X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Hoope no trochę to była desperacja ;p dziewczyny ile przytyły Wasze dzieci w ciągu pierwszych 6-7 tygodni? Bo mój klocuszek urodził się 3300, a dobił już do 5 kg. Nie wiem czy nie za duzo... Z drugiej strony no chce jeść, to przecież mu dam,głodzic nie będę.

Skrzat podobnie. Urodzeniowa 3225g, 6 tydzień 4300 (ale dużo stracił w szpitalu i nie tył zaraz po powrocie do domu), 8 tydzień ok 5000. Nie zastanawiałam się czy to nie za dużo :D w książeczce zdrowia jest taki wykres centyli i jak patrzę to Skrzat zaczął na 50 i idzie dalej tym samym. Środek skali, jest ok :)

Mycha, myślę tak jak Feeva. Na wszelki wypadek idź. Jak samo dpuści to będziemy się cieszyć, a może jest potrzebne wsparcie :)

Deprywacja snu powoduje u mnie już skrajne roztargnienie. Wczoraj w panice szukałam dziecka, które leżało sobie w swoim łóżeczku. Dzisiaj posądzałam laktator o zepsucie się. Wzięłam wszystkie elementy, przykladam to ucho do cycka, a nic nie ciągnie :/ no zepsute jak nic! A ja nie podlaczylam ucha to całego urządzenia :D

Kattalinna, ostatnio pisałaś o pierogach i pozazdrosciłam. Wczoraj ulepiłam jakieś kosmiczne ilości. Szukam pomysłów na farsze, masz jakieś? :) temperatura Ani w porządku, może taka być u malutkich dzieci. Z tego co pamiętam Kamcia pisała że Piotruś ma/miał jeszcze wyższą normalną :)

Nie mam pojęcia o rozszerzaniu diety. Wiem że kupię wysokie krzesło, wielkie śliniaki i chyba ceratę bo mam niepraktyczny biały stół :D też jako dziecko nie lubiłam papek i podobno najbardziej mi smakowała zupa ogórkowa, w szczególności z talerza kogoś innego :D Jestem zdania że Skrzato sam zadecyduje jaką forma podania mu pasuje.

No dobra, mam całą buteleczkę mleka, idę dalej spać. Słód jęczmienny przyswojony w formie Lecha 0%. Nie wiem co jest w kawie ince, ale ona też u mnie działa. Ważne, że już lepiej z ilością mleka, bo już rozmrazalam zapasy i raz musiałam dac Skrzatowi mm. Tylko dwa big milki dla Skrzata zostały w zamrażarce.

Patk, kattalinna, Mycha666, Cola87, Feeva, Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, kiedy Ty masz czas lepić? Ja ciągle tylko plany. Mój hicior na farsz to czerwona soczewica, twaróg wędzony (do kupienia w Lidlu i Biedronce), suszone pomidory, smażona cebula i natka pietruszki (głównie do koloru). Rety, jakie to dobre :-) zamiast soczewicy ziemniaki też dają radę, tu robotę robi ser.

Już drugą noc nie mogę zasnąć po karmieniu... W dodatku mam stereo: chrapanie męża z jednej i jęki córki z drugiej strony. Choć teraz bloga cisza ; słyszę szum deszczu.

Pytanie bywało, ale jak ubieracie do snu dzieci? Śpicie przy otwartym oknie? My ciągle w rozterce z tego powodu...

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka czy Ty ssałaś laktatorem ucho?

No i co mam z nim zrobić. Wyspał się. Pojadł, zrobił kupę, teraz mnie zaczepia, macha szkitami, zagaduje, dziwuje się. A nie mógłby po prostu iść spać...

Współczuję zapalenia piersi, mnie, mimo, że osłonki, omija szerokim łukiem i niech tak będzie. Pewnie dlatego, że ssak ciągle je opróżnia. Nie bójcie się brać przeciwbólowe.

Wowka lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha tez tak przeczytalam z tym uchem :p

Kamil pospal w lozeczku do 1.20 czyli jesli zaczalby chodzic po 20 spac juz normalnie musialabym go po karmieniu odkladac do lozeczka bo tak to przespi wiekszosc nocy ze mna :p

Nie spie bo odciagalam mleko z cycka, z ktorego nie zjadl w nocy zeby mial na jutro :p
    Chlopak przeze mnie zaspał do pracy bo wylaczylam budzik i poszlam spac zamiast go budzic :/ Teraz sie boje, ze bedzie za szybko jechal przez to, a deszcz padal :/

Wowka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobno zostawiłam na noc wodę lecącą z kranu w kuchni. Nie pamiętam, żebym w ogóle była w kuchni w nocy.

Śpimy bodziak na krótki rękaw i otwarte okno.

Młody leży na brzuchu i ściera sobie twarz o kocyk, z rękoma wzdłuż ciała i z przymkniętymi oczami. Wijąca się dżdżownica. Nikt mi nie powie, że faceci są normalni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 05:26

kattalinna, Feeva, Fermina lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez body na krotki i tez otwarte okno.

Moj tez sie wyspal i mnie zaczepia, smieje sie i kreci. Ratunku.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj z zegarkiem w ręku wstawal co 2 h... masakra
    Jak wstałam o 2 go nakarmić to z tego zaspania zapomniałam po karmieniu założyć wkładke w stanik i zalałam całą koszulke, poduszke i trochę łóżka no szlag mnie trafi, a ja jeszcze zdziwiona, czemu mam ręke mokrą heh
    Przyłączam się do Wowki, podajcie jakieś fajne farsze pierogów, może i ja polepie jak sprzedam dziecko mamie heh

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja też nie wiem jak ubierać. Rodzice i teście mi mieszają, bo zimne rączki/nóżki. A teście to już w ogóle ja swoje oni swoje, ja rozbieram oni ubierają, oj będą szły awantury...

Chyba i mi się jakiś zastój robi już druga noc, ale kanalika nie widzę zatkanego. :(

• Katy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my spimy ostatnio w rampersie :p A i okno otwarte:o

Tez dzisiaj sobie bluzke zalalam bo wkladki nie zalozylam :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 07:27

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nynka
    ubieraj tak, jak dziecku dobrze
    ja mam typ ciepłolubny
    nie dosc ze w sypialni ciepło, ze okno zamkniete(nawet przy uchylonym nie pospie) to ma pajac na sobie becik i kołderke :D a doszlismy do tego metoda prób i błedów :) tak mu najlepiej sie spi
    w dzień ciut inaczej-bo chociazby strój inny, ale noszony tez opatulony ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz nie spimy
    dzis Piotrus wstał pierwszy :) bratu sie odwdziecza :D
    mam nadzieje ze ta wczesna godzina mu nie zostanie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, sama przeczytałam jeszcze raz to co napisałam o laktatorze i uchu :D

Kattalinna, mam czas tylko dlatego że moja mama ma wakacje. Nudzi się, więc przyjeżdża do nas albo nas zabiera do siebie. Wczoraj w myśl zasady, że każdy zajmuje się tym co wychodzi mu najlepiej, mama bawiła i usypiała Skrzata (Skrzat to uwielbia!), a ja lepiłam :) pomysł na farsz wykorzystam, wszystkie składniki lubię :)

Sela, u mnie pierogi były z kaszą gryczaną i twarogiem, część z miętą, część z boczkiem i dodatkowo z mięsem mielonym.

Z ubieraniem nocnym u nas niezmiennie pajac. Ale u nas jest chłodno, a mały śpi najczęściej bez przykrycia-wszystko skopie. Właśnie, muszę kupić spiworek.

Nynka, może kup body z napisem "sprawdź czy mi ciepło po KARKU"? :D

W kolejce do bioderek była dziewczynka w wieku naszych dzieci. Piłowała się równo:D Ja w krótkich spodenkach, Skrzat w samym body, a dziewczynka w dresowych spodniach i długim rękawie, przykryta kocykiem minky w fotelu. Jak rodzice postanowili ją wyjąć z fotelika, to od razu zjawiła się babcia ze sweterkiem zamiast kocyka :D

To była druga nocna pobudka-w sumie to była o 6, tylko mały nie chciał być odłożony. Skrzat teraz dosypia, ja kończę laktator i nie wiem czy się kłaść czy zaczynać dzień...

Miłego dnia Wam życzę :)

Nynka, Sela, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zazwyczaj pajac i śpiworek. Chyba że jest mega ciepło to zakładam body. I też śpimy nieraz przy otwartym oknie. Dziś udało sie Adasiowi pospać do samego rana w swoim łóżeczku. Bo normalnie koło 5 zabierałam go już do nas. Nawet mniej stękał niż zazwyczaj jak spał z nami. A i ja mniej połamana jestem ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak my byliśmy na bioderkach to też wszystkie dzieci poubierane, a nasz na letniaka. Mówię mężowi że może za bardzo go rozbieramy. No ale naprawdę bardzo ciepło było. A już go kiedys tak trzymałam na ciepło i mu potówki wyszły :/

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie
    u nas nigdy nie było nawet jednej potówki
    mój typ tak ma :) ma byc ciepło...w sumie szkoda, trudniej zadowolic na raz z zimnolubnym

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak my byliśmy na bioderkach to tez dzieci byly duzo bardziej poubierane, a nasz mlodszy duzo w krotkim body tylko:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też body na krótki rękaw.
    Na problemy z piersiami,rozbite, zimne liście kapusty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 08:25

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ubraniem na noc różnie. Jednak jest z tych ciepłolubnych :). Jak zasnela chwilę przed 23 tak pobudka o 4:30.. bajka. Potem pobudka po 6 i dalej kima. I o 8 jedzonko i dalej śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 08:35

kattalinna lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko zimnolubne, ja po mamie chyba
    - ona którejś zimy pobiła rekord zimna w sypialni 9 stopni, ojciec nazywa ten stan wytrzeźwiałką, potem kot się przeziębił i trochę ograniczają teraz te temperatury.
    U mnie w domu zawsze ustawiona temperatura na komfort więc 21 w łazience i 18 w pokoju.
    Baśka śpi w pampersie i woombiaku.

W ogóle po tych rotawirusach tak jej w żołądku jeździ a kupy nadal nie ma.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa
    Morski klimat służy spaniu :) starszak by tylko tu spal i spał ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ