WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Feeva zdrowia dla siostry! W takich sytuacjach jestem wdzięczna losowi, że przyszło nam żyć teraz a nie 200 lat temu. Daj znać jak się czuje. Czy w związku z tym będzie dłużej w szpitalu?

Wowka Skrzat ma na imię Skrzat, co to za głupie pytanie :P

Baryła co prawda poszedł spać o 23, za to jadł tylko o 2 no i teraz o 6. Właśnie zbiera się do spania.

Zrobiłam autorskie ciasto bez pieczenia, nazwałam je mleczna droga przez łąki z czekolady XD Uwielbiam ciasta z kremami. Jak któraś nie jadła jeszcze krakersowca to nie wie jak wiele traci.

Wowka lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Mi sie nawet nie chce pisac o nockach, bo sa straszne. To mozliwe zeby dziecko jadlo co poltora godziny? 3 miesieczne dziecko? I uprzedze pytania w butli zostaje, a on najada sie pod korek, bo az ostatnio ulal nosem tak sie objadl.

Jest mozliwe, ze mleko mm jest jakies mniej tresciwe?

Nie chce mi sie juz nawet wam marudzic, ale mam wrazenie ze mam jakiegos zarloka numer 1 :(
    Wczoraj zjadl 180 ml, poszedl na spacer i za godzine naprawde godzina byl atak w wozku, bo byl glodny i ponownie zjadl 130ml. To jest niemozliwe az.

Zaczynam myslec czy on nie ma jakiejs choroby... :/

I go budzi tylko jedzenie, bo zjada i pada, dopiero kolo 3 zaczyna szalec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 08:40

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka no niestety mój dziecko wróciło do dwóch karmień, drugie był o 6. Ale i tak nie narzekam :) może z czasem będzie mu sie wydłuży ta druga przerwanie pośpi :)
    a a ja na Adasia mówię Niunio :) chyba mi się wzięła od tego że na moją jedną suczkę mówię Niunia ;p mój mąż za to jak mu sie zrobi podwójny podbródek mówi Rysiu (od Ryszarda Kalisza ;)
    Katy wszystkiego najlepszego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 08:46

Katy lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam pytanie,jeśli chce ochrzcić dziecko w Polsce ale mały nie jest zarejestrowany tzn nie mam ani aktu urodzenia polskiego ani numeru pesel, czy wymagają w kościele jakiś dokumentów, bo nie mam zielonego pojęcia?

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia
    akt urodzenia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Skrzat ma na imię Skrzat a Baryła ma na imię Baryła XD

Moje dziecko wkłada palce do buzi a teraz jeszcze do nosa tak, że ciężko jej oddychać

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9178ff9caa4c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 09:44

Feeva, kamciaelcia, Sela, Nynka, Katy, Wowka, D_basiula, Hoope, kattalinna, Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk haha słodko :D

Hoope siostra czuje się już lepiej. Przetoczyli jej 5 woreczkow krwi i 2x osocze. Jutro jej zrobią usg i zobaczą czy wszystko ok i wyjdzie.
    Czeka na decyzję w sprawie oddzielnej sali tylko dla niej żeby Hania mogła do niej przyjechać :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wszystkiego najlepszego:****

Hoope jak bez pieczenia to poproszę przepis na tego krakersowca. Jutro goście to się przyda:-)

Feeva to nadal trzymamy kciuki. A masz na tyle mleka żeby było jeszcze na dziś?
    Oby dostała tą sale. Kurcze w sumie jak jest matką karmiącą to od razu powinna dostać taką sale.

Katy lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju współczuję siostrze, strach o nią i jeszcze rozłąka z dzieckiem.

Katy wszystkiego najlepszego :*

Patk :) bada teren ;D

U nas na nocki nie narzekam, w ogóle bie narzekam, prócz leniwych raczek bąka :D
    Te histerie to chyba jednak skok był;)

A dzisiaj małek kończy 3 miesiące ❤

kamciaelcia, Lukrecja, Katy, Cola87, Feeva, Hoope, kattalinna, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moja mała Kaczuszka kończy równo 3 miesiące. Nynka,czyzbysmy urodziły tego samego dnia?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69897281b3c4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 10:19

kamciaelcia, Nynka, Katy, Wowka, Sela, Cola87, Feeva, Hoope, kattalinna, Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS twój zarlok a moja to mi się wydaje że niekiedy głodu nie czuję, budzi się w nocy a nie je więc pytam się po co??

Mój Filip jak strasznie ulewal a miał 1.5 mies to lekarka zalecila do mleka miarke kleiku ryżowego. On jest po 4 mies ale mu nic wtedy nie było a miał 1.5, może taki kleik dodany by go nasycil

Emilka od 3 dni z rana niegrzeczna ciężko ja uspac i nakarmić,właśnie z nią walczę kiwajac wózek noga

Mi koleżanka dla syna robi tort z bezą bo ma w niedzielę urodziny, 7 lat już mi ślinka cieknie

Najlepszego dla 3 mies solenizantow

Nynka, Lukrecja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja tak mi sie coś wydaje :)

Lukrecja lubi tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego! Duże już te nasze dzieciaki, nie do wiary! Klusek kończy jutro dwa miesiące. :)

Cola, wszystkie Ryśki to porządne chłopy. :D Etymologia przezwiska mnie zabiła. :D

J.S. może on tak ma. Teraz jest u nas siostra Męża z trójką dzieci i pierwszy synek (8 lat) od urodzenia jest ciągle głodny. Autentycznie. On wybiera jedzenie zamiast zabawek. Muszą mu mówić, kiedy przestać jeść, bo by wpychał aż do wymiotów i od nowa. Prawie płacze kiedy ktoś ma na talerzu więcej. Takie dziecko.

My (odpukac) chyba już po skoku. Mam pogodne, szczęśliwe dziecko od wczoraj. Nawet zmiana rytmu dnia i kąpiel godzinę później go nie wytracila z równowagi. Zasnął leżąc obok mnie na łóżku.

Wczoraj poznał też o miesiąc starszego kuzyna, przy którym wygląda oczywiście jak King-Kong. Oddalismy mu niewykorzystane pampersy dwójki, bo my kończymy opakowanie i jedziemy z czworkami. ;)

Trzymajcie kciuki za dzisiejszą wizytę u lekarza, może mi wymyśli coś zamiast tego antybiotyku, chociaż nie wiem co to by moglo być..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 11:35

Cola87 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Lukrecja tak mi sie coś wydaje :)
    Była taka fajna lista zrobiona chyba przez Małą Matyldę z datami,masa etc ale chyba już się di niej nie dokopie:)

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela84 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie- walcze z zaropialym oczkiem u małego, masuje, przecieram sola fizjologiczna- co jeszcze mozna zrobić? Rano nie może oczka otworzyć takie posklejane a w dzien mu cały czas wypływa żółta ropa
    Jak dlugo sie utrzymuje taki stan to antybiotyk przepisza

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Dzień dobry :)

Feeva zdrowia dla siostry! W takich sytuacjach jestem wdzięczna losowi, że przyszło nam żyć teraz a nie 200 lat temu. Daj znać jak się czuje. Czy w związku z tym będzie dłużej w szpitalu?

Wowka Skrzat ma na imię Skrzat, co to za głupie pytanie :P

Baryła co prawda poszedł spać o 23, za to jadł tylko o 2 no i teraz o 6. Właśnie zbiera się do spania.

Zrobiłam autorskie ciasto bez pieczenia, nazwałam je mleczna droga przez łąki z czekolady XD Uwielbiam ciasta z kremami. Jak któraś nie jadła jeszcze krakersowca to nie wie jak wiele traci.
    Poproszę przepis :-)

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa Katy wszystkiego najlepszego :)

Mam zamrożonych chyba z 15 woreczkow więc zapas jest :)

Też poproszę przepis :)

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakersowiec jest dobry tu, już robiłam:

https://www.mojegotowanie.pl/przepis/krakersowiec

A mleczna droga później bo to sama wymyśliłam, tylko masy są inne ale system podobny. Pychota. Milion kalorii XD

To ciacho które musi poleżeć przez noc!

Feeva, kattalinna, Sela, Wowka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeżeli chce zamrozić ściągnięte mleko to muszę je najpierw przez jakiś czas schłodzic w lodówce, jeżeli tak to jak długo?

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Krakersowiec jest dobry tu, już robiłam:

https://www.mojegotowanie.pl/przepis/krakersowiec

A mleczna droga później bo to sama wymyśliłam, tylko masy są inne ale system podobny. Pychota. Milion kalorii XD

To ciacho które musi poleżeć przez noc!
    Przepis jak na 3bita :-P

age.png
‹‹ 1411 1412 1413 1414 1415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ