X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja usypiam na mnie ze smoczkiem i włączonym szumisiem (tak w dzień). W nocy przeważnie usypia zaraz po jedzeniu, pionizuje do odbicia, ponoszę chwilkę żeby się w brzuszku ułożyło heh i odkładam śpiącego do łóżeczka...

To ja znowu zapytam o to siedzenie na kolanach 2mies dziecka, można czy nie??? Bo jak ostatnio posadziłam małego na swoich kolanach, plecki stabilnie oparte o mnie to babcia zaczęła wrzeszczeć na mnie:-/ i nie wiem czy w końcu można czy nie? To nie był taki idealny siad, tylko taki w pół leżąco, bo wtedy mu pokazuje obrazki kontrastowe...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 22:25

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Hoope :P ja mam anemie. Przyplątała się w ciąży i po ciąży też jest, jak nie jem żelaza... niestety jak chodzi o jakieś naturalne specyfiki to nie pomogę, bo ja tylko tabletki jem. Chociaż teraz mi wystarczy żelazo w wiatminach dla kobiet karmiących/ w ciążytam jest niższa dawka i wyniki jak narazie w normie. W ciąży brałam tardyferon fol.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, wazne, ze dziala :p

Pani Hoope, ladne zdjecie ;)

Co do usypiania to u mnie wlasnie tak, u nas na lozku, na lezaco cyc i nucenie, jak widze, ze spi twardo to przenoszę do lozeczka :p W ciagu dnia drzemki tylko przy cycku i musze lezec obok bo inaczej zaraz sie budzi...Za niedlugo powoli bede sie starac uczyc go zaspyiac w lozeczku albo chociaz na poczatek bez cycka bo w sumie jeszcze tylko ok. 2 miesiace zamierzam karmic, a smoka nie chce dawac jak juz tyle czasu wytrzymal bez :p Tak sie w ogole zastanawialam ostatnio czy 6 miesieczne dziecko da sie nauczyc pic inaczej niz z butelki?

Hoope lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola Ola a nie, moja siora idzie do Adriana i Asi :D a już myślałam :)

Nynka, ciasto się wkłada do nagrzanego już piekarnika :P

Chyba mamy skok.
    Mania darla się rano nie wiadomo czemu, cały dzień marudna, Cyc, raz się śmiała, raz rybka. Przed kąpielą znowu epizod płaczu. Cyc nie, leżeć nie, rączki tak ale tylko jak z nią chodziłam. Usnela na chwilę na mnie, pot mi się po dupie lał, zaraz kąpiel, jedzenie i grzecznie zasnęła. Upal też na pewno robi swoje :/
    Ale znowu mam kryzys laktacyjny, tak mi się wydaje, a zawsze przy skoku mam.
    Oby szybko przeszło.

Kwiatkowa gratulacje!!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 22:40

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie bujam, nie nosze i nie woze, zeby uspac (chyba ze jestesmy na dworze). Mały usypia samotnie lub ja leze obok. Niestety czasem to bardzo dlugo trwa. Synek sie kreci i rozbudza. Czasem puszczam kolysanke z aplikacji w telefonie. Dzis wyszlo nam super usypianie. Na boczku, smoczek, pielucha, muzyczka i usnal sam w 10/15 minut. Oby tak zostalo!

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialabym ,kwiatkowa gratulacje .
    Sela nie wiem czy można ale ja tez tak trzymam półlezaco na kolanach ,inne dzieci tak trzymałam żadnemu krzywdy nie zrobiłam ,nie uważam żeby to jakoś obciążało kręgosłup ,poza tym jeśli można nosić frontem do świata to i chyba siedzieć tak można .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 22:43

Sela lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Pawojoszka, wazne, ze dziala :p

Pani Hoope, ladne zdjecie ;)

Co do usypiania to u mnie wlasnie tak, u nas na lozku, na lezaco cyc i nucenie, jak widze, ze spi twardo to przenoszę do lozeczka :p W ciagu dnia drzemki tylko przy cycku i musze lezec obok bo inaczej zaraz sie budzi...Za niedlugo powoli bede sie starac uczyc go zaspyiac w lozeczku albo chociaz na poczatek bez cycka bo w sumie jeszcze tylko ok. 2 miesiace zamierzam karmic, a smoka nie chce dawac jak juz tyle czasu wytrzymal bez :p Tak sie w ogole zastanawialam ostatnio czy 6 miesieczne dziecko da sie nauczyc pic inaczej niz z butelki?
    Sa takie specjalne kubeczki, ale nie pamietam nazwy

• Feeva Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3ac316d6eae.jpg

Cola87, Nynka, J.S, Wowka, Sela, Fatalita, Mała Matylda, Katy, Hoope, kattalinna, Fermina lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela ja małego też czasem kładę na kolanach opartego o mój brzuch w pozycji półleżącej. Ale czy to jest poprawne to nie wiem. Wydaje mi się że w foteliku samochodowym czy bujaczku ma podobną pozycję.

Sela lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Hoope, Floradix żelazo. Same naturalne, można przy kp. Już kiedyś o tym pisałam. Ps super zdjęcie, Pan prezes widzę, że włosy zapuszcza :)

U nas wieczorem zasypianie w trakcie kolacji czyli przy cycu, jak nie zaśnie bo (patrz zdjęcie od Feevy :P) to bujanko oszukane bo na siedząco, a jak matce kończą się pokłady cierpliwości to czasami sam w łóżeczku ale ostatnio to rzadko.
    Mi na usg bioderek mówili, że sadzac nie wolno nie stabilnych dzieci czyli jak sam nie siedzi, ani podpieranie poduszkami ani o nasz brzuch. Foteliki samochodowe też bee max 2h to samo wszelkie bujaczki w których się nie leży. Tak samo noszenie przodem do swiata

Hoope lubi tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka nie wiem jak jest bo mi to lekarz kazał żeby nosić przodem do świata nie do brzucha

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka pewnie ile lekarzy tyle wersji, ja też tu czytam że Wy tak nosicie i to większość, która już ma kolejne dziecko ;)

• Patk Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani starsza, ja polecam to co Nynka poleca (swoją drogą dzięki). Moje wyniki co prawda nie są idealne jeszcze ale się poprawiły. A leków przypisanych przez lekarza nie polecam bo miałam takie problemy z zaparciami że dosłownie wylam z bólu.

Hoope, Kwiatkowa24 lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Hoope, cudne dzieciaczki :D

Nie wiem co mam napisac. To juz druga pobudka, pochaalilam go ze nie jest aktywny w nocy, a dzis jednak jwst, a ja zduszam to w zarodku i udaje, ze nie widze tych usmiechow.

Feeva, idealne XD

Hoope lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasto wstawiamy do goracego poekarnika!

Kwiatkowa gratulacje!!!

Nam tez lekarz kazal nosic przodem do swiata. Sadzamy tez tak mala ale nie za dlugo 5,10 min to max.

Bol w boku to od kregoslupa... nadal jade na paracetamoli ale to g..no pomaga. Od pazdziernika mam jakies naswietlania rozlizniajace.

Uwaga!!! Ola ma skierowanie na masaz na stope, nozke. Chcialamm ja zapisac a pani do mnie: najblizsze wolne miejsce jest na pazdziernik 2019r!!!
    Szok.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka produkcja wieczorna. Nie śpicie z tego upału? U nas jedzonko po raz 1. Ale to jakie. Odwołuję wszystkie informację, że Skrzat mało je. On teraz nie je, a wpierdziela, na kolację prawie 200ml, a teraz 160ml do końca butli i śpi jak basza z wystającym brzuchem :D

Pani Hoope, dzieci to ma Pani udane :) prezes jakiego ma irokeza, chyba zaraz po zabawie na macie wybierał się na koncert rockowy:D

Feeva, otóż to :D

Sela, ja na kilka chwil trzymam na kolanach ale w pozycji połleżącej, tak jak w leżaczku. Ale nie więcej niż jakieś 5min jednorazowo. I noszę przodem do świata, wiadomo że też nie przez cały dzień. Ewentualnie noszę na samolocik, brzuchem do dołu, Skrzat podnosi wtedy wysoko głowę, bo jest ciekawy :) i dwa razy Skrzat jechał na wakacje- robiliśmy przerwy co 2h, żeby go wyprostować, ale suma w foteliku wyszła dużo wyższa. Wyznanie grzechów zakończone, teraz poproszę rozgrzeszenie :P

Coś jeszcze miałam napisać. Ale co? Odniosłam Skrzata po jedzeniu i mi przypomniał. Niech te upały się skończą, bo on zdemoluje łóżeczko. Całą noc się kręci, wierci, odłożony jęczy, stęka i naparza w szczebelki rękami i nogami, aż dudni. Na karmienie teraz po ciemku szukałam gdzie on ma głowę :D Pewnie teraz po jedzeniu trochę przyśnie spokojniej, ale kolejna noc powtarza się schemat że o 4-5 muszę go wziąć do siebie. Wtedy lepimy się wzajemnie, no ale dosypiamy we względnym spokoju...

PS. Dosypiamy, jeśli matka pakując się po ciemku do łóżka nie zrzuci butelki i nie obudzi wszystkich...

Edit, Basiula no bez jaj. Październik 2019? Do tego czasu Ola potrzebuje nóżki do chodzenia. A co się dzieje, bo chyba mi umknęlo, albo nie napisałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 03:03

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My cyc po raz pierwszy od 20. Przez upały Mała w dzień spała po 10- 20 min, zawsze okolo 19-19.30 idzie na drzemke i budzi sie koło 21-21.30 na cyca. Wczoraj nie dało rady, godzinę ją trzymałam na rękach, po jakiś 30 min ręka mi ścierpła i chciałam ją troche obrócić,ledwo się ruszyłam oczy otwarte, udało mi się uspać jeszcze, odłożyłam do łóżeczka 10 min i kierowniczka daje znać że wstała.

Dziękuję za odp. Może tak jak Wowka piszesz musi się przyzwyczaić, dalej nam jeszcze czas, bo jak uda się ją uśpić to widzę że można i mogę coś zrobić. Wcześniej tak jak Katy musiałam leżeć obok Małej żeby spała w dzień albo najlepiej trzymać na rękach.
    Feeva idealnie przedstawione, z mężem cały czas mówimy że o ile było by prościej jakby dziecko spało jak chce spać XD bawiło się kiedy ma ochote, hehe. Przecież mogły by te nasze Bąble zasypiać jak są spiace, kiedy bierze je się tylko na ręce :D

Wy tu piszecie o Mazurach a ja chciałam tylko żebyśmy gdzieś nad wode wyskoczyli na kilka godzin ale przy tych upałach z dzieckiem nigdzie nie wyjde. Byłoby z 27 st to możnaby pomyśleć a tak kisimy się w domu,może wstanę o 7 i wyjdziemy w końcu na spacer. Ide spać dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 04:40

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 04:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi fizjoterapeuta mówiła żeby nosić przodem do świata. Ile ludzi tyle zaleceń. Basiula z terminem masakra, polska służba zdrowia...:/ Wowka my mamy teraz to samo, strasznie się kręci w te upały.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka dosłownie taka sama sytuację z butelką miałam przy poprzednim karmieniu XD
    Teraz butelkę położyłam na łóżku, jestem krok do przodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 04:50

Wowka lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :p

A mi babka od bioderek kazala nosic z szeroko rozstawionymi nogami xd

Cos się temu mojemu dziecku spanie popsuło, od kilku dni ma znowu 2 pobudki w nocy, a nie 1 i oczywiście krocej spi w lozeczku...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ