X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mnie już tyle razy przesiąkły pampersy, że szok. Prawie raz dziennie muszę zmieniać ciuszki, bo zasikane. A niestety mam tyle pampersów, że nie zmienie tak szybko, no chyba, że uczulenie jakieś wyjdzie to od razu... tyle kasy się płaci za te pampersy a to taka lipa. Myślałam, że te premium care to najlepszy wybór

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, również spokojnej nocy :)

Staram się rozgryźć moje dziecko. A praktycznie codziennie schemat jest inny, co innego denerwuje, co innego uspokaja, o różnych porach.

Sela, łącze się w bólu. Kończymy 1, przechodzimy na rozm.2 - czeka nas przeprawa przez 350 sztuk Pampersów ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście mam tylko jedną napoczętą paczkę tych pampersow i nigdy więcej ich nie kupię...

Fatalita, zrobiliście skok na hurtownię pieluch? :D

Kattalinna, oby i Twoja noc była spokojna i wyspana :)

Moje dziecko to pozorant. Niby głodny, a nie je tylko patrzy dookoła... myślałam że ten wiek gdzie zasłonka na oknie wygrywa palmę zainteresowania przed jedzeniem jeszcze przed nami ;)

JS jak tam dzisiaj na polu walki?

Fermina, już lepiej u Was?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocycane, beknięte, śpimy dalej.

Niestety nie wiem co drażni Wasze maluszki ale potwierdzę, to faktycznie mija. Trochę wcześniej, trochę później, ale mija u każdego dziecka.

U nas histerię powodują dwie rzeczy - głód i zmęczenie. I tylko te dwie. Oraz moja błędna interpretacja wrzasków, zazwyczaj głód myliłam ze zmęczeniem.

Z maluchami jest jak z kobietą - domyśl się XD No i nie zawsze wychodzi.

Już niedługo się dogadacie, obiecuję!

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nam pampersy pasuja :)

Noc porażka. Ale Piotruś...pierwszy raz odkąd jest na świecie nie śpi...tzn zasnął po 20. Potem zaliczył dwugodzinna pobudke. Po godzinie znów to samo. Po prostu nie może spać. Nie jest chory, nic nie boli, wierci się i poplakuje ostatecznie. Nawet Sylwester byl lepszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 03:33

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pisałam ze pracujemy nad spaniem w dzien...Patryk musi spać choć wydaje mu się że się nie chce ;) lepiej nam idzie. I zrozumienie ze pora oraz samo spanie. No i po starszym widac to of zawsze-Piotruś niewyspany to zły Piotruś

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam paczkę pampersow newborn, kupiłam kiedyś na promo plus ta paczka za 1gr z Rossmanna. Używałam w szpitalu i tam się sprawdziły. Po Dadzie było odparzenie. Teraz używamy Babydream rozm. 2 i są git.

U nas po karmieniu, Mala zasnęła. Ja ściągam pokarm i idę dalej spać.
    Spała od 21:30 (zjadajac 160ml mleka+Cyc) do 3 :)

U nas histeria jest z głodu, albo jak nie w porę wyciągnę cyca. Wtedy to aż piszczy ze złości.

Byliśmy u pediatry dziś. Mała waży 4250g, jest zdrowa jak koń :)
    Tylko ta buzię ma wyspana i albo to uczulenie albo trądzik niemowlęcy :(
    Mam teraz trochę zmienić dietę na lżejsza i ja obserwować, czy coś się w tych krostkach zmienia i czy to uczulenie czy nie. A paskudnie to wygląda :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 03:40

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie śpię ;) godzinę snu zaliczylam. Po pierwszym usnięciu Piotrusia o 1 a przed karmieniem o 2. Piotruś dostal viburcol, apap, picie, tatę na kanapę i karuzele . Cisza więc chyba śpią. Ja tak szybko nie zasypiam. I jak o 4 wyladowalam w łóżku tak teściu wstał kawę robić...był cicho ale nie moje klimaty do zasypiania. Teraz łatwo policzyć. Od godz 2minęły 3h więc znów jedzonko. Jest szansa na mały sen po jedzonku...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia przekonujesz mnie do teorii nieposiadania dwójki maluchów XD

Siedmiolatki nie obudzil ani dziki wrzask brata ani odkurzacz XD

Teraz nie śpimy. Teraz chcemy się bawić.

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam Wam.napisac ze moja kruszynka jest przeziebiona :(
    Ma zawalony nochal i kaszel :(
    Powiedzcie ze bedzie ok, bo noc byla tragiczna. Budzil sie, jadl, plakal, zasypual i tak co godzinę:(:(:(

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • J.S Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;)

Wowka, dzieki ze pytasz. Jakos jadl z tego aventa, ale pobudka co 2h na jedzenie, wariactwo, od kilku dni tak jest. Jestem ciekawa kiedy w koncu pospi od 20 do 1 tak jak to bylo kilka razy, bo na razie ciagle by jadl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 07:43

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa
    Na pewno będzie dobrze na pewno wiesz co robić by tak było

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ale za to juz niedlugo laba. Nie trzeba bedzie sie babradz w pieluchach i wstawac tryliard razy w nocy. Licze na to ze mala tez niedlugo przestanie jesc w nocy tak jak brat i bede sie wysypiac i ogladac filmy, czyli zyc.
    A jak tam tesc? Pomaga cos?
    Moj jak przyjechal na jakies 3, 4 h to myslal ze maraton przebiegl, tak go dwojka maluchow wykonczyla. Tesciowa od razu po porodzie sie ewakulowala nad morze wiec ja mam z glowy do konca wrzesnia. Nawet nie dzwoni i dobrze

kamciaelcia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, drugi zawód - samozwańczy mistrz promocji :P

Hoope, tak myślę, że za dużo razy myśli się "płacze bo głodne". Zapomina się o innych możliwościach. Ja się na tym często łapie, bo w sumie pierś podać "łatwo". Choć otoczenie też ma tak zakorzenione. Gdy u rodziny tylko Wiki stęknie to "daj cyca, bo jest głodna".

Koralowa, zdrowia, zdrowia, zdrowia dla Was!

Kamcia, jak daleko do końca odwiedzin? Dobrze, że u nas póki co nie ma warunków, bo nie lubię gości nocujących.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś nawet nie dał mi tej przyjemności żeby go rano obudzić bo sam wstał o standardowej porze usmiechnięty i niby wyspany
    ja czuję się jak na kacu, łatwo policzyć ile spałam ;)
    z moim teściem jest tak, ze jako człwiek jest w porządku, w czasach, kiedy poszarpałam się z teściową krwawiłam przez szwagierkę, stawał w mojej obronie, ze aż w córkach sie gotowało! do tej pory staję za mną
    jako gość jest uciązliwy, taki facet ze wsi, któremu beton, miasto, trzecie piętro nie służą, więc marudzi, narzeka, nosi go
    poznał po raz pierwszy swoich wnuków...
    taka prawda że teście wnuczki nie poznali, przyjechali na jej pogrzeb dopiero
    juz wiem, ska ten nagły przyjazd
    on dorabia w stolicy, mieszka tam w tygodniu, zamiast zjechać do domu, wsiadł w pociąg do nas...a wroci z młodszą szwagierka, która jutro do nas przybedzie (zjeżdza z urlopu z Holandii)nawet ciuchów ze soba nie miał-kupił wszystko, włącznie ze skarpetkami i butami (miał robocze w Wawie)
    obsłużył się sam rano, po chacie nie łaził, nie gadał do siebie, wczoraj nawet zjadł...muszę lecieć na miasto sprawy załatwić, czuję sie jak na kacu, wygladam jak na kacu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatalita
    mamy cztery(tyci)pokoiki
    dzieci pokojów nie oddam
    salon zostaje dla gości

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i mam mini plan "zemsty" na teściowej (nie żyją z teściem razem, mieszkaja w sasiadujących domach)
    teść ma urodziny w poniedziałek (teściowa miała przedwczoraj), zrobiliśmy mu zdjęcia z wnukami, wywołamy i damy ramce hehehehe
    będzie zazdrosciła

Patk, Fermina lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tekst teścia już w samochodzie-zmizernialas...zapytalam co to znaczy? Schudlas :)
    Potem mężowi mówił że ładna ta Kamila, i wcale gruba nie jest, czego oni od niej chcą?(dowód że z teściową relacje nie lepsze mam)
    Nie powiem mu że po ciąży, a od chrzcin Piotrusia(widzial zdjęcia) mam 26 kg mniej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pampersy są ok. Dady dwójki przeciekają.

Kamcia Twoja zemsta bardzo ale to bardzo mi się spodobała. Szkoda ale moi żyją razem. Chociaż teścia też nie lubię. W ogóle nie oszukujmy się... Nie lubię rodziny mojego starego.

Pytanie mam - te dziewuszki po cesarce już seksily? Po jakim czasie? Mam duży nawrót chęci

‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ