X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka
    Chociaż gadają że Piotruś to już wykapany tata...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy karmienie nr 3 :)
    Ale kolejny poranek mały jest w łóżku koło mnie by nie wstał przed 8 ze względu na Piotrusia. A kwekolil od gazów. A teraz je, Piotrek śpi, ja leżę...mam problem bo od małego wszedł mi ból w kark...więc obok mnie=nie trzeba się ruszać
    No i chyba mniej krwawie...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałam pół godziny. Ten mały gad obudził się po budziku mojego męża. Mąż śpi dalej. He he, długo nie pośpi, bo mu podrzucilam syna do łóżka i sama poszłam.

Kattalinna, próbuję przystawiac. I co jakiś czas possie. Ale tak mu dobrze, że zapomina że ma jeść :) później i tak dojada z butli. Ale w czwartek odmówił dodatkowej konsumpcji więc musiało mu starczyc z cycka. Spał później prawie 4 godziny, więc nie był głodny :) jakiś progres jest, zobaczymy jak to się potoczy.

kattalinna, Feeva lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka dzieki za pocieszenie :D

U nas kupa poszla dopiero niedawno, ale jeszcze chwilke pospalismy, teraz beda ranne "pogaduszki" i moze uda sie cos jeszcze przysnac ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupę mamy co drugi dzień
    Nawet o stałej godzinie
    A wczoraj spóźnił się jednak wyrobil się przed spaniem uff bo te kupy są okazałe ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez mielismy co drugi dzien juz od dłuższego czasu, a teraz od trzech dni jest codziennie :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie kupy to u nas co kilka dni, średnio 2 razy w tygodniu. Ostatnia w środę była, pewnie będzie dzisiaj...

Ale żeby było śmieszniej kupa idzie jak jest babcia do pomocy. Nie pamiętam kiedy własnoręcznie zmieniałam pieluchę z kupą :P mądry Skrzacik, wie że babcie się cieszą jak kupa ładna i nie żałuje im tej przyjemności :) do tego stopnia, że ostatnio poszła dokładnie w momencie przekazania Skrzata na ręce mojej mamy, jakby cały dzień na to czekał :D

Fatalita, Mała Matylda, kattalinna, Feeva, Sela lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, ja Ci w nocy przez zazdrość nie odpisuje. 21.30 do 1.30 i 5.00 ?

U nas od 20.00 do 22.30 darcie z wiszeniem na cycu, potem karmienie o 0.40, 2.30, 4.40 - 5.30 i potem to już drzemki półgodzinne.

Wowka, także tego...kiedyś będzie lepiej ;)

Wowka, Feeva lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I vice versa Fatalita, kiedyś będzie lepiej ;)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, jak bosko! Hermenegilda ciągle śpi ojcu na klacie <3 musi ją bardzo kochać bo nienawidzi być tak unieruchomionym :-D

Feeva, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka miło czytać, że ktoś widzi podobieństwo Małej do mnie :D bo kto by na Manke nie spojrzał to leci tekst "no cały tatuś!" a nie krew zalewa. A szlag mnie trafia, jak Maz mówi, że jest podobna do jego mamy. Wtedy w myślach wale "chyba Cie Bóg opuścił..." i sobie klnę. Mam nadzieję, że im będzie starsza tym będzie bardziej podobna do mnie.

Z tymi kupami to my mamy tak samo, tyle, że jak jest w objęciach taty XD Zawsze się u niego zesra.

Fatalita dzisiaj to i tak miała krótkie przerwy, zazwyczaj ma dłuższe :P Ale nie będę Cie dolowac. Na pocieszenie powiem, że na pewno kiedyś minie :D

Kattalinna mi Mania od godziny 7:15 wisiała na cycu cały czas, a ja myślałam, że mi żołądek do kręgosłupa przyrosnie już. Udało mi się ją odłożyć, więc idę zeżreć.
    Dobrze, że masz chwilę spokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 09:30

Wowka lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie godziny spania, potem cyc i teraz sobie gada, uśmiechając się do matki i do mebli :-) Feeva, nie wiem co masz w cyckach, że Mania tyle śpi. Przyznaj się, co ćpiesz? :-P

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ćpam Omegamed DHA i Falvit XD
    Ja po prostu na noc daje jej butle, więc wiem ile zjada, a zjada na noc zazwyczaj ok 120ml, czasem jej się zdarzy 160 :) więc ma dłużej pełny brzuszek i dłużej śpi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 10:43

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni mnie tu nie było, własnie skończyłam nadrabiać. Kiedyś czytałam forum w nocy, ale wtedy Kubuś jednego cyca obrabiał w ok. 20 min i miałam dużo czasu na to. Teraz mu się zmieniło i na jednego poświęca 6-10 minut, więc nawet się dobrze się nie obudzę i przeważnie przysypiam nad dzieckiem. Odkładanie też jest raczej bezproblemowe.

Piękne macie dzieciaczki, do zacałowania<3

Mam problem z obsikiwaniem. Kubuś waży 4800g, jest szczupły. Czy powinnam już zmienić Dadę z 2 na 3? Codziennie rano ma zasikanego mniej lub bardziej pajaca. Dziś rano pieluszka prawie suchutka, a i tak gdzieś bokiem poszło. Siurka ustawiam do dołu przy przewijaniu, przynajmniej się staram. Nie umiem wyczuć czy to już pora na zmianę rozmiaru czy ja źle coś robię przy zmianie pieluszki. Chyba kupię opakowanie trójek, przymierzę i jak będą za duże, to i tak niedługo się przydadzą.

Każdy mówi, że Kubuś jest podobny do męża. Zawsze odpowiadam ze śmiechem, że w razie rozwodu chociaż się go nie wyprze. Za to czujny sen ma niestety po mnie.

Wczoraj miałam kryzys. Choć Kubuś był spokojny i mało płakał, to płakać mi się chciało i marzyłam, żeby gdzieś samej wyjść chociaż na trochę. Przytłoczyła mnie rzeczywistość. Jak mąż wrócił, to zajął się bąblem, aja w tym czasie ogarnęłam mieszkanie. Chyba nigdy tak się nie cieszyłam z mycia podłóg. W końcu mogłam się zająć czymś innym niż dzieckiem choć przez chwilę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 10:56

kattalinna lubi tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, co robisz że Mania tak dużo zjada? Skrzat normalnie zjada ok 80ml w dzień, a 100ml na noc. 120ml to rekord :D

I z tego wynika, że waży ok 5100g. Długi jest skubany a chudy. Wykapany tato :D

Mycha, my do takiej wagi zakładamy Dady 2. Mamy też 3 ale za duże. Nawet mamy 2 w zapasie, jeszcze z 10 dni będą grane. Żadnych przecieków. Przecieki mamy w pampersach.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie kochane matki majowe. Wróciłam do żywych. Moja mała ma zaraz dwa miesiące a ja dopiero teraz mam czas na cokolwiek. A to za sprawą mojej mamy która przyjechała do nas za granicy. Zrobiłam paznokcie włosy - za Chiny nie nadrobię forum.

Moja Zosia jest cudowna. Mimo ogromnego trudu jaki trzeba włożyć w jej wychowanie kocham nad życie.

U nas wszystko odbywa się w miarę spokojnie. Jedynie usypianie na noc to koszmar. I dla niej i dla mnie. Oczywiście całkiem nie smoczkowa. Zasypianie na noc trwa dobre dwie godz.

Teraz mamy problem z kupa a właściwie nie wiem czy problem. Mała wesoła brzuszek miękki baki są ale kupy nie było już 4 dni. Czytam jedni piszą że przy samym kp tak się zdarza ale zaczynam się już martwić. Nie chcę jej nic podawać narazie bo widzę że nic jej nie męczy. Dzieje się tak?

Sela lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry moja mała chyba potrzebuje już więcej jeść bo znów zaczęła się budzić koło 3 i wstawać koło szóstej ale po karmieniu grzecznie idzie spać.

Myślałyscie kiedyś że tyle radości może przynieść wyjście do sklepu albo mycie podłogi ? Dziecko uczy cieszyc się z prostych rzeczy . Ktoś mi kiedyś powiedział że tajemnica szczęścia to mieć proste marzenia w tedy mają szansę się spełniać .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 11:34

Wowka, kattalinna, Mycha666, Mała Matylda lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda14 wrote:
    Teraz mamy problem z kupa a właściwie nie wiem czy problem. Mała wesoła brzuszek miękki baki są ale kupy nie było już 4 dni. Czytam jedni piszą że przy samym kp tak się zdarza ale zaczynam się już martwić. Nie chcę jej nic podawać narazie bo widzę że nic jej nie męczy. Dzieje się tak?

Dzieje, dzieje. Spokojnie, nawet 10 dni może nie być kupy przy kp. Pisałam rano, że u nas dwa razy w tygodniu :)

Kwiatkowa24 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda14 tak może być dlatego że mleko mamy jest wysoko przyswajalne i nie pozostawia resztek jeśli mała nie ma objawów brzuszkowych to nie ma się czym martwić .

Co do pieluszek my urzywana dade 3 już jakiś czas dwójki były już małe choć nie przeciekały ale były ciasne ,mała teraz będzie ważyć coś koło 5 kg.

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, jak maleńka wesoła to wszystko gra, na kp to normalne :-) ja z jednej strony bym tak chciała, z drugiej tydz u nas kilka godzin bez kupy to prężnie i wicie się, więc chyba wolę kupę co pieluchę...

Nie wiem czy to pogoda, czy obecność taty ale Ania po gadulstwie podjadła, odłożyłam do łóżeczka, gotowa na ryk za moment a ona zasnęła i śpi :-) myć podłóg mi się nie chce, ale i tak sporo zrobiłam :-)

age.png
‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ