X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.

Mania spała 21-3, dałam jeść i grzecznie od razu poszla spać. Obudziła się o 5, wzięłam do łóżka, dałam cycka i jeszcze spałyśmy do 6:45.
    Już jej nie lulałam, bo uznałam że lepiej wykorzystam ten czas i pójdziemy na spacer przed tym największym upałem. Wyszłyśmy o 8, przed 10 byłyśmy w domu i śpi od tamtej pory w łóżeczku o.O Nie wierzę.

Umyłam łeb w zimnej wodzie. Teraz same schną. Ale muszę je upierdzielić w końcu. Obcinałam z pół roku temu do połowy pleców i znów są do pasa.

Znowu ukrop straszny :(

Okres mi się próbuje rozkręcić, ale coś się zdecydować nie może... :/

Po zastoju mam w prawej piersi mniej mleka od dwóch tygodni :( Co zrobić, żeby rozkręcić w nim jeszcze produkcję?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 11:34

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię piersią, pręży się co rano. To normalne.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. No takie niemieckie HEIL szczęście chyba o ile się nie mylę XD
    Co do słuchawek to właśnie z pierwszej chwili miałam wizję takiego niemowlęcia z słuchawkami sluchajacego beatów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 11:54

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie prężenie nad ranem (bo było i u nas) jest logiczne-ruch pomaga brzuszkowi a przy nocnym spaniu ruchu nie ma i inaczej flaczki pracuja
    choć ja nadal stosuję delicol i espumisan na noc/w nocy

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez dzisiaj była jedna nadprogramowa pobudka-około 6:30 z kupa, nie wiem kiedy dziecko zrobiło ale poczułam że zrobiło ;)
    i dwa karmienia w nocy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie pamiętam która z Was jest kosmetyczką, ale proszę i radę, która metoda makijażu brwi jest lepsza ta piórkowa (metoda włosa chyba też się na to mówi) czy cieniowania? Przymierzam się do zrobienia bo mam trzy brwi na krzyż

• Wowka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uświrgnę z nudów już w tym domu.

Nawet w moim cieniu jest słońce i gorącość. Siedzimy w domu od wtorku, jedyny spacer jaki zaliczamy to ok 19 wokoło domu i wtedy dopiero siedzimy na tarasie.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope moja prawie 8 h. W dzień ciężko ze spaniem jej idzie to całe szczęście że w nocy śpi bo bym nie wyrobiła. Dzisiaj miała 2 drzemki, jedną 1h ( mąż usypiał), drugą 10 min( ja usypialam),nie wiem czy to ma jakiś związek.

Dzisiaj dzień rocznic, mój dziadek kończy 89l, przychodzi do nas około 16 na torta i toast( wiekowy ale lubi jeszcze wypić,piwo uwielbia,chyba po nim to mam XD nie że alkoholik,smakosz), znajomych córka kończy rok, dzisiaj mija 7l od śmierci mojego taty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia a jeszcze zapytam w jakim wieku uczyliście Piotrusia zasypiać w łóżeczku? Ponoć takie próby dopiero po 6 miesiacu. Pewnie będę jeszcze o to za jakus czas podpytywać.

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Doberek, pisałam i mi się skasowalo wrr, ja też noszę przodem, sadzam na kolanach Itp itd
    Wszystko z umiarem

Podobają mi się brwi piorkowe

Na weselu widziałam takiego maluszka ze słuchawkami :-)

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej śpię z mała i nie wiem jak zabrać się do nauki spania w łóżeczku ale lubię z nią spać :-)

Katy lubi tę wiadomość

• Patk Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się piórkowe podobają ale niby te cieniowane są jakieś lepsze czy coś ze niby są trwalsze. Nie wiem dlatego pytam. Ale chyba sobie w końcu zrobię, bo już tyle się za to zbieram. Ale każdy mi mówi co innego. I już nie wiem

• Feeva Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Kurcze nie pamiętam która z Was jest kosmetyczką, ale proszę i radę, która metoda makijażu brwi jest lepsza ta piórkowa (metoda włosa chyba też się na to mówi) czy cieniowania? Przymierzam się do zrobienia bo mam trzy brwi na krzyż

Ja akurat tym się nie zajmuję, ale mi osobiście bardziej podoba się cieniowana :) Myślę że kosmetyczka w salonie pomoże Ci dobrać odpowiednią metode :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Kamcia a jeszcze zapytam w jakim wieku uczyliście Piotrusia zasypiać w łóżeczku? Ponoć takie próby dopiero po 6 miesiacu. Pewnie będę jeszcze o to za jakus czas podpytywać.

w zwiazku z tym ze Piotrus drzemał po 30 min pierwsze pół roku usypialismy go na rekach, nocnym usypianiem zajmował sie najczesciej maz
    jakos po 6.m. Piotrus nagle odmówił rak
    wiec wkładalismy go do łózeczka z jego ukochana karuzela, siadalismy obok
    z czasem wychodzilismy
    do dzis tak to wyglada
    nie zasypia w mig bo i 30 minut
    ale on lubi swoje łózeczko, w pokoju ma ciemno oswietlone własnie karuzela (projektorem)
    jak skończył 5 m. zaczał spac sam w swoim pokoju (wczesniej był kołysce z nami w sypialni)
    i jak sie budził od razu nie biegłam-chyba ze płakał
    dzieki temu dzis wstajac rano sobie sam polezy, a nawet z zabawka posiedzi pol godzinki
    pytaj jak bedzie potrzeba

z córka bylo ciut łatwiej-czasem wystarczyło ułozenie na boku i delikatne pokołysanie

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejne 200zł :P w smyku

Wowka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32, ja tylko kp i też prężenie jest w godzinach wczesnoporannych. Jak śpi na brzuszku to mniej, wtedy czasem kupa jest nie o 6 a 8 ;-) Ogólnie polecam układanie na brzuszku :-) podobnie jak Kamcia, obstawiam że po prostu to z braku ruchu, plus ogólnie zwolnienie metabolizmu nocą (bo u maluszka chyba też organizm zwalnia?). Jak większość tego co się dzieje: rozwojowe i przejdzie. Ja kropelki ciągle daję. Probiotyki się akurat skończyły ze 2 dni temu i nie widzę różnicy. Ale espumisan ciągle w użyciu, czasem 2 razy dziennie (ten 100 mamy) bo widzę, że pomaga na gazy.

Dziś w dużym 29,6. Sprawdzam w sypialni teraz: okno zamknięte od 9 gdy jeszcze nie było słońca tam, plisy nie ściągane od kilku dni. Po powrocie ze spaceru włączyłam wiatrak na maxa i tak chodzi. W jakieś pół godziny spadło do 29. W ogóle jakaś burza w oddali. Zrobiło się ciemno i wiatru trochę. Ciekawe co będzie

age.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak piszecie o tych porannych prezeniach to maluchy robia to jakby przez sen czy jak sie wybudza. Zosia tez tak prezy, podkurcza nozki, wyprostowuje, ale ma oczt zamkniete cos tam steka i jeczy i trwa to czasami dlugo. U Was tez przez sen?

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez sen. Czasem pół nocy potrafi. Na jawie oczywiście też ale trochę inaczej ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez sen
    ale to było powodem brania do łózka
    bałam się wybudzenia a ja nieprzytomna o tej np godz 6 nie mam sił na podawanie dydusia :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie zrobiło! Powietrze :-)

age.png
‹‹ 1447 1448 1449 1450 1451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ