X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas cyc nr 2. Juz wiem że o 7 nie wstanę,czekam aż Gwiazda przysnie i dalej ide w kimke.

Pawojoszka a Ty jak usypiasz? Pewnie masz już sprawdzone sposoby jak najlepiej uśpić, Twoje dzieci płakały przy usypianiu, nosisz, leżysz z Mała czy sama zasypia?

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dla mnie naprawdę dobry ;)
    Nie miałam okazji przetestować jak to będzie bez odbijania - Zosia zrobiła nam niespodziankę i spała 7:50h (słownie: siedem godzin i pięćdziesiąt minut :D), po czwartej obudziła się na cyca. Niełatwo przyssać się do czegoś o twardości kamienia ;), do tego mleko tryskało pod ciśnieniem co ją rozbudzało. W trakcie jedzenia siknęła, pielucha była już przepełniona i lekko przekrzywiona więc musiałam ją przewinąć i zmienić swoje majtki XD bo też je dosięgła fala moczu, prześcieradło oczywiście również ;)
    Mała była całkowicie rozbudzona, wiec ją odbiłam, położyłam obok siebie na dojedzenie ale wzgardziła cycem, wolała lewą piąstkę. A jak sie delektowała :D. Po takiej nocy z trudem powstrzymywałam się od zareagowania na jej uśmiechy i gadanie. Potem było już mniej różowo - zaczął męczyć ją brzuszek, miała straszne gazy ale już lepiej. Odlozyłam ją do łóżeczka i zasypia :)
    Nie liczę na szybką powtórkę, rozkoszuję się dzisiejszym sukcesem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 06:18

Wowka, Katy, kattalinna, Fatalita lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, dziecko popsuło mi się w ten sam sposób. Gdzie na gwarancję można oddać? Też by mi pasowało wrócić do jednej pobudki nocnej.

Ale pocieszam się że i tak nie jest źle. Pamiętasz tekst mojej mamy z albumu mojego brata, który tu cytowalam chyba dwa dni temu? :D

Mała Matylda, gratuluję tak długiego snu pierworodnej :) oby częściej :)

U nas noc zaczęła się niebezpiecznie kończyć o 5:30. Ja o tej godzinie nie funkcjonuję, ale jelita mojego dziecka tak. Uporalismy się z kupą i właśnie udało mi się ululac Skrzata do dospania. Kładę się z nim, też nie lubię za wczesnych pobudek i kupy nad ranem ;)

A więc Wy tu dzień dobry, a ja jeszcze dobranoc :)

Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie podbili mi karty gwarancyjnej :( Pamietam, wiec nie narzekajmy :p

Kamil wzgardzil cycem i uparcie wcina pieluche, ale jeczy przy tym strasznie wiec chyba nie o to tez mu chodzilo xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    MałaMatylda ale wyczynxw spaniu. Oby tak dalej :-)

Wowka mój Leo zrobił kupe o 4! Tak głośno, że chyba sąsiad zza płotu słyszał. No zmarłego by obudziło.

A właśnie nie chwaliłam się. Wczorajc poszliśmy na spacer i przybłąkał się do nas piękny pręgowany rudy kociaczek (taki malutki). Szedł z nami jak pies, całe 3km. Wszedł na podwórko. Mąż od razu odrobaczył, odpchlił, wyczyścił uszy i MAMY KOTA. I to jakiego ładnego. Chcemy go zabrać do domu ale nie wiem jak zareaguje na małego w łóżeczku, żeby nie skakał po nim. Dzisiaj jadę po kuwete do swojego domu. Na noc został na dworze i myślałam, że sobie pojdzie, a tu słyszę, że jest. Zostawiliśmy mu pełną miske jedzenia to może dlatego został heh. Mąż rano kupi mu karme dla ciciusiów. Chociaż psy w kojcu chcą się zaszczekać.
    Żeby nie było mąż obdzwonił sąsiadów i pytał czy to nie ich kot. Jeszcze jeden nam został (ale taki, że jak to jego to i tak nam da).

Kurcze wiecie co. Przyzwyczaiłam mojego śpioszka do rannego spania na mnie i teraz jest masakra. Jak nie wezme to płacz. Dzisiaj rano miał zaropiałe całe oczko :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 07:17

Mała Matylda, Katy, Patk, Wowka, Fatalita lubią tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, gratuluje, oby wiecej takich nocy! Mam nadzieje ze jutro tez sie taka pochwalisz.

A my 4 pobudki i wstal o 6. Jesuuuu.

Tak mysle, bo we wrzesniu idziemy na wesele, musze kupic te sluchawki wygluszajace dla malego, nie? Macie jakies sprawdzone moze?

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zasypiamy na cycu. Czasem sie nosimy na nocny sen. W dzien podobny schemat albo wozek.
    Ktoras tu pisala o bujaczkach. Tak, w bujaczku jak najmniej czasu.
    My nosimy na przedramieniu i zmieniamy rece nie przyzwaczajamy ciagle do tej samej. Chodzi o symetrie.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js tez bede szukać tych słuchawek, jakbyś miała coś ciekawego to podrzuc. Ja jeszcze myślałam o wypożyczeniu bo podobno można :)

Ja nawet nie licze pobudek :( chyba co 1,5h się budził...

• Sela Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Ola a ja zauważyłam, że nosze małego w większości na lewej, bo prawa od razu boli i głowę głównie ma na lewą stronę. Muszę popracować nad tą moją prawą ręką. Jak leży to ma raz na lewej raz na prawej. Tylko jak jest noszony to tylko lewa. Muszę pilnować tej główki. Chociaż od niedzieli staram się jak naj mniej nosić. Jak Kamcia kiedyś pisała z myślą o drugim dziecku z małą różnicą wieku nie przyzwyczajała to też to muszę zastosować.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, ty tez jakbys miala cos ciekawego to podrzuc, ja bede szukac na pewno :)

No u nas standardowo 20-24, 2,4,6, takze co 2h.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela zachowanie symetrii też jest ważne przy przewijaniu, karmieniu butlą (jeśli to robisz, bo nie pamiętam).
    Polecam Pawła Zawitkowskiego, fizjoterapeute, z jego filmików uczyłam się nosić syna :)
    A co do tego noszenia, to jak ciąża nie zagrożona to można, ja prawie do ostatnich chwil nosiłam Michała,w takich przyziemnych sprawach jak: wsadzić/wyjąć z fotelika, podnieść jak upadnie i płacze, wsadzić/wyjąć z wózka/rowerka.
    Jeśli boisz się że nie będziesz mogła nosić to przemyśl czy będziesz miała w razie czego pomoc, to jest bardzo ważne.

Sela lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dzięki babeczki, podoba mi się ten preparat, aż się głodna zrobiłam, zakupię i będę żłopać ;)

Kogoś tam po drodze znienawidziłam za 7 godzin snu, nie Majowa czasem?

Sela podobno to kot wybiera człowieka, nie człowiek kota, jest szansa, że będzie kochanym kotem. Rude fajne :) Masło maślane z tym kotem :P

Prezes zrobił sobie fotę na macie z siorą, spakował się i pojechał na Woodstock ze starszą siorą. Chata wolna XD

A jak jest w domu to nosimy go na wszystkie sposoby. Spróbujcie nie nosić go przodem do świata albo nie sadzać na kolana... Wyśmiał wszystkie rady fizjoterapeutów. I tu Pawojoszka kłania się nieprzewidywalność dzieci. Taki egzemplarz mam pierwszy raz. Na nic moje skąpe doświadczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 08:36

Fatalita, Katy, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchawki ecipeci, jedyne z atestem PZH, z dużym zakresem wiekowym bo od 6m. do 10 lat no i piękne ;-) ja przegląd rynku robiłam jeszcze w ciąży. Ostatnio przyjaciółka kupiła synowi i zadowolona. Dobrze wygłuszają.

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co dzieciom te słuchawki? Do słuchania muzy? W ogóle pierwsze słyszę.

Wracając do mowy naszych dzieci to moje mówi namiętnie hajl. Czy to nie dziecko J.S. powinno mówić hajl?! XD

kattalinna lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha raczej do niesluchania muzy :D Np. na weselu i w innych glosnych miejscach :p

Przed chwila wstalismy po 2 godzinnej drzemce :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk XD A co to znaczy hajl? Chyba mi budyn ciazowy pozostal XD

No gdzie do sluchania hahaha XD Widze oczami wyobrazni takiego niemowlaka sluchajacego muzy.

Kattalina, dzieki, w takim razie kupie takie.

Katy, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, ja noszę i przodem i sadzam na kolanach i kładę na udach przodem do siebie. Jedyne co to przy noszeniu podtrzymuje uda, żeby bioderka nie zwisały nieprawidłowo i staram się uważać aby jej kręgosłup był względnie zaokrąglony jak na fasolkę.
    Jakbym miała trzymać na przedramieniu na fasolkę cały czas to już by mi dawno ręką odpadła.

Hoope, następnym razem poproś Baryłę, żeby mnie zabrał. Strasznie mi się marzył Woodstock w tym roku ;) pewnie dlatego, że nieosiągalny.

Moja Wiki zaczyna zasypiać coraz później - wczoraj o 23 (!!!) i o 6.45 już mnie wita radosnym guganiem. Oczywiście karmiłyśmy się w międzyczasie 4 razy. Ale zrzucam na upały.

Mamy jutro jechać do teściów 120 km. Z blokowiska na blokowiska. Chyba spróbuje to odwołać przez pogodę. Nie chce mi się małej ciągnąć tam, bo ostanie dni spędziliśmy siedząc niemal nago wciąż przy piersi, ale obawiam się że oczywiście się wkurza. Albo stwierdza, że w takim razie oni nas odwiedzą :/

Sela lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zawsze pomagalyscie doradzalyscie moze i teraz sie uda.
    Tak siedze i mysle, popijajac kawe, maz zabral dziecko na spacer wiec mam luz, dobra do rzeczy.... :-) czy np rodzaj butelki do karmienia ma wplyw na to prezenie sie mojego babla. Bo szczerze mowiac najwiecej to ona sie prezy tylko po nocy, nad ranem 5-7h i naprawde czasem to trwa 1-2h i dopiero wtedy idzie kupa. Na noc tylko dostaje butle, w nocy i w ciagu dnia karmie tylko i wylacznie piersia. I w ciagu dnia nie zauwazylam zeby tak sie meczyla z kupa, a zawsze poza poranna kupa zrobi jeszcze 1-2 razy.
    Butle mam aventa, antykolkowa. Myslicie ze to moze miec jakis zwiazek? Te krople sab simplex chyba wkoncu odstawie, bo daje juz ok miesiaca a ona jak sie prezyla tak robi to dalej.
    Dzisiaj w nocy jedziemy wkoncu na urlop do Polski to ewentualnie kupie to co wczesniej tutaj pisalyscie, biogaja, delicol itp. Zobaczymy co w aptece beda polecac.
    Ale mysle wlasnie czy nie kupic innej butli...

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Ela84 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 wrote:
    Dziewczyny zawsze pomagalyscie doradzalyscie moze i teraz sie uda.
    Tak siedze i mysle, popijajac kawe, maz zabral dziecko na spacer wiec mam luz, dobra do rzeczy.... :-) czy np rodzaj butelki do karmienia ma wplyw na to prezenie sie mojego babla. Bo szczerze mowiac najwiecej to ona sie prezy tylko po nocy, nad ranem 5-7h i naprawde czasem to trwa 1-2h i dopiero wtedy idzie kupa. Na noc tylko dostaje butle, w nocy i w ciagu dnia karmie tylko i wylacznie piersia. I w ciagu dnia nie zauwazylam zeby tak sie meczyla z kupa, a zawsze poza poranna kupa zrobi jeszcze 1-2 razy.
    Butle mam aventa, antykolkowa. Myslicie ze to moze miec jakis zwiazek? Te krople sab simplex chyba wkoncu odstawie, bo daje juz ok miesiaca a ona jak sie prezyla tak robi to dalej.
    Dzisiaj w nocy jedziemy wkoncu na urlop do Polski to ewentualnie kupie to co wczesniej tutaj pisalyscie, biogaja, delicol itp. Zobaczymy co w aptece beda polecac.
    Ale mysle wlasnie czy nie kupic innej butli...

Tez karmie butelka avent natural antykolkowa z ta roznica ze ja tylko mm daje przez caly dzien i prezenia sa od urodzenia ok 6h rano w ciagu dnia bez problemu. Wątpię czy to ma związek z rodzajem butelki

dxomanliinbxhu6i.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32, my mamy w uzyciu aventa, Lovi i Canpol. Dziwne akcje nad ranem były niezależnie od użytej butli. Podaje swoje mleko. Teraz najczęściej Lovi i canpol-ten sam smoczek pasuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 11:28

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1446 1447 1448 1449 1450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ