Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySela ja linomag, oliwka hipp, albo alantan maść co było pod ręką no i wszelkie faldki caly czas natluszczam i już jest dobrze
Znowu dupsko czerwone u nas nie wiem już od czego...
Mój jest dzisiaj straszny cycek, non stop wisi na mnie, już sobie wkrecam ze nie mam mleka...Sela lubi tę wiadomość
-
Nynka dziękuję
powiem Ci, że moje dziecie dzisiaj też cały dzień przy cycu, a mnie tak bolą, że aż mi łzy lecą jak go karmie. Do tego jeszcze strasznie płacze przy cycku i go szarpie... też już mam różne myśli.
Wczoraj były 3 kupy, a dziś 2 i co chwile pruczki, oczywiście przy tym okropny płacz.W końcu się udało...
-
Moja też dzisiaj wisiała cały dzień na cycu. Caaaaaaaly dzień. I cały dzień mielila ozorem. Też już miałam myśli, że mi się mleko skończyło.
Hoope, moja też ciągnie jak odkurzacz, nawet przez osłonki ten pierwszy zasys boli. Jak próbowałam ja przystawic bez to myslalam, że mi całą pierś wciągnie, nie tylko sutka z brodawka.
Ja mam osłonki medeli. Używałam ich w szpitalu i takie też kupiłam. -
nick nieaktualny
-
Nynka ja nie nakładam z zassaniem, przykładam dobrze umyte i z kroplami wody do piersi, wtedy dobrze przylegają a zasysa je dziecko. Jak juz zassie, zazwyczaj nakładka dobrze się trzyma. Nie mam czasu na zabawę w zasysanie ani w zabawę w cokolwiek, dziecko mi tego czasu nie daje.
Nynka lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Umiem, nauczyła mnie doradca laktacyjna w szpitalu
Ja wywijam ten "nosek", ale nie do końca jakby na drugą stronę, zakładam na sutka i odwijam. Sutek się wciąga do środka trochęnie zawsze za pierwszym razem się uda, ale kwestia wprawy
no i najlepiej do środka zassie dziecko, moja ciągnie jak odkurzacz, więc po karmieniu czasami ciężko odkleic
Chciałam spróbować przystawic bez kapturka bo wygodniej - nie trzeba myć, sterylizowac, zakładać, tylko wyjmujesz cyca i już. Ale sama się nie nauczę, chyba że metoda prób i błędów ale boję się znów poranionych sutkow, które dopiero co wyleczylam po 4tyg.
Chyba dzisiaj dzień niespokojnych dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 22:46
-
nick nieaktualnyHoope spróbuje, dzięki
Losie dziecko śpi a ja nie mogę, zasne 3 minuty przed pobudką kluski....
Feeva mi tak jakby wchodzi ta nasadka razem z sutkiem w cycek i w żaden sposób nie mogę wywinac tej nakładki, już próbowałam w różnym stopniu wyginac tą nakładkęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 22:48
-
nick nieaktualny