X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk idź jutro do pediatry. Być może trzeba sprawdzić dlaczego nie ma apetytu. A może ma, tylko to też warto sprawdzić. Zważyć przed karmieniem i po. Może taka jej uroda a może trzeba wprowadzić coś dodatkowo. Od tego jest pediatra :)

Alergia pokarmowa objawia się "naderwanym uchem" w górnej części przy głowie, śmierdzącymi kupami ze śluzem i skórą atopową (szorstka na przedramieniach i policzkach), dodatkowo policzki są ciągle różowe. Może też być nadpobudliwość i tendencja do paskudnych odparzeń. Wysypka to raczej nietolerancja komtaktowa. Wystarczy Wasz krem i dziecka polik przy buzi albo tulenie do koszulki wypranej w persilu.

Wczoraj zjadłam, cytuję: kapustę, czekoladę, truskawki, zapiłam kawą i gazowaną wodą mineralną. Dziecku było NIC.

Fatalita lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa oczyska i usteczka do zakochania ❤

Kwiatkowa24 lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa24 wrote:
    Moj mały ma strasznie odparzony tylek. Zmienilam Pampersy na inne. Sudocrem, bepanthen nie pomagaja. Zasypalam maka ziemniaczana i planuje kapiel w krochmalu. Co myslicie o tej naturalnej metodzie?

Zawsze zaczynam od mąki ziemniaczanej i przeważnie nie muszę sięgać po więcej. Uwielbiam mąkę ziemniaczaną za szerokie zastosowanie w pielęgnacji dziecięcej :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Alergia pokarmowa objawia się "naderwanym uchem" w górnej części przy głowie, śmierdzącymi kupami ze śluzem i skórą atopową (szorstka na przedramieniach i policzkach), dodatkowo policzki są ciągle różowe. Może też być nadpobudliwość i tendencja do paskudnych odparzeń. Wysypka to raczej nietolerancja komtaktowa. Wystarczy Wasz krem i dziecka polik przy buzi albo tulenie do koszulki wypranej w persilu.

A nawet tulenie do policzka taty. Odrastający zarost potrafi tak podrażnić, że wygląda to na wysypkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 18:07

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, oczy moje (choc kolor nie ten, przynajmniej na razie), a usta po tacie :)

Hoope lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza też z tych drobnych. Lekarka aż już raz ją na badania wysłała, ale chłop wysoki i szczupły.

No mam klocka teraz 4200 :) . Zaleciła delicol, na brzuszek, bo mówi że trochę ma twardy i może bąki ją męczą dlatego taka płaczliwa jest.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil ma jakis atak histerii, chlopak go teraz zabawia bo ja chwilowo wymieklam :/ Nie wiem o co chodzi...Moze to przez to, ze jeszcze kupki dzisiaj nie bylo, ale nie wyglada jakby go brzuszek bolal wiec nie wiem :/ Nic nie dziala :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie położna też mówiła, żeby kupić delicol na to prężenie i pruczki. Narazie podaje dicoflor od tygodnia i espumisan od 2 dni. Poprawy nie ma. Nadal się pręży i strasznie płacze...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, mi dzisiaj położna zwróciła uwagę na przebodzcowanie dziecka. Że może domagać się np. Braku dźwięku, światła itd. po całym dniu ogromu bodźców. Nie wiem czy u Ciebie tak jest, po prostu pisze :)

Wróciliśmy od lekarza, anemia małej się nasiliła, w czwartek morfologia do powtórki. Nad nami widmo szpitala :/

I u nas wysypka na policzkach spowodowana hormonami, a nie mlekiem jak próbowała od kilku dni wmówić mi moja mama :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita a masz coś podawać Małej na tą anemie??

W nocy pisałam, że tyle skrzepów ze mnie wyleciało, a teraz podpaska prawie czysta... rano miałam zmieniony kolor krwi i już nie była taka czarna tylko normalna czerwona. A od południa jakaś dziwna cisza. Może dlatego, że te skrzepy wyleciały...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, chyba to nie było to bo nie wiem czy to zbieg okolicznosci, ale uspokoil sie jak go przystawilam do piersi "brzuch do brzucha". Co jest dosyc dziwne bo on na brzuchu nie lubi lezec...Teraz spi na moim brzuchu :p
    Oby obylo sie u Was bez szpitala :*

Pamietam jak jakis czas temu dziwilam sie jak kolezanka pisala mi, ze przez pierwsze trzy miesiace po porodzie byla przerazona, teraz juz sie nie dziwie haha ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ginekolog podała, że badania udowodniły działanie na kolkę bakterii Lactobacillu reuteri szczep DSM 17938.

Działa poprzez skrócenie płaczu o połowę.

Te bakterie są np w BioGai.

Wowka lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu histeria od nowa...Tesciowa twierdzi oczywiscie, ze Kamil mnie terroryzuje..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Katy :)

Sela, tak, w szpitalu już nam wyszła ta anemia - od dwóch tygodni podaje jej żelazo dwa razy dziennie i mimo to morfologia posypała się strasznie :/
    Liczę jeszcze na to, że to może błąd w laboratorium :/

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masz, Fatalita, trzymam kciuki żeby udało się uniknąć szpitala. Skoro dajesz Wiki żelazo to wyniki powinny się poprawić.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, cholerna anemia :/ Trzymam kciuki za zdrowko malej, oby bylo sie bez szpitala

Katy, wspolczuje histerii, moze sproboj rurki windi jak nie robil kupy?

Nie chce zapeszac ale moj juz spi od 20:30, troche wojowal i plakal histerycznie przy jedzeniu, wszystko na nie, prezyl sie, wiec uzylam rurki, poszla kupa i usnal. Zawsze po kapieli do 21 usypia a przynajmniej staram sie aby juz spal do tej 1, ale potem mam terror XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już wiem
    Patryk ma dwa tryby dzialania : 1.śpi 2.krzyczy
    A że glosik ma(od urodzenia) to już każdy wie, w rosmannie poza kolejnoscia nas obsluzyli :) ale nie krzyczy dużo. Ale krzyczy. Nie podoba mi się to ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita mam nadzieję, że obędzie się bez szpitala :*

JS a Twój maluch śpi w łóżeczku czy z Wami?

Katy a Kamil w dzień śpi w łóżeczku?

• Patk Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przyszła moja teściowa, oczywiście na dzień dobry podniosła mnie na duchu mówiąc że chyba CZAS wziąć się za siebie... Jak ta baba potrafi podnieść mi ciśnienie. No szok...
    Oczywiście zawsze te teksty pod nieobecność swojego syna wali, bo wie że pewnie by jej coś powiedział.
    A no i ten trądzik u małej to nie trądzik tylko też Z PEWNOŚCIĄ alergia bo oczywiście nie stosuje się do diety :/
    Co za sucz.

• J.S Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, spi tylko w lozeczku, czasami ale to bardzo rzadko nad ranem biore go do nas

Nynka lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1273 1274 1275 1276 1277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ