Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Piotruś spał dziś idealnie. Patryczek standardowo wstał po 23/3/6
Próbował zrobić pobudke o 7 ale położyłam koło siebie i spaliśmy do 8...chyba odespalam poprzednią noc
Szwagierka dojechala przed 6. A że teściu ranny ptaszek-wstaje skoro świt po 3-to on z nią się kontaktował i wpuścił do domu. Przywitalismy się o 8 rano
Ona przywitała mnie od razu z tekstem gdzie się podzialam(tzn schudlam)
Potem jej chlopak najpierw do męża a potem do mnie że nas mniej
Haha
I teściowa-wideokonferencja-w szoku
Jak fajnie im-a zwłaszcza teściowej-nie dac satysfakcji
Mamy leniwa niedzielę
Piotruś przeszczesliwy ze ma tyle gości. Najfajniejszy dziadek choć wcześniej go nie widział. Zaakceptowany jak nikt inny. Owija go wokół malutkich paluszków-wszystkichFatalita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHelp...
Znowu kwestia odparzen. Bylo lepiej, a tu nagle jest najgorzej jak do tej pory. Pojawily sie jakies drobne zolte pecherzyki. Myslicie, ze to moze byc od sudocremu?
Mi dziecko tez podmienili. Prezy sie, steka, poplakuje, ale baczki puszcza i kupke robi -
Nasza Olcia juz 3 dzien kupki nie robi, zazwyczaj byla w 2 dzien. Purty tylko ida no i prezy sie i nie moze jej zrobic.
My dajemy delikol i tylko raz sie jak na razie objawila chyba ta kolka bo placz byl id 20 do 24 i nie dalo sie jej uspokoic.
A co do kupy to masuje brzuszek, nozki dajemy do gory nawet delikatnie z termometrem probowalam ale nic nie pomoglo...Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Ech... u nas jak u Katy, to nie skok, to norma.
Żeby te wszystkie "atrakcje" nie były normą, muszę się bardzo, ale to bardzo nagimnastykować a tak ciągle się nie da. Nie jeść, nie spać, nie istnieć dla nikogo tylko dla niego, wyprzedzać jego potrzeby i tylko wtedy prezes jest zadowolony. Wyrabiać 150% normy.
A ja nie wiem wtedy jak się nazywam.
Niestety w jednym sucie mimo osłonek ciągle odnawiają się pęknięcia. W drugim nie ma wyraźnie widocznych ale nadal mocno boli. Jak nie urok to sraczka, poprzednie dziecko po prostu pourywało mi fragmenty brodawek a to wszystko w dwa dni z powodu za krótkiego wędzidełka. To z kolei ssie z siłą wodospadu. Nawet pediatra zauważyła, że jest bardzo silny.
Padło pytanie, czy osłonki wpływają na opróżnianie piersi. Nie. Złe przystawianie albo ucisk tak, ale nie osłonki. Pod warunkiem, że są starannie przyłożone ale to czuć, ból jest trudny do zniesienia i gdzieś z boku a nie z brodawki. Trzecie dziecko na nich karmię. Za pierwszym razem poleciła mi je położna, za drugim pediatra a teraz doradca laktacyjna.❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Kwiatkowa a wietrzysz przy każdej zmianie pieluchy? No i dobrze by było pieluchy, dopóki jest odparzenie, zmieniać często, co dwie godziny, nawet w nocy i po każdej kupie, nawet mini-kleksiku. Nie używać chusteczek do mycia tylko przegotowanej wody. Nam taka dyscyplina, po czasie, pomogła.No i tormentolum, ale po kilku dniach trosowania, choć każdy zachwala inny specyfik. Też mieliśmy już pęcherzyki i też raz było lepiej, raz gorzej, myślałam że nie przejdzie ale już trzeci dzień pupa piękna i jestem dobrej myśli.
Kamcia, gratuluję satysfakcji.
Kira, ja od siostry słyszałam, że nic na kołki nie pomagało, tylko sab simplex, więcej doświadczeń nie mam i oby tak zostało.
Dziś miałam dla siebie całe 10 minut na siku i prysznic- ekspres. Dalej mamy 10 minut drzemki a potem cyc i tak w kółko. Czy ja mogę mieć kryzys laktacyjny już? -
Dzieki za odp, sab simplex mam w drodze juz, mam nadzieje ze jutro bedzie.
Mam ciezki dzien, moja mama,ojczym,tesciu z mezem caly weekend "hihi haha" a ja probuje okielznac kolke, siedze sama z Malym ciagle na cycu I az plakac mi sie chce -
Kira, przykro mi. Trochę rozumiem, chociaż u nas bez kolki i płaczu, ale odejść od dziecka nie mogę i zazdroszczę Mężowi, że chodzi siku kiedy chce i może sobie popracować na podwórku, iść gdzie mu się podoba, a ja leżę w wyrze i ani rusz.
Jak twierdzi Hoope - to musi minąć.
-
nick nieaktualnyHoope nie strasz że tak dalej będzie. Jesteście miesiąc od nas starsi i miałam nadzieję że ti wkrótce minie. Niech ktoś da jakąś nadzieję że dziecko zaraz z tego wyrośnie. Inaczej to wszystko z boku wygląda jak się obserwuje np. koleżanki, ale tak jak mówią jak ktos twierdzi że wszystko u niego ok to pewnie kłamie.My znowu 10 min spaceru, ryk nie do opanowania, cyc jak sie uspokoiła. Teraz śpi od 15 min.
-
Hoope ja też miałam popękane i krwawiace. Płakałam z bólu zakładając osłonki i jak Mała się przysysala. Smarowalam na potęgę lano maścia z ziaji - pomogła. Nie rozstaje się z nią. Smarujesz? Ja nie dam rady nie posmarować po karmieniu/laktatorze bo szczypia.
Mala spała od 11:30-15 alleluja. Mogłam cokolwiek zrobić.
Kira współczuję
Fermina mi też brakuje wyjścia z domu kiedy chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 15:13
-
nick nieaktualnyMoja juz pospała, znowu cyc.
Feeva zazdroszczę jak to robisz że dziecko tyle śpi?
Przewinełam bo zdojona była, właśnie kupka poszła, przynajmniej nie muszę się martwić o trawienie.
Nam położna powiedziała że pora wracać do żywych i dlaczego nigdzie nie chodzimy. Hmmm moze dlatego zeby nie siedzieć całe wyjście z cycem. -
Wzięłam się na sposób już nie noszę małej wsadziłam do wózka przynajmniej ręce mam wolne i nie bolą . Ostatnio śpi do południa a potem do wieczora już krócej śpi i chce na ręce za to jak się umeczy to po kompaniu śpi jak aniołek czasem od 22giej do 5 rano
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 15:48
-
nick nieaktualny
-
Moj na spacerze tez spokojny.
Dzisiaj sie wyspalam jak nigdy, potem spal od 3 do 5 i od 5 do 7, a od 8:30 mial kolejna godzinna drzemke. Potem spacer 3h gdzie ogladal swiat, malo spal, wrocilismy - butla i znowu spi. Ciekawa jaka bedzie noc. Wyjatkowo grzeczne to moje dziecko dzisiaj.
Pawjoszka, moj nie lubi w wozku w domu bo juz probowalam, na dworze lubi ale w domu nie da rady z nim nic zrobic. Duzo spi od 22 do 5, mysle ze tez doczekam kiedys tego momentu.
Brakuje mi tez bardzo wyjscia tak jak wam, dziewczyny, przez to lapie czesto dola. -
nick nieaktualny