X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym nie była już siwa, to przez to macierzyństwo bym osiwiała... Dziś po kąpieli napad płaczu, ale takiego mega mega. Tak jeszcze nie było. Po 16 jakoś wydało mi się, że ma jakieś takie rumieńce, zmierzyłam temp. i wyszło 37,1. Poprawcie mnie jeśli się mylę, u takiego małego dziecka taka temp. jest ok? Bo potem przy tym płaczu już oczywiście milion myśli, że coś jej dolega :-( z tym, że chwilę wcześniej gadała i śmiała się. Przechlapane mamy, nigdy nie przestaniemy się martwić...

My rozszerzamy nie wcześniej niż 6 miesiąc, bez względu na zdanie pediatry. Nie wiem czy blw, pewnie tak. Na pewno nie chcę zaczynać od słodkich smaków, czyli marchewka czy jabłko poczekają. Do picia tylko woda na początek, ewentualnie jakaś herbatka bez cukru.

Patk, Tanda lubią tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce dawac wode przez tyle ile sie uda, pozniej rozcienczane soczki albo robione przeze mnie :p

BLW nie chce bo jak patrze na zdjecia na instagramie jednej laski to mnie to jakos szczerze mowiac brzydzi :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLW w ogólne mnie nie przekonuje, mnie w ogólne jakakolwiek dieta/metoda jedzenia nie przekonuje. Karmię dzieci intuicyjnie, jedzą to samo co my, tylko bez przypraw, od początku, tylko w innej postaci (zmiksowanej). Nie będę ryzykować zadlawienia w imię cudzej idei.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoop tak jak piszesz z tym patrzeniem jak wy jecie. U nas bylo dokladnie tak samo i dlatego tez zaczelismy wczesnie wprowadzac nowe smaki. Uszy mu sie trzesly na kazdy nowy produkt.
    Moj syn usiadl jak mial 7.5m, pierwszy zab pojawil sie w 8m. Blw nie dla nas bylo. Zreszta on do tej pory nie ma zwyczaju jadac palcami i nie wykazywal takiej checi. Operuje lyzka i widelcem albo czasem my go karmimy

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek miał 3,5 miesiaca jak zaczelismy
    i to na zalecenie pediatry, ogólnie na nasz problem pomogło
    woda? super
    niech pije od zawsze i zawsze
    a jak wody nie polubi?
    zonk
    równiez nie uznaje idei jedzenia dla idei, a co gorsze MODY
    Piotrek nawet na boki sie nie obracał w wieku 6m...
    i teraz nie dla niego sztucce, ale rak tez nie lubi brudzic
    ale je niemal wszystko, niejadka nie wychowawałam sama sobie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego wytyczne sobie a życie sobie. Najgorzej jak dopasowuje się dziecko czy siebie do wytycznych.

JS nie typ a typek XD

Wymyśliłam, przypomniałam sobie dawne wytyczne, otóż pomieszam marchewkę lub ziemniaka z moim mlekiem i zobaczymy. Po weekendzie. Wodniste będzie. Czy słodkie? No słodkie, te warzywa są słodkie. Kalafior też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 22:03

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope
    Dokładnie
    I to w imię MODY

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja mała ma jakiegoś paprocha od wczoraj w oczku, Jak jej to świństwo wyjac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 21:57

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj może "zalać"oko solą fizjologiczna

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pediatra mówiła tak jak Kamcia pisze, żeby zalać oko solą fizjologiczna. W końcu mi przyszła chusta! Jak jutro uda mi się zamotac to zrobię fote i wstawię :) dziś udało mi się samej wybrać na basen. Miałam mega ochotę popływać. Wchodzę zadowolona do szatni, otwieram plecak i co? Zapomniałam stroju kąpielowego :/ no tak się wkurzyłam, mam siano zamiast głowy... zakręcona matka polka. No i co zrobiłam? Zawinelam się naga w ręcznik i poszłam do sauny, a potem na spokojnie wzięłam prysznic i umyłam sobie włosy :D pierwszy raz płaciłam kasę za prysznic :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 22:04

jangwa_maua, Fatalita, kattalinna, Ola_Ola lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola to brzmi jak desperacja XD

Podobno maluchy mają mniej wrażliwe oczy niż my, dlatego belka w oku je nie uwiera. Podobno, pytanie jak to zbadali.

Fatalita lubi tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mały non stop ma cos w oku, glownie miekkie spiochy. Nie przeszkadza mu to. Gdy nie mialam w domu soli fizj czekalam az samo sie zblizy do kacika.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niezly budyn Cola

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ola
    Pogoda średnia
    Ale jak dla nas to prawie idealna
    Bo z dużym oszolomem i malym maruda bo na plaży byśmy nie polezeli :)
    Piotrek plażę zwiedzal, kąpiel zaliczył, upałów nie było a więc świetne warunki do spacerów. Gorsze ostatnie dwa dni przez deszcz ale w domu siedzieliśmy jeden dzień. Gdybym płaciła za takie wczasy to pewnie bylabym zła ale upały z malymi dziećmi niefajne. Ważne że Piotruś skorzystał. Choć jeden incydent to będzie nasz hicior tego roku. Piotrek upodobal sobie budke ratowniczą. I przez 3 dni koło niej działał. I trzeciego dnia pewien ratownik kazał odejść bo!!!bo dziecko mu budke przewroci!! o.O
    Serio powiedział to dorosły facet

kattalinna, Ola_Ola lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam aż paprochy w oku same się usuna ale przyznam że nigdy nie trwało to długo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dopiero zasnęła :-| . A miałam w planach czytanie książki. Dziś pierwszy raz na plaży. Tak z wieczorka zaczerpnąć świeżego powietrza :) . Mała w chuscie cały czas spała, druga z babcią szalała :) . A niedawno co lał deszcz :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope no trochę to była desperacja ;p dziewczyny ile przytyły Wasze dzieci w ciągu pierwszych 6-7 tygodni? Bo mój klocuszek urodził się 3300, a dobił już do 5 kg. Nie wiem czy nie za duzo... Z drugiej strony no chce jeść, to przecież mu dam,głodzic nie będę.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaglądałam tu dziś (w sumie to już wczoraj), bo mam doła. Zrobił mi się mega zastój w piersi. Pierś jak kamień, kilka miejsc zaczerwienionych, tak nabrzmiała, że chyba pojawiło się kilka nowych rozstepów. Walczyłam od rana, ale nie udało mi się odetkać kanalika. A do tego przed chwilą poczułam, że druga pierś w jednym miejscu też się robi coś twarda w niepokojący sposób. Mam nadzieję, że się mylę. Teraz zastanawiam się, czy iść już jutro do lekarza, czy walczyć dalej domowymi sposobami. Jutro piątek, więc muszę szybko zdecydować co robić. Jak dotąd igła pomagała na zablokowane ujście kanalika, ale dziś się nie udało. Jestem przerażona jak pomyślę, że muszę przystawiać dziecko do tej "chorej" piersi, tak to boli.

Zastoje przeważnie miałam po użyciu laktatora, ale nie używałam go już chyba przeszło 2 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 00:29

• Patk Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moda modą, ja myślę że ta metoda była stosowana już wcześniej ale pewnie niedawno ktoś ją nazwał. Ja wiem że też byłam poniekąd tak karmiona, nawet gdzieś u mamy jest takie czarno-białe zdjęcie jak siedzę upaprana z jakimiś kawałkami, i akurat była to marchewka i pewnie jabłko. Ja jako niemowlę plułam papkami i do dzis mam tak ze nie cierpie roznych zup typu krem, albo takich paciek, a juz pure z warzyw nie tkne za nic. Także pewnie ktoś sobie to nazwał teraz. Przecież nikt na siłę nie będzie też dziecka zmuszal że ma jeść tak czy tak. Ja bym chciała tak, a rzeczywistość to zweryfikuje. A co do krztuszenia to moja się mlekiem krztusi czasem, co innego krztuszenie a co innego zadławienie. Mojej siostry syn fajnie sobie radzi z blw, lubi sobie spróbować różnych rzeczy, ale ciągle jednak górą cycuś. Sprzątania trochę po tym jest, ale ja mam łatwiej bo mam psa jakby co XD ze sprawnym jęzorem sprawdzi się jako odkurzacz do resztek.
    No zobaczymy plan mam taki jak katalina. A co będzie to się zobaczy.

kattalinna, Tanda lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, podzielam Twój bol.
    Miałam 2 dni temu to samo w prawej piersi. Walczyłam pół popołudnia i cały wieczór. Udało się dopiero na drugi dzień - ciepłe okłady, gladzenie w stronę brodawki, przystawianie małej/laktator.
    Bolalo jak cholera, nid mogłam usnac z bólu.
    Oby szybko Ci przeszło, a do lekarza bym się wybrała. Niefajnie zostać sama sobie na weekend bez pomocy.

Mycha666 lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ