WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja leży rzadko na brzuszku, Ale po kąpieli jak naoliwiam jej plecki to rączki układam tak żeby miała przy klatce piersiowej, czyli jakby leży na raczkach

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, do spania najczęściej wyciągnięte nad głową, albo jedna wzdłuż ciała czasem. Do ćwiczeń raczej zgięte w łokciach. Ale głównie sama sobie reguluje

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) Dziec jeszcze dosypia, a ja jem platki z mlekiem :p

Co do lezenia na brzuszku to daje mu raczki pod glowke zeby mu sie nie rozjezdzaly :p

Feeva, ja rozkrecilam laktacje sciagaja co 3 godziny po 15min z kazdej piersi:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna noc
    Najpierw o północy bieglam wyłączyć budzik w salonie który nastawil Piotruś w stacji pogody :) każdego poruszył :D
    Następnie o 1 Patryk. Trochę trwało zanim skojarzylam że on "tak wcześnie"na jedzonko. Naiwna matka zrobiła dużą porcję a dziecię zjadło 40ml. Szybko znalazł się w kolysce a mleko trzymałam pod pachą. O 2 poruszenie Patryka-dostał w dziubka butlę, ciut pociągnął i spał dalej. Godzina 5-pasuje na następne karmienie. Naiwna matka zrobiła dużą porcję a dziecię zjadlo mało hahaha. Godz 6 kolejne poruszenie. Mm nie chciał i wzięłam koło siebie...Teraz zajada śniadanko. Przyrost wagi jakiś jest
    Ale starszy też w nocy się budził, wiercil, choć nie wymagało to interwencji
    Wstalam 7:30, patrzę w lustro-wieeeeeelka oprycha na ustach, no, pięknie!
    Zaliczam kibel-@
    Jak ja kocham poniedziałki!!!!!!!!!
    Czyli potwierdza się-to meeeega krwawienie w połogu 29dni temu było@

Sylviah lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie układam raczek raczej, sam sobie układa ale w sumie nie zwracam uwagi jak, chyba na wysokości główki po obu stronach, jak śpi na tacie to na piastkach pod broda. Do ćwiczeń na lokciach/piastkach pod główką, tyle wiem.

Feeva, też pomyślałam, że możesz się podzielić zapasem z siostrzenicą. :)

U nas dobra noc, jak padł, tak spał, nawet nie wiem kiedy się budził, przystawialam na pol spiaco.

Pisałam o tej herbatce na laktację, która kupił mi pomylkowo Mąż - nigdy więcej! Wypilam trzy kubki i czuje się jak w nawale a takie wygodne, miękkie cycki miałam. Nie wierzyłam, że tak podziała ale już nie będę lekceważyć. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka ja układam na tzw. "żabkę" ( tak mi już w szpitalu pokazali. Rączki są do góry, po bokach główki. Ale on już na tym etapie sam sobie je przestawia jak chce ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój śledzik ani nie ustawia rączek i na dodatek głowa tylko w jedną stronę...

• Wowka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, te ilości 50-60ml są normalne :) to Ty jesteś rekordzistką. Ja zaczęłam odciągać jak Skrzat miał 3 tygodnie i wyznacznikiem było to że przybierał poniżej normy. Wtedy jadł po 50-70ml na karmienie, a ja odciagalam podobne ilości jak siostra. Pomógł ten powerpumping, najlepiej położyć dziecko spać, włączyć film i tylko odmierzac czas. Myśleć o filmie, albo gadać z kimś, nie patrzeć ile jest w pojemniku-uwolnić głowę.

Bo siostra chce podawać butelką, jak na razie?

Kattalinna, ale chodzi o wapń czy wapno? Chyba o wapń, to może dobrze jeść sery żółte?

Tanda lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ja tez na poczatku odciagalam po ok.60ml :p Teraz prawie w ogole nie odciagam bo nie mam potrzeby xd

Hoope, pokazalam chlopakowi Twoj wpis o noszeniu na rekach to sie oburzyl, ze tak ładnie piszesz, a nazywasz swoje dziecko Baryla :D haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 08:37

Hoope lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna bron Boże nie porównuję jej do siebie jak jestem przy niej.
    Myślę, że ona sama się nakręca, bo ona zawsze była panikara. Do tego bardzo sie stresuje jeszcze przy dziecku.
    No zobaczymy, mam nadzieję że metoda power pumping jej pomoże.

Chce karmić piersią, ale Mała od razu przy cycu zasypia i nie idzie jej dobudzic póki co. Dlatego jak się obudzi to wtedy daje butelkę ze ściągniętym.

Dałam jej wczoraj mleko :) cały woreczek świeżego ponad 180ml i 2 zamrożone, żeby dzisiaj moja mama dała Małej bo z nią siedzi, żeby nie jadła mm bo po nim płacze i boli ja brzuszek.

Ja podobnie jak Cola układam na zabke. Nóżki podkurczone i łapki po obu stronach główki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2018, 08:54

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc pierwsza połowa ok do 2 spała, potem od 4 zaczęła się kręcić . Kurde poradzcie coś na te plesniawki bo ma cały czas, zwłaszcza na ustach. Stosowalismy nystatyne, aftin (ale wolę już nie bo ponoć szkodliwy), przecieralam Wit c, bo wyczytałam że pomaga. I dalej są, mała jak je to niespokojnie i nie wiem czy to przez te plesniawy czy ci innego

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak układam na brzuchu to rączki zgiete w lokciach ale długo nie polezy

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laurka
    a jak na sobie leczyłaś pleśniawki???

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, a co to za herbatka dokładnie? :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka mòj dzieć najlepiej lubi mieć rączki pod głową. Czasami mi się uda na żabke z rączkami do góry ale przeważnie wtedy go rozbudzam... także jak go odłoże na śpiocha i wsadzi te ręce pod głowe to mało kiedy go ruszam.

Laurka zazdroszę, że nie musisz gotować obiadów... ;-)

Feeva dobrze, że Ty masz tyle melka i możesz się podzielić;-)

A tak w ogóle wczoraj jak mój Leo zaczął płakać akurat jak rodzina się zjechała to mi ciotka powiedziała "a może masz za słabe mleko i się nienajada" ja pi****** myślałam, że mnie potarga jak to usłyszałam. Nawet nie chcialo mi się jej tłumaczyć, powiedziałam tylko, że gdybym miała "słabe" mleko to by nie przybierał... ciotke uwielbiam ale ten tekst wyrwał mnie z butów...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Kattalinna bron Boże nie porównuję jej do siebie jak jestem przy niej.
    Myślę, że ona sama się nakręca, bo ona zawsze była panikara. Do tego bardzo sie stresuje jeszcze przy dziecku.
    No zobaczymy, mam nadzieję że metoda power pumping jej pomoże.
    A nie mówię, że porównujesz :-) ale właśnie sama świadomość posiadania mlecznej siostry może powodować porównania, zwłaszcza że panikara.

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po pierwsze nie ma nie wartościowego mleka matki ono zawsze zawiera wszystko czego dziecko potrzebuje .

Laurka czemu aftin jest szkodliwy? Ja stosowałam na małej ale lekarz nie kazał podawać do buzi tylko na pieluszkę i przecierać zainfekowane miejsce żeby zedrzeć ten nalot i kazał sutki smarować tym też bo tak to wzajemnie się zarazacie .

Feeva to normalne że siostra shizuje na każdym kroku z nami też tak było nie pamiętasz? Mów jej często że to normalne że potrzeba czasu a początki zawsze są trudne ,że jak potrzebuje to jej możesz użyczyć mleka żeby się nie stresowała bo to jak z ciąża, jak się bardzo chce to doopa ,a jak człowiek odpuści to efekt od razu . Ona ma o tyle lepiej że jak jej zabraknie to możesz pomóc a inne dziewczyny muszą dokarmiać mm choć nie chcą albo dziecku szkodzi . Niech dużo pije ,na mnie działa kompot z jabłek i piwo bezalkoholowe oczywiście

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka aftin zawiera to co tormentiol, boraks. Z resztą linomag też, tylko nie pamiętam który. Nie chce mi się szukać.

Tylko z tym pożyczaniem mleka to awaryjnie, siostra ma sama rozkręcić laktację. Każde ominięcie karmienia wpływa negatywnie na początku.

Katy XD Baryła, Fiflak, Męczybuła, no taka okropna matka ze mnie XD

Katy lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, to jest Mamas Babydream, herbatka wspomagająca laktacje. Ona jest ogólnie rossmannowska, nawet m logo Rossmanna, ale została kupiona w aptece. ;)

Feeva, kciuki za siostrę. Niech się im wszystko poukłada.

Wowka lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Pawojoszka aftin zawiera to co tormentiol, boraks. Z resztą linomag też, tylko nie pamiętam który. Nie chce mi się szukać.

Tylko z tym pożyczaniem mleka to awaryjnie, siostra ma sama rozkręcić laktację. Każde ominięcie karmienia wpływa negatywnie na początku.

Katy XD Baryła, Fiflak, Męczybuła, no taka okropna matka ze mnie XD

Haha no straszna :p Ja w sumie tylko na forum uzywam imienia bo w domu Kamil jest "Bobem", "Bobciem" albo "Bobkiem" :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ