X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyrwałam się z domu. Skrzat miał dzień wyjca. Jak dobrze że w lodówce pusto to pojechałam na zakupy. Hehe, o 19 :D A teraz jem loda i jest mi dziwnie że muszę wracać... Skrzato śpi, nawet nie zauważył że mnie nie ma ;)

Fatalita, jak na wizytach?

Mała Matylda, jak dobrze że jesteś :)

Hoope, idź spać, nie wymyślaj :) prezes okazał Ci łaskę, korzystaj :)

100 punktów dla tej, która zgadnie co jutro będzie w związku z meczem?..... tak, goście. 6 sztuk, 2 samoobsługowe i 4 wymagające obsługi.

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu udało mi się dzisiaj dodzwonić do przychodni w sprawie usg bioderek. I zapytali mnie kiedy się dziecko urodzilo, jak powiedziałam, że 27.05 to kazali przyjechać 25.06 to nie jest za szybko??

A wracając do tych kup, to taka mega rzadka kupa w kolorze musztardy, grudek tam prawie nie ma (czasami się zdarzą takie milimetrowe białe coś) to jest ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 21:12

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja jestem już :) mama miała kilka godzin ze starszym synkiem. Pojechalysmy ze szwagierka i Piotrusiem(to jego chrzestna) do Gorzowa do kilku sklepów. Żeby kupić mu jakieś prezenty of cioci, babci i dziadka. W sumie zakupy udane. A synuś w galerii grzeczny jak nigdy. Śmiejemy się że zrobił to dla cioci. Ze nawet ciuchowe sklepy przeżył ze spokojem. Tatuś zostal sam z mlodszym przez 3, 5 h ;)
    Kupilam sobie nawet koszulkę. Chwycilam rozmiar xl, na oko za duże...wzięłam do przymierzalni rozmiar L, cos nie pasowało...szwagierka miala ze sobą M. Kupiłam bluzkę w rozmiarze M. Pewnie duże M. Ale to już nie na metce xxl :) zrobiło mi się miło
    Próbuje uśpić przemeczonego Piotrusia
    Mąż "walczy" z tesciem który pod naszą nieobecność nieźle się schlal. Podziekuje mu kiedyś za tą wizytę. Był u nas 3x od 9 lat. Drugi to pogrzeb córki. Pierwszy i ten takie same...

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ja też się za to nie biorę, moi rodzice z treściami poszli do księdza u siebie w parafii bo ja w swojej jestem totalnie spalona.
    Jak się przeprowadziliśmy to przy pierwszej kolędzie, zamknęłam księdzu drzwi przed nosem, bo sąsiadka mówiła chodzi proboszcz a on nienormalny - ludziom po garach zagląda, do sypialni chodzi i krzyża szuka. Więc pewnie odnotował sobie w swoim kajecie że tej żadne sakramenty nie przysługują. Chociaż nie ubolewam nad tym szczególnie. A oni jak chcą chrztu pierwszej wnuczki to niech organizują. Ja się nie pcham między wódkę a zakąskę.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak u mnie będzie z chrztem... Jakoś nie specjalnie mi zależy, ale jak to się mówi "dla tradycji". Chociaz tak jak hoope to bym się najchętniej wypisała z tej instytucji.

Co do bioderek, ja byłam dziś czyli jak mała ma równo miesiąc i lekarz nic nie mówił że za wcześnie, a bardzo dobry specjalista.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 21:30

Sela, Patk lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak nie pochwaliłam się, i już nadrabiam, Wojtuś urodził się 13 czerwca o 4.25 rano. Dzień wcześniej rano odszedł mi czop o 4.30 po popołudniu wody i od razu zaczeły się skurcze, cała akcja trwała 12h,dwie godz przed urodzeniem skończyły mi sie skurcze dostałam oxy na wywołanie i to były najgorsze dwie godz. Na koniec i tak dostałam znieczulenie zewnatrzoponowe i pojechalam na stoł, jak tylko zaczeło działać Wojtuś był w 10 minut koło mnie, dziwne uczucie przeć bez skurczy no ale nacieli mnie tak ze tutaj w Uk znieczulaja całkowicie.W drugim dniu byliśmy już w domku. 3700 i 56cm.

D_basiula, Wowka, Sela, Patk, Nynka, Katy, pawojoszka, Cola87, Mała Matylda, Feeva, Mycha666, Hoope, Ola_Ola, kattalinna, MajowaMamusia, Kwiatkowa24 lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, dzięki że pytasz :)
    U nas bioderka super, za 6 tygodni jeszcze do kontroli. U pediatry w porządku, była inna, leki brać, morfologie kontrolować. Kazała się nie przejmować bardzo skoro morfologia odbiła, bo niemowlaki do 3.msc żyją na rezerwie z ciąży, dopiero potem hemoglobina zaczyna sama się produkować czy coś takiego.
    Póki co trzeba jej po prostu pomoc :)

Wzięłam ją na spacer, zrobiła taką histerię, że aż mi wstyd z nią było iść. Darła się, jakby ktoś jej krzywdę robił. Czułam się jak wyrodna :/

Wyryczała się, wykończyła mnie i...zapadła w sen. Zdążyłam się wykąpać, umyć podłogę, zrobić obiad na jutro,a ona wciąż śpi. Ale żeby nie było za pięknie to przed chwilą się obudziła, zwymiotowała mocno na całą pościel i poszła spać dalej. A ja już się denerwuje czy wszystko ok :/

Wowka lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my jutro szczepionka i tym razem pneumokoki, ktore Wy bierzecie? Te refundowane 10-walentne czy platne 13- walentne?

• Katy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam bezplatne :p

Jestem w lekkim szoku bo Kamil nie zasnal z cyckiem w buzi pierwszy raz :p Na rekach oczywiscie, ale najpierw zjadl, a potem zasnal, a nie rowoczesnie jak zawsze xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę te płatne
    Tak szczepilam Piotrusia, tak szczepilam Emilke, jak mogę inaczej Patryka? U mnie ta kwestia zdecydowala ze platna biorę

Ola_Ola lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te pneumokoki 13 walentne ile kosztują ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 22:30

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę za dawkę chyba 300zl
    (500 zl 6w1 z pneumokokami)

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle matek twierdzi, że nie ma nic piękniejszego niz karmienie piersią. Ja jakoś cały czas nie mogę zaliczyć się do tej grupy.
    Ciągłe niewyspanie, uwiązanie, dziecko walczące z sutkami, zastoje, bolące sutki... Gdzie to piękno? Karmię piersią, bo wiem że to dobre dla mojego dziecka i dla mojego portfela. Nic poza tym.

Patk lubi tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha nie jesteś sama. Dla mnie najgorsze te bolące sutki i uwiązanie. Nic nie zrobimy musimy przetrwać. Kiedyś myślałam, że będę karmić do roku, traz wiem, że max 6mies (obawiam się, że krócej). Moje sutki nie wyrobią dłużej...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha mam to samo. Karmie piersią bo wiem, że to najlepsze co mogę dać mojemu dziecku no i oszczedzam, bo mam darmowe zarlo i nie muszę kupować mm, które tanie nie są.
    Jak patrzę na reklamy, na których kobiety z wielkim uśmiechem karmią swoje dzieci i jaka im to przyjemność sprawia, to prycham. I nie wiem czy śmiać sie czy płakać. Matka niedoswiadczona oczekuje, że tak właśnie karmienie piersią wygląda, ale rzeczywistosc potrafi bardzo brutalnie sprowadzić na ziemię.

Walczyłysmy od 1:30. Cyc, kupa, Cyc, kupa, Cyc kupa, Cyc i poszła spac. Już myślałam, że ja udusze :) Ale obdarowala mnie takimi pięknymi uśmiechami, że aż się poryczalam ze wzruszenia. Nie mogę uwierzyć w to, jak bardzo ją kocham :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 03:33

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam w planach karmic do 6 miesiaca,ale jesli moje dziecko po 4 miesiacu dalej bedzie wisialo na cycku non stop tak jak teraz to nie wiem czy wytrzymam tyle...Ja akurat bolacych sutkow doswiadczylam tylko na samym poczatku na szczescie :p

Jakis wredny komar mi tu lata...:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się cieszę, że karmiłam długo pierwszą córkę i mam nadzieję, że teraz też się uda. Sutki poranione owszem byly, ale już ten etap za nami. Jak się wszystko normuje to karmienie jest fajne. Uwiązanie - na początku może tak. Później też wszystko do ogarnięcia. Jak wejdą pokarmy stałe to i zmniejszy się ilość cyca. No i mam to szczęście, że moja "wisi" max 10 min.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, a juz zaczynalam sie martwic, ze cos malo tych usmiechow u nas, ale widze ze ida nasze chlopaki rowno :)

Rzeczywiscie podpisali chyba pakt, ale jak twoja dzisiejsza noc? Bo u mnie do 4 super, ale teraz co godzine, a najlepsze ze nie chce jesc tylko wyciagam, nosze, przytulam, jak zrobie butle to pociamka troche i idzie spac znowu na godzine. Testuje mnie XD

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Usypiam prezesa i idę dalej w kimę.

Kamcia mój były teść pił. Ale poza tym był świetny. Taki super alkoholik. Niemniej picie u kogoś w gościach to przegięcie i nawet on alkoholik tego nie robił. Brzydko.

Kurcze mógłby szanowny pan i władca przestać jeść jak noworodek, co dwie godziny całą dobę, już dobre dwa tygodnie. Nie podoba mi się to bardzo.

Btw a na tych reklamach z super bobasami na cycu to ile one mają? Obstawiam pół roku. To jak nasze będą miały pół roku, też tak cudownie będzie się je karmiło. Bez bólu i bez nerwów.

A na razie mój potomek dżdżownicy i rekina walczy o każdy łyk mleka i przez 8 tygodni nie nauczył się, że nie ma do cyca konkurencji. Zaczynam wątpić w jego inteligencję...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Wowka, a juz zaczynalam sie martwic, ze cos malo tych usmiechow u nas, ale widze ze ida nasze chlopaki rowno :)

Rzeczywiscie podpisali chyba pakt, ale jak twoja dzisiejsza noc? Bo u mnie do 4 super, ale teraz co godzine, a najlepsze ze nie chce jesc tylko wyciagam, nosze, przytulam, jak zrobie butle to pociamka troche i idzie spac znowu na godzine. Testuje mnie XD

Dzięki, u nas noc dokładnie TAK SAMO :D. Do 4 wszystko zgodnie z rozkładem jedzeniowo-sennym, od 4 pobudki. Jedzenie było tylko raz, reszta to prężenie i marudzenie. My kolyszemy się na siedząco na kanapie, czuje się jakbym miała chorobę sierocą, siedzę i się kiwam :D

Igorek też minimalizuje liczbę snu w dzień? U nas wczoraj tylko trzy drzemki pół godziny... A standardem ostatnio są dwie po pół godziny i jeden sen 1-1,5h.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ