X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, świetnie że Igorek pokazał klasę :)

Dzięki, że pytasz. Noc mamy do dupy, spałam do teraz 2h. Z mężem dalej spina i nie zamierzam wyciągać ręki, co się usłyszało to się nie odsłyszy, jeszcze jest mi przykro.

U nas chyba się zmieniają te godziny pobudek. Była zawsze 24,3,6, a teraz jest różnie, ale zawsze pobudka o 4:15. Nawet najedzony o tej godzinie się budzi, wije, stęka, marudzi i codziennie pomaga co innego. Nie kumam o co mu chodzi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 05:20

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany... usnelam o 5:30 i znów pobudka... :/

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech... szkoda gadać...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy da się gdzieś zamówić zasilanie na baterie słoneczne dla matek?

Nynka, Fatalita, kattalinna, Patk lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy, kończymy dzisiaj miesiąc :)
    Czy to możliwe żeby moja dama czuła że ma mokro po 1 siku? Przebralam ją, za 10 min daje do cyca, wrzeszczy, przrbieram pieluche, daje do cyca, je. Już sama nie wiem, zuzywamy chyba z 12 pieluch na dzień, jeszcze roku kupki praktycznie co karmienie, ogólnie wczoraj zrobiła 7. Od kiedy Wasze dzieci przestały robić tyle kupek?
    Fermina teraz sobie przypomnialam co pisałaś, nie mam pojęcia jak kobiety ogarnialy tyle dzieci bez udogodnień. Moja babcia urodziła 7 dzieci w ciągu 11 lat, do tego ogród, kury, kaczki i praca w fabryce na 3 zmiany. Zawsze sie zastanawiałam jak to pogodzila, mówiła że jak trzeba było to sie dało, fakt że najstarsza córka musiała duzo w domu robić.

Fermina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka opatentuj to będziesz milionerką

• Sela Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jak znajdziesz takie to zamów więcej :-)

A jak karmicie przez oslonki to nie zatykają się Wam kanaliki? Bo moja znajoma miała z tym problem i dopiero jak zaczęła karmić bez to opróżniały się całe...zaraz chyba pojadę poszukać apteki i kupie te nakładki, bo nie wytrzymam tego bólu. A Ty Feeva jakicb używasz??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 07:43

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka ja po proszę dwa:D

Mój już druga noc od 21-22 do 1-2 śpi, później już co 2h, a5-6 rozmowy uskutecznia, a ja rannym ptaszkiem nie jestem...
    Dzisiaj od7 walka z kupą, a jak ruszyło to zasrał wszystko...
    Dzidziuś lula się przy cycu a mi głowę rozerwie, chyba litr kawy potrzebuje

• Katy Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sie cos poprzestawialo bo jak wczesniej spal ladnie 22-3 tak teraz spi 22-1, cyc, kolo 4 pobudka i dosypianie do ktorej sie uda :p

Wczoraj mi zasnal w nosidełku, chociaz sie strasznie buntowal jak go wsadzilam xd

Majowa moj niedlugo po tym jak skonczyl miesiac zaczal robi mniej kupek :p

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajcie spokój...

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, mi się nic nie zatyka, bo dodatkowo po karmieniu ściągam laktatorem, chociaż te nie zawsze :)
    Ja mam medele rozmiar L. Tutaj rozmiary też są ważne, mi doradzila doradca laktacyjna w szpitalu jakie mam kupić :)

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, do ok.6 tygodnia dziecko powinno robić tyle kupek, jest to odznaka prawidłowego karmienia. Potem zaczyna się to indywidualizować. Co do siusiu, wydaje mi się, że jedne siusiu pielucha powinna na tyle dobrze wchłonąć, że nie powinno być odczuwalne. Przyczyny wrzasku poszukałabym chyba gdzie indziej.

Hoope, ja się nie zgadzam. Miałaś być nadzieja, że gdzieś tam niedługo jest to "lepiej". Co się stało? :(

Wowka, coś podobnego musi mieć moje dziecko - zagadam z nią. Toż ona w ogóle nie śpi. Zasilacz słoneczny tłumaczyłby sprawę.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, co się dzieje? :/

Koralowa, zdrówka dla Was!

Kamcia, podsumowanie teścia super. :D Zapamiętałabym z tego, że ładna i szczupła i nie drążyła dalej.

Wowka, mam nadzieję, że dziś się Wam poukłada.

Nie wiem co z tym dzieciem, może i mu za szybko leci.. Ale czemu w środku karmienia a nie na początku taki wytrysk? Bez sensu, nie wiem czy ja go kiedyś ogarnę. Ogólnie tamta noc byla do d... Dzień wczorajszy w miarę, bo byliśmy na wycieczce, z okazji dzisiejszej rocznicy ślubu ;) i Mały był aniołem przez kilka godzin ale za to chyba dziś musi odreagować, od 5.00 do teraz śpi po 10 minut, woła cycka, ciamka 5 minut i znowu śpi 10 minut. Tylko przy cycku, tylko blisko. Zapowiada się mi dzień w łóżku.

Jesteśmy wierni pampkom i lupilu, dada odparza, pampki czasem przeciekną ale ogólnie dają radę. No i u nas dwójki, ale niedługo chyba skaczemy wyżej, bo klucha obrasta w fałdy.

Kupy u nas zanikają od dwóch-trzech dni, wydaje mi się, że bardzo szybko się stabilizuje i nawet się zmartwiłam trochę. Wcześniej było po 12 pieluch na dobę i w KAŻDEJ kupa a jeszcze się obsrać po pachy potrafił. Przedwczoraj kupy były 4, wczoraj też, zobaczymy jak dzisiaj, za to pierdzi jak szalony. ;)

kamciaelcia, Wowka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko od wczoraj w ciągu dnia walczy z cycem. Ssie wypluwa, zasypia, zaraz znowu chce, wypluwa szarpie :/ Juz mam dosyc. Zaraz butlą ją zapcham i tak się skonczy :/ ładnie ssie tylko w nocy.

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dajcie spokój...

Kup owszem robi mało, ale za to sika na potęgę. 10 pieluch śmiało idzie.

Za często je. Co dwie godziny to za często. Nic nie mogę przez to konkretnego zrobić poza domem. Nadal wrzeszczy zamiast poczekać. Jakby jeden krok do przodu i dwa do tyłu. Suty znowu popękane do krwi a było prawie dobrze. Już i spał ładnie i jadł jak trzeba i gada, śmieje się a potem pierdut wszystko bierze w łeb.

Jeszcze mi się śniło, że TZ ma kochankę. Taką wiecie, zadbaną biurwę. Gdzie mi do niej teraz.

A dajcie spokój...

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, suty Ci krwawia nawet przez kapturki?

Moja by tylko też jadła cały dzień, nie mam kiedy iść się zesrać, zjeść, umyć. Jutro Maz wraca do pracy i nie wiem jak to będzie... Już się boję.
    Mala zasypia na mnie, jak ja odloze to już oczy jak 5zl, zaraz płacz.
    Jak leży na mnie to się wierci, odpycha, kręci głową na wszystkie strony.
    Nie chce spać w dzień. Jak wcześniej spała po 3h tak teraz 15-30minut max.
    Dziecko mi się zepsuło. Gdzie można złożyć reklamację?

Czyżby to skok?
    Wczoraj skończyła 5tyg :)

Co do wyglądu to ja wyglądam jak koopa.
    Włos tłusty, śmierdze, bo nie mam jak się iść umyć, bez makeupu, roztrzepana z cyckami na wierzchu.
    Nie wiem jakim cudem te kobiety niektóre mają czas na sztafirowanie się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 10:37

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, u mnie jest to samo tylko, ze to juz za dlugo trwa wiec raczej w naszym przypadku to norma, a nie skok...

Jeszcze sie dziec nauczył przerywac jedzenie po to zeby sie smiac, slodko, ale moglby to robić po jedzeniu xd

Hoope, oby sie polepszylo :p

Hoope lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy:)
    Feva łączę się z Tobą mój też jutro do pracy ja się już od tygodnia boje...
    Mój się obsrutał boje się zajrzeć w pampera ale za to jaki humor wspaniały, z wszystkim gada ❤

Fermina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Jakbyście szukały czegoś na ciemieniuche to polecam spray babycap.
    Można go kupić w rosmanie za Ok 17zł.
    U nas już po 2-3 użyciu były mega efekty.
    U małej ciemieniucha była na brwiach i czole

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, pamietam ze byla tu rozmowa o delicolu. Zastanawiam sie czy podac Malemu, kolki mecza od 18-24, cala noc meczarnia, po 3h cyc na uspokojenie a potem wielki rzyg. Odstawilam nabial, wzdymajace itp itd choc wszedzie sie mowi o tym ze dietamatki karmiacej to mit, zaczynam za przeproszeniem KURWA MAC chodzic po scianach, bo w dzien nie odsypiam, Maz wrocil do pracy, a mnie lapie deprecha ze Maly sie tak meczy, w dzien jest kochany Aniolek,zbliza sie wieczor I mi serce peka przez te jeb*ne kolki :(
    Komus delicol pomogl???

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ