X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleje, dałam buźke i mi posta wcięło. Dzieki Kamcia. Powiedz mi czy ta Wasza karuzela ma ruchome ramię na którym wiszą zabawki, tak żeby można bylo po zabawie dac do góry. Chodzi mi o to że na łóżeczku mam przewijak i jak mieliśmy tamtą karuzele to zabawki obijały się dziecku o głowę przy wkładaniu do łóżeczka i musiałam ją całkiem ściągać po zabawie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 15:40

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ramie sie odpina

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurzy się już z godzinę, niech popada, niech będzie burza!

Byliśmy ze Skrzatem w sklepie. Żadnym markecie, po prostu najbliższym. Skrzat grzeczny, a i tak zostaliśmy przepuszczeni w kolejce. Bardzo miło mi się zrobiło :)

Czy oprócz Pawojoszki, bierzecie się za jakieś przetwory? Ja noszę się z zamiarem przecieru pomidorowego i soku malinowego. Nie chcę kupować gotowych słoiczków i kaszek. Może macie jeszcze jakieś pomysły co zrobić na zimę, co jeszcze się przyda do rozszerzania diety?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    przez sen
    ale to było powodem brania do łózka
    bałam się wybudzenia a ja nieprzytomna o tej np godz 6 nie mam sił na podawanie dydusia :D

Robię dokładnie tak samo. Jak już wierci się i stęka za bardzo to biorę do siebie i jakoś dosypiamy. Też nie mam siły na patrzenie o 5:30 czy się już obudził czy nastąpi to za 10 minut...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wowka
    dokładnie :)

a co do przetworów
    robiłam tylko kiszone ogórki
    soki (z wisni i porzeczek) dopijamy z zeszłego roku
    aronie kazalismy u nas oberwac sasiadowi
    będą jabłka i brzoskwinie, to jakoś wykorzystam
    Piotrus nie pije wody, możze ok jabłkowy?
    więcej nie planuje, a warzyw nie uprawiamy
    no i ja bedę dawała sklepowe słoiczki
    potem po prostu mrozone truyskawki czy maliny ze sklepu

"kiedys" robiłam przecier-wole ten kupny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 16:09

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owoce są tak drogie że musiałabym wydać majątek na soki i kompoty. Nie mam nic swojego. Może zrobiłabym ogórki, może pomidory, ale kto to będzie pasteryzował w taki upał? Mam problem z ugotowaniem obiadu :/

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, Kamcia ja tak samo. Jak już stęka nad ranem biorę do siebie i dosypiamy już razem :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w końcu byłam u fryzjera, sporo podciełam i mam taką lekką głowę teraz :D ale wyglądają na dużo zdrowsze i może tych wypadnietych nie będzie tak widać ;p

kattalinna, D_basiula, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też z reguły biore do siebie nad ranem, żeby pospać chociaż do 8.

Nie zazdrościć spania w nocy bo cały dzień masakra,2 razy próbowałam uspac, oczy zamyka prawie od razu i płacze,jak usnie daje do łóżeczka i po chwili się budzi. Je po troszku, niech sie kończą te upały bo dziecko zmęczone i maruda, ja padnieta.

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ładnie śpi tylko na spacerach. W domu dokładnie jak opisała Majowa. Teraz też, zasnęła przy cycku. Włożyłam do jednego łóżeczka - zabawa w najlepsze bo tam kumple słoniki. W końcu tam źle. Wzięłam do drugiego. Już też się robi źle. Oczy wąskie szparki, piąstka w buzi, miauczenie ale nie zaśnie... Wcześniej poszło szybko na 49 minut ale burza szła i było fajnie. Teraz znowu parówka :-(

O, albo ogłuchłam albo przysnęła ;-)

Wiem co chciałam. Ile trzeba zrobić kilometrów żeby wyszło 10 000 kroków?? Dziś zrobiłam 8,7 km a to 1730 kroków mi naliczyło :O

Edit: zguglałam sobie i aplikacja robi mnie w balona. Aplikacja google btw. 10000 kroków to niby ok 7km. Czyli podreptałam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 17:31

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil sporo dzisiaj pospal w dzien, troche sie obawiam nocy :p

W ogole wsadzilam go wczesniej do lozeczka wlasnie zeby sobie popatrzył na karuzelke i poszlam do kuchni (widac z niej lozeczko) grzac obiad, patrze za chwile, a on w poprzek lezy i zajada ta piłeczkę oball :D Sam sie do niej dopelzal xd A pozniej bawil sie reka miska :p

kattalinna, Wowka, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka jak mala urodzila sie to jedna stopa tzn paluszki dotykaly piszczeli. Tak byla juz w brzuszku ulozona. Masuje w domu ale poprosilam o skierowanie do fizjoterapeuty ale tyle czekac nie bede. Idziemy prywatnie.

My w tym roku juz nie mamy miejsca na przetwory. Razem z mama robilysmy ogorki, wisnie czeresnie truskawki maliny borowki lesne, brzoskwinie, gruszki jablka. Soki, kompoty, dzemy. Teraz jeszcze beda pomidory na przecier i jablka do smazenia. A i buraczki jeszcze.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, co Ty 5 metrowe kroki sadzisz? :D coś głupi ten Twój krokomierz :P

D_basiula, ale po rehabilitacji ta spółka wróci do normalnego ustawienia? Tylko potrzeba masaży i oczywiście czasu? Szacun za liczbę przetworów, w razie czego polecam się z miejscem w spiżarni :D tego i pustych słoików u mnie dostatek.

No właśnie, fryzjer. W ciąży scielam prawie pół włosów i znowu są za długie. Część wypada, część wyrywa syn. Chyba też by mi się przydało jeszcze skrócić. I ufarbowac na różowo :D

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie marzy fryzjer, ale chyba nie ma sensu poki co bo i tak ciagle w kucyku laze xd Chcialabym sombre sobie zrobic :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce nowe brwi XD nie wiem jakie...

A włosy za każdym razem zapuszczam i nie udaje się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 19:16

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sciełam sporo ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaaa też marze o fryzjerze. Chce zafarbować, bo przez całą ciążę nie farbowałam i przy okazji jakaś sauna na włosy czy coś takiego... ale jak tu iść na te ponad dwie godz jak ssak cały czas na cycu.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, znam to zapuszczanie ;-) ale mnie się w końcu udaje. Choć patrząc na to ile to trwa lat - powinny być do tyłka, a nie ledwo do zapięcia stanika.

Jak byłam u mamy to podcięłam końcówki. Ona ma fryzjerkę, która przychodzi do domu. Dobra jest dla starszej pani no i do końcówek. Powiedziałam 3-4 cm i tak było. 15 zl - tak mogę ścinać, bo jak rok temu poszłam tu koło to chyba 55 zapłaciłam i cieszyłam się, że mniej niż u mojego fryzjera... W ciąży plan miałam, że jak zaczną wypadać to jadę do mojego fryzjera i niech tam sobie robi z moimi włosami co chce, a z reguły lubi dużo wycinać ;-) no ale okazało się, że to nie takie proste z Bożenką bez prawa jazdy no i jednak szkoda długości...

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doradzcie mi co mam zrobić, żeby ten mój mały Skarb tak nie płakał podczas jazdy autem. Każdy mówi, że jego dziecie śpi w aucie, a mój po 10 min wpada w histerie taką, że muszę stawać co chwile, bo się zanosi... jedzie spokojnie jak jestem z nim z tyłu ale większość jeżdżę z nim sama. Kupiłam mu pałąk do fotelika, różne zabawki kontrastowe no dzisiaj z nowym pałąkiem wytrzymał 12 min... i ryk

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela u nas bylo to samo..Jedynym skutecznym sposobem okazalo sie przeczekanie :/

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1448 1449 1450 1451 1452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ