z laktatorem.
J.S masz Ty się z tym swoim synkiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 04:08
-
Wczoraj pochwaliłam syna, to miałam dzień i noc bezsenności, i marudzenia.
Ciekawa jestem bardzo czy on jest fizycznie zdolny do przespania okresu dłuższego niż dwie godziny. J.S. podziwiam, że nie bierzesz swojego do łóżka, ja bym nie dała rady z tymi wszystkimi karmieniami. Na początku wstawalam po pięć razy w nocy, ale on nie chce zasnąć, chyba że leży obok mnie a to i tak nie jest gwarancja. W innym razie co najmniej godzina-półtorej nocnego lulania i tak kilka razy. Nie pożyłabym długo.
Majowa, mój też czasem się wścieka przy cycku ale zawsze chodzi o coś. A to trzeba odbić, przebrać kupę, albo musi tę kupę dopiero zrobić, chce żeby zabrać cycka i zabawiać albo jest zmęczony i tak naprawdę chce spać. Dopiero go rozszyfrowuję. Kattalinna chyba pisała też, że to może być rozwojowe i minie.
Fatalita, trzymam kciuki, za kolejne badanie, niech wyjdzie już lepiej. :*
Patk, powtórzę za dziewczynami. Olej babę.
Kwiatkowa, śliczność.My też walczymy z odparzeniem. Jak dotąd mogę powiedzieć tylko co nie pomaga.
Pisałam wczoraj do położnej, kazała jeszcze spróbować linomag czerwony, bo na tapecie były już chyba wszelkie maści, mąka ziemniaczana i krochmal.
Nie mam siły na dzisiejszy dzień.Fatalita, MajowaMamusia lubią tę wiadomość
-
Dzięki za kciuki, jutro od rana labolatorium. Mam cholerna nadzieję, że wszystko okaże się ok i żadnego szpitala nie będzie.
Katy, Wiki też płytko łapie, ale przybiera dobrze. Czesto jej tylko pierś wypada i mleko jej leci na buzie
Przy takim gorącu mleko jest bardziej wodniste i może się my częściej chcieć pić, nawet co godzinę (wczorajsze info od położnej) i to normalne.
Patk, olej teściowa, albo ustaw tryb "Chyba Ty tej".
Odpowiadaj tak samo, na zasadzie "A mamusia kiedy się ogarnie?" "A mamusia stosuje się do diety, bo chyba ostatnio nie" itd.
Nie przejmuj się idiotkami...:*
Nynka, tylko po karmieniu. Raz się kładę z jej lewej strony i obracam ją do siebie, raz po prawej. Specjalnie bym nie budziła.
Wowka, gratuluję rekordu. Mam nadzieję, że mucha odleciała i dała Wam spać
J.s. Ja mam trojprzeplywowego suavinexa, w smoczku są trzy możliwosci - może to by Wam ułatwiło dopasowanie?
Hoope, nie pamiętam czy gratulowałam Ci "dogadania się" z Bartusiem. Wszystkiego dobrego i żeby ten stan już się utrzymałWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 06:20
Katy, Hoope, Wowka lubią tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
nick nieaktualnyWczoraj od popołudnia do 23 była walka. Juz nie wiedzieliśmy co robić, ubrać,rozebrać, pielucha, ponosić, poleżeć, cyc i tu szał, zachowuję sie jakby była głodna a nie chce ssać, szarpie, placze
w nocy 2 razy sie obudziła, podoiła raz 15 min później 10 i spała do 6. O co chodzi? Wykoncze się.
-
nick nieaktualny
-
Majowa, u mnie wczoraj wieczor podobnie wygladal..W koncu na szybko odciagnelam troche mleka i sprobowalam dac z butelki, zjadl, ale nie bardzo sie uspokoil
Dopiero jak go polozylam na lozku i tak dalam cycka to sie troche uspokoil i po jakis 30min zasnal...Ale wykonczyl mnie ten wieczór psychicznie, juz plakalam nawet bo naprawde nie wiem o co chodzi
Wszyscy go nosili na rekach, zabawianie pomagalo na chwile i ryk od nowa
Fatalita no u nas podobnie, jak patrzylam w necie jak dzieci wygladaja przy piersi to maja duzo szerzej buzke otwarta niz ma Kamil..Ale nie boli mnie nic przy karmieniu i wydaje mi sie, ze oproznia do konca albo prawie... -
nick nieaktualny
-
No i się posrało, zaraziłam bąbla
W nocy gil nie dał mu spać, krztusił się, dławił. Zamówiłam sprzęt antygilowy i będziemy działać. Strasznie się czuję winna. Biedne jest chore takie maleństwo, choć to tylko gil.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
hoope
biedny Bartuś
wnioskuję, ze wiesz, co robić?
ja niezmiennie polecam do odciagania "katarek", łózeczko podnieść (klin albo ksiązki pod dwie nózki), inhalacje z soli fizjologicznej, po czym obowiązkowo oklepywać, nasivin 0,01% można ale to max kilka dni, niektóre smarowidła (maść majerankowa, albo te klatke piersiową, zeby ułatwić oddychanie)Hoope lubi tę wiadomość