X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna
    I te rzęsy. A jak się urodził nie miały nawet milimetra(wiem bo ich szukalam w tych zacisnietych oczkach) :D
    Moglabym się jeszcze pochwalić jakie usmiechy tata dostaje ...Ale to tata a nie mama, więc się nie pochwalę ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Pierwsze zdjęcie Uli mam w pamięci bo miałam wtedy pewne skojarzenia :) nie wiem czy powinnam pisać :D nie wiem czy za sprawą czapki czy urody przypominala mi wtedy taka wiejską dziewczynkę i/lub sloneczko (takie z kreskówek okrągłe sloneczko z buzka)
    Dziś to widać ze piękna panienka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja miałam napisać?

Na pewno że widziałam tu dzisiaj dwie urocze damy i dwóch przystojnych kawalerów.

Jak te dzieci Wam rosną :) moje nie rośnie tak od fotki do fotki :P

Skrzat dzisiaj był z nami na zakupach. Pół w wózku, pół w nosidelku, trzecie pół na rękach :P najważniejsze że grzecznie :)

Kupiliśmy też o balla. Super, ja też polecam.

Mam szczepienie wyznaczone na wtorek. Dlaczego nie szczepi się w upał? Zastanawiam się, ale raczej odłożę.

Kattalinna, ja na te tęsknoty naustawialam zdjęć Skrzata naprzeciw kanapy :D

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy drugą wizytę bioderkowa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola spi od 17.30 nie obudzila sie na kapanie. 2x nakarmilam ja przez sen, az sie boje nocy. Pierwszy raz tak spi, bie wiem co sie stalo...

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, pooglądałam w telefonie :-D

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, my mamy w srode. Jak odwolac szczepienie?
    Ja tez sie zastanawiam.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Wowka, my mamy w srode. Jak odwolac szczepienie?
    Ja tez sie zastanawiam.

U mnie w przychodni po prostu się dzwoni i przekłada termin. Tylko na kiedy przełożyć, oto jest pytanie...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia będzie brał na te oczyska :-)

Jak byłam z synem w ciąży to od razu miłość w brzuchu się narodziła no i po porodzie nie było już tak różowo bo same wiemy jak jest :-) a ja miałam wizję macierzyństwa z reklam i...się rozczarowalam. Na początku to czekałam kiedy będzie wieczór i mały pójdzie spać. Pamiętam jak mi było wstyd że mam takie myśli, rozczarowalam się sama sobą. A teraz kocham go nad życie. Ale szkoda wielka bo rośnie, teraz to za szybko i już mu tak potrzebna nie jestem. A pamiętam jak tylko na początku odliczalam każdy tydzień, miesiąc a teraz już minęło 7 lat.

Z Emilka jest innaczej, łapie każda chwilę bo wiem że jest ulotna, niedawno niemowlę a już niedługo będzie siedzieć, biegać. Uwielbiam jak ja karmię to tak patrzy w moje oczy i ciągnie tą butlę :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzwonilam żeby umówić inny termin szczepienia. Nie pytali czemu. Raz chyba mówiłam że mi nie pasuje bo wyjeżdżam. Od razu rejestrowalam inny termin
    Ale raz z Piotrusiem nie umawialam jakiś czas szczepienia(bo to mąż nie mógł, bo zęby...)i pielęgniarka sama zadzwonila czy zapomnialam o szczepieniu (to jakieś ostatnie byli czyli długa przerwa, a po lekarzach z nim nie było potrzeby biegać)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam w ten upał i nie żałuję bo przeszła podobnie jak pierwsze, czyli trochę płaczu w domu i noszenia na rękach, a mieliśmy 4 klucia...nie wychodzilismy w słońce tylko w domu i po południu w cieniu spała 30 min

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrym powodem przełożenia jest wyjazd wakacyjny :-)

• Patk Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka to prawda że czasami to takie niezrozumiałe dla mnie uczucie, że kocham bardzo i jednocześnie myślę że było tak fajnie a jest teraz jak jest. Mam takie jedno zdjęcie z tej sesji noworodkowej i ta dziewczyna która robiła te zdjęcia mówiła że widać po mnie że mam mieszane uczucia... taki smutek i radość jednocześnie.

Może jednak powinnam o drugim pomyśleć skoro tak szybko czas leci. :)

No ta Baśka moja to jest taka damesa że szok, piszczy i miny robi jak stara.

W ogóle to mogłabym spać a nie mogę zasnąć.

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och uwielbiam złote rady innych. Ja ciągle słyszę, że moje mleko niedobre. Że się nie najada, że przyzwyczaiłam do noszenia w chuscie to już w ogóle tragedia. Że tak płaczliwego dziecka to jeszcze nie widzieli .. czasem tak się drze, że dziwne , że u mnie opieka się nie zjawiła xD. Ale jest lepiej chociaż wczorajszy dzień to ewidentny skok rozwojowy.

W piątek udało nam się wyrwać na koncert. Fajnie wyjść bez dzieci. Więc Patk nie przejmuj się komentarzami i jeśli tylko masz taką potrzebę i możliwość to korzystaj. Mi się marzy babski wieczór wyjście do pubu na piwo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 22:22

kattalinna lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tych wszystkich ludzi z tymi "dobrymi radami" powinni załadować w rakietę i wysłać w kosmos... a już najbardziej nie lubię jak toś coś mówi na temat MOJEGO mleka. No szlag mnke trafia. Dzisiaj nawet babcia mnie pyta czy aby na pewno mam odpowiednią ilość mleka, jak karmie tylko 8 min jedną piersią... ręce opadają. Przecież gdyby chciał więcej to by zaczął płakać itp. A zje, odbije i dziecko szczęśliwe...

Co do mojej teściowej to jakby to napisać. Ogólnie jest jebnięta. A co najgorsze i przez to u mnie jest skreślona do końca życia to to, ze sięga do kieliszka... dlatego cały czas powtarzam, moje dziecko ma jedną babcie i dwóch dzadków. Ta kobieta jest nieobliczalna, niby teraz się hamuje i od 2 mies jest spokój, ale wystarczy jeden pstryczek i nie ma jej tydzień i co to jest matka/babcia, która ma wszystko w dupie, że wszyscy się za nią muszą wstydzić? A później udaje idealną, bo przecież nic się nie dzieje, to my mamy problem, a nie ona... ach szkoda nerwów.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa i CUDNE mamy te dzieciaczki. No nie mogę się napatrzeć na te foty ;-)

My szczepimy w środę. Bioderka mamy następną kontrol za 2 tyg.
    Aż się boję tego szczepienia, bo jadę sama. Mąż nie dostanie teraz urlopu :-(

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela ja już słyszałam, że mam zagęszczać jakaś kaszką czy coś. Już czasem mam dosyć i jestem na granicy aby wybuchnąć. Najgorzej , że na razie mieszkamy u moich rodziców i "złote" rady to codzienność :( .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 22:57

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia bo pierwsze zdjęcia były ze szpitala oni tam wszystkie dzieci tak opatulali rzeczywiście śmiesznie wyglądała mi się kojarzyła z kwiatuszkiem takim jak nieraz w przedstawieniach dzieci grają .

Patk nie przejmuj się że nie masz tego niepokoju ciężko się z nim żyje uwierz ja czasem martwię się nawet jak moje nastoletnie dziecko wychodzi na plac zabaw . Nic przyjemnego wyobrażać sobie miliony nieszczęść które mogły się wydarzyć ,ufasz osobom którym zostawiasz dziecko i spokojnie zajmujecie się swoimi sprawami nic w tym nie ma nienormalnego i nic co trzebaby zmieniać czy nad czym pracować

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, jak u was nocka?

U nas juz druga pobudka od 20. Byla 22:30 i 00:30 i dopiero udalo mi sie ululac. Nie wiem co z tego bedzie, bo steka i sie wije jak waz.

Tu moje diablatko
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad10011a2453.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 01:48

kamciaelcia, kattalinna, Wowka, Cola87, Katy, Hoope, Nynka, Mała Matylda, Fatalita, Feeva, pawojoszka, D_basiula, Witch15 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa trzeba to jakoś przecierpieć. Szkoda słów na tłumaczenie, bo oni i tak wiedzà lepiej...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ