Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mania w środę ważyła 4700 i używamy 2 Babydream
Wowka ja nie wiemzarloczna jest po rodzicach, czasami po tych 160ml nawet ozorem mieli a wtedy to mi już ręce opadają
Gdybym karmila mm to chyba byśmy z torbami poszli..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 13:09
-
nick nieaktualnyWitamy, dzisiaj córcia od rana niespokojna, caly czas puszczała bąki, przed chwilą zrobiła mega kupę, aż jej na brzuch wyszlo
powtórzę moje pytanie : jest coś skutecznego na zagazowanie? Mała od rana sie męczyła, co zasnęła to wybudzała się z płaczem. U nas dalej kupy kilka razy dziennie.
My przeszliśmy na dada 2 ale chyba jeszcze za duże.
Mycha koleżanka mówiła ze dada zielone uczuliły jej córkę mimo, że nigdy nie miały z tym problemu.
Przyszła nam świeca z szatką do chrztu, jak za 39 zł to bardzo ładne, jak potrzebujecie to polecam z allegro.
-
nick nieaktualny
-
Majowa my mamy taka
https://m.ceneo.pl/27517345
Poki co jakiegoś specjalnego zainteresowania nie ma, Ale staram się codziennie w ciągu dnia klasc Ja do łóżeczka chociaż na 5min.
Dzisiaj uzylam suszarki do uśpienia małej, pierwszy raz, nie wiem czy to przypadek ale zadziałało
Szkoda że wczoraj wieczorem o tym nie pomyślałam bo był meksyk w domuMajowaMamusia lubi tę wiadomość
-
MajowaMamusia wrote:Nikt nie ma karuzeli nad łóżeczko?
My mamy taką
https://www.smyk.com/fisher-price-karuzela-z-misiami.html
Mania zawsze sobie gada do fruwajacych misiów, a ja w tym czasie moge np wziąć prysznic czy zjeść spokojnie. W nocy włączam jej projektor i odgłosy nocne typu świerszcze itd. Mi samej się przy tym dobrze śpi
A no i kończymy dziś 7 tygodni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 15:57
Katy, MajowaMamusia, Sela, Hoope lubią tę wiadomość
-
Mycha666 wrote:Mam jeszcze pytanie do "użytkowniczek" Dady 3. Czy jest jakaś różnica między wersją fioletową a chyba zieloną?
Co do gazów my nic nie stosujemy Ulka ma żelazny układ pokarmowy nic jej nie szkodzi. -
Chodziłam po lesie i nic. Dziś byliśmy u koleżanki na godzinę, mieszka pod lasem, nie wchodziliśmy w głąb. No i mam kleszcza
pierwszy raz w życiu. Tylko zastanawia mnie, że jest taki malutki, w kilka godzin powinien urosnąć? Wielkości główki od szpilki. Wpadłam w panikę, wysłałam męża do apteki. Czy to ustrojstwo powinno być całe wbite? Bo dotknęłam lekko i to to tylko z jednej strony jakby się trzyma. Czy ja go wyrwałam już częściowo? Teraz mam wrażenie, że po mnie całej coś łazi
-
Też nie mamy nakrecanej więc nie pisałam. Mamy Tiny Love Leśna kraina, bo nam do pokoju pasowała
ale podoba się Skrzatowi, bo zwierzątka się kręcą wokół własnej osi i dookoła karuzelki. Mi się podobają muzyczki, do wyboru Mozart, Bach i las
karuzelke jest na łóżku, więc w dzień nie używamy, ale rano można wynegocjować z 20-30 minut spokoju
MajowaMamusia lubi tę wiadomość
-
Kattalinna, to ustrojstwo Tak wygląda jakby z jednej strony był przyczepiony, bo to takie płaskie gówno.
Jeżeli jeszcze sama sobie nie wyciągałaś'lub Twój mąż to podleć na doraźną może. Kleszcza trzeba wyciągnąć dobrze, żywego w całości - to bardzo ważne.
P.s.gruby jak bób będzie za dwa dni jak się nachlejeWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 17:18
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Ja nie mam doświadczenia, mąż coś wyciągał i żyje. Posłałam go do apteki po jakieś narzędzia do usuwania. Do szpitala nie ma sensu iść, bo u nas czeka się godzinami... Terazwiście mam wizję całego stada na Ani, ale ta śpi i sprawdzę jak się zbudzi dopiero. I zje bo będzie wrzask. Teoretycznie nie powinna mieć niczego.
-
nick nieaktualnyDziękuję za odpowiedź. Feeva a na ile baterie wystarczają? Ile gra melodia? Zastanawiam sie jaką kupic na baterie czy nakrecana? Te nakrecane ile czasu działają? Boje się ze będę musiała baterie wymieniać co chwila. Sama nie wiem.
Mama32 myślę że z czasem to się zmieni, a czasami dobre i 5 min na siusiu:D
Zastanawiam się jak przetrwać chrzciny z karmieniem. Byłam na zakupach kupiłam sobie sukienkę rozkloszowaną, nie chciałam dopasowanej więc wybór miałam znikomy. Oczywiście o takiej żeby móc swobodnie nakarmić mogę pomarzyć. I teraz nie wiem co zrobić. Nie odciągne mleka na pół dnia, karmic tez musze bo cyce mi rozsadzi, a za bardzo nie mam gdzie na sali.
Espumisan mówicie, zobaczę jak będzie jutro, położna odradza wszelkie specyfiki, mówi że to niedojrzały układ i do 3 miesiąca sie unormuje. -
Kattalinna brrr jak tylko sobie pomyślę to mnie wszystko swędzi.
Z tego co wiem to kleszcza powinno się pęsetą wykręcić odwrotnie do wskazówek zegara, ale ja kleszcza miałam raz w życiu w dzieciństwie. Mężowi kilka lat temu z jajka wyciagalamTo właśnie tak wykrecalam a potem wódka odkazilam. Obserwuj ugryzienie przez kilka dni, czy nie robi się rumień, bo mój tata przez to badziewie boreliozy się nabawił
Majowa Mamusia wchodzą 4 baterie paluszki, starczaja mi na 2-3 tygodnie w zależności ile używam. Działa tak mniej więcej z pół godziny, w sumie nie wiem nie liczyłam i samo powoli się wycisza. -
Majowa mamusia
Polecam też naszą karuzele. W końcu kupiłam druga taka samarośnie razem z dzieckiem. Najperw karuzela, potem projektor z pozytywka lub bez(i to nie są standardowe gwiazdki)a potem lampka
Syn używa dwa razy dziennie do zasypiania (po godzinie conajmniej), wchodza 4takie grube paluchy i przy naszym użyciu starczaja nawet na dwa miesiące.