Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pawojoszka no ale wrzucanie do jednego wora chorób z wysypką i alergii jest mocno na wyrost
Alergia pokarmowa daje inne objawy niż kontaktowa i inne niż wziewna, u różnych ludzi różnie się objawia, dlatego nie ocenia się jej na podstawie wysypki. Mój brat to stwierdzony alergik wziewny (rodzice sami badali prywatnie, wyszła nawet astma), ja stwierdzony alergik kontaktowy (internista uparcie twierdził że to poparzenie, którego nie pamiętam) a pierworodna to alergik pokarmowy (podobno miała z tego wyrosnąć a nie wyrosła). Wszyscy po alergologu bo lekarze pierwszegi kontaktu błędnie diagnozowali na oko. Wszyscy prywatnie bo na fundusz nie mogliśmy się dostać. I powychodziły nam przedziwne uczulenia, zupełnie inne od oczekiwań.
Jeszcze raz powtórzę, na oko to chłop w szpitalu umarł. Leczy się na wyrost, błędnie, bez diagnozy a powód jest jeden - pieniądze.
Podobnie jest ze szczepieniami, drogie są te skojarzone, dlatego nasz kraj refunduje tańsze - pojedyńcze, wycofane w kilku krajach europejskich i pneumo 10-cio a nie 13-to walentne. Kamcia już o tym wspominała. Chodzi o pieniądze.
O prowadzeniu ciąży w UK wiem dobrze, chyba każdy wie, szkoda tylko, że tak mało ludzi wie dlaczego na wyspach europejskich tak bezwzględnie podchodzi się do płodu.
Zielona jest normalna Nynka
Dzień dobry. Dzisiejszy dzień sponsoruje poranne oglądanie rączek.Katy lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dzien dobry
Meczylam sie wczoraj z usypianiem Kamila do 23 i ostatecznie zostal ze mna w lozku, po 3 sie obudzil, ale raczej przez budzik chlopaka :p Zjadl, poszedl dalej spać, obudzil mnie po 5 stekaniem, zjadl, posmial sie prawie godzine i zasnął
Hoope, u nas jeszcze nie ma żadnego zainteresowania rączkami:(Fatalita lubi tę wiadomość
-
https://www.blogojciec.pl/dzieci/szczepic-dziecko-35-najbardziej-popularnych-mitow-temat-szczepien/
Katy teoretycznie jesteście młodości, ma czasPodobnie z trzymaniem główki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 07:09
Katy, yvonneSW lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Hoope.
Katy mój też nie interesuje się rączkami, teoche narzekam Wam czego on nie umie, ale tłumaczę sobie, że dzieci ani równo ani książkowo nie dojrzewają, poza tym u nich zmiany się pojawiają z dnia na dzień
Ja też się bałam skojarzonych, nadal mam gdzieś z tyłu głowy te wszystkie powikłania o których tak krzyczą, mi pediatra wytlumaczyla, że nie istnieją badania potwierdzające te powikłania, podobno jakiś lekarz przebadal tylko 100dzieci i na tej setce do żadnych wniosków i tak nie doszedł, ja sama nic nie znalazłam na.ten temat, mówię co mi powiedziano.
A z tego co ja wyczytałam wiem.tyle, że owszem mogą być powikłania różne w sensie ujawnić.się jakaś choroba ale u dzieci z predyspozycjami i obciążeniem genetycznym nie zdrowych. -
Moja interesuje się rączkami tylko jak jest głodna póki co
pcha sobie je wtedy do buzi na potęgę.
Nie wiem co tu się odwalilo. Moje dziecko spało od 21:30-4:15, potem 4:35-8:40. Wow
Katy babcia zasłużyła?nie no żartuje. Nie fajnie... Jakis nieujarzmiony ten pies. Ucieka, gryzie...
-
A Kamil zrobil kupke lezac w lezaczku po czym zasnal, myslalam, ze zdaze umyc wlosy, ale sie obudzil :p
Feeva, podobno go chciala przytrzymac zeby nie uciekl bo tesciu wychodzil za bramke...Coraz gorzej z nim jest, boje sie, ze malego tez by ugryzl:/ Te ucieczki to sa akurat typowe dla tej rasy, ale tego, ze gryzie nie mam jak wytlumaczyc... -
A co to za rasa? Mocno dostała?
Ja o 11 sprzedaje Manię tesciom na 3h, bo mam babkę na makeupz nią nie miałabym jak
to sobie umyje łeb w końcu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 09:31
-
Hejjj
3 godziny bez dziecka Feeva? Zazdroszczę trochę, u nas wciąż bardzo nieosiągalne.
Mieliśmy środę i czwartek bardzo ryczący, w środę już chciałam się pakować i uciekać z tego domu gdzie się da.
Wczoraj na wieczór zdecydowałam się wreszcie włączyć wspomagacze - padło na espumisan. 10kropli, kąpiel, karmienie, ułożyłam na brzuszku, poklepałam plecki i dziecko zasnęło, co chwilę puszczając bączki.
Wstawała w nocy normalnie, ale bez krzyku i rano też obudziła mnie "gadaniem" z uśmiechem.
Nie wiem czy to zbieg okoliczności, bo te kilka kropelek raczej nie mogło zmienić mojego wrzaska w aniołka, no ale zobaczymy.
U nas kupka rzadko, wolałabym przebierać 6 dziennie niż czwarty dzień czekać na cokolwiek
Dbasiula, trzymam kciuki za zdrówko, mam nadzieję że to jednorazowa akcja. Weekend w szpitalu to kiepska perspektywa, ale oni chyba tak trzymają te najmniejsze maluszki, żeby mieć pewność że już wszystko ok
Nynka, u nas też potówki, pytałam i położnej i byłam u pediatry czy to nie alergiczne - nie, w taką pogodę potówki to norma.
Czy ciemieniuszka może wejść na uszko? Bo skórka jej się na nich łuszczy, a dopiero teraz połączyłam tobz ciemieniuchą na główce
Katy, może warto pomyśleć o zaproszeniu jakiegoś zoopsychokoga/behawiorysty/trenera, bo niedługo cierpliwość na jego wybryki Wam się skończy.
Mój młodszy kot zachowuje się jak odtrącone pierwsze dziecko. Musiałabym poświęcać jej więcej czasu ale jest to awykonalne
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Feeva wrote:A co to za rasa? Mocno dostała?
Ja o 11 sprzedaje Manię tesciom na 3h, bo mam babkę na makeupz nią nie miałabym jak
to sobie umyje łeb w końcu
Beagle, nie widzialam, ale chlopak mowil, ze ma szrame na rece
Znalazłam jedna szkole dla psow, z ktorej nawet do domu przyjezdzaja tylko nie moge sie zebrac zeby tam zadzwonić, po za tym chlopak musialby sie tym zajac bo ja z malym przy cycku nie bardzo dam rade :p
Nie wiem czy mi plodnosc wraca czy jakas infekcja sie przyplatala, ale od dwoch dni mam mega duzo wodnistego sluzu -
Wszystkim z odparzeniami przekazuję, że w aptece doz ponownie jest w sprzedaży genialny środek na odparzenia tormentiol, już bez szkodliwej substancji, z powodu której został wycofany. Śpieszcie się kupić, zanim świat się dowie
Katy szkolić musicie się wszyscy bo problem jest w Was, nie w psie. I wszyscy potem musicie go traktować jednakowo, dlatego wszyscy musicie wiedzieć jak.Sela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi się nadal pokazuje Tormentiol z boraksem w składzie.
Katy, też mam ostatnio bardziej wodnisty śluz.
Fatalita, my mieliśmy coś jak ciemieniucha między brwiami i na brwiach. Więc może na uchu też może być. Natłuszczałam i jak rozmiękło to delikatnie gazikiem ścierałam, zeszło po 3 razach.
Moja Matylda weszła jakiś czas temu w tryb jaszczurki - czyli poznawanie świata końcówką językaJak tylko coś poczuje przy buzi to musi polizać, śmiesznie to wygląda
Zaliczyłam już omuldane ramię, rączki swoje czy tetrę przy buzi też namiętnie liże. Jak zacznie lizać to potrafi przepaść na kilkanaście minut.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:52
Matylda
-
Wszystko dobrze, mamy potwierdzona kolke u Oli. Ja mam odstawic jak na razie mleko i nabial i obserwowac. Espimisan pomaga tez mamy go zleconego po jedzeniu. W trakcie mozemy jeszcze podawac delikol. Zaopatrzylosmy sie jeszcze w rurki do odgazowywania i butelke antykolkowa i moze jakos przetrwamy najblizsze tygodnie.
A i wypuscili nas bo jutro juz weekend. Mala wazy juz 4580 ponad kilo przybrala w 5 i pol tygodnia.kamciaelcia, Fatalita, Mała Matylda, Sela, Feeva, Katy, Hoope, Nynka, pawojoszka lubią tę wiadomość
Aniolek [*] czerwiec 2017
Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.
Aniolek [*] sierpień 2024 -
Mam do Was pytanie. Powiedzcie czy ten urlop 2 tyg co przysługuje ojcu po porodzie (nie wiem jak on tam się zwie) to wypłaca pracodawca czy bezpośrednio zus?? Bo dzisiaj z zusu mój mąż dostał kase, a wypłata akurat też mu wpłynęła dzisiaj i jest normalna, nic mniej. Nie wiem czy się pracodawca pomylił, bo myślał, że zus jemu prześle czy co? Jak u Was to wyglądało?
Hoope w takim razie zaraz poszukam i zamawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 14:48
W końcu się udało...
-
Fatalita zabrali mi o 11 i do tej pory mi jej dowiezc nie mogą. A stesknilam się, jakbym jej z tydzień nie widziała
Basiula dobrze ze Was wypuścili
Tanda moja też tetre żrepodkładam jej jak ja karmie, bo zawsze jej cieknie po policzkach i się slini i jak nie zdążę jej cycka dać to wpierdziela tetre
-
Hoope, myslisz, ze w dwie godziny pies jest w stanie sie czegos nauczyc?
Kolezanki z pracy tesciowej mowia, ze Kamil do taty jest podobny..Pff, oczy ma moje :p Po za tym one mnie nie widzialy wiec sobie moga gadac...Wkurzylam sie bo ja widze do siebie podobienstwo tylko -
Hahaha Katy chciałabym ale raczej nie. Za to Wy może, może... jak będziecie później konsekwentni to może i 2 godziny wystarczą
Macie rasę proludzką i młode bydlę, jest do wyprostowania.
A mówiłam wziąć się za to zanim junior się urodzi!
Tanda sprawdziłam, faktycznie nadal jest w składzie ale sprawdziłam też historię tego dodatku i to jakaś stara rzecz rozdmuchana do niebywałych rozmiarów, niepoparta aktualnymi badaniami z historią finansową w tle. Także bez obaw zamówiłam do apteczkiJak się komuś nudzi to może poczytać historię boraksu.
http://longevitas.pl/spisek-w-sprawie-boraksu/
Mam coś innego w głowie. Na innym forum jest majówczątko, które nie rośnie. Urodziło się jako hipotrofik i po miesiącu wciąż waży 2500, wciąż jest w szpitalu. Lekarze nie mogą znaleźć przyczyny, chiroby, wady. Ma też inne problemy towarzyszące i do niczego nie pasują. Strasznie mnie to dołuje i musiałam się z Wami tym smutkiem podzielić.
Niech się drą dziewczyny te dzieci nasze, niech spać nie dają, ale niech żyją i będą zdrowe...Katy, Anusias lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny