Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze mnie już tyle razy przesiąkły pampersy, że szok. Prawie raz dziennie muszę zmieniać ciuszki, bo zasikane. A niestety mam tyle pampersów, że nie zmienie tak szybko, no chyba, że uczulenie jakieś wyjdzie to od razu... tyle kasy się płaci za te pampersy a to taka lipa. Myślałam, że te premium care to najlepszy wybórW końcu się udało...
-
Kattalinna, również spokojnej nocy
Staram się rozgryźć moje dziecko. A praktycznie codziennie schemat jest inny, co innego denerwuje, co innego uspokaja, o różnych porach.
Sela, łącze się w bólu. Kończymy 1, przechodzimy na rozm.2 - czeka nas przeprawa przez 350 sztuk Pampersów
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Na szczęście mam tylko jedną napoczętą paczkę tych pampersow i nigdy więcej ich nie kupię...
Fatalita, zrobiliście skok na hurtownię pieluch?
Kattalinna, oby i Twoja noc była spokojna i wyspana
Moje dziecko to pozorant. Niby głodny, a nie je tylko patrzy dookoła... myślałam że ten wiek gdzie zasłonka na oknie wygrywa palmę zainteresowania przed jedzeniem jeszcze przed nami
JS jak tam dzisiaj na polu walki?
Fermina, już lepiej u Was? -
Pocycane, beknięte, śpimy dalej.
Niestety nie wiem co drażni Wasze maluszki ale potwierdzę, to faktycznie mija. Trochę wcześniej, trochę później, ale mija u każdego dziecka.
U nas histerię powodują dwie rzeczy - głód i zmęczenie. I tylko te dwie. Oraz moja błędna interpretacja wrzasków, zazwyczaj głód myliłam ze zmęczeniem.
Z maluchami jest jak z kobietą - domyśl sięNo i nie zawsze wychodzi.
Już niedługo się dogadacie, obiecuję!❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
a nam pampersy pasuja
Noc porażka. Ale Piotruś...pierwszy raz odkąd jest na świecie nie śpi...tzn zasnął po 20. Potem zaliczył dwugodzinna pobudke. Po godzinie znów to samo. Po prostu nie może spać. Nie jest chory, nic nie boli, wierci się i poplakuje ostatecznie. Nawet Sylwester byl lepszyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 03:33
-
Ja miałam paczkę pampersow newborn, kupiłam kiedyś na promo plus ta paczka za 1gr z Rossmanna. Używałam w szpitalu i tam się sprawdziły. Po Dadzie było odparzenie. Teraz używamy Babydream rozm. 2 i są git.
U nas po karmieniu, Mala zasnęła. Ja ściągam pokarm i idę dalej spać.
Spała od 21:30 (zjadajac 160ml mleka+Cyc) do 3
U nas histeria jest z głodu, albo jak nie w porę wyciągnę cyca. Wtedy to aż piszczy ze złości.
Byliśmy u pediatry dziś. Mała waży 4250g, jest zdrowa jak koń
Tylko ta buzię ma wyspana i albo to uczulenie albo trądzik niemowlęcy
Mam teraz trochę zmienić dietę na lżejsza i ja obserwować, czy coś się w tych krostkach zmienia i czy to uczulenie czy nie. A paskudnie to wyglądaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 03:40
Hoope lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie śpię
godzinę snu zaliczylam. Po pierwszym usnięciu Piotrusia o 1 a przed karmieniem o 2. Piotruś dostal viburcol, apap, picie, tatę na kanapę i karuzele . Cisza więc chyba śpią. Ja tak szybko nie zasypiam. I jak o 4 wyladowalam w łóżku tak teściu wstał kawę robić...był cicho ale nie moje klimaty do zasypiania. Teraz łatwo policzyć. Od godz 2minęły 3h więc znów jedzonko. Jest szansa na mały sen po jedzonku...
-
Kamcia przekonujesz mnie do teorii nieposiadania dwójki maluchów
Siedmiolatki nie obudzil ani dziki wrzask brata ani odkurzacz
Teraz nie śpimy. Teraz chcemy się bawić.Katy lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Zapomnialam Wam.napisac ze moja kruszynka jest przeziebiona
Ma zawalony nochal i kaszel
Powiedzcie ze bedzie ok, bo noc byla tragiczna. Budzil sie, jadl, plakal, zasypual i tak co godzinęZanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
2016&2018 -
Czesc
Wowka, dzieki ze pytasz. Jakos jadl z tego aventa, ale pobudka co 2h na jedzenie, wariactwo, od kilku dni tak jest. Jestem ciekawa kiedy w koncu pospi od 20 do 1 tak jak to bylo kilka razy, bo na razie ciagle by jadl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 07:43
-
Kamcia ale za to juz niedlugo laba. Nie trzeba bedzie sie babradz w pieluchach i wstawac tryliard razy w nocy. Licze na to ze mala tez niedlugo przestanie jesc w nocy tak jak brat i bede sie wysypiac i ogladac filmy, czyli zyc.
A jak tam tesc? Pomaga cos?
Moj jak przyjechal na jakies 3, 4 h to myslal ze maraton przebiegl, tak go dwojka maluchow wykonczyla. Tesciowa od razu po porodzie sie ewakulowala nad morze wiec ja mam z glowy do konca wrzesnia. Nawet nie dzwoni i dobrzekamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Wowka, drugi zawód - samozwańczy mistrz promocji
Hoope, tak myślę, że za dużo razy myśli się "płacze bo głodne". Zapomina się o innych możliwościach. Ja się na tym często łapie, bo w sumie pierś podać "łatwo". Choć otoczenie też ma tak zakorzenione. Gdy u rodziny tylko Wiki stęknie to "daj cyca, bo jest głodna".
Koralowa, zdrowia, zdrowia, zdrowia dla Was!
Kamcia, jak daleko do końca odwiedzin? Dobrze, że u nas póki co nie ma warunków, bo nie lubię gości nocujących.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Piotruś nawet nie dał mi tej przyjemności żeby go rano obudzić bo sam wstał o standardowej porze usmiechnięty i niby wyspany
ja czuję się jak na kacu, łatwo policzyć ile spałam
z moim teściem jest tak, ze jako człwiek jest w porządku, w czasach, kiedy poszarpałam się z teściową krwawiłam przez szwagierkę, stawał w mojej obronie, ze aż w córkach sie gotowało! do tej pory staję za mną
jako gość jest uciązliwy, taki facet ze wsi, któremu beton, miasto, trzecie piętro nie służą, więc marudzi, narzeka, nosi go
poznał po raz pierwszy swoich wnuków...
taka prawda że teście wnuczki nie poznali, przyjechali na jej pogrzeb dopiero
juz wiem, ska ten nagły przyjazd
on dorabia w stolicy, mieszka tam w tygodniu, zamiast zjechać do domu, wsiadł w pociąg do nas...a wroci z młodszą szwagierka, która jutro do nas przybedzie (zjeżdza z urlopu z Holandii)nawet ciuchów ze soba nie miał-kupił wszystko, włącznie ze skarpetkami i butami (miał robocze w Wawie)
obsłużył się sam rano, po chacie nie łaził, nie gadał do siebie, wczoraj nawet zjadł...muszę lecieć na miasto sprawy załatwić, czuję sie jak na kacu, wygladam jak na kacu -
i mam mini plan "zemsty" na teściowej (nie żyją z teściem razem, mieszkaja w sasiadujących domach)
teść ma urodziny w poniedziałek (teściowa miała przedwczoraj), zrobiliśmy mu zdjęcia z wnukami, wywołamy i damy ramce hehehehe
będzie zazdrosciłaPatk, Fermina lubią tę wiadomość
-
I tekst teścia już w samochodzie-zmizernialas...zapytalam co to znaczy? Schudlas
Potem mężowi mówił że ładna ta Kamila, i wcale gruba nie jest, czego oni od niej chcą?(dowód że z teściową relacje nie lepsze mam)
Nie powiem mu że po ciąży, a od chrzcin Piotrusia(widzial zdjęcia) mam 26 kg mniej -
U nas też pampersy są ok. Dady dwójki przeciekają.
Kamcia Twoja zemsta bardzo ale to bardzo mi się spodobała. Szkoda ale moi żyją razem. Chociaż teścia też nie lubię. W ogóle nie oszukujmy się... Nie lubię rodziny mojego starego.
Pytanie mam - te dziewuszki po cesarce już seksily? Po jakim czasie? Mam duży nawrót chęci