Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziwna noc
Najpierw o północy bieglam wyłączyć budzik w salonie który nastawil Piotruś w stacji pogodykażdego poruszył
Następnie o 1 Patryk. Trochę trwało zanim skojarzylam że on "tak wcześnie"na jedzonko. Naiwna matka zrobiła dużą porcję a dziecię zjadło 40ml. Szybko znalazł się w kolysce a mleko trzymałam pod pachą. O 2 poruszenie Patryka-dostał w dziubka butlę, ciut pociągnął i spał dalej. Godzina 5-pasuje na następne karmienie. Naiwna matka zrobiła dużą porcję a dziecię zjadlo mało hahaha. Godz 6 kolejne poruszenie. Mm nie chciał i wzięłam koło siebie...Teraz zajada śniadanko. Przyrost wagi jakiś jest
Ale starszy też w nocy się budził, wiercil, choć nie wymagało to interwencji
Wstalam 7:30, patrzę w lustro-wieeeeeelka oprycha na ustach, no, pięknie!
Zaliczam kibel-@
Jak ja kocham poniedziałki!!!!!!!!!
Czyli potwierdza się-to meeeega krwawienie w połogu 29dni temu było@Sylviah lubi tę wiadomość
-
Nie układam raczek raczej, sam sobie układa ale w sumie nie zwracam uwagi jak, chyba na wysokości główki po obu stronach, jak śpi na tacie to na piastkach pod broda. Do ćwiczeń na lokciach/piastkach pod główką, tyle wiem.
Feeva, też pomyślałam, że możesz się podzielić zapasem z siostrzenicą.
U nas dobra noc, jak padł, tak spał, nawet nie wiem kiedy się budził, przystawialam na pol spiaco.
Pisałam o tej herbatce na laktację, która kupił mi pomylkowo Mąż - nigdy więcej! Wypilam trzy kubki i czuje się jak w nawale a takie wygodne, miękkie cycki miałam. Nie wierzyłam, że tak podziała ale już nie będę lekceważyć. -
nick nieaktualny
-
Feeva, te ilości 50-60ml są normalne
to Ty jesteś rekordzistką. Ja zaczęłam odciągać jak Skrzat miał 3 tygodnie i wyznacznikiem było to że przybierał poniżej normy. Wtedy jadł po 50-70ml na karmienie, a ja odciagalam podobne ilości jak siostra. Pomógł ten powerpumping, najlepiej położyć dziecko spać, włączyć film i tylko odmierzac czas. Myśleć o filmie, albo gadać z kimś, nie patrzeć ile jest w pojemniku-uwolnić głowę.
Bo siostra chce podawać butelką, jak na razie?
Kattalinna, ale chodzi o wapń czy wapno? Chyba o wapń, to może dobrze jeść sery żółte?Tanda lubi tę wiadomość
-
W sumie ja tez na poczatku odciagalam po ok.60ml :p Teraz prawie w ogole nie odciagam bo nie mam potrzeby xd
Hoope, pokazalam chlopakowi Twoj wpis o noszeniu na rekach to sie oburzyl, ze tak ładnie piszesz, a nazywasz swoje dziecko Barylahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 08:37
Hoope lubi tę wiadomość
-
Kattalinna bron Boże nie porównuję jej do siebie jak jestem przy niej.
Myślę, że ona sama się nakręca, bo ona zawsze była panikara. Do tego bardzo sie stresuje jeszcze przy dziecku.
No zobaczymy, mam nadzieję że metoda power pumping jej pomoże.
Chce karmić piersią, ale Mała od razu przy cycu zasypia i nie idzie jej dobudzic póki co. Dlatego jak się obudzi to wtedy daje butelkę ze ściągniętym.
Dałam jej wczoraj mlekocały woreczek świeżego ponad 180ml i 2 zamrożone, żeby dzisiaj moja mama dała Małej bo z nią siedzi, żeby nie jadła mm bo po nim płacze i boli ja brzuszek.
Ja podobnie jak Cola układam na zabke. Nóżki podkurczone i łapki po obu stronach główkiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 08:54
-
Noc pierwsza połowa ok do 2 spała, potem od 4 zaczęła się kręcić . Kurde poradzcie coś na te plesniawki bo ma cały czas, zwłaszcza na ustach. Stosowalismy nystatyne, aftin (ale wolę już nie bo ponoć szkodliwy), przecieralam Wit c, bo wyczytałam że pomaga. I dalej są, mała jak je to niespokojnie i nie wiem czy to przez te plesniawy czy ci innego
-
Nynka mòj dzieć najlepiej lubi mieć rączki pod głową. Czasami mi się uda na żabke z rączkami do góry ale przeważnie wtedy go rozbudzam... także jak go odłoże na śpiocha i wsadzi te ręce pod głowe to mało kiedy go ruszam.
Laurka zazdroszę, że nie musisz gotować obiadów...
Feeva dobrze, że Ty masz tyle melka i możesz się podzielić
A tak w ogóle wczoraj jak mój Leo zaczął płakać akurat jak rodzina się zjechała to mi ciotka powiedziała "a może masz za słabe mleko i się nienajada" ja pi****** myślałam, że mnie potarga jak to usłyszałam. Nawet nie chcialo mi się jej tłumaczyć, powiedziałam tylko, że gdybym miała "słabe" mleko to by nie przybierał... ciotke uwielbiam ale ten tekst wyrwał mnie z butów...W końcu się udało...
-
Feeva wrote:Kattalinna bron Boże nie porównuję jej do siebie jak jestem przy niej.
Myślę, że ona sama się nakręca, bo ona zawsze była panikara. Do tego bardzo sie stresuje jeszcze przy dziecku.
No zobaczymy, mam nadzieję że metoda power pumping jej pomoże.ale właśnie sama świadomość posiadania mlecznej siostry może powodować porównania, zwłaszcza że panikara.
-
Dzień dobry po pierwsze nie ma nie wartościowego mleka matki ono zawsze zawiera wszystko czego dziecko potrzebuje .
Laurka czemu aftin jest szkodliwy? Ja stosowałam na małej ale lekarz nie kazał podawać do buzi tylko na pieluszkę i przecierać zainfekowane miejsce żeby zedrzeć ten nalot i kazał sutki smarować tym też bo tak to wzajemnie się zarazacie .
Feeva to normalne że siostra shizuje na każdym kroku z nami też tak było nie pamiętasz? Mów jej często że to normalne że potrzeba czasu a początki zawsze są trudne ,że jak potrzebuje to jej możesz użyczyć mleka żeby się nie stresowała bo to jak z ciąża, jak się bardzo chce to doopa ,a jak człowiek odpuści to efekt od razu . Ona ma o tyle lepiej że jak jej zabraknie to możesz pomóc a inne dziewczyny muszą dokarmiać mm choć nie chcą albo dziecku szkodzi . Niech dużo pije ,na mnie działa kompot z jabłek i piwo bezalkoholowe oczywiście -
Pawojoszka aftin zawiera to co tormentiol, boraks. Z resztą linomag też, tylko nie pamiętam który. Nie chce mi się szukać.
Tylko z tym pożyczaniem mleka to awaryjnie, siostra ma sama rozkręcić laktację. Każde ominięcie karmienia wpływa negatywnie na początku.
KatyBaryła, Fiflak, Męczybuła, no taka okropna matka ze mnie
Katy lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Wowka, to jest Mamas Babydream, herbatka wspomagająca laktacje. Ona jest ogólnie rossmannowska, nawet m logo Rossmanna, ale została kupiona w aptece.
Feeva, kciuki za siostrę. Niech się im wszystko poukłada.Wowka lubi tę wiadomość
-
Hoope wrote:Pawojoszka aftin zawiera to co tormentiol, boraks. Z resztą linomag też, tylko nie pamiętam który. Nie chce mi się szukać.
Tylko z tym pożyczaniem mleka to awaryjnie, siostra ma sama rozkręcić laktację. Każde ominięcie karmienia wpływa negatywnie na początku.
KatyBaryła, Fiflak, Męczybuła, no taka okropna matka ze mnie
Haha no straszna :p Ja w sumie tylko na forum uzywam imienia bo w domu Kamil jest "Bobem", "Bobciem" albo "Bobkiem"