X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita u nas to samo, cycek sposobem na wszystko :/

Kamcia smutno mi, że tak się jakoś pod wiatr układa :/

Patk podziel się chęcią.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk ja tak zaraz jak od gina wróciłam czyli po 6 tygodniach od porodu. Rozdziewiczenie dwa...serio już u gi ekologa czułam że tak będzie...

• Wowka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa, dupa, dupa.

Miało być tak fajnie, sobotnia randka z mężem w kinie, a dziecko z babcią. Nie będzie :( cytując klasyka "nie będzie niczego" :(

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze krwawie/plamie a wizyta za 2 tyg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozałatwiałam sprawy
    ale...\
    dowód rej zgubiłam i na nowo sklepy, miejsca zaliczałam
    ale dow rej jest ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, co sie stalo?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wracamy z zakupow :p W pierwsza strone Kamil spal, obudzil sie pod sklepem i juz go uspokoic nie moglam..Mialam mleko odciagniete bo tesciowa miala z nim zostac, ale wolala sobie wczoraj drinkowac to mu dalam i jakos zrobiliśmy te zakupy :p Jak juz go wkladalam do fotelika to zauwazylam, ze zrobil kupe xd

Chcialam sobie kupic w Sinsayu taki fajny kombinezon, ale oni nawet xs maja na jakies wysokie laski i wloczylam nim po podlodze :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam chęć już się seksic, ale czekam na wizytę u gina, niech sprawdzi podwozie i da zielone światło to będziemy działać. Wizyta za tydzień w poniedziałek :) jeszcze mam trochę żółtego śluzu, ale przynajmniej krwi nie ma.

Karmie w kapturkach, próbowałam dzisiaj przystawic Mała bez niego - poległam :(

Dziecko najedzone poszło spać, ciekawe na ile. Na 15 do rodziców na obiadek, potem zostawiamy Mała i jedziemy na zakupy bo jutro sklepy pozamykane. Ciekawe czy coś jeszcze kupię, bo na pewno już ludzie zapasy na wojne porobili XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 13:30

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zemsta jest słodka.
    Jak zwykle ucielo. Chyba przez te emotki.
    My używamy pieluch dada rozm. 1, mamy paczkę 2 ale jeszcze za duże. Do kiedy używać dany rozmiar? Mała waży 3700g to myślę że do 4kg 1, potem przejdziemy na 2. Mamy jeszcze 3 paczki skończymy to na 2 przejdziemy. Pampersy zielone dostaliśmy, dka mnie ok. Z rosmana jak dla mnie waciaki, miałam 1 paczke tych białych i nie podpasowaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 14:01

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    Sama bedziesz widziala kiedy pampki sa za małe
    Bo mogą być za waskie, za niskie, przeciekac będą...
    Z córka waga na opakowaniu pieluch pokrywala się z jej waga. Ogolnie była szczupla ale wysoka
    Piotrek natomiast bardzo szybko wyrastal. Bardzo szybko!teraz mam z nim problem bo ciężko na niego dobrać. A co dopiero na noc coś znaleźć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli możliwe że 1 bedziemy używać do 5 kg?

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gwiazda wczoraj skończyła miesiąc i jedynki już dawno przeszły do historii dwójki jeszcze wchodzą ale chyba skończę opakowanie i zacznę trójki ,mała ostatnio 4300 ważyła bardzo szybko rośnie zaraz będzie remanent w komodzie potrzebny aż żal patrzeć jak te śliczne maleńkie ubranka raz założony już małe i trzeba odłożyć i co z tym robić ? Nie mam komu oddać a wyrzucić szkoda a jak zostawię na strychu to będą kusić .

Co do seksow to sprawa indywidualna nie wiem jak to jest po CC ale po sn to wszystko zależy od skali zniszczeń przy porodzie i jak się czujecie my już dawno po ale jak któraś miała dużo szwów czy jakieś pęknięcia to może lepiej spytać gina żeby sobie nie zaszkodzic.
    A pamiętacie jak kiedyś dyskutowaliśmy o podwoziu po porodzie ? Ten "lej po bombie" ," rzut hotdogiem przez korytarz" też macie takie odczucia ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 15:11

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się zabezpieczacie? Na myśl o zajściu w ciążę dostaję paraliżu mózgu. Na razie syn dba skutecznie o to, żeby nie miał konkurencji.

Tak szybko odcina kupony mojej cierpliwości, że niewiele jej zostanie na przyszłość.

Ja też wciąż na osłonkach. Próba karmienia bez nieudana.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Wowka, co sie stalo?

Mój mąż powiedział kilka niewybaczalnych tekstów. Nie chcę na niego patrzeć, nie mówiąc o spedzaniu popołudnia. Dzięki temu jeszcze jestem w piżamie i napieprza mnie głowa.

Edit. Właśnie nakazał mi sprzątanie w łazience, bo teściowa i tak przyjechała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 15:31

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nakazał, to jego matka, niech sam sprząta i gości. Solidarność jajników!!

Tanda lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope,myslalam że jako matka po dwójce dzieci karmienie dla Ciebie to pikuś :) chciałam spróbować bez, ale Mała nie umie złapać, ja jej nie umiem nakierowac, więc po godzinie prób i jej płaczu zrezygnowałam. Wygrały kapturki :)

My już też na dwójkach z Babydream.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 16:14

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, niech sam sprzata, w koncu to jego matka przyjechala. Wspolczuje.
    My tez topor wojenny rozpoczelismy, ale zakonczyl sie, oczywiscie ja sie pierwsza nie odezwalam. Bylo mi przykro, ale juz mi minelo, widzialam w jego oczach skruche.

My tez na dwojkach.

Hoope, ja biore tabletki. Na mysl o drugim dziecku ja dostaje palpitacji, nie ma opcji.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka niech sam sprząta...no bez jaj...jakby mi mój nakazał sprzątanie to bym go pobiła...
    My już 3, i na razie pampersy prezentowe modle się żeby już się skończyły...

• Hoope Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę tabletek :/ I też mam palpitację. Wkurza mnie to.

Feeva młody równie chętnie chwyta bez osłonek, problem jest inny, wciąż pękają i krwawią mi brodawki a ból jest potworny. Niestety jeszcze nie czas na odrzucenie silikonu :( Daję mu miesiąc, jak się nie zagoję i nie przestanie mnie masakrować, zrezygnuję z kp. Już i tak dwa miesiące walczę i w kółko to samo. Jestem załamana, co się zagoi, znowu popęka. I tak już 8 tygodni. Nie dość, że ma to cholerne wędzidełko za krótkie to jeszcze zasysa z okropną siłą i od razu na maxa, nie dając szansy na pobudzenie piersi do produkcji mleka. Mam już po prostu dość. Ile można płakać z bólu nad cyckiem.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na trójce i też pampersom serdecznie dziękuję za współpracę.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ