X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Hoope no trochę to była desperacja ;p dziewczyny ile przytyły Wasze dzieci w ciągu pierwszych 6-7 tygodni? Bo mój klocuszek urodził się 3300, a dobił już do 5 kg. Nie wiem czy nie za duzo... Z drugiej strony no chce jeść, to przecież mu dam,głodzic nie będę.

Skrzat podobnie. Urodzeniowa 3225g, 6 tydzień 4300 (ale dużo stracił w szpitalu i nie tył zaraz po powrocie do domu), 8 tydzień ok 5000. Nie zastanawiałam się czy to nie za dużo :D w książeczce zdrowia jest taki wykres centyli i jak patrzę to Skrzat zaczął na 50 i idzie dalej tym samym. Środek skali, jest ok :)

Mycha, myślę tak jak Feeva. Na wszelki wypadek idź. Jak samo dpuści to będziemy się cieszyć, a może jest potrzebne wsparcie :)

Deprywacja snu powoduje u mnie już skrajne roztargnienie. Wczoraj w panice szukałam dziecka, które leżało sobie w swoim łóżeczku. Dzisiaj posądzałam laktator o zepsucie się. Wzięłam wszystkie elementy, przykladam to ucho do cycka, a nic nie ciągnie :/ no zepsute jak nic! A ja nie podlaczylam ucha to całego urządzenia :D

Kattalinna, ostatnio pisałaś o pierogach i pozazdrosciłam. Wczoraj ulepiłam jakieś kosmiczne ilości. Szukam pomysłów na farsze, masz jakieś? :) temperatura Ani w porządku, może taka być u malutkich dzieci. Z tego co pamiętam Kamcia pisała że Piotruś ma/miał jeszcze wyższą normalną :)

Nie mam pojęcia o rozszerzaniu diety. Wiem że kupię wysokie krzesło, wielkie śliniaki i chyba ceratę bo mam niepraktyczny biały stół :D też jako dziecko nie lubiłam papek i podobno najbardziej mi smakowała zupa ogórkowa, w szczególności z talerza kogoś innego :D Jestem zdania że Skrzato sam zadecyduje jaką forma podania mu pasuje.

No dobra, mam całą buteleczkę mleka, idę dalej spać. Słód jęczmienny przyswojony w formie Lecha 0%. Nie wiem co jest w kawie ince, ale ona też u mnie działa. Ważne, że już lepiej z ilością mleka, bo już rozmrazalam zapasy i raz musiałam dac Skrzatowi mm. Tylko dwa big milki dla Skrzata zostały w zamrażarce.

Patk, kattalinna, Mycha666, Cola87, Feeva, Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, kiedy Ty masz czas lepić? Ja ciągle tylko plany. Mój hicior na farsz to czerwona soczewica, twaróg wędzony (do kupienia w Lidlu i Biedronce), suszone pomidory, smażona cebula i natka pietruszki (głównie do koloru). Rety, jakie to dobre :-) zamiast soczewicy ziemniaki też dają radę, tu robotę robi ser.

Już drugą noc nie mogę zasnąć po karmieniu... W dodatku mam stereo: chrapanie męża z jednej i jęki córki z drugiej strony. Choć teraz bloga cisza ; słyszę szum deszczu.

Pytanie bywało, ale jak ubieracie do snu dzieci? Śpicie przy otwartym oknie? My ciągle w rozterce z tego powodu...

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka czy Ty ssałaś laktatorem ucho?

No i co mam z nim zrobić. Wyspał się. Pojadł, zrobił kupę, teraz mnie zaczepia, macha szkitami, zagaduje, dziwuje się. A nie mógłby po prostu iść spać...

Współczuję zapalenia piersi, mnie, mimo, że osłonki, omija szerokim łukiem i niech tak będzie. Pewnie dlatego, że ssak ciągle je opróżnia. Nie bójcie się brać przeciwbólowe.

Wowka lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha tez tak przeczytalam z tym uchem :p

Kamil pospal w lozeczku do 1.20 czyli jesli zaczalby chodzic po 20 spac juz normalnie musialabym go po karmieniu odkladac do lozeczka bo tak to przespi wiekszosc nocy ze mna :p

Nie spie bo odciagalam mleko z cycka, z ktorego nie zjadl w nocy zeby mial na jutro :p
    Chlopak przeze mnie zaspał do pracy bo wylaczylam budzik i poszlam spac zamiast go budzic :/ Teraz sie boje, ze bedzie za szybko jechal przez to, a deszcz padal :/

Wowka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobno zostawiłam na noc wodę lecącą z kranu w kuchni. Nie pamiętam, żebym w ogóle była w kuchni w nocy.

Śpimy bodziak na krótki rękaw i otwarte okno.

Młody leży na brzuchu i ściera sobie twarz o kocyk, z rękoma wzdłuż ciała i z przymkniętymi oczami. Wijąca się dżdżownica. Nikt mi nie powie, że faceci są normalni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 05:26

kattalinna, Feeva, Fermina lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez body na krotki i tez otwarte okno.

Moj tez sie wyspal i mnie zaczepia, smieje sie i kreci. Ratunku.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj z zegarkiem w ręku wstawal co 2 h... masakra
    Jak wstałam o 2 go nakarmić to z tego zaspania zapomniałam po karmieniu założyć wkładke w stanik i zalałam całą koszulke, poduszke i trochę łóżka no szlag mnie trafi, a ja jeszcze zdziwiona, czemu mam ręke mokrą heh
    Przyłączam się do Wowki, podajcie jakieś fajne farsze pierogów, może i ja polepie jak sprzedam dziecko mamie heh

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja też nie wiem jak ubierać. Rodzice i teście mi mieszają, bo zimne rączki/nóżki. A teście to już w ogóle ja swoje oni swoje, ja rozbieram oni ubierają, oj będą szły awantury...

Chyba i mi się jakiś zastój robi już druga noc, ale kanalika nie widzę zatkanego. :(

• Katy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my spimy ostatnio w rampersie :p A i okno otwarte:o

Tez dzisiaj sobie bluzke zalalam bo wkladki nie zalozylam :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 07:27

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    ubieraj tak, jak dziecku dobrze
    ja mam typ ciepłolubny
    nie dosc ze w sypialni ciepło, ze okno zamkniete(nawet przy uchylonym nie pospie) to ma pajac na sobie becik i kołderke :D a doszlismy do tego metoda prób i błedów :) tak mu najlepiej sie spi
    w dzień ciut inaczej-bo chociazby strój inny, ale noszony tez opatulony ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz nie spimy
    dzis Piotrus wstał pierwszy :) bratu sie odwdziecza :D
    mam nadzieje ze ta wczesna godzina mu nie zostanie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, sama przeczytałam jeszcze raz to co napisałam o laktatorze i uchu :D

Kattalinna, mam czas tylko dlatego że moja mama ma wakacje. Nudzi się, więc przyjeżdża do nas albo nas zabiera do siebie. Wczoraj w myśl zasady, że każdy zajmuje się tym co wychodzi mu najlepiej, mama bawiła i usypiała Skrzata (Skrzat to uwielbia!), a ja lepiłam :) pomysł na farsz wykorzystam, wszystkie składniki lubię :)

Sela, u mnie pierogi były z kaszą gryczaną i twarogiem, część z miętą, część z boczkiem i dodatkowo z mięsem mielonym.

Z ubieraniem nocnym u nas niezmiennie pajac. Ale u nas jest chłodno, a mały śpi najczęściej bez przykrycia-wszystko skopie. Właśnie, muszę kupić spiworek.

Nynka, może kup body z napisem "sprawdź czy mi ciepło po KARKU"? :D

W kolejce do bioderek była dziewczynka w wieku naszych dzieci. Piłowała się równo:D Ja w krótkich spodenkach, Skrzat w samym body, a dziewczynka w dresowych spodniach i długim rękawie, przykryta kocykiem minky w fotelu. Jak rodzice postanowili ją wyjąć z fotelika, to od razu zjawiła się babcia ze sweterkiem zamiast kocyka :D

To była druga nocna pobudka-w sumie to była o 6, tylko mały nie chciał być odłożony. Skrzat teraz dosypia, ja kończę laktator i nie wiem czy się kłaść czy zaczynać dzień...

Miłego dnia Wam życzę :)

Nynka, Sela, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zazwyczaj pajac i śpiworek. Chyba że jest mega ciepło to zakładam body. I też śpimy nieraz przy otwartym oknie. Dziś udało sie Adasiowi pospać do samego rana w swoim łóżeczku. Bo normalnie koło 5 zabierałam go już do nas. Nawet mniej stękał niż zazwyczaj jak spał z nami. A i ja mniej połamana jestem ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak my byliśmy na bioderkach to też wszystkie dzieci poubierane, a nasz na letniaka. Mówię mężowi że może za bardzo go rozbieramy. No ale naprawdę bardzo ciepło było. A już go kiedys tak trzymałam na ciepło i mu potówki wyszły :/

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie
    u nas nigdy nie było nawet jednej potówki
    mój typ tak ma :) ma byc ciepło...w sumie szkoda, trudniej zadowolic na raz z zimnolubnym

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak my byliśmy na bioderkach to tez dzieci byly duzo bardziej poubierane, a nasz mlodszy duzo w krotkim body tylko:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też body na krótki rękaw.
    Na problemy z piersiami,rozbite, zimne liście kapusty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 08:25

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ubraniem na noc różnie. Jednak jest z tych ciepłolubnych :). Jak zasnela chwilę przed 23 tak pobudka o 4:30.. bajka. Potem pobudka po 6 i dalej kima. I o 8 jedzonko i dalej śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 08:35

kattalinna lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko zimnolubne, ja po mamie chyba
    - ona którejś zimy pobiła rekord zimna w sypialni 9 stopni, ojciec nazywa ten stan wytrzeźwiałką, potem kot się przeziębił i trochę ograniczają teraz te temperatury.
    U mnie w domu zawsze ustawiona temperatura na komfort więc 21 w łazience i 18 w pokoju.
    Baśka śpi w pampersie i woombiaku.

W ogóle po tych rotawirusach tak jej w żołądku jeździ a kupy nadal nie ma.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa
    Morski klimat służy spaniu :) starszak by tylko tu spal i spał ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ