X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kira
    sliczny awatarek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, moja zachowuje się tak samo przy cycku. W dzień jeszcze spoko, od wieczora do rana masakra. Mleka nie zmienię, smoczka nie zmienię. Pozostaje przetrwać. To rozwojowe, minie. Wiem, że jej nie boli bo cyrki urządza przez sen. O ile śpi... Teściowa już zasugerowała, że jem za ostre potrawy i że może za chude mleko jest. Nie mam za złe, martwi się kobieta, szuka rozwiązań... Idziemy na spacer. Młode odespi noc

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp, zdarzylo Wam sie zeby dziecko ulalo w trakcid jedzenia? Kamilowi sie to zdarza i to w dosc sporych ilosciach i nie wiem czy to normalne...Az cycka mam orzyganego czasem...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy moja też czasem chluśnie, ale sporadycznie. Ostatnio orzygała mi całe uda :)

Mi szwy się porozpuszczaly po ponad 3tyg. Nie mam już nic :)

Moja też czasem szarpie cyca i się prezy tak że aż czerwona się robi. Ale rzadko. W nocy je ładnie, pol godziny i spi :)

Dzisiaj znowu mnie córka osrala. I podloge. Sra na mnie już za młodu XD

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jaka cudna pszczółek :)

Dziewczyny a te rurki to na kupe czy bączki?

Widzę co macie z maluchami to ja jednak nie moge narzekać, fakt ze usypianie go to walka ale budzi się w nocy raz, i prócz nienawiści do łóżeczka i godziny usypiania nie mamy problemów w nocy.

Dzisiaj o 2 ja śpiewam a ten gada do mnie, nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać bo mi oczy się zamykaly.
    A o 4 już coś nie pasowało, ale szybko do mamy do łóżka i do 7 pospalismy.

Właśnie zjadłam pół kilo bobu :) za chiny nie schudne...
    A propo ktoś już ćwiczy? Potrzebuje motywacji bo mam lenia...

Katy mój tak nie robi, wczoraj poerwszy raz tak chlusnal rzygiem ale to same mleko więc postaralam sie nie panikowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 11:24

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, to nie ja :-) ja czekam... Wizyta dopiero po skończonym połogu, mam nadzieję, że będzie ok wszystko i dostaniemy zielone światło bo mi chłop po ścianach już chodzi...

Nabyłam kropelki BioGaia. Któraś używa? Chyba gdzieś mi mignęła tu nazwa. Mam nadzieję, że ulży. W tym całym prezeniu itp. pociesza mnie to, że raczej jej nie boli nic. Gdyby bolało, to by ryczała, a nie przez sen mędziła

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o ćwiczeniu moge tylko pomarzyc :( Nawet jakbym chciala zeby chlopak sie na chwile malym zajal to i tak wiem, ze zaraz bedzie plakal...

To juz sama nie wiem czy to ulewanie normalne czy nie...Musze chyba spisac wszystko co mnie niepokoi i powiedziec lekarzowi bo nie wiem czy panikuje czy tak ma byc...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy
    a to nie jest tak, ze przy kazdym krzyku przystawiasz Kamilka?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przyszła paczka od teściowej nie ruszam może to bomba . Beszczelnosc ludzka nie zna granic teraz będzie udawać jakby nigdy nic jeszcze może nas w tym sądzie wycaluje. Nie przypuszczałam że teściowe mogą być aż tak wredne inaczej wyszłaby za sierotę.

Patk lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, to ja pisałam o tych szwach. Ale już mamy zielone światło na seksy. W środku wszystko niby zagojone. A te szwy to chyba wewnetrznie rozpusciły się całkowicie i to co poza "skóra" teraz wychodzi.

Katy, moja tak robi jak długo czy nerwowo je.

Jutro chyba jedziemy w strony męża, aby pokazać małą jej prababciom. Trochę się obawiam, żeby mi tam nie ryczała cały dzień i nie wymagała piersi co chwilę.
    Wrzask dzisiaj okropny od samego rana :/

P.s. Nynka, bób odchudza, mówię Ci. Ja wczoraj zjadłam swoje pół kilo i czekam teraz na efekty ;)

Katy, polecam jeszcze artykuł u hafiji (nie myślcie tylko, że ja siedzę i wiecznie blogi czytam :p ) "dlaczego moje dziecko ma gazy i kolki" tam jest o tym ulewaniu, płaczu "z powodu bólu życia" itd. My z Wiki wciaz mamy problem z zbyt płytkim ssaniem i u nas to może być przyczyną ulewań...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 12:37

Nynka lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z lezaczkami od kiedy można? Myślicie że taki 2 miesiace bobas moze w tym być?

http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-wibracje-dzwieki-do-18kg-myszka-i7354663415.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DCK_plaean_noss_dziecko_pozostale&ev_adgr=PLA+EAN+Dziecko+Pozostałe&ev_ln=PRODUCT+GROUP&gclid=EAIaIQobChMIjrmGyLzV2wIVVc-yCh2dsAcAEAQYAiABEgLnrPD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CI2Qvsm81dsCFcSZsgodPT0GdA

Dostalismy w spadku ale boje sie używać, a pomaga mi zrobić cokolwiek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 12:37

• Katy Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    katy
    a to nie jest tak, ze przy kazdym krzyku przystawiasz Kamilka?

No w sumie ostatecznie na to wychodzi..bo naprawde nic innego go nie uspokaja..
    Przed chwila zasnal przy cycku, odlozylam go i chcialam oszukac moja bluzka..Poszlam siku i juz slysze placz, probowalam go oszukac smoczkiem, ale udalo sie tylko na chwile :/

Fatalita, zaraz przeczytam..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia słodki Gucio :) my za 2 dni kończymy miesiąc, kiedy to minęło.

Też bym chciała 2 dziecko w małym odstępie czasu, najlepiej do 2 lat, ale zobaczymy jak sie wszystko poukłada. Choc wizja noworodka i 2 latki do ogarnięcia mnie przeraża, ale tyle ludzi daje rade.

Właśnie wróciliśmy z 15 min spaceru, Mała rozdarla się w połowie drogi i musiałam spowrotem ją nieść bo się darla.

Ja mam czas na pisanie podczas karmienia, inaczej ciężko.

Co na ciemieniuche polecacie? Oliwka i scierac tetra (tak położna poleciła)a tam gdzie włosy wyczesywac?

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy
    potrzebuje osobistego smoczka i po prostu sie przejada, ja bym nie martwiła sie tym ulewaniem

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na ciemieniuche kupowałam ten srodek w rossmannie
    nigdy nie było jej duzo ale córka miała długie włosy, Piotrek tylko na brewce
    oliwki w ogóle nie uzywam, nie mam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mam oliwki, musze kupić dopiero, mam mleczko do ciała dla Zuzy. A co to za środek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa zrob peeling. Z płatków owsianych tych blyskawicznych namocz dobrze w wodzie, i masuj tym zeby te luski odchodzily i wyczesuj

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srodek na ciemieniuche
    tak jest podpisany
    zamiast oliwki np oliwa z oliwek
    czasem masło polecaja
    byle było tłuste i to rozmiekczyło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytałam o tym peelingu, ale moja ma na brwiach i trochę na skroniach to się boje żebym jej do oczu nie napchała. Póki co nakremowałam i starlam tetrą.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawet mam :) i nie po terminie ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6cd37aab940.jpg

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ