X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i my się pokażemy
    Patryczek wyprobowal dziś nowe wozio

Goście pojechali
    Teściu-znów pijany-przepraszal (krzyknelam na niego rano to się zmyl). Szwagierka sama kieruje(ma ponad 600km do domu) bo jej posneli. Mąż sam się nie pakuje. Ja go spakuje...nie dziś...

Adasiek cudny. Jak aniolek z blond czuprynka

W pamieci utkwil mi kotek w roli głównej z księżniczką

Imię do Kamilka wybitnie mi pasuje

Chomik wymiata :)
    Dzieci śpią
    Piore wózek
    Syf syf syf
    Mam co robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 11:47

Katy, Nynka, Kira91, Feeva, Wowka, D_basiula, Cola87, kattalinna, Sela, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjke u grubego Piotrusia pudrowalam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dzieciaczki przepiękne:*

Bepanthen ma lanoline na poczatku skladu wiec dam mu kilka dni, a jak nie pomoze to bede myslec nad pudrem ;) No i bede dokladnie osuszac po myciu bo moze za slabo to robilam, a po za tym czesto mleko mu tam kapalo :/

Nie wiem czy macie Instagrama, ale jak tak to polecam zrobic dziecku filmik z opcja zoom i ta dramatyczna muzyka xd Posikalam sie ze smiechu prawie jak to zobaczylam..Jestem okropna, ale smiesza mnie takie glupoty :p

Nynka, kattalinna lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Kira, ja nie stosowalam, ale jestem na fejsbukowej grupie i tam stosuja sab i pisaly dziewczyny, ze najpierw rzekomo jest efekt pogorszenia, a potem dopiero poprawa, nie wiem ile w tym prawdy

Dzieki za odp, no wlasnie takie mam wrazenie ze jest jeszcze gorzej.. ehh juz normalnie mam dosc, wysiadam psychicznie co drugi dzien :D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, przykro mi, ze u ciebie taka sytuacja z mezem... :/

Fatalita, twoja corka ma wyjatkowa energie, nawet mojego chyba pobije pod wzgledem krzyku. Jak u was wygladaja noce?

Ja sie pozbylam krzykacza, poszedl na spacer, co za cisza, a ja leze jak kocmoluch i postanowilam nic nie robic. Zbieram sile :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudeńka te nasze kwietniowe i majowe dzieci. Widzę, że wszystkie idą na masę :D

My po szczepionce był płacz, serce mi pękło, na szczęście kilka sekund ręce matki leczoo :)

Moja kruszynka 5600 waży, także w dwa tygodnie 700g, jest moc. Już się o pokarm nie martwię.

Kira91, Katy, Feeva, Wowka, Mycha666, pawojoszka, Fermina, kattalinna, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas położna nie waży
    Ale można iść do jej gabinetu
    Waży tez pediatra
    Ale waze sama w domu i jestem spokojna hihi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Ponoć linomag dobry na wszelkie odparzenia, ale mysle ze kazdy tego typu krem da radę.

Wowka tez mamy ten lezaczek, ale poki brak zainteresowania. Od kiedy Mały chetnie w nim lezy dłuższa chwilę? Bo nasza nudzi sie po minucie- zabawki jeszcze ją nie interesują.

Skrzata interesują te światełka od maksymalnie dwóch tygodni, a zabawki gdzieś z tydzień. Od jakiegoś tygodnia też podwyższam mu oparcie o jeden poziom i interesuje go wszystko :)

Pospałam. 40 minut łącznie z dzieckiem, przynajmniej nie usnę na meczu :)

kattalinna, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na redukcji chyba, bo 3700 a w środę zacznie 5 tydzień. I dalej nie wiem co robić. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 15:10

• J.S Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, ja tez mam wage swoja, tez waze, ale teraz jak bylam u pediatry z ta walka przy butelce, to kazal nam znowu przyjsc w czwartek to wpisze w ksiazeczce ile wazy i czy wszystko jest dobrze
    Moj wazy 4700

Kamcia ile twoj je mm? Bo moj 120 ml i mam wrazenie ze przestal sie juz najadac tym

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    js
    my też ważymy 4,7 z haczyczkiem
    a jemy nadal max 120 ml
    czasem mniej
    jeśli twój się nie najada, dawaj wiecej ;)
    muszę wyciągnąc zeszyty Piotrusia i sprawdzić ile ten jadł ;) bo on to żarł żarł
    ale sam wiedział ile chce
    dla odmiany-Patryk czasem i tyci ulewa, dla mnie to nietypowe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, no moj tez jakby ciagle glodny byl, niby zje te 120 ale czasami widze ze mu malo, czasami nawet tego nie doje, bardzo roznie
    Zobacz jak mozesz ile jadl Piotrus, bo ja dzisiaj na probe dalam 150 wody, zjadl cala butle XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:

Lovela uczula Zosię, więc piorę wszystko po raz drugi. Macie jakieś propozycje co kupić w zastępstwie? Na razie kupiłam płatki mydlane Dzidziuś, podobno świetne dla dziecka, zabójcze dla pralki ;)

Mała Matylda, a jak objawiało się uczulenie? Wysypka na całym ciele, czy tylko w niektórych miejscach?

Kamcia, Patryczek ma piękne oczęta <3 oj będzie łamać dziewczynom serca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 16:18

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli co, wygrywamy w kategorii: Zeżrę Wszystko? Po mnie to ma. Mój pediatria ponoć mówił, że wyglądam jak dziecko Wojciecha Manna ;) i że gdyby ustawiając cyrkiel na moim nosie, idealnie można by wyrysowac kształt mojej buzi. Także ten. A fotka jest na chwilę przed wrzaskiem. ;)

Dzieci piękne, tylko jakieś chude. :D

Mój ma jakieś lęki chyba, od 12 do 15 pięć razy próbowałam odłożyć do łóżeczka, bo zasypiał. Po 5 minutach snu, dziki wrzask i rozpacz. Teraz już godzinę śpi przy cycu (z cycem w buzi). Chyba przestane planować, że coś w domu ogarnę. Z drugiej strony tak mnie to rozczula, że mu trzeba tak bardzo mamy, że nawet siku chce mi się jakby mniej. Matczyna schizofrenia..

Nynka, kattalinna, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meczyk a ta się drze... A ojciec w robocie :/

• Feeva Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie.
    Mala dzisiaj kilka razy zrobiła już kupke, każda była normalna - żółta z grudkami, wodnista. Teraz znowu zrobiła, wszystko z wyglądu tak samo, tylko zauważyłam w śluzie nitki krwi. Niedużo. Ale jednak się zmartwilam. Jest czym?

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil postanowił pospac w trakcie meczu :p Oczywiscie na mnie xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bony mojemu od dwóch dni od 15 włącza się "chce spać ale nie zasne chyba że na matce" już mi się nie chce śpiewać kolysanek...

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj dzisiaj 4650g. W dwa tygodnie 1,1kg. Szok :O lekarz zapisal debriat I decoflor. Jestem glupia,juz nie wiem co mam robic, ale jednak wole posluchac lekarza..

kamciaelcia, Feeva, Fermina, Wowka, Hoope lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Bony mojemu od dwóch dni od 15 włącza się "chce spać ale nie zasne chyba że na matce" już mi się nie chce śpiewać kolysanek...
    U nas to samo. Dla mnie na rękę bo sama mogę pospać albo mecz obejrzeć ;-)

age.png
‹‹ 1297 1298 1299 1300 1301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ