X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil w dzien nie spi prawie w ogole ostatnio...odkladam go do lozeczka, ale tam spi chwilke i zaraz sie budzi wiec go zostawiam u nas i czasem dluzej wtedy sie udaje :p ale zazwyczaj jednak spi przy piersi w ciagu dnia;)

J.S na razie jest spokoj znowu..

Za to meczy mnie teraz cos innego, czy mozliwe, ze przy zlym przystawianiu do piersi dziecko dobrze przybiera? Bo tak sie ostatnio przygladam jak Kamil je i wydaje mi sie, ze za plytko ssie...Moze dlatego jest taki placzliwy bo nie dojada jednak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 21:52

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita to trzymam kciuki, żeby obyło się bez szpitala.

Fatalita lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk olej teściową, najlepiej udawaj, że Cię nie ma ;)

Katy przy złymi przystawianiu nie dość, że bardzo boli brodawka to jeszcze dziecko nie przybiera prawidłowo.

Fatalita oby to był błąd w laboratorium.

Kamcia witaj w klubie krzykaczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 22:14

Katy, kamciaelcia, Fatalita lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to super że dzień był udany :)
    U nas też trądzik czym jestem zdziwiona, bo syn nie miał takich przebojów.
    U nas kupa/kleks przy każdej zmianie pieluchy.
    Fatalita oby szpital was ominął

Fatalita lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS zazdroszczę, ja pół godziny walczyłam, żeby zasnął i został już w łóżeczku. Udało się, ale zastanawiam się jak szybko się obudzi jak sie szumis wyłączy :P

Patk weź jednym uchem wpuszczaj drugim wypuszczaj...

Dziewczyny czy Wy w trakcie spania, zmkeniacie pozycje spania dzieciom? Np w ciagu tych 3 h zmieniacie bok, albo z boku na plecki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 22:56

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniam pozycje jak się mały na karmienie obudzi. W trakcie spania go nie ruszam.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w trakcie spania nie ruszam. Jeszcze by się obudził :P ostatnio leżał prawie w poprzek łóżeczka to tylko patrzyłam żeby głowa w szczebelki nie zarył :)

Mamy nowy rekord. Skrzat śpi od 20 do teraz. Właśnie się zaczyna kręcić :)

Ja za to spałam od 18:30 do 20, a później ululalam Skrzata i o 21 poszłam spać. Jak dobrze, o jak dobrze.

Ps. To kręcenie było o 1:40, teraz już jesteśmy po jedzeniu i Skrzat się wkurzam na muchę i czkawke :/

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniam pozycje glowki z jednej strony na druga co karmienie. Teraz mi to gorzej wychodzi niz w pierwszych dniach, bo mały sam przekreca i pozniej nie wiem jak lezal dluzej ;)

Dzis zjadl o 21:00, jadl az 20 minut (dlugo jak na niego). Po 23 dojadl 3 minuty. Myslalam, ze po chwili sie obudzi, zeby dojesc, ale mimo to polozylam sie. I uwaga! Szok! Obudzil sie dopiero o 2:30!!!

kattalinna lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 02:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojego to juz 3 pobudka i ciagle mi je na raty, marudzi, nie moze zasnac.

Boli mnie glowa, mam powiekszone migdaly i zauwazylam na nich dwie biale kropki, czasami takialam wczesniej i nie byla to angina, ale teraz sie boje ze cos moze byc na rzeczy.
    Nosze malego ale nic nie mowie itp masakra, taka pora ze nawet nie ma kogo prosic o pomoc w tej sytuacji...

Myslalam ze tez sie zle czuje maly, bo strasznie marudzi, ale zmierzylam mu temperature i jest wszystko w normie. Podalam mu delicol i sie uspokoil, a byla histeria totalna, nie chce jesc z butelki, wiekszego smoczka nie ogarnia bo mu leci bokami ale wtedy jest zadowolony, wtedy nie histeryzuje. Macie jakis sposob? Probowalam butelke dr browns, avent i lovi obrcnie je na lvoi ale jest histeria bo za wolno leci, zmienie smoczek to leci wszystko bokiem bo nie nadaza, ale wtedy nie placze. Dr browns stal sie za waski i juz mu nie pasuje a smoczek 2 tam byl akurat, jednak drze sie bardzo przy tej butelce. Aventa ja sie boje bo tak polyka jakby zaraz mial sie udusic... :/
    Nie wiem juz, ja wysiadam, a karmienie stalo sie dla mnie gehenna

Nynka, od poczatku spi w lozeczku, czasami rano go wezme ale to rzadkosc i jak juz naprawde nie moze zasnac, a marudzi a mi sie nie chce stac nad nim i go miziac, to wole miziac go w lozku chociaz ja mam wrazenie ze on nie przepada, bo to nie jest tak ze sie uspokaja od razu - robie to samo co robilabym gdyby lezal u siebie. Ja jestem tak zmeczona ze boje sie go brac, ze go przygniote

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie ruszam w trakcie spania.
    Właśnie cycamy. Nawet ładnie pospał, zasnął po 23 i spał do teraz ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy drugie jedzonko od 20

Nie układam
    Patryk od"dawna"nie chce spać na boku, wiec kładę na plecach a a wtedy on sam decyduje :) choć nie zawsze mi się to podoba ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pozycji nie zmieniam. Sama sobie zmienia jak jej wygodnie. Chyba, że śpi na brzuchu to wtedy tylko głową operuje :)

My po jedzeniu, spała od 22-3. Zjadła, zrobiła kupę 2x, jak zwykle na raty. Teraz śpi w łóżeczku, choć się coś kręci, a ja romansuje z laktatorem.

J.S masz Ty się z tym swoim synkiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 04:08

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pochwaliłam syna, to miałam dzień i noc bezsenności, i marudzenia. :/ Ciekawa jestem bardzo czy on jest fizycznie zdolny do przespania okresu dłuższego niż dwie godziny. J.S. podziwiam, że nie bierzesz swojego do łóżka, ja bym nie dała rady z tymi wszystkimi karmieniami. Na początku wstawalam po pięć razy w nocy, ale on nie chce zasnąć, chyba że leży obok mnie a to i tak nie jest gwarancja. W innym razie co najmniej godzina-półtorej nocnego lulania i tak kilka razy. Nie pożyłabym długo.

Majowa, mój też czasem się wścieka przy cycku ale zawsze chodzi o coś. A to trzeba odbić, przebrać kupę, albo musi tę kupę dopiero zrobić, chce żeby zabrać cycka i zabawiać albo jest zmęczony i tak naprawdę chce spać. Dopiero go rozszyfrowuję. Kattalinna chyba pisała też, że to może być rozwojowe i minie.

Fatalita, trzymam kciuki, za kolejne badanie, niech wyjdzie już lepiej. :*

Patk, powtórzę za dziewczynami. Olej babę.

Kwiatkowa, śliczność. :) My też walczymy z odparzeniem. Jak dotąd mogę powiedzieć tylko co nie pomaga. :/ Pisałam wczoraj do położnej, kazała jeszcze spróbować linomag czerwony, bo na tapecie były już chyba wszelkie maści, mąka ziemniaczana i krochmal.

Nie mam siły na dzisiejszy dzień. :/

Fatalita, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki, jutro od rana labolatorium. Mam cholerna nadzieję, że wszystko okaże się ok i żadnego szpitala nie będzie.

Katy, Wiki też płytko łapie, ale przybiera dobrze. Czesto jej tylko pierś wypada i mleko jej leci na buzie ;)
    Przy takim gorącu mleko jest bardziej wodniste i może się my częściej chcieć pić, nawet co godzinę (wczorajsze info od położnej) i to normalne.

Patk, olej teściowa, albo ustaw tryb "Chyba Ty tej".
    Odpowiadaj tak samo, na zasadzie "A mamusia kiedy się ogarnie?" "A mamusia stosuje się do diety, bo chyba ostatnio nie" itd.
    Nie przejmuj się idiotkami...:*

Nynka, tylko po karmieniu. Raz się kładę z jej lewej strony i obracam ją do siebie, raz po prawej. Specjalnie bym nie budziła.

Wowka, gratuluję rekordu. Mam nadzieję, że mucha odleciała i dała Wam spać :)

J.s. Ja mam trojprzeplywowego suavinexa, w smoczku są trzy możliwosci - może to by Wam ułatwiło dopasowanie?

Hoope, nie pamiętam czy gratulowałam Ci "dogadania się" z Bartusiem. Wszystkiego dobrego i żeby ten stan już się utrzymał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 06:20

Katy, Hoope, Wowka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj od popołudnia do 23 była walka. Juz nie wiedzieliśmy co robić, ubrać,rozebrać, pielucha, ponosić, poleżeć, cyc i tu szał, zachowuję sie jakby była głodna a nie chce ssać, szarpie, placze :( w nocy 2 razy sie obudziła, podoiła raz 15 min później 10 i spała do 6. O co chodzi? Wykoncze się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita kciuki.
    Patk moja teściowa taka sama, lubi dowalic zwlaszcza sam na sam.
    Ja jem wszystko- jak nie jadlam tego czy tamtego różnicy nie widziałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 08:04

• Katy Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, u mnie wczoraj wieczor podobnie wygladal..W koncu na szybko odciagnelam troche mleka i sprobowalam dac z butelki, zjadl, ale nie bardzo sie uspokoil :/ Dopiero jak go polozylam na lozku i tak dalam cycka to sie troche uspokoil i po jakis 30min zasnal...Ale wykonczyl mnie ten wieczór psychicznie, juz plakalam nawet bo naprawde nie wiem o co chodzi :( Wszyscy go nosili na rekach, zabawianie pomagalo na chwile i ryk od nowa :(

Fatalita no u nas podobnie, jak patrzylam w necie jak dzieci wygladaja przy piersi to maja duzo szerzej buzke otwarta niz ma Kamil..Ale nie boli mnie nic przy karmieniu i wydaje mi sie, ze oproznia do konca albo prawie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ryczalam że nie wiem jak jej pomóc. Problem w tym, że u nas takie zachowanie jest w zasadzie codziennie.

• Hoope Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i się posrało, zaraziłam bąbla :( :(

W nocy gil nie dał mu spać, krztusił się, dławił. Zamówiłam sprzęt antygilowy i będziemy działać. Strasznie się czuję winna. Biedne jest chore takie maleństwo, choć to tylko gil.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    biedny Bartuś
    wnioskuję, ze wiesz, co robić?
    ja niezmiennie polecam do odciagania "katarek", łózeczko podnieść (klin albo ksiązki pod dwie nózki), inhalacje z soli fizjologicznej, po czym obowiązkowo oklepywać, nasivin 0,01% można ale to max kilka dni, niektóre smarowidła (maść majerankowa, albo te klatke piersiową, zeby ułatwić oddychanie)

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ