X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się pochwalę, jakieś 13kg już za mną :-) zostało 5 ciążowych i drugie 5 przedciążowych

Wowka, Sela, kamciaelcia, Fatalita lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina mnie nieraz przerasta ogarnięcie mojej córki. Spacer mnie przerasta, uwielbiam spacerować, miałam plany siedzieć na dworze całymi dniami, a jak pójdę na 30 min to jest git. Kilka razy sie zdażyło że spała w wózku 2-3 h. Nie martw się, nie jesteś sama, liczę że max po 3 miesiącu to minie.
    Moja ma popołudniami ataki histerii, rzuca się, szarpie cyca, nigdy nie wiem o co chodzi. Często jak usunie wybudza się za chwilę, płacze, potem bąki,kupa, nie wiem czy to normalne. Jest jakiś specyfik na takie problemy? Kupa kilka razy dziennie.

My dzisiaj kończymy 6 tygodni:)

• Sela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia dzieci podobno lubiś jak rączki są właśnie tak przy ciałku. Ale faktycznie jak przewróci się na brzuszek...hmm sama nie wiem.

Dbasiula zdrówka dla maleństwa

Fermina u mnie to samo. Ciągły płacz. Od wczoraj jakieś apogeum. Je po pare min i zasypia. Przez sen aż mruczy i co 5 min okropny płacz.
    Zaraz zawiaze go w chuste. Wczoraj to pomogło. Już mi się pomysły wyczerpały co mu może być. Chyba najlepiej mi zrzucić na skok rozwojowy....

Fermina lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, myslalam o was dzisiaj jak nie moglam zasnac, moze cos z napieciem miesniowym Julek ma ze tak ciagle placze?
    My to sprawdzalismy u nas, wszystko dobrze ale moze warto skonsultowac?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, w planach na dziś jeden gość. Miał być już o 8:30. Nie ma nadal, idę spać. W czasie polgodzinnej drzemki Skrzata zdążyłam zjeść chrupka i wziąć szybki prysznic.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina może warto poradzić się lekarza moje dzieci miały skazę Wojtek nawet musiał być na mleku ha a przybierał kilo miesięcznie przez prawie rok ,Paweł miał wysypke ,biegunkę i stwierdzono skazę a też przybieral około kilograma na miesiąc,mojego brata maluch też ładnie przybierał . Dla mnie to nie jest jakiś wyznacznik alergii ,tak czy inaczej poszłabym do lekarza jeśli dziecko ciągle płacze ,może to brzuszek a może coś innego

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina nawet tak nie myśl!
    Jesteś najlepszym, co go w życiu moglo spotkać :*

Basiula zdrówka dla Malutkiej!

Mi zostały 4kg do wagi sprzed ciąży :)

Boże.
    Mam dosyć swojej teściowej. Serio. Niedługo mi z lodówki będzie wyskakiwac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 11:25

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będzie lepiej, zagryźcie zęby, przetrwacie bo nie macie wyboru no i najważniejsze, kochacie te swoje marudy.

U nas od dwóch tygodni wyraźna zmiana i krok bliżej do normalności. A zaczęło się już w okolicach 2 miesiąca, więc dużo szybciej.

Wczoraj z wizytą u dziadków młody przespał na mnie 3 godziny XD Chyba ze strachu przed dziadkiem XD Oczywiście dziadek powiedział, że bardzo grzeczny wnuk XD

Hahahaha.
    Ha.

Szczepimy się mniej więcej po skończeniu 3 miesiąca. 5w1 lub 6w1, jeszcze nie zdecydowałam. Jeszcze nie zapisałam dziecia do pediatry. Trochę po to, żeby wszystko przeciągnąć. Młody dojrzeje, skończy się najgorszy okres i szczepimy. Nie chcę ale muszę.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Ważyłam baryłę. Przekroczył 6 kg.

Wowka, Feeva lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była położna, Zuza wazy 4050g. Odradza szczepienia typu 5w1,jak już to pojedyncze i rotawirus też mówi że bez sensu. Ile można odraczac szczepienia? Jak to później wygląda? My chyba pojedziemy w 8 tygodniu ale chcemy podzielić na 2 tury.

• Katy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope dobrze mowi, musicie sie uzbroic w cierpliwosc ;) Naprawde z czasem bedzie lepiej, wiem, ze ja dalej narzekam, ale i tak jest o niebo lepiej niz bylo :p Jedynym skutecznym sposobem na wszystko u nas jest cycek i poki dziala to nie bede mu go odbierac:p I tak juz placz jest tylko glownie wieczorem, a wczesniej bylo przy kazdym nawet chwilowym odlozeniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 12:04

Hoope, Wowka, kamciaelcia, Fatalita, MajowaMamusia, Nynka, D_basiula, Cola87, Fermina, Mała Matylda, pawojoszka, Feeva, Sela, kattalinna, Ewciaa83 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

W ogóle nie można odroczyć. Chyba, że lekarz odroczy w bardzo konkretnych przypadkach. Można je znaleźć w sieci. Ja sobie sama odroczyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 12:31

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś mijają dwa miesiące życia Skrzata. Niefortunnie w dzień bolacego brzuszka... Ale ogólnie wiem że dziecko mi dorasta, potrafi sam usnąć w kołysce, dłuższy czas poleżeć w leżaku, dłuższy czas skupić się na karuzelce. Interesuje go już wiele rzeczy, grzechotki, pozytywki, a najlepiej własne ręce :) czekam na ten czas kiedy skończą się pobudki brzuszkowe, cyklicznie o tej samej godzinie. Rano byłam zła na kolejną walkę o tej samej porze, a teraz po kilku zbolałych uśmiechach i przytuleniu, widzę śpiącego Skrzacika i mi ciepło na sercu że jest. Jak ja żyłam bez niego?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/317b29b0dd47.jpg

Katy, MajowaMamusia, kamciaelcia, Fatalita, jangwa_maua, Nynka, D_basiula, Cola87, J.S, Fermina, Mała Matylda, Hoope, Kwiatkowa24, pawojoszka, Feeva, Sela, kattalinna, Ewciaa83 lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ktoś fajną karuzele nad łóżeczko? Najlepiej nakręconą- poleccie coś bo chce kupić

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy jaka czupryna :D
    Żeby mój chciał tą głowę podnosić, ja nie wiem czy za rzadko go tak kładę czy on taki leń i czasu potrzebuje.

Katy lubi tę wiadomość

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1a7baee1aa14.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a7baee1aa14.jpg[/url]

My po usg. Wszystko w porzadku. Jedna nereczka jest ciut wieksza ale miesci sie w normie do obserwacji.
    W brzuszku bardzo duzo gazow stad wczorajszy atak. Niestety trzeba przetrwac jskos ten czas az uklad sie rozwinie i bedzie sie wszystko ladnie trawic. Dawac espumisan i delikol - to robimy od tygodni dwoch i masowac.
    Procedura jest taka ze musimy byc 4 dni. Rozwazam wyjscie na zadanie jutro po wizycie jak nic sie nie zmieni.

kamciaelcia, Nynka, Katy, Hoope, Kwiatkowa24, pawojoszka, Feeva, Sela, Fatalita, Wowka, kattalinna lubią tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiula
    A jak wczorajszy ortopeda?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nieee! Napisalam sie i dalam anuluj!!!
    Wczoraj bylismy na nfz wiec nawet nie spojrzal na nie dal tylko skierowanie na usg. W poniedzialek jedziemy prywatnie.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Katy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Katy jaka czupryna :D
    Żeby mój chciał tą głowę podnosić, ja nie wiem czy za rzadko go tak kładę czy on taki leń i czasu potrzebuje.

Jakis rudawy wyszedl na tym zdjeciu haha Jemu sie te wlosy chyba nie wytra w ogole :p

Ja Kamila tez dosyc rzadko klade na brzuchu bo tego nie lubi, ale raz dziennie chociaz na chwilke probuje zeby cos cwiczyl :p Mozez sprobowac go nosic tak zeby byl jakby na brzuszku ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ale Kudłacz :D <3

Basiula słodka cora, trzymam kciuki za Was :)

Czemu położna odradzala 5w1?

My po spacerze, Młoda ciągnie cyca i przysypia, a rodzice oglądają mecz.
    Bałam się że po szczepieniu będzie dramat, a zniosla ładnie. Bez gorączki, bez marudzenia. Przespala wczoraj pół dnia. Nawet na noc zjadła połowę mniej niż zazwyczaj bo zasypiala w trakcie i nie szło jej dobudzic.

Moja lubi na brzuszku spać. Często ja tak kładę :)

Nie zjem już malin...
    Kupiłam sobie wczoraj na spacerze bo stali przy drodze, takie wielkie bomby. Zjadłam pół pojemniczka.
    Dzisiaj chciałam dokończyć, wyjmuje z lodówki, przebieram bo niektóre poplesnialy. Coś mnie tknelo, żeby jedna "otworzyć", a tam... małe robaczki o.O Malo się nie porzygałam. Jeśli wczoraj też tam były to idę się pochlastac.
    BTW. Poszły do kosza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 16:50

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ