Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Patk idź jutro do pediatry. Być może trzeba sprawdzić dlaczego nie ma apetytu. A może ma, tylko to też warto sprawdzić. Zważyć przed karmieniem i po. Może taka jej uroda a może trzeba wprowadzić coś dodatkowo. Od tego jest pediatra
Alergia pokarmowa objawia się "naderwanym uchem" w górnej części przy głowie, śmierdzącymi kupami ze śluzem i skórą atopową (szorstka na przedramieniach i policzkach), dodatkowo policzki są ciągle różowe. Może też być nadpobudliwość i tendencja do paskudnych odparzeń. Wysypka to raczej nietolerancja komtaktowa. Wystarczy Wasz krem i dziecka polik przy buzi albo tulenie do koszulki wypranej w persilu.
Wczoraj zjadłam, cytuję: kapustę, czekoladę, truskawki, zapiłam kawą i gazowaną wodą mineralną. Dziecku było NIC.Fatalita lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Kwiatkowa24 wrote:Moj mały ma strasznie odparzony tylek. Zmienilam Pampersy na inne. Sudocrem, bepanthen nie pomagaja. Zasypalam maka ziemniaczana i planuje kapiel w krochmalu. Co myslicie o tej naturalnej metodzie?
Zawsze zaczynam od mąki ziemniaczanej i przeważnie nie muszę sięgać po więcej. Uwielbiam mąkę ziemniaczaną za szerokie zastosowanie w pielęgnacji dziecięcej
Matylda
-
Hoope wrote:Alergia pokarmowa objawia się "naderwanym uchem" w górnej części przy głowie, śmierdzącymi kupami ze śluzem i skórą atopową (szorstka na przedramieniach i policzkach), dodatkowo policzki są ciągle różowe. Może też być nadpobudliwość i tendencja do paskudnych odparzeń. Wysypka to raczej nietolerancja komtaktowa. Wystarczy Wasz krem i dziecka polik przy buzi albo tulenie do koszulki wypranej w persilu.
A nawet tulenie do policzka taty. Odrastający zarost potrafi tak podrażnić, że wygląda to na wysypkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 18:07
Matylda
-
nick nieaktualny
-
Moja pierwsza też z tych drobnych. Lekarka aż już raz ją na badania wysłała, ale chłop wysoki i szczupły.
No mam klocka teraz 4200. Zaleciła delicol, na brzuszek, bo mówi że trochę ma twardy i może bąki ją męczą dlatego taka płaczliwa jest.
-
Katy, mi dzisiaj położna zwróciła uwagę na przebodzcowanie dziecka. Że może domagać się np. Braku dźwięku, światła itd. po całym dniu ogromu bodźców. Nie wiem czy u Ciebie tak jest, po prostu pisze
Wróciliśmy od lekarza, anemia małej się nasiliła, w czwartek morfologia do powtórki. Nad nami widmo szpitala
I u nas wysypka na policzkach spowodowana hormonami, a nie mlekiem jak próbowała od kilku dni wmówić mi moja mama
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Fatalita a masz coś podawać Małej na tą anemie??
W nocy pisałam, że tyle skrzepów ze mnie wyleciało, a teraz podpaska prawie czysta... rano miałam zmieniony kolor krwi i już nie była taka czarna tylko normalna czerwona. A od południa jakaś dziwna cisza. Może dlatego, że te skrzepy wyleciały...W końcu się udało...
-
Fatalita, chyba to nie było to bo nie wiem czy to zbieg okolicznosci, ale uspokoil sie jak go przystawilam do piersi "brzuch do brzucha". Co jest dosyc dziwne bo on na brzuchu nie lubi lezec...Teraz spi na moim brzuchu :p
Oby obylo sie u Was bez szpitala :*
Pamietam jak jakis czas temu dziwilam sie jak kolezanka pisala mi, ze przez pierwsze trzy miesiace po porodzie byla przerazona, teraz juz sie nie dziwie haha
-
Mama ginekolog podała, że badania udowodniły działanie na kolkę bakterii Lactobacillu reuteri szczep DSM 17938.
Działa poprzez skrócenie płaczu o połowę.
Te bakterie są np w BioGai.Wowka lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dzięki Katy
Sela, tak, w szpitalu już nam wyszła ta anemia - od dwóch tygodni podaje jej żelazo dwa razy dziennie i mimo to morfologia posypała się strasznie
Liczę jeszcze na to, że to może błąd w laboratorium
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Fatalita, cholerna anemia
Trzymam kciuki za zdrowko malej, oby bylo sie bez szpitala
Katy, wspolczuje histerii, moze sproboj rurki windi jak nie robil kupy?
Nie chce zapeszac ale moj juz spi od 20:30, troche wojowal i plakal histerycznie przy jedzeniu, wszystko na nie, prezyl sie, wiec uzylam rurki, poszla kupa i usnal. Zawsze po kapieli do 21 usypia a przynajmniej staram sie aby juz spal do tej 1, ale potem mam terrorFatalita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziś przyszła moja teściowa, oczywiście na dzień dobry podniosła mnie na duchu mówiąc że chyba CZAS wziąć się za siebie... Jak ta baba potrafi podnieść mi ciśnienie. No szok...
Oczywiście zawsze te teksty pod nieobecność swojego syna wali, bo wie że pewnie by jej coś powiedział.
A no i ten trądzik u małej to nie trądzik tylko też Z PEWNOŚCIĄ alergia bo oczywiście nie stosuje się do diety
Co za sucz.