X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to juz duza panna :p Kattalina, mina kota na pierwszym zdjeciu hahah Chyba lekko w szoku :p

Kamil ostatnio coraz częściej (przynajmniej w domu) wyglada tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c69d96da9431.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 11:45

kattalinna, Hoope, Nynka, Kira91, pawojoszka, Patk, Mycha666, Wowka, J.S, Sela, kamciaelcia, Fatalita, D_basiula, Cola87, Fermina, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, my właśnie czekamy na taką uhahaną mordkę :-D

Duża jest. Ja ją widzę non stop, a zauważam różnicę. Szczególnie przy karmieniu - tył mi ucieka ;-) nie wiem ile waży bo położna nie waży, ale na bank przybiera zacnie. Coraz więcej ciuszków w odstawkę.

Kot się nie spodziewał, bo dziecko zostało mu podrzucone do zdjęcia. Tak, ryczące ale wyrodni rodzice musieli zrobić foto ;-) kot zaraz zwiał bo się jej boi, ale pamiątka będzie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 11:49

Katy, Feeva, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkie dzieciaczki <3 :D

Któraś z Was kupowała ten trójpak biustonoszy z bonprixa?

https://www.bonprix.pl/style/biustonosz-do-karmienia-3-szt-20209719/?catalogueNumber=967241&return=ref

Chcę sobie zamówić, ale boję się, że nie trafię z rozmiarem.
    Pod piersiami mam 78cm, więc rozmiar 80, a w biuście mam 95cm, co odpowiadałoby miseczce B, ale jak mi się pokarm zbierze to automatycznie robi się większy i wychodziłoby C bo wolałabym żeby mnie jednak nic nie uciskało.
    Przed ciążą miałam rozmiar C, a teraz miękkie staniki noszę w rozmiarze F... Więc za cholerę nie wiem jaki ten rozmiar wybrać, bo taka rozbieżność.
    Czy któraś ma, trafiła z rozmiarem i mogłaby mi pomóc?

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj stosuje ten sab simplex. Cala noc na cycu po kilka minut,kilka minut snu, co chwile poplakiwania I skrecanie sie z bolu na kupe I baki, od 8-11 walka bo oczy jak 5zl. Ja tez chce tyle energii :) Spi od prawie godziny... czy to tak ma byc??? Jelitka ewidentnie pobudzone po tych kroplach,ale mialam nadzieje ze przestanie sie zwijac z bolu, a tu niestety zwija sie po kazdym karmieniu az to go ze snu wybudza,choc kupy czesciej tez ida...
    Dzisiaj mamy 1. wizyte u rodzinnego. Poprosze o skierowanie mnie do psychiatry :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/868430e01ba1.jpg
    Dzis mija 3tyg od porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 12:00

Katy, MajowaMamusia, pawojoszka, Mycha666, Wowka, Feeva, J.S, Sela, Fatalita, kamciaelcia, Nynka, D_basiula, Cola87, kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda sama nie wiem o co chodzi, ale nie sądze żeby Mała się aż tak dopominala wietrzenia pupy, z reguły za tym nie przepada, tak jak i za leżeniem na brzuszku, zaraz awantura.

Będę musiała iść w lipcu do krawcowej z Mała zobaczyc czy da rade przerobić naszą sukienkę z Ali.

Gwiazda dzisiaj sama usnela w łóżeczku przez przypadek. Włożyłam ją i grał szumis z tel, za chwile przychodze, kima. Całe 20 min. Ale sukces jest:)

Tez nie mam sposobu na usypianie, najlepiej cyc, ale nie chce tak bo Zuza co raz ciezsza i w ogóle nie chce żeby spała tylko jak jestem w domu.
    Położna pokazała nam jak uśpić dziecko, chyba juz pisałam: w kokon, smoczek i na boczek, włączyć szumy i bujac przód, tył. Kilka razy tak uspalismy, wczoraj poczytałam o syndromie dziecka potrząsanego, wystraszyłam się ze takim bujaniem moglo jej się coś stać. Poryczałam się. Mąż mówi ze popadam w paranoję bo mocniej się buja jak w wózku po wertepach jedzie, a ja sie o wszystko martwię. Jak mi sie cos wkręcić to koniec :(

• Hoope Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gufno tam poszłam w kimę, walczę z prezesem od 6! I ze sobą, żeby mu głowy nie odgryźć.

Fermina ale chomik XD Nie brakuje Ci czegoś w domu, bo wygląda jakby to pożarł XD

Kattalinna śliczna księżniczka ❤ kot też zacny ;)

Kat on Cię tym uśmiechem czaruje, żebyś te wrzaski wybaczyła ;) Śliczny ma uśmiech :*

Mycha a co synuś taki zdziwiony? Uroczy szkrabek :D

Katy, Fermina, kattalinna lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki słodkie. Fermina moja przy Twoim to kruszynka, ogólnie drobna jest.

Fermina lubi tę wiadomość

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva ja kupowalam, wzielam rozmiar C, na moje male cycki teraz na karmienie sa idelane :)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Patk Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja swojej mówię że ją oddam do okna życia. :D

Hoope lubi tę wiadomość

• Mycha666 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira cudne zdjecie <3

Hoope zdziwiony po co go kładę do łóżeczka, skoro wiem, że go parzy i zaraz będzie ryk :D

Hoope lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    Feeva ja kupowalam, wzielam rozmiar C, na moje male cycki teraz na karmienie sa idelane :)

Male tzn? :D
    Ja właśnie mam cyce ogromne i boję się że nie trafię :/ wg tabeli rozmiarów pasuje C, ale boję się że będzie ściskal, a z kolei z drugiej strony ze większy będzie odstawał...

Hoope, moja też mnie obudziła o 6.
    Nie spała do 11 i też zmialam zamiar jej już odgryzc głowę :)
    Ale ona zna sposób na moje nerwy, jak mam jej dosyc, to mnie takimi uśmiechami zasypuje, że od razu mięknie mi serce. I mam wyrzuty sumienia, że się na nią denerwowalam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 12:54

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne dzieciaczki :)

Kubuś filuterny :)

Kattalinna, Ania cudeńko, nadal widzę podobieństwo do Mamusi :) gratuluję przejścia na level niemowlęcia :) koteł też niczego sobie, jaki wielki, ile on waży?

Katy, Kamilek śliczne uśmiechy rozdaje. Jesteś pewna, że to on się drze? Nie wygląda na takiego :D

Kira, słodziak :) ma blond czuprynę?

Jak wszyscy się pokazują to my też.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2aff08c8f00.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0c0c72a1d05c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 12:55

Feeva, Katy, J.S, Sela, Kira91, Fatalita, kamciaelcia, Nynka, D_basiula, Patk, pawojoszka, Mycha666, kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Wowka, no wlasnie od wczoraj cos malo spi w dzien, co sie stalo? XD
    Wlasnie go usypiam, bo marudzi, steka, kweka, nie spi od 7 i meczy.

No nie mogę :D my walczyliśmy żeby Skrzat usnął też od 11 do jakiejś 11:30 :D a wstał rano o 7:10 :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, oj pozory myla :p

Pytalam wczesniej o odparzenie pod szyja, ktos cos? :p Poki co posmarowalam Bepanthenem, mam jeszcze krem z cynkiem Babydream w domu...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć linomag dobry na wszelkie odparzenia, ale mysle ze kazdy tego typu krem da radę.

Wowka tez mamy ten lezaczek, ale poki brak zainteresowania. Od kiedy Mały chetnie w nim lezy dłuższa chwilę? Bo nasza nudzi sie po minucie- zabawki jeszcze ją nie interesują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 13:26

Katy lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie slodkie dzidki :D
    Piekne te nasze majowe dzieciaczki!

Wowka, my tak samo, zasnal o 12 i jakos spi do teraz ale marudzi przez sen, wiem ze to juz nie potrwa dlugo XD

Katy, nie pomoge niestety

Kattalina, polozna nie wazy? U nas musi, aby wiedziec czy dziecko dobrze prybiera i wpisuje w ksiazeczke

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, przed ciaza mialam B,wiec lepiej wez wiekszy niz C. Tak mi sie wydaje :)

Wowka, tak, ma (jeszcze) gesta,piekna blond czuprynke :) :) :)

Dziewczyny,czy ktoras jest mi w stanie odpowiedziec na wczesniejszego posta dot. Sab sinex ? :(

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • Asix Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocki całkiem dobre tylko jedna pobudka na żarełko

A tu mój pucek mały. Już zaczynamy się uśmiechać;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6f8891c40d22.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 13:45

Katy, Nynka, Feeva, Wowka, Cola87, pawojoszka, Sela, kattalinna, Hoope, Mała Matylda lubią tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, ja nie stosowalam, ale jestem na fejsbukowej grupie i tam stosuja sab i pisaly dziewczyny, ze najpierw rzekomo jest efekt pogorszenia, a potem dopiero poprawa, nie wiem ile w tym prawdy

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, czymś bardzo tłustym. My posmarowaliśmy dwa razy lanoliną i przeszło :)

Dzieciaczki śliczne <3

Nie odniosę się do wszystkiego, bo jestem wywalona przez tego wrzaska jednego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 13:54

Katy lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ