X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita u nas to samo, cycek sposobem na wszystko :/

Kamcia smutno mi, że tak się jakoś pod wiatr układa :/

Patk podziel się chęcią.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk ja tak zaraz jak od gina wróciłam czyli po 6 tygodniach od porodu. Rozdziewiczenie dwa...serio już u gi ekologa czułam że tak będzie...

• Wowka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa, dupa, dupa.

Miało być tak fajnie, sobotnia randka z mężem w kinie, a dziecko z babcią. Nie będzie :( cytując klasyka "nie będzie niczego" :(

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze krwawie/plamie a wizyta za 2 tyg

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozałatwiałam sprawy
    ale...\
    dowód rej zgubiłam i na nowo sklepy, miejsca zaliczałam
    ale dow rej jest ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, co sie stalo?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wracamy z zakupow :p W pierwsza strone Kamil spal, obudzil sie pod sklepem i juz go uspokoic nie moglam..Mialam mleko odciagniete bo tesciowa miala z nim zostac, ale wolala sobie wczoraj drinkowac to mu dalam i jakos zrobiliśmy te zakupy :p Jak juz go wkladalam do fotelika to zauwazylam, ze zrobil kupe xd

Chcialam sobie kupic w Sinsayu taki fajny kombinezon, ale oni nawet xs maja na jakies wysokie laski i wloczylam nim po podlodze :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam chęć już się seksic, ale czekam na wizytę u gina, niech sprawdzi podwozie i da zielone światło to będziemy działać. Wizyta za tydzień w poniedziałek :) jeszcze mam trochę żółtego śluzu, ale przynajmniej krwi nie ma.

Karmie w kapturkach, próbowałam dzisiaj przystawic Mała bez niego - poległam :(

Dziecko najedzone poszło spać, ciekawe na ile. Na 15 do rodziców na obiadek, potem zostawiamy Mała i jedziemy na zakupy bo jutro sklepy pozamykane. Ciekawe czy coś jeszcze kupię, bo na pewno już ludzie zapasy na wojne porobili XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 13:30

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia zemsta jest słodka.
    Jak zwykle ucielo. Chyba przez te emotki.
    My używamy pieluch dada rozm. 1, mamy paczkę 2 ale jeszcze za duże. Do kiedy używać dany rozmiar? Mała waży 3700g to myślę że do 4kg 1, potem przejdziemy na 2. Mamy jeszcze 3 paczki skończymy to na 2 przejdziemy. Pampersy zielone dostaliśmy, dka mnie ok. Z rosmana jak dla mnie waciaki, miałam 1 paczke tych białych i nie podpasowaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 14:01

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa
    Sama bedziesz widziala kiedy pampki sa za małe
    Bo mogą być za waskie, za niskie, przeciekac będą...
    Z córka waga na opakowaniu pieluch pokrywala się z jej waga. Ogolnie była szczupla ale wysoka
    Piotrek natomiast bardzo szybko wyrastal. Bardzo szybko!teraz mam z nim problem bo ciężko na niego dobrać. A co dopiero na noc coś znaleźć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli możliwe że 1 bedziemy używać do 5 kg?

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gwiazda wczoraj skończyła miesiąc i jedynki już dawno przeszły do historii dwójki jeszcze wchodzą ale chyba skończę opakowanie i zacznę trójki ,mała ostatnio 4300 ważyła bardzo szybko rośnie zaraz będzie remanent w komodzie potrzebny aż żal patrzeć jak te śliczne maleńkie ubranka raz założony już małe i trzeba odłożyć i co z tym robić ? Nie mam komu oddać a wyrzucić szkoda a jak zostawię na strychu to będą kusić .

Co do seksow to sprawa indywidualna nie wiem jak to jest po CC ale po sn to wszystko zależy od skali zniszczeń przy porodzie i jak się czujecie my już dawno po ale jak któraś miała dużo szwów czy jakieś pęknięcia to może lepiej spytać gina żeby sobie nie zaszkodzic.
    A pamiętacie jak kiedyś dyskutowaliśmy o podwoziu po porodzie ? Ten "lej po bombie" ," rzut hotdogiem przez korytarz" też macie takie odczucia ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 15:11

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się zabezpieczacie? Na myśl o zajściu w ciążę dostaję paraliżu mózgu. Na razie syn dba skutecznie o to, żeby nie miał konkurencji.

Tak szybko odcina kupony mojej cierpliwości, że niewiele jej zostanie na przyszłość.

Ja też wciąż na osłonkach. Próba karmienia bez nieudana.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Wowka, co sie stalo?

Mój mąż powiedział kilka niewybaczalnych tekstów. Nie chcę na niego patrzeć, nie mówiąc o spedzaniu popołudnia. Dzięki temu jeszcze jestem w piżamie i napieprza mnie głowa.

Edit. Właśnie nakazał mi sprzątanie w łazience, bo teściowa i tak przyjechała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 15:31

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nakazał, to jego matka, niech sam sprząta i gości. Solidarność jajników!!

Tanda lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope,myslalam że jako matka po dwójce dzieci karmienie dla Ciebie to pikuś :) chciałam spróbować bez, ale Mała nie umie złapać, ja jej nie umiem nakierowac, więc po godzinie prób i jej płaczu zrezygnowałam. Wygrały kapturki :)

My już też na dwójkach z Babydream.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 16:14

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, niech sam sprzata, w koncu to jego matka przyjechala. Wspolczuje.
    My tez topor wojenny rozpoczelismy, ale zakonczyl sie, oczywiscie ja sie pierwsza nie odezwalam. Bylo mi przykro, ale juz mi minelo, widzialam w jego oczach skruche.

My tez na dwojkach.

Hoope, ja biore tabletki. Na mysl o drugim dziecku ja dostaje palpitacji, nie ma opcji.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka niech sam sprząta...no bez jaj...jakby mi mój nakazał sprzątanie to bym go pobiła...
    My już 3, i na razie pampersy prezentowe modle się żeby już się skończyły...

• Hoope Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę tabletek :/ I też mam palpitację. Wkurza mnie to.

Feeva młody równie chętnie chwyta bez osłonek, problem jest inny, wciąż pękają i krwawią mi brodawki a ból jest potworny. Niestety jeszcze nie czas na odrzucenie silikonu :( Daję mu miesiąc, jak się nie zagoję i nie przestanie mnie masakrować, zrezygnuję z kp. Już i tak dwa miesiące walczę i w kółko to samo. Jestem załamana, co się zagoi, znowu popęka. I tak już 8 tygodni. Nie dość, że ma to cholerne wędzidełko za krótkie to jeszcze zasysa z okropną siłą i od razu na maxa, nie dając szansy na pobudzenie piersi do produkcji mleka. Mam już po prostu dość. Ile można płakać z bólu nad cyckiem.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też na trójce i też pampersom serdecznie dziękuję za współpracę.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ