X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzwoniła dzisiaj moja położna i słyszała jak moje dziecie strasznie płacze i kazała przyjść do pediatry na wizytę. Na wizycie pediatra badała i stwierdziła że jest wszystko dobrze. Mówiła że taki histeryczny płacz może świadczyć o kolce. Płacz jest cały dzień, a nie w określonych godzinach. Kazała podawać Delicol i Espumisan oraz czopki jak będzie się prężył. Mówiła żebym odstawiła świeże mleko bo to może być główna przyczyna płaczu. Ale mały nie ma na ciele żadnych krostek itp, jak myślicie odstawiać to mleko?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela odstaw na kilka dni i zobaczysz czy cos się zmieni :)

Sela lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Dziewczyny dzwoniła dzisiaj moja położna i słyszała jak moje dziecie strasznie płacze i kazała przyjść do pediatry na wizytę. Na wizycie pediatra badała i stwierdziła że jest wszystko dobrze. Mówiła że taki histeryczny płacz może świadczyć o kolce. Płacz jest cały dzień, a nie w określonych godzinach. Kazała podawać Delicol i Espumisan oraz czopki jak będzie się prężył. Mówiła żebym odstawiła świeże mleko bo to może być główna przyczyna płaczu. Ale mały nie ma na ciele żadnych krostek itp, jak myślicie odstawiać to mleko?
    A jakie mleko podajesz?:-)

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela może nie mieć wysypki albo może wyjść po czasie ,odstaw mleko i jak jadasz prawdziwe masło to też u nas przy Pawełku skaza się objawiła po tym jak najadłam się świeżego chleba z prawdziwym masłem ,nie sądziłam że chleb z masłem dziecku zaszkodzi a tu położna przyszła i stwierdziła uczulenie

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy nosze tak i wtedy prawie caly czas prosto głowę ma, ale jak leży nie na mnie to albo idzie spać albo histeryzuje i szura nosem po kocu, rzadko chociaż przekreci głowę.

W ogóle wiecie co on cały czas na brzuchu głowę tylko na lewą strone trzyma, nie przekreci na prawą, a jak położe go siłą z głową na prawo to.natychmiast odkręca na lewo, w pionie też tak było ale zaczęłam go blokować swoją głową. Boje sie że sie czegoś dorobi takim sposobem.

Dziewczyny jak się objawiają alergie u maluchów. Mój od paru dni ma na buzi, myślałam, że to potowki ale wygląda jak trądzik taki grudkowy. Zaczęłam się zastanawiać czy to alergia czy może od moich kosmetyków, pudru czy coś...

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w szpitalu tez mowia zeby odstawic nabial.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odradzala typu 5w1 bo mówiła że jak dzieci mają powikłania to właśnie po takich szczepionkach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka moja też takie cos ma to trądzik niemowlęcy

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spanie już czwarty dzień
    Żeby nie było tak pięknie to śpi albo marudzi/płacze że nie śpi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boduszka ja karmie piersią. Może źle napisałam ale chodziło mi o to, że ja mam odłożyć nabiał.
    Dziękuję Wam za odp. W takim razie odłoże nabiał na pare dni i zobaczymy

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Wszystko ładnie wraca do normy, rana ładnie się goi.

kamciaelcia, Sela, Katy, D_basiula, Fatalita, pawojoszka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez sensu jest wprowadzanie diet, zmian i leków u dziecka, które jest w okresie rozwoju układu pokarmowego, budowy flory bakteryjnej a jego płacz jest rozwojowy, fizjologiczny a nie patologiczny. To jak co miesiąc hamować miesiączkę, bo jest. Rozumiem probiotyki czy inne metody jak szumiś ale niektórzy wprost faszerują dzieci środkami. A one i tak nie pomogą bo dziecko nie jest chore.

Na jakiej podstawie położne twierdzą, że szczepionki poliwalentne są gorsze, bardziej niebezpieczne lub mają więcej nopów? Mogę prosić o konkretne badania? Przecież na logikę, każdy zastrzyk to jedno ryzyko więcej - 4x większe ryzyko reakcji, gorączki, rumienia i innych efektów ubocznych. 4x większa dawka środków konserwujących itd. Ponadto takie dane może posiadać pediatra a nie położna i to pediatra, który bada dzieci zdrowe przed szczepieniem. Taki może mieć nawet własną statystykę i u nas w przychodni np. mniej powikłań jest po szczepionkach skojarzonych. Tak twierdzi nasza pediatra (przyjaciel rodziny). Co ma do tego położna?

Alergia na podstawie wysypki?! Bzdura. Albo testy skórne od 3/4 roku życia albo z krwi (Ige daje wynik fałszywy bo bywa pozytywny przy innych chorobach a to badanie jest najczęściej robione na fundusz). Alergie prowadzi alergolog. Na oko to chłop w szpitalu umarł.

Takie podejście i pediatrów i położnych to brak profesjonalizmu i przekraczanie swoich kompetencji.

Jak kobieta w ciąży chce wiedzieć, czy dziecko zdrowe to robi usg a nie położna maca przez brzuch i twierdzi, że zdrowe.

Feeva, Sela, Fatalita, Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope da bum tss XD pozamiatane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 19:31

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Boduszka ja karmie piersią. Może źle napisałam ale chodziło mi o to, że ja mam odłożyć nabiał.
    Dziękuję Wam za odp. W takim razie odłoże nabiał na pare dni i zobaczymy
    Hihi :D to dobrze ze cyc bo przed oczami miałam butelkę świeżego mleka z lidla 2% :D

Sela lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa smarujesz czymś buzke, żeby się pozbyć tego?

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope no niezupełnie się zgodzę bo jeśli dziecko płacze a leki mu pomagają to mam gdzieś czy to rozwojowe , kolka,alergia czy urok rzucony przez teściową wolę je nafaszerować jeśli pomoże niż myśleć że to rozwojowe i patrzeć jak cierpi.
    Nie ze wszystkim trzeba lecieć do specjalisty lekarz jest w stanie zdiagnozować chorobę po objawach nawet po wysypce . Lekarz rodzinny czy położna potrafią odróżnić trądzik niemowlęcy od potowek czy alergii . Pediatra potrafi określić np.ze dziecko na ospę ,różyczkę czy półpasiec bez badań krwi czy wizyty u dermatologa . Pozatym ja wiem że dieta matki ma wpływ na dziecko bo jeśli nie i nic się nie przedostaje do mleka to czemu nie można przyjmować wielu leków przy karmieniu skoro one tez idą do żołądka ? Bo przedostają się do krwi a z tamtad do mleka tak jak alkohol ,kofeina ,nikotyna,toksyny i alergeny.

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego macania przez brzuch to ci powiem że tak właśnie ocenia się ciążę w UK, co miesiąc idziesz do położnej i ona maca brzuch mierzy wysokość dna macicy ,nawet ci powie blizej końcówki, czy dziecko bedzie duże i jak jest ułożone . To jest dopiero czarna magia a niby taki cywilizowany kraj . Lekarz nie widzi pacjentki w ciąży ani razu przed porodem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 23:46

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 03:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ogarniam mojego dziecka.
    Poszla spać o 21:30, od 2 zaczęła się przewracac w łóżeczku, finalnie o 3 zaczęła jęczeć, wzięłam ja na jedzenie - śpi. Laskocze, macam, trzącham, nic. Jak zabita. Nie idzie dobudzic. A przed chwilą kwękała.
    Odlozylam do łóżeczka, zaczelam ściągać bo mi zaraz cyce wybuchna - rzuca się po łóżeczku.
    I teraz nie wiem czy ja brać znowu, bo się kręci, ale niby śpi, czy ściągnąć do końca I jak się obudzi to dać butle... o.O

Edit. Mała śpi. Mleko ściągnięte. 200ml. Jak się obudzi to dam, a teraz korzystam i idę spać też.

Edit2: obudziła się, zjadła, poszła spać.

Coś tu cicho dziś, czyżby wszystkie dzieciaczki ładnie spaly? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 04:45

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z zieloną kupką przy kp? Jest normalna czy coś oznacza?

Dzień dobry, wszystkim rannym ptaszkom i ich mamom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 05:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna, która prowadzi szkołę rodzenia,na bieżąco zagłębia swoją wiedzę, jeździ na różne konferencje i szkolenia może miec więcej do powiedzenia niz lekarz, ktory na korzyści z wciskania ludziom lekow itp. Jak mi opowiedziała jak to wyglądało jak pracowała w gabinecie u gina to daje do myślenia. Nie chodzi tu o powikłania typu 4 wklocia, tylko o późniejsze o ktorych od lat tak duzo sie mówi. Kazdy robi jak uważa.

Nynka tylko przemywam wodą i kremem bambino z cynkiem smaruje. Jeden dzien lepiej, drugi gorzej to wygląda- na przemian.

‹‹ 1325 1326 1327 1328 1329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ