X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Zapytam bo jakoś mnie to nurtuje i jednocześnie martwi i mam poczucie winy - czy to znaczy że Wy nie wychodzicie same bez dzieci? Bo ja zostawiam małą z mężem i idę sobie spokojnie do kina z koleżankami, albo z dziadkami ją zostawiamy i razem gdzieś wychodzimy... wydawało mi się to normalne ale po Waszych wpisach zaczęłam myśleć że coś z nami nie tak, i tak się raczej nie robi.

Patk, jestem tak samo nienormalna. Wychodzę sama, wychodzę z mężem. To jedyna zaleta kpi. Mamy zaplecze dziadków i babci na miejscu. Jak chcę to jade ze Skrzatem do rodzicow i siedze tam caly dzień, bo jest mi raźniej niż samej w domu. Męża w tygodniu bardzo duzo nie ma, smutno mi samej. Dodatkowo ciagamy dziecko ze sobą w różne miejsca.

Dopóki to pasuje Tobie, Twojej rodzinie i Twojej Basi to komu ma nie pasować? ;)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk jak masz z kim zostawić, Ciebie nie stresuje że dziecko daleko to korzystaj i nie rozkminiaj!!;) przepraszam, czemu to źle że zostawiasz dziecko?? Ktoś chyba Wam zazdrości :P

My mamy rodzinę daleko więc nie mamy z kim, a jak jesteśmy u rodziców to i tak nie umiem psychicznie wypocząć jak mały jest daleko (mimo że potrzebuje pobyć bez niego) wariatka, prawda? :D raz zostawiłam z mamą jakoś tylko z nią się nie boje zostawić.
    Na razie wystarcza mi, że mąż weźmie go na spacer albo zostanie w domu a ja wyskocze na godzine sama.
    Bardzo brakuje mi wyjść z koleżankami bez dziecka, mąż mówi idź ale ja wiem, że będę myśleć co u nich.
    Ale np jak wyjdziemy, ja zostanę z dziewczynami a oni gdzieś w pobliżu spacerują to luz.
    Ja mam chyba tak dlatego, że ciężko mi uzbierać mleka na zapas, nie wiem kiedy ściągać żeby młody miał swoją porcje na czas i boje się że będzie histeria glodowa.
    Także Patk ciesz się, że możesz korzystać ;)

• Wowka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, a Twój drugi post o jeździe samochodem, trasach, weekendach mogłabym skopiować. My też z tych niespokojnych.

Zrobiłam rachunek sumienia. Zrezygnowałam z motoru. Jednak boję się ze względu na Skrzata. Mąż nie zrezygnował.

A i jak Skrzat zostaje beze mnie/bez zmian dzwonię po raporty :D

m.agnes.z lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, powinnas sie cieszyc, ze macie okazje na jakies wyjscie :p Nam sie to do tej pory nie udalo, a o wyjsciu samej moge w ogole pomarzyc...Ale z drugiej strony wiem, ze i tak bym byla caly czas myslami przy Kamilku :p
    W przyszly weekend chlopak ma urodziny i chce zeby moja siostra zostala z malym chociaz na 2 godziny, zobaczymy co z tego wyjdzie xd

Edit:
    Ja nawet jak sie maluje jestem obserwowana xd

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1ab888ef185.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 14:02

kamciaelcia, kattalinna, Wowka, Nynka, MajowaMamusia, Mała Matylda, Patk, D_basiula, pawojoszka, Feeva, Hoope, Cola87, Fatalita lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa szumis ma tylko szum suszarki, bo na tym mi wlasnie zalezalo. System wiciszania i podglasniania jest. Szumisia jak wlaczasz, szumi przez 40min po czym automatycznie sie wycisza i wylacza. Reaguje na ruch i placz dziecka poprzez wlaczenie sie i szumi znowu 20min. Jest naprawde extra.
    Dzisiaj zabralam go do wozka na spacer, od razu zasnela i sie do niego przytulila.
    . W lapkach ma magnesy mozesz do zawiesic na lozeczku, nosidelku do auta czy wozku. Jezeli kupisz w smyku i bedziesz niezadowlona z zakupu, bo sie nie sprawdzi mozesz szumisia zwrocic :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 14:03

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Katy spojrzenie "gdzie tak daleko poszlas matkooo". Super chłopak

Katy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kamcia- nie chciałam już karuzeli a się znowu nakręciłam, cała ja. Wiem ze służy do 5-6 mca dlatego jak juz to chcę taką która później jeszcze posłuży do czegos, a w tej jest projektor,który chyba fajnie wyświetla z tego co opinie na necie czytałam. Na olx były bardziej pogniecione.

Patk tak jak piszą dziewczyny- nie masz sie czym przejmować. Ja czasami też wychodzę ale to raczej dentysta,fryzjer, zakupy, Zuza wtedy z tatą z nikim innym nie zostaje. Teściowa daleko,nawet jakby była blisko to bym jej nie zostawiła bo przez 5 min nie potrafi jej ogarnąć( dla niej jak płacze to jest głodne,bo mówi że małe dziecko powinno jeść i spać XD),moja mama też jej nie ogarnia. Jak gdzieś idę to lecę do domu jak najszybciej bo się martwię czy wszystko dobrze,ale nieraz potrzebuje wyjść np. do biedronki :D

Katy spojrzenie " myślałaś że gdzieś sobie pojdziesz" hehe.

Katy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama 32 dziękuję za odp. Mieszkam na wsi, najbliższy smyk to nawet nie wiem gdzi, musiałabym on line. Jeszcze pomyśle nad tym, moja najbardziej lubi odgłos deszczu

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi spojrzenie Kamilka skojarzyło sie z:' "gdzie sa moje cycki?!?"

Katy lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    własnie ten projektor jest fajny bo to nie tylko gwiazdki
    to białe tło na syficie wiec robi Piotrusiowi za lamke do zasypiania do teraz, stad drugi egzemplarz(pierwotnie zakładałam ze kolejny potomek karuzele odziedziczy)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja się cieszę że mam taki komfort ze mam z kim zostawić, że facet się nie boi sam zostać. Ale tak zaczęłam czytać że Wy raczej nie wychodzicie i pomyślałam że może jednak to nie jest normalne.
    A krytyka to głównie z ust takich sąsiadów z osiedla albo dalszej rodziny, którzy najczęściej mówią że już nie liczy się co my chcemy tylko czego chce i potrzebuje dziecko. A ono potrzebuje rodziców non stop bez wyjątków.

Wowka też mieliśmy motor, ale dwa lata temu stary miał wypadek (na rowerze wjechał na niego tir) w wyniku czego miał operację kręgosłupa i zakaz motorów quadów. Także motor poszedł do żyda :/ chociaż ja i tak prawka na motor nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 15:49

• Katy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha musi miec kontrole nad tym gdzie jego bufet podaza :D

Jedziemy do mojej babci, zlapala nas taka ulewa, ze wycieraczki nie nadazaly przez chwile :/ Ulice cale zalane xd

Patk, wiadomo, ze teraz sie trzeba liczyć tez z dzieckiem, ale nie ma co popadac w paranoje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 15:51

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja malo wychodze bez dziecka, ale dlatego ze zostawiam jak musze, bo tak to ciagle o nim mysle i jestem spokojna jak jest ze mna.

My dzisiaj wszystko na nie.
    Rece nie. Wozek nie. Spanie nie. Jedzenie nie.
    Noszenie przodem do swiata po ulicy tak. Jak zyc, jak zyc.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk co ty wogole mówisz . Przecież nie zostawiasz dziecka samego w domu ani z obcymi ludźmi ,dziecko potrzebuje też dziadków i powinno budować z nimi więź ,pomysł poprstu że dajesz małej i dziadkom ku temu okazję. My akurat nie mamy z kim zostawić dzieci bo też byśmy od czasu do czasu gdzieś wyszli . Wiem że balas się że dziecko zdominuje całkiem twoje życie i odbierze ci wolność ale nie możesz czuć się winna że żyjesz normalnie . To nie jest tak że albo szczęśliwa będziesz ty albo dziecko da się tak urządzić żeby wszyscy byli zadowoleni i nie ma w tym nic zlego. Sąsiedzi pewnie myśleli że zdecydowaliście się na dziecko no to teraz dopiero się przekonacie co to znaczy prawdziwe życie i obowiązki a tu zonk ,zwłaszcza że sama mówiłaś że sporo jest wokół ciebie kobiet ,które zostały same z obowiązkami i nie mają swojego zycia a wy macie czasem na wyjście i swoje sprawy to zazdrość i plotki nic się nie przejmuj to ty jesteś mama i to ty wiesz co jest dobre dla was

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szumisia tego z aplikacją na tel. Czas szumienia można ustawić, odgłosy, czułość niani... naprawdę fajna ta apka na tel ;-)

Feeva u nas ten ostatni skok trwał ok 7dni. Wcześniejszy 4.

Co do zostawiania dziecka u rodziców czy mężowi to super, ja jedynie zostawiam mojej mamie lub mężowi. Teściom nie zostawie, bo brzydzę się teściowej i w ogóle nie chce, żeby moje dziecko miało z nią kontakt ( dlatego mężowi zostawiam w krytycznej sytuacji jak np. muszę jechać na badania ale wtedy ta franca tylko czeka jak wyjdę i przyłazi na góre. Przez to Leo tylko raz został sam z tatą na 30min. Całe szczęście babska wtedy nie było w domu).

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama 32 a wcześniej Mała też zasypiała na spacerze, czy to zasługa szumisia? Puszczałaś wcześniej szumy z telefonu? Bo coś tak kojarzę że pisałaś, tak samo działały na dziecko?

Sela czym Ci teściowa tak podpadła? Za całokształt jej nie trawisz?

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/627df8e73f20.jpg
    Moja Ula

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 17:15

Feeva, MajowaMamusia, Patk, Hoope, D_basiula, kattalinna, Katy, kamciaelcia, Nynka, Sela, J.S, Wowka, jangwa_maua, Mała Matylda, Cola87, amygdala, Fatalita lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, nie przejmuj się opinią innych. Rób to co uważasz i jeśli masz możliwość to wychodzcie sami bez wyrzutów sumienia. W końcu związek tez trzeba pielęgnować, a nie tylko myśleć o dziecku :)

Katy, spojrzenie mistrz :D

Sela, czemu Cie teściowa brzydzi?

Mam nadzieję że Mani szybko przejdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 17:20

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka co za rezolutne i psotne spojrzenie :D

Patk prześliczna ta Twoja dzidzia.

Kamcia zalotnik rośnie, ale jaki stanowczy ;)

Patk jeśli wychodzisz codziennie, świetnie się bawisz i zapominasz w tym czasie, że masz dziecko, a do tego czeka na Twój powrót głodna, zapłakana i zasrutana to tak, jesteś patolem. A jeśli nie, to czysta zazdrość otoczenia. Nie żyjesz jak inni i jest im to solą w oku.

Ja nie lubię wychodzić sama gdy w domu jest małe dziecko. Czuję niepokój. Jeszcze się w życiu nabawię, wyśpię i napiję. Teraz mam czas dla bąbla. Godzina, zakupy, szybkie wyjście. Jeśli chcę coś więcej, jedziemy razem. Jeśli nie mogę jechać z dziećmi, nie jadę wcale.

Jutro wpadną do mnie przyjaciółki. Z Liceum. Nie widziałam ich 16 lat. Oczywiście ja nie mogłam do nich jechać, więc one jadą do mnie. Prezes będzie nam towarzyszył też w kawiarni. Bo czemu nie?

A ponieważ wlokę za sobą rodzinę, bo mnie ciągle nosi, nie raz już słyszałam: z małym dzieckiem tu? Z małym dzieckiem tam? I kompletnie mi to zwisa, że ktoś zdziwiony.

kamciaelcia, Feeva, J.S, Wowka, pawojoszka lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S żyj przodem do świata XD

TZ właśnie mnie oświecił, że szanowny Prezes Baryła za 10 dni kończy 4 miesiące! Toż to wielki facet!

Nynka, J.S, Sela lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ