X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie do "użytkowniczek" Dady 3. Czy jest jakaś różnica między wersją fioletową a chyba zieloną?

• Feeva Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania w środę ważyła 4700 i używamy 2 Babydream :)

Wowka ja nie wiem :P zarloczna jest po rodzicach, czasami po tych 160ml nawet ozorem mieli a wtedy to mi już ręce opadają XD
    Gdybym karmila mm to chyba byśmy z torbami poszli..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 13:09

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy, dzisiaj córcia od rana niespokojna, caly czas puszczała bąki, przed chwilą zrobiła mega kupę, aż jej na brzuch wyszlo :( powtórzę moje pytanie : jest coś skutecznego na zagazowanie? Mała od rana sie męczyła, co zasnęła to wybudzała się z płaczem. U nas dalej kupy kilka razy dziennie.

My przeszliśmy na dada 2 ale chyba jeszcze za duże.
    Mycha koleżanka mówiła ze dada zielone uczuliły jej córkę mimo, że nigdy nie miały z tym problemu.

Przyszła nam świeca z szatką do chrztu, jak za 39 zł to bardzo ładne, jak potrzebujecie to polecam z allegro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie ma karuzeli nad łóżeczko?

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa my mamy taka
    https://m.ceneo.pl/27517345
    Poki co jakiegoś specjalnego zainteresowania nie ma, Ale staram się codziennie w ciągu dnia klasc Ja do łóżeczka chociaż na 5min.

Dzisiaj uzylam suszarki do uśpienia małej, pierwszy raz, nie wiem czy to przypadek ale zadziałało :-)
    Szkoda że wczoraj wieczorem o tym nie pomyślałam bo był meksyk w domu

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa mamusia
    ja mam, ale nie nakrecana...stąd ci nie pisałam
    i w sumie mam dwie identyczne bo starszy nie odda bratu swojej... tiny love magical night

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama32
    my nawet spacerujemy z "odkurzaczem"
    na tego działa wszystko co szumi i głośne
    no chyba ze głodny

Mama32 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam karuzelę nakręcaną ale ma 15 lat :-P

Na odgazowanie espumisan, podawać zgodnie z ulotką, znaczy regularnie. U nas pomaga, pierdzi jak stary chłop ;-)

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil spal ponad dwie godziny:p Nawet paznokcie pomalowalam z tej okazji xd

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Nikt nie ma karuzeli nad łóżeczko?

My mamy taką
    https://www.smyk.com/fisher-price-karuzela-z-misiami.html

Mania zawsze sobie gada do fruwajacych misiów, a ja w tym czasie moge np wziąć prysznic czy zjeść spokojnie. W nocy włączam jej projektor i odgłosy nocne typu świerszcze itd. Mi samej się przy tym dobrze śpi :P

A no i kończymy dziś 7 tygodni <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 15:57

Katy, MajowaMamusia, Sela, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    Mam jeszcze pytanie do "użytkowniczek" Dady 3. Czy jest jakaś różnica między wersją fioletową a chyba zieloną?
    Nie wiem nie zauważyłam ,my używamy tych zielonych ale tylko dlatego że takie akurat były i takie kupiłam ,dla starszego też kupuje różnie raz zielone a raz fioletowe zależy co mi się w oczy rzucił albo co jest w promocji .

Co do gazów my nic nie stosujemy Ulka ma żelazny układ pokarmowy nic jej nie szkodzi.

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziłam po lesie i nic. Dziś byliśmy u koleżanki na godzinę, mieszka pod lasem, nie wchodziliśmy w głąb. No i mam kleszcza :-( pierwszy raz w życiu. Tylko zastanawia mnie, że jest taki malutki, w kilka godzin powinien urosnąć? Wielkości główki od szpilki. Wpadłam w panikę, wysłałam męża do apteki. Czy to ustrojstwo powinno być całe wbite? Bo dotknęłam lekko i to to tylko z jednej strony jakby się trzyma. Czy ja go wyrwałam już częściowo? Teraz mam wrażenie, że po mnie całej coś łazi :-(

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mamy nakrecanej więc nie pisałam. Mamy Tiny Love Leśna kraina, bo nam do pokoju pasowała :D ale podoba się Skrzatowi, bo zwierzątka się kręcą wokół własnej osi i dookoła karuzelki. Mi się podobają muzyczki, do wyboru Mozart, Bach i las :) karuzelke jest na łóżku, więc w dzień nie używamy, ale rano można wynegocjować z 20-30 minut spokoju :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, skoro nie jest opity i gruby jak bób, to raczej nie wbił się w całości. Skoro dotknęłaś delikatnie to na pewno nie doczekałaś sama. Odczep go całego jak najszybciej, zanim przekmini żeby się wbić głębiej :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, to ustrojstwo Tak wygląda jakby z jednej strony był przyczepiony, bo to takie płaskie gówno.
    Jeżeli jeszcze sama sobie nie wyciągałaś'lub Twój mąż to podleć na doraźną może. Kleszcza trzeba wyciągnąć dobrze, żywego w całości - to bardzo ważne.

P.s.gruby jak bób będzie za dwa dni jak się nachleje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 17:18

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam doświadczenia, mąż coś wyciągał i żyje. Posłałam go do apteki po jakieś narzędzia do usuwania. Do szpitala nie ma sensu iść, bo u nas czeka się godzinami... Terazwiście mam wizję całego stada na Ani, ale ta śpi i sprawdzę jak się zbudzi dopiero. I zje bo będzie wrzask. Teoretycznie nie powinna mieć niczego.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź. Feeva a na ile baterie wystarczają? Ile gra melodia? Zastanawiam sie jaką kupic na baterie czy nakrecana? Te nakrecane ile czasu działają? Boje się ze będę musiała baterie wymieniać co chwila. Sama nie wiem.

Mama32 myślę że z czasem to się zmieni, a czasami dobre i 5 min na siusiu:D

Zastanawiam się jak przetrwać chrzciny z karmieniem. Byłam na zakupach kupiłam sobie sukienkę rozkloszowaną, nie chciałam dopasowanej więc wybór miałam znikomy. Oczywiście o takiej żeby móc swobodnie nakarmić mogę pomarzyć. I teraz nie wiem co zrobić. Nie odciągne mleka na pół dnia, karmic tez musze bo cyce mi rozsadzi, a za bardzo nie mam gdzie na sali.

Espumisan mówicie, zobaczę jak będzie jutro, położna odradza wszelkie specyfiki, mówi że to niedojrzały układ i do 3 miesiąca sie unormuje.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna brrr jak tylko sobie pomyślę to mnie wszystko swędzi.
    Z tego co wiem to kleszcza powinno się pęsetą wykręcić odwrotnie do wskazówek zegara, ale ja kleszcza miałam raz w życiu w dzieciństwie. Mężowi kilka lat temu z jajka wyciagalam XD To właśnie tak wykrecalam a potem wódka odkazilam. Obserwuj ugryzienie przez kilka dni, czy nie robi się rumień, bo mój tata przez to badziewie boreliozy się nabawił :/

Majowa Mamusia wchodzą 4 baterie paluszki, starczaja mi na 2-3 tygodnie w zależności ile używam. Działa tak mniej więcej z pół godziny, w sumie nie wiem nie liczyłam i samo powoli się wycisza.

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa mamusia
    Polecam też naszą karuzele. W końcu kupiłam druga taka sama :) rośnie razem z dzieckiem. Najperw karuzela, potem projektor z pozytywka lub bez(i to nie są standardowe gwiazdki)a potem lampka
    Syn używa dwa razy dziennie do zasypiania (po godzinie conajmniej), wchodza 4takie grube paluchy i przy naszym użyciu starczaja nawet na dwa miesiące.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam zrobic Kamilkowi zdjecie w wannie (musi miec jedno wstydliwe haha) i akurat idealnie uchwycilam moment jak sikal :D Dopiero zauwazylam ogladajac to zdjęcie:p

kattalinna, Feeva, Wowka, Nynka, Kwiatkowa24 lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1329 1330 1331 1332 1333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ