X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się pochwalę, jakieś 13kg już za mną :-) zostało 5 ciążowych i drugie 5 przedciążowych

Wowka, Sela, kamciaelcia, Fatalita lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina mnie nieraz przerasta ogarnięcie mojej córki. Spacer mnie przerasta, uwielbiam spacerować, miałam plany siedzieć na dworze całymi dniami, a jak pójdę na 30 min to jest git. Kilka razy sie zdażyło że spała w wózku 2-3 h. Nie martw się, nie jesteś sama, liczę że max po 3 miesiącu to minie.
    Moja ma popołudniami ataki histerii, rzuca się, szarpie cyca, nigdy nie wiem o co chodzi. Często jak usunie wybudza się za chwilę, płacze, potem bąki,kupa, nie wiem czy to normalne. Jest jakiś specyfik na takie problemy? Kupa kilka razy dziennie.

My dzisiaj kończymy 6 tygodni:)

• Sela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia dzieci podobno lubiś jak rączki są właśnie tak przy ciałku. Ale faktycznie jak przewróci się na brzuszek...hmm sama nie wiem.

Dbasiula zdrówka dla maleństwa

Fermina u mnie to samo. Ciągły płacz. Od wczoraj jakieś apogeum. Je po pare min i zasypia. Przez sen aż mruczy i co 5 min okropny płacz.
    Zaraz zawiaze go w chuste. Wczoraj to pomogło. Już mi się pomysły wyczerpały co mu może być. Chyba najlepiej mi zrzucić na skok rozwojowy....

Fermina lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, myslalam o was dzisiaj jak nie moglam zasnac, moze cos z napieciem miesniowym Julek ma ze tak ciagle placze?
    My to sprawdzalismy u nas, wszystko dobrze ale moze warto skonsultowac?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, w planach na dziś jeden gość. Miał być już o 8:30. Nie ma nadal, idę spać. W czasie polgodzinnej drzemki Skrzata zdążyłam zjeść chrupka i wziąć szybki prysznic.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina może warto poradzić się lekarza moje dzieci miały skazę Wojtek nawet musiał być na mleku ha a przybierał kilo miesięcznie przez prawie rok ,Paweł miał wysypke ,biegunkę i stwierdzono skazę a też przybieral około kilograma na miesiąc,mojego brata maluch też ładnie przybierał . Dla mnie to nie jest jakiś wyznacznik alergii ,tak czy inaczej poszłabym do lekarza jeśli dziecko ciągle płacze ,może to brzuszek a może coś innego

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina nawet tak nie myśl!
    Jesteś najlepszym, co go w życiu moglo spotkać :*

Basiula zdrówka dla Malutkiej!

Mi zostały 4kg do wagi sprzed ciąży :)

Boże.
    Mam dosyć swojej teściowej. Serio. Niedługo mi z lodówki będzie wyskakiwac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 11:25

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będzie lepiej, zagryźcie zęby, przetrwacie bo nie macie wyboru no i najważniejsze, kochacie te swoje marudy.

U nas od dwóch tygodni wyraźna zmiana i krok bliżej do normalności. A zaczęło się już w okolicach 2 miesiąca, więc dużo szybciej.

Wczoraj z wizytą u dziadków młody przespał na mnie 3 godziny XD Chyba ze strachu przed dziadkiem XD Oczywiście dziadek powiedział, że bardzo grzeczny wnuk XD

Hahahaha.
    Ha.

Szczepimy się mniej więcej po skończeniu 3 miesiąca. 5w1 lub 6w1, jeszcze nie zdecydowałam. Jeszcze nie zapisałam dziecia do pediatry. Trochę po to, żeby wszystko przeciągnąć. Młody dojrzeje, skończy się najgorszy okres i szczepimy. Nie chcę ale muszę.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Ważyłam baryłę. Przekroczył 6 kg.

Wowka, Feeva lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była położna, Zuza wazy 4050g. Odradza szczepienia typu 5w1,jak już to pojedyncze i rotawirus też mówi że bez sensu. Ile można odraczac szczepienia? Jak to później wygląda? My chyba pojedziemy w 8 tygodniu ale chcemy podzielić na 2 tury.

• Katy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope dobrze mowi, musicie sie uzbroic w cierpliwosc ;) Naprawde z czasem bedzie lepiej, wiem, ze ja dalej narzekam, ale i tak jest o niebo lepiej niz bylo :p Jedynym skutecznym sposobem na wszystko u nas jest cycek i poki dziala to nie bede mu go odbierac:p I tak juz placz jest tylko glownie wieczorem, a wczesniej bylo przy kazdym nawet chwilowym odlozeniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 12:04

Hoope, Wowka, kamciaelcia, Fatalita, MajowaMamusia, Nynka, D_basiula, Cola87, Fermina, Mała Matylda, pawojoszka, Feeva, Sela, kattalinna, Ewciaa83 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

W ogóle nie można odroczyć. Chyba, że lekarz odroczy w bardzo konkretnych przypadkach. Można je znaleźć w sieci. Ja sobie sama odroczyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 12:31

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś mijają dwa miesiące życia Skrzata. Niefortunnie w dzień bolacego brzuszka... Ale ogólnie wiem że dziecko mi dorasta, potrafi sam usnąć w kołysce, dłuższy czas poleżeć w leżaku, dłuższy czas skupić się na karuzelce. Interesuje go już wiele rzeczy, grzechotki, pozytywki, a najlepiej własne ręce :) czekam na ten czas kiedy skończą się pobudki brzuszkowe, cyklicznie o tej samej godzinie. Rano byłam zła na kolejną walkę o tej samej porze, a teraz po kilku zbolałych uśmiechach i przytuleniu, widzę śpiącego Skrzacika i mi ciepło na sercu że jest. Jak ja żyłam bez niego?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/317b29b0dd47.jpg

Katy, MajowaMamusia, kamciaelcia, Fatalita, jangwa_maua, Nynka, D_basiula, Cola87, J.S, Fermina, Mała Matylda, Hoope, Kwiatkowa24, pawojoszka, Feeva, Sela, kattalinna, Ewciaa83 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoś fajną karuzele nad łóżeczko? Najlepiej nakręconą- poleccie coś bo chce kupić

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy jaka czupryna :D
    Żeby mój chciał tą głowę podnosić, ja nie wiem czy za rzadko go tak kładę czy on taki leń i czasu potrzebuje.

Katy lubi tę wiadomość

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1a7baee1aa14.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a7baee1aa14.jpg[/url]

My po usg. Wszystko w porzadku. Jedna nereczka jest ciut wieksza ale miesci sie w normie do obserwacji.
    W brzuszku bardzo duzo gazow stad wczorajszy atak. Niestety trzeba przetrwac jskos ten czas az uklad sie rozwinie i bedzie sie wszystko ladnie trawic. Dawac espumisan i delikol - to robimy od tygodni dwoch i masowac.
    Procedura jest taka ze musimy byc 4 dni. Rozwazam wyjscie na zadanie jutro po wizycie jak nic sie nie zmieni.

kamciaelcia, Nynka, Katy, Hoope, Kwiatkowa24, pawojoszka, Feeva, Sela, Fatalita, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiula
    A jak wczorajszy ortopeda?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieee! Napisalam sie i dalam anuluj!!!
    Wczoraj bylismy na nfz wiec nawet nie spojrzal na nie dal tylko skierowanie na usg. W poniedzialek jedziemy prywatnie.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Katy jaka czupryna :D
    Żeby mój chciał tą głowę podnosić, ja nie wiem czy za rzadko go tak kładę czy on taki leń i czasu potrzebuje.

Jakis rudawy wyszedl na tym zdjeciu haha Jemu sie te wlosy chyba nie wytra w ogole :p

Ja Kamila tez dosyc rzadko klade na brzuchu bo tego nie lubi, ale raz dziennie chociaz na chwilke probuje zeby cos cwiczyl :p Mozez sprobowac go nosic tak zeby byl jakby na brzuszku ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ale Kudłacz :D <3

Basiula słodka cora, trzymam kciuki za Was :)

Czemu położna odradzala 5w1?

My po spacerze, Młoda ciągnie cyca i przysypia, a rodzice oglądają mecz.
    Bałam się że po szczepieniu będzie dramat, a zniosla ładnie. Bez gorączki, bez marudzenia. Przespala wczoraj pół dnia. Nawet na noc zjadła połowę mniej niż zazwyczaj bo zasypiala w trakcie i nie szło jej dobudzic.

Moja lubi na brzuszku spać. Często ja tak kładę :)

Nie zjem już malin...
    Kupiłam sobie wczoraj na spacerze bo stali przy drodze, takie wielkie bomby. Zjadłam pół pojemniczka.
    Dzisiaj chciałam dokończyć, wyjmuje z lodówki, przebieram bo niektóre poplesnialy. Coś mnie tknelo, żeby jedna "otworzyć", a tam... małe robaczki o.O Malo się nie porzygałam. Jeśli wczoraj też tam były to idę się pochlastac.
    BTW. Poszły do kosza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 16:50

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ