Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Patk za mało przybiera.
Natalia waży 5100,jest w górnym centylu, je głównie moje mleko,raz dwa razy dziennie dostaje mm kiedy to nie zdążę się odciągnąć, albo wyjdę z domu. Tylko że ja ściągam i widzę ile zjada, je zazwyczaj co 2h ,120ml
Kamcia jak tam u was? Przeżyłaś wczorajszy dzień?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 13:49
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny wreszcie i ja wygospadarowalam czas na forum .Igor rośnie i przybiera ładnie 2 tygodnie temu ważył 3960
Myśle ze cycki dobrze się sprawują , jesteśmy już po pierwszym kryzysie laktacyjny kiedy to non stop było cyckami i darcie ale teraz już świadoma wiedziałam ze tak musi być . Jutro idziemy na usg bioderek temu tez ja dotąd nie chustowalam a rak bardzo już bym chciała. Ja za tydzień idę do ginekologa na sprawdzenie ale tez mam w ten weekend wychodne pokarm uzbierałam zamroziłam i mogę sobie pierdyknąć pazury i fryz i jaram się z tego strasznie aż mi wstyd .Feeva, kattalinna, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Mówiła że waga na 4 tygodnie jest za mała bo to 3470. Tym bardziej że nie jest wcześniakiem. Mówiła żebym karmiła piersią ale po każdym karmieniu podawała też butelkę. Ale mala ewidentnie nie chce więcej jeść. Sama nie wiem. Rzeczywiście według siatek waży za mało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 14:07
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNynka, z tego co sie orientuje to herbatki nie maja udowodnionego wplywu na laktacje. Zdecydowanie przystawianie.
Moj mały ma strasznie odparzony tylek. Zmienilam Pampersy na inne. Sudocrem, bepanthen nie pomagaja. Zasypalam maka ziemniaczana i planuje kapiel w krochmalu. Co myslicie o tej naturalnej metodzie?
Edit : Doczytalam forum. Dziewczynki macie przeslodkie. Mała Matylda, Zosia przypomina mi z wygladu coreczke FeevyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 14:49
Feeva, Nynka, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Fatalita ma rację. Zależy z jaką wagą się urodziła ile ważyła w chwili spadku. Moja spadła do wagi 3300 i dopiero dziś dowiem się ile waży.
Chusta to zbawienie dla mnie. Obiad mogłam zrobic. Wszyscy są ble tylko mama jest ok. -
Uff. Szczepienie na luzie
to moje dziecko jest czułe na kupę w pieluszce, a mało na zastrzyki
dostał smoka i przetrwał, wystarczyło przytulić po fakcie.
Ja zgłosiłam lekarce że dzielimy szczepienia. Dzisiaj dostał dwa-tak chciałam. Uzupełnienie w sierpniu, za 8 tyg. U nas w przychodni większość osób tak robi i mają przygotowany alternatywny harmonogram szczepień
Skrzat przytyl 1kg od patronażu 3 tygodnie temu. Mówią że po nim nie widać i faktycznie szczupłe to moje dziecko, ale długie...
Później przyjedzie moja mama i z przyjemnością walne się do wyrka
Fatalita, poczytam u Hafiji o tej laktozie. Może niepotrzebnie wyeliminowalam nabiał i chodzi o coś innego...? -
Ola_Ola wrote:Patk za mało przybiera.
Natalia waży 5100,jest w górnym centylu, je głównie moje mleko,raz dwa razy dziennie dostaje mm kiedy to nie zdążę się odciągnąć, albo wyjdę z domu. Tylko że ja ściągam i widzę ile zjada, je zazwyczaj co 2h ,120ml
Kamcia jak tam u was? Przeżyłaś wczorajszy dzień?
dzis jeszcze zyje-troche poległam jako matka (starszy w krzesełku oglada piosenki na YT, zjadł zimny rosól, maleńki za to na kolanie mi az chrapie, matka h&m przeglada...ale cisza, spokój, na luzie)
w sumie dzieci nie moga mi płakac bo jeden drugiemu by przeszkadzał
jutro wyzwanie, maz ma słuzbe, nie bedzie go od 6 rano do 11 dnia nastepnego...okno za wczasu sobie do skoku otworze
aha
i dzis zjadlam szparagi
w sumie tylko szparagi, na raty, na zimni, ale zjadłam -
Bylismy na spacerze, bylo akurat poltora godzinki aktywnosci i potem sen. Wrocilismy do domu - karmienie i od razu zasnal na 2,5h a ja wyjatkowo razem z nim
i znowu po karmieniu zasnal, chyba tez ide dalej. Czy to znaczy ze w nocy nie bedzie mi spal?
Wowka, ale zglaszalas wczesniej czy bezposrednio przed szczepieniem? My mamy jutro, tak samo chcialabym zrobic a nie wiem czy da rade, bo tez szczepimy tymi na nfz
I tak sobie mysle ze on mi chyba przez te upaly nie spi w dzien w takim razie, bo mamy saune w domuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 16:55
kattalinna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySela dziękuję za odp. Kurcze martwi mnie to trochę. Jutro wizyta poloznej zobaczymy co powie, niby mądrze mówi ale czasami trzeba wziąść na nią poprawkę. Muszę poszukać poradni laktacyjnej w okolicy, chętnie bym poszła zasięgnąć opinii kogoś innego.
-
jangwa_maua wrote:Patk - mysle, że nie jest źle z tym przybieraniem. A co mówiła położna? Ja chyba bym karmiła samą piersią.
Ja też, przyrost jakiś jest, to najważniejsze. Laktacja się nakręci, zacznie przybierać lepiej. Dokarmianie sprawia, że dziecko zamawia mniej mleka z piersi i słabiej nakręca laktację.Matylda
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ff2d375084b.jpg
Moj synuskattalinna, Hoope, Lukrecja, Sela, Tanda, Nynka, Katy, Fatalita, Wowka, Mycha666, Patk, kamciaelcia, Kira91, D_basiula, pawojoszka, Cola87, malwka08, Feeva, Mała Matylda, Fermina, MajowaMamusia lubią tę wiadomość