Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My dzisiaj podalismy pierwszy raz krople sab simplex z rana bo mała od 5 się znowu preżyła i denerwowała. Podałam przed 8 i po 5 min poszły już bąki i kupa, była spokojniejsza. Teraz marudzi bo niewyspana chyba i zasnąć dobrze nie może.
Krople będę póki co podawać 3 razy dziennie po 10 kropli zobaczymy czy będzie poprawa.
Ale życzę sobie takich dni jak wczoraj... Od rana do wieczora łącznie z usypianiem-dziecko aniołek. Jadło tylko i spało w ciągu dnia po 2-3h.
Dzisiaj póki co znowu karmimy co 1h -
nick nieaktualnyMnie też cycki bolą jak mleko napływa i wiem że zaraz bedzie cieklo. W nocy często daje sobie złożoną pieluche tetrową pod piżame. Jak Mała je zawsze jesteśmy zalane,wczoraj miała zaschnięte mleko w uchu,po kąpieli zrobiła się z tego papka, małzowine wyczyściłam patyczkiem ale jak czyścić ucho w środku?
Właśnie wstajemy. Mała spała od 21.30 do 3, potem cyc, nie mogła zasnąć do 4, o 6.30 tatuś nas obudził bo wrócił z pracy, cyc i tak spałyśmy od jakiejś 7.20 do 9.30.
Ma któraś smoczki z aventu- polecacie, nie zbiera się w nich woda? Musze zamówić ze 2 szt bo mi został tylko 1 to masakra jakby sie zapodział.
Koleżanka poleciła mi tulik mówi że rewelka. Zamowiłam używany za 50 zł z przesyłką,wczoraj wyprałam, ciekawe czy Małej podpasuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:18
-
Wowka wrote:Clotrimazolum można. Ma działanie miejscowe, bez obaw
A dokładnie tak jest, że nie używany cycek kapie. Nieraz miałam zakapane spodnie (drugi w laktatorze), a raz zamoczylam Skrzatowi kotka na piżamie. Obficie.
A propos to jak tam koteł żyje?
Ps napisałam posta o 4, ale nie wysłałam
Feeva, twoja Mania to rekordzistka snu. Ja się cieszę jak Skrzat 5h przekimamam nadzieję, że to jakiś odczyn po owadzie czy coś a nie coś poważniejszego. Nie mam jak iść do dermatologa przecież
póki co, nie przeszkadza.
O tych kapiących cyckach słyszałam wielokrotnie bo niemal wszystkim kapie. W końcu moje wkładki ładne wykorzystam
Kot dziękuję, upierdliwy jak zawsze, czyli zdrowy
Wy tu o jakiś kosmicznych ilościach snu piszecie: 7, 5 godzinu nas raz były 4, a tak 3 godziny to święto
mnie satysfakcjonują takie odstępy, jest dobrze. Akurat, rzekłabym
-
Katy wrote:Dzwoniłam przed chwila do babci zeby ja zaprosic na chrzciny i pytala sie mnie czy daje juz malemu soczki i zupki xd Boje sie troche, ze jak sie te babcie (moja i chlopaka) zgadaja to mnie zamecza na chrzcinach jakimis radami z dawnych lat
Katy lubi tę wiadomość
-
U nas w noCy też co 3h maksymalnie mała budzi się na cycka, czasami nawet co 2h, może gdybym jej podawała butle z moim mlekiem to by dłużej spała ale póki co butla tylko raz jest wieczorem 60ml mleka i jeszcze trochę cycka pociągnie, wtedy dopiero zasypia. Ostatnio zauważyłam że o 21 godz zasypia tak na dobre bez pobudki, wtedy mogę sie spokojnie wykąpać, zjesc kolację i położyć spać bo wiem że mała się obudzi najwcześniej o 24.
My mamy smoczki i butle z aventu, woda się nie zbieraMajowaMamusia lubi tę wiadomość
-
Oj przeczuwam trudny dzień. Najpierw brzuszek nad ranem, potem dziki ryk przy każdej próbie wlozenia do wózka i wyjścia na spacer, potem dziki ryk wszedzie tylko nie na rękach w pozycji pionowej. Będzie się działo.
Edit: miałam już obolale ręce i odłożyłam Julka na chwilę do łóżeczka i zabrałam się za pisanie postu w ramach odpoczynku czekając na wrzask. A on zasnął.. Nie do wiary. Może jednak nie będzie tak najgorzej.
Edit2: obudził się po 5 minutach..
Feeva, mam identycznie z cyckami.
Zazdroszczę snu u malutkiej.. Jak całe forum, zapewne. My nie dociagnelismy jeszcze nigdy do 4 godzin.
Katy, mój Tata na problemy z brzuszkiem kazał podawac kropelki soku marchwiowego a na dupke ciekłą parafinę. Może to i dzialalo.Mama32, BrumBrumek, Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama32 a które masz? Myślicie że taki 0-6 mcy będzie dobry, bo bez sensu mi ma miesiąc 0-3 mcy. Moja też od kilku dni zasypia około 21 i wtedy mogę się spokojnie ogarnąć.
Mi też kapie z cyca przy karmieniu z drugiego.
Też juz słyszałam żeby dac krople soku z marchwi na smoczek- na brzuszek niby dobry ale bym się nie odważyła. -
O soki z marchwi jeszcze nie slyszalam :p Sporo sie faktycznie pozmienialo od ich czasow
Jestem w szoku, poszlam obrac ziemniaki, Kamila polozylam w macie..Po jakims czasie zaczal oczywiscie marudzic, ale nie płakał wiec go nie bralam stamtad, spi tam juz 20min :o Tylko boje sie, ze pies go zaraz obudzi bo sie kreci i halasuje lapami na panelach:/ -
My używamy smoczki z lovi i w żadnym mi się woda nie zbiera... aventu niestety nie używałam. Położna mi mówiła, że są twardsze ale ile w tym prawdy nie wiem.
U mnie też cycki kapią szczególnie po prysznicu. Cały czas mam wkladki w staniku nawet nocą.W końcu się udało...
-
Ale mamy armagedon za oknem! Koniec końców przysnęliśmy razem na łóżku, budzę się a tu oberwanie chmury i grad! Moje biedne roślinki.
Julek śpi jak zaczarowany, pewnie to sprawka szumu deszczu. W ogóle zdalam sobie sprawę, że od jego urodzenia nie było dnia, żebym musiała rezygnować ze spaceru przez pogodę. Ależ mamy piękne lato.
Patk - kciuki!
My się jeszcze bronimy przed smoczkiem.
Mam dylemat, zostać przy dziecku i nie zrobić nic konkretnego w domu czy odłożyć do łóżeczka ryzykując zbudzenie i iść smażyć dżem. Jagody mnie wołają.. -
nick nieaktualnyMama32 wrote:My dzisiaj podalismy pierwszy raz krople sab simplex z rana bo mała od 5 się znowu preżyła i denerwowała. Podałam przed 8 i po 5 min poszły już bąki i kupa, była spokojniejsza. Teraz marudzi bo niewyspana chyba i zasnąć dobrze nie może.
Krople będę póki co podawać 3 razy dziennie po 10 kropli zobaczymy czy będzie poprawa.
Ale życzę sobie takich dni jak wczoraj... Od rana do wieczora łącznie z usypianiem-dziecko aniołek. Jadło tylko i spało w ciągu dnia po 2-3h.
Dzisiaj póki co znowu karmimy co 1h
Jak podajesz te krople? Bezposrednio do buzi? -
nick nieaktualnyJa mialam 0-2 z mam, bo dostalam. Chcialam miec na zmiane i kupilam 0-6 i jest ok. Na pierwszy rzut oka niczym sie nie roznia.. Czesc doustns wydaje sie taka sama, roznia sie wielkoscia czesci zewnetrznej. Gdy kupilam 0-6 odrazu wyrzucilam 0-2. Wiekszy lepiej pasuje na twarzy
Mama32 lubi tę wiadomość
-
My używamy smoczki Lovi. Muszę już zmienić bo mamy 0-2.tak właściwie to czym się różnią smoczki podzielone na 0-2, 0-3, 0-6, 3-6 itd?? Woda się nie zbiera.
Byłyśmy 2,5h na spacerze. Nie pamiętam kiedy ostatnio Mania cały spacer przespała.
Moja 2-miesięczna Klucha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28ad88a34550.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 15:35
Katy, Hoope, jangwa_maua, Kwiatkowa24, Patk, Cola87, Nynka, Wowka, MajowaMamusia, kamciaelcia, Mała Matylda, D_basiula, Fatalita, Ewciaa83, Mycha666 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja tak z innej beczki. Baryła wisi ciągle na cycu, je często, za często. Zaczęłyście temat, który mnie żywo zainteresował. Dlaczego zaleca się karmienie po 6 miesiącu życia? Skoro nasze babki karmiły już miesięczne dzieci i jakoś ich tym nie pozabijały? Mój synek patrzy się jak jem z taką ochotą, umie też przełykać z łyżeczki stąd pytanie - dlaczego nie?❤ Bartuś już z nami
15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka