X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na spacerku i w końcu mam zdjęcia ze swoimi dziećmi :)

Oczywiście Piotruś nie chciał z matką pozowac :) i na złość na zdjęciu z tatą objął go!!
    Na ostatnim zdjęciu widać jak zmotywować dziecko do pójścia w pozadanym kierunku :) dydus zawsze u nas działa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 19:26

kattalinna, J.S, Fatalita, Katy, Feeva, Wowka, Lukrecja, Mała Matylda, pawojoszka, D_basiula, Kwiatkowa24, Ewciaa83, Nynka, MajowaMamusia, Hoope lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleszcz usunięty, żywy i w całości. Zginął poza moim organizmem.

Majowa, mi espumisan poleciła położna właśnie. W dodatku przed skończeniem miesiąca, a wg ulotki dopiero wtedy można. Jest bezpieczny, w ciąży też można w końcu. Ja wychodzę z założenia, że jeżeli czymś można ulżyć dziecku, a nie jest to jakiś agresywny lek, to trzeba skorzystać. W końcu jak nam coś dolega to też sięgamy po różne specyfiki.

Co do sukienki, polecam sklep zygzak.net - ostatnio zakupiłam piękną rozkloszowaną sukienkę z kopertowym dekoltem, do karmienia super. Ogólnie mam od nich trzy, dwie kolejne już na oku, pewnie w przyszłym miesiącu nie wytrzymam i kupię. Gdybym nie potrzebowała z dostępem do bufetu to bym kupiła więcej :-) to polska firma z Rzeszowa, świetna jakość ubrań, mają nie tylko sukienki.

Ps. Sukienki w lipcu bo teraz kupiłam chustę. Jest piękna, dziś dostałam :-) planowałam kupić coś bez rozpusty, oczywiście mogłam kupić za połowę budżetu, ale go przekroczyłam. No mówiła do mnie, no... ;-)

Ps. 2 Kamcia, super! Ja też nie mam zdjęć z moim dzieckiem poza selfiakami beznadziejnymi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 20:41

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    ja nawet selfików nie mam :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomóżcie mi zrozumieć moje dziecko :-)
    Przystawiam głodną do piersi, krzyczy, wygina się, otwiera buzie, wkłada brodawkę w osłonce do buzi ale nie zamyka tej buzi tylko macha buzią na boki. Podaję za chwilę butle i zjada wszystko. Oczywiście nie zawsze tak jest ale zastanawia mnie czemu otwiera buzie i bierze brodawkę ale nie je skoro jest głodna?????

Ps. A podaję któraś z Was Esputicon? Jak dawkujecie?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala, moze woli butelke? Moj syn tak robi gdy chce sobie cos possac, ale cos z czego nie leci mleko lub gdy jest zmeczony.

Jagoda14, u mnie już dwa razy taka sytuacja. KP, baczki sa, brzuszek nie boli, kupki nie ma trzy dni. Dzis sie pojawila po trzech dniach. Oj obfita. Po same jajka. Nie daje zadnych wspomagaczy. Nie boli brzuszek wiec czekam. Ponoc przy kp moze nie być kupki nawet tydzień.

A to my.. Tez mamy glownie samojebki... Facet zapomina mi zdjęć robic z synkiem!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4785de4a9f83.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0524c966c086.jpg

Tylko na zdjęciu jest taki pomaranczowy ;)

Super chlopaki Kamcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 22:30

kattalinna, Nynka, Katy, pawojoszka, kamciaelcia, J.S, D_basiula, Feeva, Wowka, Fatalita, Hoope lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja espumisan podaje od miesiąca i uważam, że pomaga. Teraz bobotic kupiłam

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, jaka Ty ładna jesteś! :-) zawsze zazdrościłam po cichu dziewczynom, które dobrze wyglądają bez makijażu. pocieszam się, że jesteście w mniejszości, inaczej rynek kosmetyczny by tak dobrze nie działał ;-)
    Synuś cudny :-D

Amygdala, moja tak robi, gdy jest bardzo głodna, gdy jest bardzo zmęczona, gdy wymagania pionizaci z powodu odbeknięcia lub ulania, gdy chce zmiany pieluchy lub jest w trakcie jej zapełniania. Tylko, że ja karmię bez osłonek... Może być tak, że faktycznie nie chce żeby leciało. U mnie jeszcze tak robi jak jej za szybko leci, a to odwrotność sytuacji. Próbuj różnych rozwiązań zagadnienia, w końcu rozgryziesz ten język niemowlęcy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2018, 22:44

Kwiatkowa24, Kwiatkowa24, amygdala lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatowa znam to! Sama sobie robie zdjęcia bo inaczej nie miałabym żadnego :P

Kwiatkowa24 lubi tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy właśnie pierwsze nocne cycanie. O dziwo spał od 22 :-) teraz pewnie pobudka max 3:30, bo jadł tylko 15min :-(

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jemy.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zasypiamy po karmieniu ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jesteśmy. Zaczęłam karmić najpierw z prawej piersi i nagle stwierdziłam, że muszę iść do wc. Chcąc niechcąc odłożyłam Kubusia do łóżeczka modląc się, żeby nie krzyczał. Po powrocie stwierdziłam, że usnął. Zostawiłabym go tak, gdyby nie to że lewą pierś to ta bardziej produktywna i domagała się szybkiego opróżnienia. Gdzie tu sprawiedliwość. Tyle razy starałam się go tak odłożyć, żeby się nie wybudził i kiszka, a tu dla odmiany takie mało delikatne potraktowanie wystarczyło do uśpienia ;) niemowlaki to dziwne stworzenia.

kattalinna lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, dlatego mi się przydaje laktator. W nocy, jak Mania śpi te 5-6h czasem to zazwyczaj je tylko z jednej piersi, bo zaraz zasypia i to też nie oprozni do końca, a druga w tym czasie wybucha. Po karmieniu jak już ją odloze to ściągam nadmiar,bo do rana by mnie rozsadziło.

Mańka spała od 21:45-3:15, zjadła i ja odlozylam. Jak zwykle przez sen musi się podkręcić i po przeciągac milion razy...

Kwiatkowa kattalinna ma rację, ładna jesteś :D i zazdro, że bez makijażu. Ja bez makeupu (chociazby same rzęsy) wyglądam jak debil.

Kamcia cudne dzieciaczki :)

Moja na szczęście jak jest głodna to zje wszystko co jej się do buzi da XD czy butla, czy Cyc, nie ważne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 03:57

kamciaelcia, kamciaelcia, kamciaelcia lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy wczoraj na dwóch imprezach. Zachowanie Skrzata super, usnął na sen nocny bez marudzenia u mnie na ręku przy stole, a później spał w kołysce obok, głośno było jak cholera, a on nic O.o .

Ale, ale. Moje niejedzace z cycka dziecko właśnie skonsumowało z prawego. Ulało, bekło i śpi. Zaproponowałam dojedzenie z butli, a on niezainteresowany takim daniem O.o . Kurczę, może nie jest wszystko stracone i będą jeszcze z tego ludzie? :)

Głupia matka, nie przyzwyczajona do kp nie pomyślała że lewy cycek w tym czasie zawilgoci kotka na piżamie syna. Póki śpi, nie przebieram, trudno :D

Kamcia, super chłopaki i Ty też świetnie wyglądasz :) fajny mieliście rodzinny spacer :)

Kwiatkowa, ja za dziewczynami, ładnaś bez make upu :) zazdro, ja bez tuszu i malowanych brwi wyglądam jak po chemioterapii :D nawet rodzilam w makijażu, żeby syn się nie przestraszył :D Twój synek też słodziak :)

Właśnie siedzę i się zastanawiam co zrobić z drugim cyckiem, dobrze że Feeva napisałaś wyżej. Idę po laktator, bo lewy cycek do rana wybuchnie...

Fatalita, kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno mnie zastanawia. W domu Skrzat czasem je po troszeczku, ale co godzinę/półtorej. Już wcześniej miałam teorię, że poza domem je bardziej, wczoraj tylko się to potwierdziło. Na imprezie zjadł ladniutko z butli 120ml, później dopiero za 3,5h zgłosił się po kolejną porcję i też bez problemu cała poszła. Po powrocie do domu też zjadł całą. Czym może być to spowodowane? Czy żeby ładnie jadł to powinnam z nim chodzić na imprezy i do restauracji? :P

Edit. Update. 7:50 dalej śpi. A jadł o 4, usnął 4:30. Chyba się najadł z cycka, że tyle śpi. Odsypia imprezę ;) chyba zacznę z nim jeździć po dyskotekach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 07:52

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my własnie wstajemy, choć Piotrek jeszcze spi, kazdemu spacer poza miasto posłużył ;)
    choć trzecie karmienie przed 7 zaliczyliśmy w łózku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva dla mnie laktator to zło. Używam bardzo rzadko. Ale ostatnio wczoraj, bo mąż mnie zabrał na randkę i po kilku godzinach miałam kamienie zamiast piersi. Tylko po raz kolejny jak chciałam je opróżnić laktatorem, to nie nie leciało. Zablokowały się ujścia kanalików. Tak się dzieje tylko jak sięgam po laktator. Nie wiem, o co chodzi ale zauważyłam taką prawidłowość.

Kubuś był w tym czasie z dziadkami. Najlepsze jest to, że u mnie spacer trwa max godzinę i kończy się przeważnie płaczem z głodu, a z dziadkiem spacerował wczoraj 3 godziny i cały czas spał. I to nie pierwszy raz tak było. Chyba wyczuwa, że dziadek nie da mu cycka. I tak zawsze. W domu karmienie co 1,5 godziny z zegarkiem w ręku, a u dziadków co 3-4, bo tyle śpi. Nie ma sprawiedliwości :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 09:03

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

Mycha, u nas bywa podobnie. Tata wczoraj po godzinach boju uśpił, bo nie ma cycków. Ja musiałam wyjść, bo inaczej wiszenie chyba by się nie skończyło.

Dzisiejsza noc w ogóle jakaś abstrakcja. Spałam z 3 godziny i to z przerwami. Nie disc że akcja przy usypianiu to jeszcze nad ranem półtora godziny.

Coraz częściej myślę o przejściu na butlę...

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :p Udalo sie pospac, a i tak sie nie wyspalam :/ Najpierw lozeczku 22.30-4, pozniej jedzenie i kolo 6 pobudka i do 8 prawie bylo troche marudzenia, ale jeszcze poszlismy spac i przed chwila sie obudzilismy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 09:29

Fatalita lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha u mnie nie ma problemów na szczęście, ładnie laktator ściąga :)

My lecimy do dziadków :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1eb355299cf1.jpg

kamciaelcia, Kwiatkowa24, Katy, Mała Matylda, pawojoszka, Wowka, Ewciaa83, kattalinna, D_basiula, Mycha666, Fatalita, Sela, malwka08, Hoope lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1330 1331 1332 1333 1334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ