X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzat kima po kąpieli. Randka z laktatorem odbyta, Feeva też już robię zapasy do zamrażarki :)

Przejrzałam się na zdjęciu, Bartuś jakie ma fałdeczki na udkach :)

Idę spać. A jeszcze widno O.o

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mialabym wyjść z dwojkana raz?? Uzywany. Za podobne pieniądze jak dostawka. A jak jednak mąż mi sie wyprowadzi? Przecież trzeba chlopu pokazać że lepiej bez niego niż z nim. Chcialabym pojechać do Kołobrzegu. Wyjazd na badanie słuchu pokazał ze nie tak latwo spakować 2wózki ;) piotrus ma duza spacerowke. Patryk uzywa wózek który jest nasza spacerowka główna bo suuuper mieści się do auta. Wynajmujemy garaz. Tam stanie trzeci :) chyba. Nie jestem fanką olx

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope
    I pisalam-punkt siedzenia zmienia punkt widzenia.i tak w skrotowym skrócie. Tez bym nigdy nie zdecydowala sie na dwoje malych dzieci. Ba!byl moment że nie zdecydowalabym sie w ogóle na drugie dziecko. Ja nie umialam zdecydować się na jedno dziecko przed trzydziestka...aż nagle życie się wali z dnia na dzień. Wali się w głowie. Wali się w sercu. Wiemy że życia nie da się zaplanować. Warto zatem z niego korzystać

Lukrecja lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie cudne dzieci! Chłopaki charakterne a dziewuszka sama słodycz! :) J.S. wzrok Igorka wygrywa. Bałabym się przyszłości. :D A Bartuś wygląda jak wybredne książątko na tej fotce z tatą, Hoope. ;) Kamcia, jak z taśmy, kopie robicie. ;) Nynka, najlepszy budzik!

Majowa, czyli miałam rację, powodów jest mnóstwo, trzeba TYLKO za każdym razem odszyfrować o co chodzi. ;)

Haha Feeva! :D Dziś po kąpieli, jak ubierałam Julka, to mówiłam do niego, że bym go zeżarła całego aż do kosteczek i ledwo się powstrzymałam od nadgryzienia piętki. :D

Dziś jest chyba dzień obsranych podkładów, my też zaliczyliśmy kupę przy przebieraniu. Teraz tata próbuje uśpić dziecko, nie jest łatwo.

Dodatkowo, Mąż dziś zauważył, że nasz kociak wygląda niepokojąco, tzn wystaje mu język i się ślini, poza tym, pełna norma, ale to są objawy nadające się do weta tylko. Pojechali. Weterynarz mówi, że wygląda, jakby ktoś go kopnął/ czymś uderzył :(, dostał zastrzyki, siedzi w werandzie, jutro następna dawka. Biedny kiciuś. Wygląda okropnie ale je, pije, biega, zupełnie jakby mu poraziło jakieś nerwy wybiórczo. :/

Jutro mam gina o 14.20, trzymajcie kciuki, bo mnie coraz bardziej to podwozie boli i się martwię troszkę.

Feeva, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:

Dodatkowo, Mąż dziś zauważył, że nasz kociak wygląda niepokojąco, tzn wystaje mu język i się ślini, poza tym, pełna norma, ale to są objawy nadające się do weta tylko. Pojechali. Weterynarz mówi, że wygląda, jakby ktoś go kopnął/ czymś uderzył :(, dostał zastrzyki, siedzi w werandzie, jutro następna dawka. Biedny kiciuś. Wygląda okropnie ale je, pije, biega, zupełnie jakby mu poraziło jakieś nerwy wybiórczo. :/
    .

Źle ze mną myślałam, ze wstępu, że to o dziecku mowa i chciałam napisać, że u mnie podobnie, bo mały też się slini....

Fermina, Feeva, Lukrecja, kattalinna lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka.. :D Nie mam słów. :D

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzieciątka. Do schrupania. Zazdroszczę tych uśmiechów, Kubuś jeszcze nie opanował tej sztuki.

Zaliczyliśmy dziś pierwszą kąpiel bez płaczu. Bąbel był po cycu i obiecałam mu, że jak nie będzie płakać, to darujmy sobie dziś mycie głowy. I sie udało :D aaaa i tata nalał według mnie trochę za ciepłą wodę. Widocznie zamiłowanie do ciepłych kąpieli ma po mamusi. Który czynnik był kluczowy, nie wiem. Ważne że coś podziałało. Boję się, że jednorazowo, ale zobaczymy

Ja też jestem pełna uznania dla mam więcej niż jednego dziecka (zwłaszcza z mała różnicą wieku). Mój jeden dziś dał mi w kość, bo pół dnia przepłakał. A na spacerze mogę pomarzyć o ławeczce i książce. Ledwo wózek zatrzymuję, juz sie wybudza :( dba o mamusi kondycję ;)

• Feeva Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, za późno już na to.. XD

Fermina widzę, że nie tylko ja jestem nienormalna :D Ale dobrze, przynajmniej wiem, że nie jestem sama i nie jest jeszcze tak do końca ze mną źle :P
    BTW. Wybacz, ale uśmiałam się wyobrażając sobie Twojego kota z wiszącym językiem i kapiaca ślina. Wiem, że biedaczek, ale to silniejsze ode mnie XD

Nynka, ciążowy budyń chyba jeszcze nie do końca ustąpił :D Mi na pewno jeszcze nie.

Mycha mamy to samo. Jak tylko się zatrzymamy to Mała się wybudza. Chyba, że po godzinie spaceru usnie jak kamień to wtedy bomba atomowa jej nie obudzi. Dzisiaj po spacerze nie mogłam jej dobudzic na cyca. Próbowałam 20minut.

Dziecko śpi. Wydoilo cycki dwa, beknelo i padło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 22:17

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czego to przemęczenie nie robi z człowiekiem.
    Nynka jaki uśmiech ci sprezentował z rana ,moja to tylko śpi albo się krzywi że zaraz będzie płakać .
    My dziś mieliśmy dzień pod hasłem wycieczek dwie różne wycieczki z dwóch różnych miejsc o różnych godzinach wyjazd i powrót ,musiałam sobie zapisać żeby czegoś nie pokręcić i nie zapomnieć któregoś dziecka odebrać . Najstarszy jutro jedzie na dwa dni o piątej musi być pod szkołą a wraca następnego dnia o północy tak że pospane mam . Dziś do tego malowaliśmy kuchnie te farby magnat są genialne ,trochę droższe ale warte ceny . Takie mieliśmy brudne te ściany raz pokryte i czysciutko aż się napatrzeć nie mogę, ciekawe czy w użytkowaniu będą też takie fajne bo u nas często trzeba ściany myć . Mała coraz bardziej lubi moje ręce ,dziś jedną ręką robiłam zakupy bo taki koncert dala że cała biedronka słyszała a jak wzięłam na ręce to od razu spać poszła . Byliśmy też na wizycie patronazowej ,dostaliśmy skierowanie na bioderka . U nas to też 6-8 tydzień nigdy nie słyszałam o USG bioderek w 3 tyg. Pytałam o szczepienia u nas szczepią tylko tymi NFZ jak ktoś chce skojarzone to sobie musi kupić i przynieść , nawet rotawirus trzeba samemu kupić bo im nie wolno obracać lekami . Ja i tak szczepie nieskojarzonymi bo mnie tymi skojarzonymi wszyscy straszą ale rotawirus to bym dokupiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 22:30

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk chyba się zaczął do siostry przekonywać bo dzisiaj jak ja przebierałam to mi pieluszkę przyniósł a potem bujał w foteliku jak się na wizytę szykowaliśmy ,przeslodziak jest jako starszy brat muszę mu jakiś filmy k nakręcić żeby za paręnascie lat pokazać jaki był słodziak kiedy się siostra opiekował

Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Kamil osikal dzisiaj przed kapiela jak go wzielam na rece :p

A teraz jest tak i mam nadzieje, ze tak zostanie conajmniej do 3 :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9b554c03da8.jpg

Nynka, Wowka, Feeva, Fatalita, Cola87, Sela, kamciaelcia, D_basiula, J.S, Hoope, kattalinna, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dzieciaki śliczne,ale córeczka Patk przepiękna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 23:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feva mój budyń chyba gorszy niż w ciąży:P
    Ale serio ja mam wrażenie, że nic nie ogarniam robie wszystko na jakimś automacie, dni lecą, ja zapominam, jakoś ciężko mi wrócić do normalności...
    A te uśmiechy to wiecie wcale nie tak kolorowo że od razu to już pocycane było :P

Mój śpi od 9 a ja nie wiem czy go nakarmić na śpiocha, obudzić, czy zostawić... pewnie jak przeniose do łóżeczka to się wyjaśni bo sie obudzi z wrzaskiem ;)

• Feeva Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po cycaniu.
    Obudził mnie o 1:30 wystrzal kupy mojego dziecka. Tak głośno walnela, że aż dziwne, że pielucha nie odfrunela XD z takim impetem zrobiła.

Teraz laktator i zaraz spać.

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odp odnośnie usg bioderek. Dziwna ta położna dość, że działa mi na nerwy jak nie wiem co, to jeszcze chyba sama nie wie co się kiedy robi. Dwa razy pytałam czy na pewno w3 tyg mam robić to usg i twierdziła, że tak. Głupia baba, w takim razie zadzwonie i umownie nas za te 3-4tyg.

Dzisiaj faktycznie jakiś dzień obsranych podkładów. Moje dziecie zrobiło dzisiaj dwie takie wieeeelkie kupy, że po same pachy był wymazany. Nie wyrobie z praniem i podkładami hehe

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie udalo sie z tym spaniem do 3, obudzil sie o 1.30 xd I teraz znowu cycamy, ale mam nadzieje, ze zaraz jeszcze zasnie :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejcie się na baczności, dzień latającej koopy trwa. W nocy Julek kupy nie zrobił, przesikał tylko pieluchę, w sumie mogłam się spodziewac, że planuje coś spektakularnego. Nad ranem przy cycku na sygnale polecielismy do przebrania - obsrytał sie dosłownie po łopatki. Potem jeszcze dwa razy wszystko zasikał i cztery razy dokupczył. Idealnie jak już wytarlam pupę, to lało się znowu. Chyba muszę spalić przewijak po tym wszystkim..

kattalinna, Kwiatkowa24, Katy, Wowka, Feeva, pawojoszka, Fatalita lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, lubię za zdrową przemianę materii u Julka ;-)

Sela, ja jeszcze dodam od siebie, coby Cię utwierdzić, że zalecenie ze szpitala 6-8 tydzień, o ten przedział od razu spytała pani w przychodni jak dzwoniłam rejestrować. Moja położna natomiast powiedziała, że gdyby nie było terminów to się nie przejmować bo tak naprawdę należy wykonać to usg do 12 tygodnia max. Mnie zastanawia jakim cudem, będąc w 3 tygodniu mielibyście zrobić badanie w 3 tygodniu. Zakładając, że na nfz. Ta położna chyba zapomniała kto ją zatrudnia i jakie realia kolejkowe...

Piękne dzieci :-)

Pawojaszka, po raz enty: szacun!

Po wczorajszym dniu aktywności i bezsenności (na szczęście wózek działa!) Była noc spania - do 4 w łóżeczku, potem brzuszek dokuczał, nie odbiło się to mama wzięła dziecko na klatę. Dosłownie :-) teraz mała śpi dalej po porannych przytulasach z tatą, mama zjadła śniadanie w łóżku i pije kawę. Takie macierzyństwo mi się podoba :-)

Uśmiechy u nas jeszcze też przypadkowe, choć jestem pewna, że nie do końca, bo wyrażają faktyczne zadowolenie. Tylko jeszcze nie potrafi ich wywoływać. Od wczoraj pojawiły sie z otwartym bezzębnym otworem gębowym. Akurat rano gdy matka patrzyła na dziecko umęczona po nocy. Jakie to zmyślne: masz dość, chcesz oddać dziecko na reklamacji do szpitala, a ono bach i strzela uśmiech. No w sekundzie wybaczasz :-D

Mycha666, Wowka, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latająca pielucha hehehehe u nas już latała, rzuciłam w TZ jak mi podpadł bo akurat miałam pod ręką XD

Nie śpimy od 6 i zaczyna to być standardem. Potem cały dzień z wielkim trudem 5-10 minut.

Fermina lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba muszę wstać...starszy wstal...a młodszy właśnie wylądował na brzuchu na odpierdzenie i chyba śpi...co zdążę zrobic? Kawa na pewno

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1278 1279 1280 1281 1282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ