Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFermina mnie nieraz przerasta ogarnięcie mojej córki. Spacer mnie przerasta, uwielbiam spacerować, miałam plany siedzieć na dworze całymi dniami, a jak pójdę na 30 min to jest git. Kilka razy sie zdażyło że spała w wózku 2-3 h. Nie martw się, nie jesteś sama, liczę że max po 3 miesiącu to minie.
Moja ma popołudniami ataki histerii, rzuca się, szarpie cyca, nigdy nie wiem o co chodzi. Często jak usunie wybudza się za chwilę, płacze, potem bąki,kupa, nie wiem czy to normalne. Jest jakiś specyfik na takie problemy? Kupa kilka razy dziennie.
My dzisiaj kończymy 6 tygodni:) -
MajowaMamusia dzieci podobno lubiś jak rączki są właśnie tak przy ciałku. Ale faktycznie jak przewróci się na brzuszek...hmm sama nie wiem.
Dbasiula zdrówka dla maleństwa
Fermina u mnie to samo. Ciągły płacz. Od wczoraj jakieś apogeum. Je po pare min i zasypia. Przez sen aż mruczy i co 5 min okropny płacz.
Zaraz zawiaze go w chuste. Wczoraj to pomogło. Już mi się pomysły wyczerpały co mu może być. Chyba najlepiej mi zrzucić na skok rozwojowy....Fermina lubi tę wiadomość
W końcu się udało...
-
Fermina może warto poradzić się lekarza moje dzieci miały skazę Wojtek nawet musiał być na mleku ha a przybierał kilo miesięcznie przez prawie rok ,Paweł miał wysypke ,biegunkę i stwierdzono skazę a też przybieral około kilograma na miesiąc,mojego brata maluch też ładnie przybierał . Dla mnie to nie jest jakiś wyznacznik alergii ,tak czy inaczej poszłabym do lekarza jeśli dziecko ciągle płacze ,może to brzuszek a może coś innego
Fermina lubi tę wiadomość
-
Fermina nawet tak nie myśl!
Jesteś najlepszym, co go w życiu moglo spotkać :*
Basiula zdrówka dla Malutkiej!
Mi zostały 4kg do wagi sprzed ciąży
Boże.
Mam dosyć swojej teściowej. Serio. Niedługo mi z lodówki będzie wyskakiwac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 11:25
-
Dziewczyny będzie lepiej, zagryźcie zęby, przetrwacie bo nie macie wyboru no i najważniejsze, kochacie te swoje marudy.
U nas od dwóch tygodni wyraźna zmiana i krok bliżej do normalności. A zaczęło się już w okolicach 2 miesiąca, więc dużo szybciej.
Wczoraj z wizytą u dziadków młody przespał na mnie 3 godzinyChyba ze strachu przed dziadkiem
Oczywiście dziadek powiedział, że bardzo grzeczny wnuk
Hahahaha.
Ha.
Szczepimy się mniej więcej po skończeniu 3 miesiąca. 5w1 lub 6w1, jeszcze nie zdecydowałam. Jeszcze nie zapisałam dziecia do pediatry. Trochę po to, żeby wszystko przeciągnąć. Młody dojrzeje, skończy się najgorszy okres i szczepimy. Nie chcę ale muszę.
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualny
-
Hoope dobrze mowi, musicie sie uzbroic w cierpliwosc
Naprawde z czasem bedzie lepiej, wiem, ze ja dalej narzekam, ale i tak jest o niebo lepiej niz bylo :p Jedynym skutecznym sposobem na wszystko u nas jest cycek i poki dziala to nie bede mu go odbierac:p I tak juz placz jest tylko glownie wieczorem, a wczesniej bylo przy kazdym nawet chwilowym odlozeniu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 12:04
Hoope, Wowka, kamciaelcia, Fatalita, MajowaMamusia, Nynka, D_basiula, Cola87, Fermina, Mała Matylda, pawojoszka, Feeva, Sela, kattalinna, Ewciaa83 lubią tę wiadomość
-
W ogóle nie można odroczyć. Chyba, że lekarz odroczy w bardzo konkretnych przypadkach. Można je znaleźć w sieci. Ja sobie sama odroczyłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 12:31
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
U nas dziś mijają dwa miesiące życia Skrzata. Niefortunnie w dzień bolacego brzuszka... Ale ogólnie wiem że dziecko mi dorasta, potrafi sam usnąć w kołysce, dłuższy czas poleżeć w leżaku, dłuższy czas skupić się na karuzelce. Interesuje go już wiele rzeczy, grzechotki, pozytywki, a najlepiej własne ręce
czekam na ten czas kiedy skończą się pobudki brzuszkowe, cyklicznie o tej samej godzinie. Rano byłam zła na kolejną walkę o tej samej porze, a teraz po kilku zbolałych uśmiechach i przytuleniu, widzę śpiącego Skrzacika i mi ciepło na sercu że jest. Jak ja żyłam bez niego?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/317b29b0dd47.jpg
Katy, MajowaMamusia, kamciaelcia, Fatalita, jangwa_maua, Nynka, D_basiula, Cola87, J.S, Fermina, Mała Matylda, Hoope, Kwiatkowa24, pawojoszka, Feeva, Sela, kattalinna, Ewciaa83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
1a7baee1aa14.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a7baee1aa14.jpg[/url]
My po usg. Wszystko w porzadku. Jedna nereczka jest ciut wieksza ale miesci sie w normie do obserwacji.
W brzuszku bardzo duzo gazow stad wczorajszy atak. Niestety trzeba przetrwac jskos ten czas az uklad sie rozwinie i bedzie sie wszystko ladnie trawic. Dawac espumisan i delikol - to robimy od tygodni dwoch i masowac.
Procedura jest taka ze musimy byc 4 dni. Rozwazam wyjscie na zadanie jutro po wizycie jak nic sie nie zmieni.kamciaelcia, Nynka, Katy, Hoope, Kwiatkowa24, pawojoszka, Feeva, Sela, Fatalita, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
No nieee! Napisalam sie i dalam anuluj!!!
Wczoraj bylismy na nfz wiec nawet nie spojrzal na nie dal tylko skierowanie na usg. W poniedzialek jedziemy prywatnie.Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Nynka wrote:Katy jaka czupryna
Żeby mój chciał tą głowę podnosić, ja nie wiem czy za rzadko go tak kładę czy on taki leń i czasu potrzebuje.
Jakis rudawy wyszedl na tym zdjeciu haha Jemu sie te wlosy chyba nie wytra w ogole :p
Ja Kamila tez dosyc rzadko klade na brzuchu bo tego nie lubi, ale raz dziennie chociaz na chwilke probuje zeby cos cwiczyl :p Mozez sprobowac go nosic tak zeby byl jakby na brzuszku -
Katy ale Kudłacz
Basiula słodka cora, trzymam kciuki za Was
Czemu położna odradzala 5w1?
My po spacerze, Młoda ciągnie cyca i przysypia, a rodzice oglądają mecz.
Bałam się że po szczepieniu będzie dramat, a zniosla ładnie. Bez gorączki, bez marudzenia. Przespala wczoraj pół dnia. Nawet na noc zjadła połowę mniej niż zazwyczaj bo zasypiala w trakcie i nie szło jej dobudzic.
Moja lubi na brzuszku spać. Często ja tak kładę
Nie zjem już malin...
Kupiłam sobie wczoraj na spacerze bo stali przy drodze, takie wielkie bomby. Zjadłam pół pojemniczka.
Dzisiaj chciałam dokończyć, wyjmuje z lodówki, przebieram bo niektóre poplesnialy. Coś mnie tknelo, żeby jedna "otworzyć", a tam... małe robaczkiMalo się nie porzygałam. Jeśli wczoraj też tam były to idę się pochlastac.
BTW. Poszły do kosza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 16:50
Katy lubi tę wiadomość