X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez problemy brzuszkowe :/ wczoraj okolo 20 placz, baczek i przeszlo. Dzis o 4 delikatne marudzenie, a od 7 placz z przerwami na sen. No i nie chce jesc.. Usypia po minucie na cycku

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj podalismy pierwszy raz krople sab simplex z rana bo mała od 5 się znowu preżyła i denerwowała. Podałam przed 8 i po 5 min poszły już bąki i kupa, była spokojniejsza. Teraz marudzi bo niewyspana chyba i zasnąć dobrze nie może.
    Krople będę póki co podawać 3 razy dziennie po 10 kropli zobaczymy czy będzie poprawa.
    Ale życzę sobie takich dni jak wczoraj... Od rana do wieczora łącznie z usypianiem-dziecko aniołek. Jadło tylko i spało w ciągu dnia po 2-3h.
    Dzisiaj póki co znowu karmimy co 1h

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też cycki bolą jak mleko napływa i wiem że zaraz bedzie cieklo. W nocy często daje sobie złożoną pieluche tetrową pod piżame. Jak Mała je zawsze jesteśmy zalane,wczoraj miała zaschnięte mleko w uchu,po kąpieli zrobiła się z tego papka, małzowine wyczyściłam patyczkiem ale jak czyścić ucho w środku?

Właśnie wstajemy. Mała spała od 21.30 do 3, potem cyc, nie mogła zasnąć do 4, o 6.30 tatuś nas obudził bo wrócił z pracy, cyc i tak spałyśmy od jakiejś 7.20 do 9.30.

Ma któraś smoczki z aventu- polecacie, nie zbiera się w nich woda? Musze zamówić ze 2 szt bo mi został tylko 1 to masakra jakby sie zapodział.

Koleżanka poleciła mi tulik mówi że rewelka. Zamowiłam używany za 50 zł z przesyłką,wczoraj wyprałam, ciekawe czy Małej podpasuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:18

• Katy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam przed chwila do babci zeby ja zaprosic na chrzciny i pytala sie mnie czy daje juz malemu soczki i zupki xd Boje sie troche, ze jak sie te babcie (moja i chlopaka) zgadaja to mnie zamecza na chrzcinach jakimis radami z dawnych lat :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Clotrimazolum można. Ma działanie miejscowe, bez obaw :)

A dokładnie tak jest, że nie używany cycek kapie. Nieraz miałam zakapane spodnie (drugi w laktatorze), a raz zamoczylam Skrzatowi kotka na piżamie. Obficie.

A propos to jak tam koteł żyje?

Ps napisałam posta o 4, ale nie wysłałam :D

Feeva, twoja Mania to rekordzistka snu. Ja się cieszę jak Skrzat 5h przekima :D
    Dzięki, doczytałam u hafiji jak się obudziłam ;-) mam nadzieję, że to jakiś odczyn po owadzie czy coś a nie coś poważniejszego. Nie mam jak iść do dermatologa przecież ;-) póki co, nie przeszkadza.

O tych kapiących cyckach słyszałam wielokrotnie bo niemal wszystkim kapie. W końcu moje wkładki ładne wykorzystam :-P

Kot dziękuję, upierdliwy jak zawsze, czyli zdrowy ;-)

Wy tu o jakiś kosmicznych ilościach snu piszecie: 7, 5 godzin :O u nas raz były 4, a tak 3 godziny to święto :-) mnie satysfakcjonują takie odstępy, jest dobrze. Akurat, rzekłabym ;-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Dzwoniłam przed chwila do babci zeby ja zaprosic na chrzciny i pytala sie mnie czy daje juz malemu soczki i zupki xd Boje sie troche, ze jak sie te babcie (moja i chlopaka) zgadaja to mnie zamecza na chrzcinach jakimis radami z dawnych lat :/
    Przedwczoraj moja mama właśnie mnie "oświeciła", że niedługo będę mogła soczki dawać, bo od 3 miesiąca. Pewnie jest w tym samym wieku co Wasze babcie ;-)

Katy lubi tę wiadomość

age.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w noCy też co 3h maksymalnie mała budzi się na cycka, czasami nawet co 2h, może gdybym jej podawała butle z moim mlekiem to by dłużej spała ale póki co butla tylko raz jest wieczorem 60ml mleka i jeszcze trochę cycka pociągnie, wtedy dopiero zasypia. Ostatnio zauważyłam że o 21 godz zasypia tak na dobre bez pobudki, wtedy mogę sie spokojnie wykąpać, zjesc kolację i położyć spać bo wiem że mała się obudzi najwcześniej o 24.
    My mamy smoczki i butle z aventu, woda się nie zbiera

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przeczuwam trudny dzień. Najpierw brzuszek nad ranem, potem dziki ryk przy każdej próbie wlozenia do wózka i wyjścia na spacer, potem dziki ryk wszedzie tylko nie na rękach w pozycji pionowej. Będzie się działo. ;)
    Edit: miałam już obolale ręce i odłożyłam Julka na chwilę do łóżeczka i zabrałam się za pisanie postu w ramach odpoczynku czekając na wrzask. A on zasnął.. Nie do wiary. Może jednak nie będzie tak najgorzej. ;)
    Edit2: obudził się po 5 minutach..

Feeva, mam identycznie z cyckami. ;)
    Zazdroszczę snu u malutkiej.. Jak całe forum, zapewne. My nie dociagnelismy jeszcze nigdy do 4 godzin. :D

Katy, mój Tata na problemy z brzuszkiem kazał podawac kropelki soku marchwiowego a na dupke ciekłą parafinę. Może to i dzialalo. ;)

Mama32, BrumBrumek, Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 a które masz? Myślicie że taki 0-6 mcy będzie dobry, bo bez sensu mi ma miesiąc 0-3 mcy. Moja też od kilku dni zasypia około 21 i wtedy mogę się spokojnie ogarnąć.

Mi też kapie z cyca przy karmieniu z drugiego.

Też juz słyszałam żeby dac krople soku z marchwi na smoczek- na brzuszek niby dobry ale bym się nie odważyła.

• Patk Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się dziś szczepimy. Jest stres...

• Katy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O soki z marchwi jeszcze nie slyszalam :p Sporo sie faktycznie pozmienialo od ich czasow ;)

Jestem w szoku, poszlam obrac ziemniaki, Kamila polozylam w macie..Po jakims czasie zaczal oczywiscie marudzic, ale nie płakał wiec go nie bralam stamtad, spi tam juz 20min :o Tylko boje sie, ze pies go zaraz obudzi bo sie kreci i halasuje lapami na panelach:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy smoczki z lovi i w żadnym mi się woda nie zbiera... aventu niestety nie używałam. Położna mi mówiła, że są twardsze ale ile w tym prawdy nie wiem.
    U mnie też cycki kapią szczególnie po prysznicu. Cały czas mam wkladki w staniku nawet nocą.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mamy armagedon za oknem! Koniec końców przysnęliśmy razem na łóżku, budzę się a tu oberwanie chmury i grad! Moje biedne roślinki. :/ Julek śpi jak zaczarowany, pewnie to sprawka szumu deszczu. W ogóle zdalam sobie sprawę, że od jego urodzenia nie było dnia, żebym musiała rezygnować ze spaceru przez pogodę. Ależ mamy piękne lato. :)

Patk - kciuki!

My się jeszcze bronimy przed smoczkiem.

Mam dylemat, zostać przy dziecku i nie zrobić nic konkretnego w domu czy odłożyć do łóżeczka ryzykując zbudzenie i iść smażyć dżem. Jagody mnie wołają..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 wrote:
    My dzisiaj podalismy pierwszy raz krople sab simplex z rana bo mała od 5 się znowu preżyła i denerwowała. Podałam przed 8 i po 5 min poszły już bąki i kupa, była spokojniejsza. Teraz marudzi bo niewyspana chyba i zasnąć dobrze nie może.
    Krople będę póki co podawać 3 razy dziennie po 10 kropli zobaczymy czy będzie poprawa.
    Ale życzę sobie takich dni jak wczoraj... Od rana do wieczora łącznie z usypianiem-dziecko aniołek. Jadło tylko i spało w ciągu dnia po 2-3h.
    Dzisiaj póki co znowu karmimy co 1h

Jak podajesz te krople? Bezposrednio do buzi?

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kwiatkowa na łyżeczkę same krople i prosto do dziubka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 15:12

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa Ja mam 0-2 teraz a jak skończy 2 miesiące to 0-6 będę podawać, bo akurat wszystko kupiłam razem w zestawie

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 0-2 z mam, bo dostalam. Chcialam miec na zmiane i kupilam 0-6 i jest ok. Na pierwszy rzut oka niczym sie nie roznia.. Czesc doustns wydaje sie taka sama, roznia sie wielkoscia czesci zewnetrznej. Gdy kupilam 0-6 odrazu wyrzucilam 0-2. Wiekszy lepiej pasuje na twarzy

Mama32 lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy smoczki Lovi. Muszę już zmienić bo mamy 0-2.tak właściwie to czym się różnią smoczki podzielone na 0-2, 0-3, 0-6, 3-6 itd?? Woda się nie zbiera.

Byłyśmy 2,5h na spacerze. Nie pamiętam kiedy ostatnio Mania cały spacer przespała.

Moja 2-miesięczna Klucha <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28ad88a34550.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 15:35

Katy, Hoope, jangwa_maua, Kwiatkowa24, Patk, Cola87, Nynka, Wowka, MajowaMamusia, kamciaelcia, Mała Matylda, D_basiula, Fatalita, Ewciaa83, Mycha666 lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka ta "Klucha" ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja tak z innej beczki. Baryła wisi ciągle na cycu, je często, za często. Zaczęłyście temat, który mnie żywo zainteresował. Dlaczego zaleca się karmienie po 6 miesiącu życia? Skoro nasze babki karmiły już miesięczne dzieci i jakoś ich tym nie pozabijały? Mój synek patrzy się jak jem z taką ochotą, umie też przełykać z łyżeczki stąd pytanie - dlaczego nie?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ