X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Patk Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak dużo popisane, aż zapomniałam co do kogo pisać.
    U mnie weekend też gościnny - niestety sami wymagający obsługi. Ale jakos wszyscy przeżyliśmy :)

Ten preparat z zelazem już zamówiłam i czekam. Dzięki wielkie i oby coś się poprawiło.

Hoope mów co chcesz u mnie woombie działa i żałuję że tak długo zwlekałam. Teraz śpi o wiele lepiej, nie wybudza się, śpi ciągiem ok 5h. Cycka przez sen ciągnie a potem dalej śpi. I dzisiaj też pieluchy nie zmieniam bo się wzbudzała.

Takie pytanie mam, czy u Waszych dzieci ten ślad po tej szczeponce w szpitalu też jest taki czerwony?

A w ogóle mamy córek, macie jakąś stronę z sukienkami na chrzest, ale nie takimi wiecie typowymi. Jakoś nie lubię tych takich przesadzonych.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To se pospalam. Zasnęłam o 4:30, a ona o 6 znowu ryk... Jeszcze jak jej się cycka wyciągnie, jak zasypia, to zaraz się drze. No zwariuje...

Moja też ma czerwony ślad po szczepionce szpitalnej, ale nie babrze się więc jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 06:37

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, ślad po szczepionce może być czerwony i może podchodzić ropą i się trochę paprać. Nasza pediatra nas uprzedziła że tak będzie, bo też bym panikowala. My po kąpieli dotykaliśmy ten ślad gazikiem ze spirytusem, a położna zalecała jeszcze papkę z sody oczyszczonej-co do tego nie mam przekonania.

Fatalita, kciuki za wizyty :) Wiki to szczęściara z posiadaniem baterii słonecznych, ale o co zakład że wyczerpią się jej jak będzie miała swoje dzieci? Hłe hłe hłe :P

Dobra, idę spać.

Fatalita, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my na 3 cycaniu, ja wyspana:) zaczęłam wyprzedzać histerie i wstaje jak mały jeszcze postekuje przez sen, i robie wszystko na śpiocha, jest bosko. Dzidziuś 3 noc w łóżeczku do 4:)

Kattalina mój ma codziennie po nocy taką chrypke, albo po mega histerii. Muszę pomyśleć o nawilzaczu powietrza.

Głupie pampki prciekly, biedny dzidek pewnie zmarzl, wrr niech się już kończa

Patk tak to normalne, moze być ropa obrzek strup, nic z tym sie nie robi, to nie boli i minie. :)

Mąż już w pracy, ciekawe jak damy rade:D

• Hoope Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Senne wzwody hahahahaha nie mam mózgu i tylko to zarejestrowałam XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet przyjmuje się że im więcej się babrze po szczepieniu tym lepiej ;) ile w tym prawdy, nie wiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka nam właśnie też przeciekły. Całe plecy mokre. A moja rodzina zrobiła mi zapas do rozm 3!!! Szlag mnie trafi. No chyba, że podrośnie i nie będzie już przeciekania. Moje dziecie jest chude a długie to może dlatego...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też odstawiam trochę chrypkę z nadwyrężenia bo przecież całą noc przez sen kwęka. Na wszelki od razu zmieniłam kocyk na cieplejszy, pozamykalam w mieszkaniu otwory okienne, przy kolejnym karmieniu zakroplilam sól fizjologiczną. Chyba jest lepiej. Dziś przychodzi położna to zerknie.

Ślad po szczepionce u nas od piątku czy soboty brzydki, podropiały. Wiem, że normalne ale i tak mi się nie podoba. Wowka, bardziej bym sodzie wierzyła niż spirytowi ;-) chyba muszę zapodać taki okład.
    Fatalita, ja pamiętam tę szczepionkę i wcale nie do końca nie boli...

Wzwód... My ze starym oglądamy mecz, a tam komentator właśnie: wzwód, sutki i nie pamiętam co jeszcze. Tak, czekamy na koniec tych 6 tygodni ;-)

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wyruszyliśmy na bioderka, punktualnie - sukces, bo Wiki nie zasnęła od tej 4.40 o.O

Kattalinna, ja nic nie pisałam o nieboleniu szczepionki chyba, że nie zrozumiałam czegoś... ;)

Patk, popatrz na sukienki na next - przepiękne. My kupiliśmy w kappahlu ostatecznie na chrzest.
    Szczepionka szpitalna ma się zrobić czerwona, pojawić strupek (wtedy przestaje się to miejsce moczyć!), on się zasusza i pęka, wycieka ropka, goi się i koniec, zostaje blizna jak każda z nas ma na lewym ramieniu.

Patk lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    A co wspomaga ten Femaltiker?
    Właśnie dobija mnie ten kryzys. Ona też jakaś niespokojna od dwóch dni. Mam nadzieję że to tylko ten skok i będzie tylko lepiej.
    W ogóle nauczyła się cmokac strasznie przy ssaniu cyca. Wcześniej tak nie robiła. I muszę parę razy wyjac i włożyć znowu bo za każdym razem Ciumka.

Też brałam po wyjściu ze szpitala Feroplex, bo miałam hemoglobine przed wyjściem na poziomie 7. Na szczęście nic mnie nie zatwardza, normalnie mogę się załatwić :)

Ten uśmiech wynagradza mi wszystko <3 nawet jak mam czasem ochotę ja udusić :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b357d4916837.jpg

Femaltiker na produkcję mleka, podobno słód jęczmienny, który jest w składzie jako jedyny ma udowodnione badaniami działąnie zwiększające produkcję mleka (oczywiście przy zachowaniu innych wskaźników prawidłowego karmienia)
    http://femaltiker.pl/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=Femaltiker_Search&utm_content=kampania_brand

W czasie kryzysu wyraźnie czułam, że mleka mam mniej (a raczej Matylda tak dużo potrzebowała) więc zamówiłam, żeby trochę wspomóc produkcję i szybciej zaspokoić braki.

Matylda cmoka jak jej za szybko leci i nie nadąża z przełykaniem.

Feeva lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Fatalita sorki, to była Nynka ;-) powodzenia na wizytach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 09:43

Fatalita lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina mówię co mi w szpitalu mówili ;) mogłam dopisać ;)

Sela moje jest tlusciutkie a i tak przeciekają, ja właśnie kończę 3 prezentowe i chyba wszystkim powiem, ze nie nie nie nie kupować pampersow marki pampers...

• J.S Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc i czolem

Ja sie witam wyspana, mlody od 20 do 24 przespal, potem do 3, do 6:40 i do 8. Raz tylko lulalam w nocy na rekach, bo zrobil kupe a to go zawsze rozbudza.
    Interesowal sie dzisiaj mata i kontrastowa zabawka na tyle, ze moglam zrobic kawe, wypic ja i sie ubrac. Szykuje sie do kolejnej drzemki, bo zawsze po 10 idzie spac na 2 godzinki. Zmienilo mi sie dziecie, oby to trwalo i nie wrocily juz te zle noce...
    Usmiecha sie ale rano tylko, rzadko kiedy pozniej, wydaje mi sie ze juz powinien usmiechac sie wiecej, jak to jest u was?

Wspolczuje wam powrotu do pracy mezow, ja ju chrzest przeszlam, teraz za was trzymam kciuki ;)

Fatalita, serio twoje dziecko ma niezle baterie... trzymam kciuki za wizyty.

Nie mamy zadnych sladow po szczepionce.

Nam dzisiaj dady przeciekly, przebierka byla ale na szczescie nad ranem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 10:06

Fatalita lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny, melduję, że urodziłam przez cc Olafa, 4140 g - 24 maja. Akcja taka, że miał być poród naturalny a niestety w poniedziałek 21wszego dowiedziałam się, że będzie cc bo dzieć duzy a ja implant w kręgosłupie. Długa historia, nie będę Was zanudzać. Podczytywałam Was co jakiś czas, pisać nie było mowy bo nie miałam mleka i walczyłam o laktację a mleka zero. Teraz mleko jest a dzidź szaleje. Szkoda, ze przez ostatnie dni Was nie podczytywałam, bo myślałam, ze tylko moje dziecko je co godzinę. Od wczoraj ma też skok rozwojowy albo kolki. Wierci się przy cycu, wypluwa, znowu je, pręży i nie wiadomo co jeszcze. Tak się zeschizowałam, że wezwałam na dzisiaj pediatrę bo rano ryczałam już z nim z niemocy i głowa mnie boli od wczoraj chyba z nerwó i niewyspania A tu czytam, ze nie tylko Olaf ma taki czas. Zachowuje się tak jakby zapomniał jak ssać a krzyk jakby go ze skóry rozdzielali.

Co do rzadkich kupek to dady mają siateczkę na właśnie lejące kupki, żeby nie przelatywały. Nasz Olafek znowu lubił nasikać i wylewało się bokiem i okazało się, ze peniska musimy mu na dół kłaść :)

3mam kciuki za Nas wszystkie, by jak najwięcej snu i spokoju nasze dzidzie doświadczały :P

Pijecie przy karmieniu piersią kawę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 10:25

kattalinna, Nynka, Katy, Sela, Feeva, Hoope, Wowka, Fatalita, Mała Matylda, Ola_Ola, D_basiula, pawojoszka, Fermina, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusias, spory chłop z Olafka :-) większość z nas to teraz przechodzi, zaglądaj :-)
    Jeśli nie masz ryku przez 3 godziny ciągle to to nie kolki. Minie i tego się trzymajmy :-)

Aa, kawę piję, właśnie muszę zrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 10:33

Anusias lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b1961a87b64f.png

Wiecie moze co to za model babybjorna?

pawojoszka lubi tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusias jaki duży chłopczyk ;-)
    My też walczymy przy karmieniu, dokładnie mamy tak samo jak u Was... też już ryczałam ale teraz się chyba przyzwyczaiłam do tego heh :-)

Anusias lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy sie chwalic bo moze byc zaraz gorzej ale jestem w szoku - moj dziec przespal od 19.30 do 1.30 potem jedzienie o 4.30 i 6.30. Normalnie tak co 2- 2,5 h wstawał. Fajnie by sie człowiek wyspał oczywiście jak by sie położył razem z dzieckiem a nie oglądał mecz i poszedł spać przed 24. Mam nadzieje ze juz takie przerwy zostaną albo te kolejne pobudki będą dłuższe

dxomanliinbxhu6i.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u lekarza :p Wisi na cycku bo musi nadrobic wage w stosunku do rowiesnikow, z czasem mu sie przerwy wydłuża takze sie tym juz nie martwie :) Wazy 5kg juz :D Taki byl grzeczny podczas badania, ze az jestem w szoku :p Teraz przysypia w samochodzie xd

Kolejne szczepienie mamy podzielone przez ten jego placz po tamtym, wiec mam nadzieje, ze sytuacja sie nie powtorzy :p

Hoope, Wowka, Fatalita, Nynka, kattalinna, malwka08, pawojoszka, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem wyspana, wczoraj nie wrzeszczał, życie bywa pięknie ;D

Widziałam po drodze na forum śliczną, roześmaną buzię ❤❤❤ och ta buzia to dopiero musi krzyczeć XD

Fatalita, Katy, Wowka, kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ