X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 1 karmienie. Zasnela w trakcie. Teraz laktator...

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Patk Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wstała teraz od 21. Ale szarpie cyca teraz zamiast konsumowac. Pewnie mam ch... mleko. Może zagęszczę kaszką XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 01:48

Sela, Hoope, jangwa_maua lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Kwiatuszek może być :) podobnie jak to słoneczko :D

J.s.
    Widać tego diabelka. I diabelek lubi pojesc. Wygląda na rasowwgo Igora :) jest taki wyjątkowy (ps nie ciesz się tak że masz co czesac ;) nie zazdroszczę ci pierwszych wizyt u fryzjera :D )

Po urodzeniu Patryka raz usłyszałam komentarz że karmię mm. Na pierwszym szczepieniu. Było dużo ludzi a Patryk spal i zostałam na zewnątrz. Była mama z roczniakiem...najpierw zapytała jak karmię a potem dodała"szkoda"
    Mi nie jest szkoda a jej tak?

Chłodniej to i pierwsze karmienie zaliczone(a nie trzecie) choć w mini ilości. Alarm a sklepie już nie wyje to idę spać. Jutro ostatni dzień urlopu męża o.O

J.S lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dzieki :* A wiesz co, ze nie jestes jedyna ktora mowi mi o tym, ze jeszcze bede przezywac te wizyty u fryzjera, jak to u was bylo, bo az ciekawa jestem XD
    Widze ze z czubka ma juz troche wytarte, ale reszte ma za ucho jak dziewczynka.

U nas tez chlodniej.

My kolejna pobudka, zjadl 20 ml i niby spi. Biore go do siebie.

Plecy mnie od 5 dni tak bola, ze oszalec mozna, ledzwie mi dokuczaja okrutnie. Chcialam isc na rehabilitacje, ale fizjo ktory sie bardzo bardzo dobrze zna ma taki lipny gabinet bez klimy, a w te upaly no to wiadomo jakby to wygladalo -.-
    Czekam moze trafi sie jakis chlodniejszy dzien, a jak nie to bede muaiala szukac gdzie indziej, a boli z kazdym dniem mam wrazenie ze gorzej.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, trzecie karmienie za nami, jest całkiem nieźle. Śpi na brzuchu bo też się wije, przeciąga i stęka. Nie umie w trawienie jak nic. Przy poprzednim cycaniu (prawie 3 godziny temu) to nawet pomyślałam, że nie powinnam jej wcale karmić w nocy. W sumie nie budzi się...

Igor czas! I wcale nie ma włosów jak dziewczyna bo dziewczyny są łyse ;-)

Jak dobrze, że ja nie dostaję dobrych rad! Nie mam od kogo. Ale i tak swoją porcję odebrałam swego czasu. Możliwe, że po 4 miesiącu się zacznie kolejna fala bo przecież powinnam rozszerzać dietę. Ale zobaczymy ;-)

Zrobiło się chłodno, że wymieniłam młodej pieluchę na kocyk. Też przez te temperatury wariuje mi osąd w co ubierać...

W piątek wyprawa całą rodziną na krzywą cukrową, ostatni moment.

J.S lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja.

Igorek jaki mięsisty, też ma fryzurę na Woodstock :D

Mój przy Waszych to jak osiedlowy Seba, łysy, ręce w pięści i dresik :D

Ale za to Sebix przespał do 4 od 20:30, pierwsza pobudka check. Zrobilo się chłodniej i moje dziecko śpi. Polozylabym się koło niego od razu, po co wstawać za godzinę, jak będzie się miotał po całym łóżeczku, ale muszę walczyć z laktatorem...

Z cyklu dobrych rad, to świeże z wczoraj od "przyszywanej" babci. Tekst że jest chudy (no nie ma tysiąca fałdek), ale bardzo długi. No ok, zgoda, tak mój mąż wygląda więc Skrzat ma prawo. A zaraz, on pewnie z mojego mleka w butelce się nie najada, powinnam mu dac z cyca, to by jadł więcej O.o a przecież jest całkiem na odwrót...

Nie wiem dlaczego wogole karmienie niemowląt wzbudza u ludzi jakieś emocje. Tak samo jak laktoterror zamienia w się w laktohejt po ukończeniu przez dziecko dwóch lat O.o

Uwielbiam też generalizowanie. WSZYSTKIE dzieci lubią zasypiać w wózku, jak to Skrzat nie, daj mi go, powożę po domu, to ZOBACZYSZ. WSZYSTKIE dzieci chcą smoczek, daj mu, ZOBACZYSZ.

I uwielbiam, jak moja babcia, schorowana, co mówi że ledwo chodzi i ręce ją bolą tak, że nie robi obiadów, chce Skrzata na ręce i to nosić. Bo to co innego. No może, ale on też swoje waży. Nie daję. Ostatnio była u nas, Skrzat bawi się na kanapie grzechotkami, spokój, zadowolony, trzeba tylko siedziec koło niego żeby nie zfikał z narożnika. Musiałam iść do łazienki, na posterunku postawiłam babcię, niech spojrzy na niego moment. Wracam po dwóch minutach, i co? Tak, Skrzat na rękach i szarpie się. Babcia i tak nie chciała mi go oddać, bo ona będzie to nosić teraz. Nie, nie, nie. Dla mnie to narażenie dziecka i tyle.

Edit. Przypomniałam sobie że wyżej wymieniona moja babcia zapowiedziała się na dzisiaj. Oj. Skrzat będzie leżał na macie, podobno krzyż ją boli tak że nie moze się schylać, zobaczymy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 05:00

Patk, kattalinna, Katy, Hoope, J.S, Fatalita, Feeva lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie stary wkurzył... Pół godziny temu młoda zaczęła znowu stękać i się podnosić - sama z brzuszka nie umie. Wstaję, a za plecami słyszę pomruk niezadowolenia i rzucanie zegarkiem. No żesz! Bo mu godzina nie pasuje. Jasne, dziecko sobie wybiera kiedy brzuszek ma boleć. Wrrrrr zwłaszcza, że śpi całą noc i jakoś go nie rusza, że jak już się kładę po kolejnym jedzeniu to jego chrapanie mnie budzi.

Młodzież zjadła, cycek boli. Na gadanie się zebrało. Ale jest szansa, że zaśnie. Ziewa i wcina pięści.

Wowka, mnie rozwalało jak moja mama próbowała przekonać mnie, że nie, nie jest senna bo dopiero wstała itp. Taaa bo ona zna lepiej moją córkę od mnie, widząc ją drugi raz w życiu na oczy.

Ile Skrzat waży? Może on uzdrawia? Jakby co to mi kolana trzeba naprawić ;-)

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia mi wczoraj mowila, ze wszystkie dzieci lubią na brzuszku lezec, hehe jasne :p Tez mnie wkurzaja te teksty strasznie...A no i oczywiscie jak Kamil sie troszke wiercil przy jedzeniu to tez bylo " moze mu nie leci?", pewnie od 4 miesięcy mu nie leci, a waga klamie xd
    A juz teksty jakiekolwiek o kp z ust tesciowej to mnie do szalu doprowadzaly, ona w ogole nie karmila bo wolala fajki, a mi bedzie gadac, ze maly glodny albo ciagle przy piersi...

J.S, Slodziak z niego :) Kamil tez ma wlosy za ucho i z tylu mu sie troszke wycieraja :p No i co najważniejsze jasnieja, a mi sie marzyl niebieskooki blondynek hehe

J.S lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my od godziny zabawy z balonem....ukrop się już robi znowu...
    Nie przetrwam tych upałów. Dzisiaj było w nocy tak duszno, myślałam, że nie zasnę...

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mała bryka ale coś ziewa jeszcze. Dwa razy obudziła się zamiast o 1 to o 3 więc może tak już zostanie :-)tylko znowu o 3 ja nie mogłam zasnąć i się krecilam więc czuję się niewyspana. Zauważyłam jak zalicze drzemkę po południu to mam noc gorszą więc dzisiaj odpuszczam

JS synuś slodziak i fajna ta mata do wieku dziecka

J.S lubi tę wiadomość

• Patk Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka tego balona z helem przywiązujesz jak na filmikach na yt do rączki albo nóżki?

• J.S Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :*

Wowka, tak fryzura iscie Woodstockowa :D

Kattalina, moj tez czasami takie fochy tworzy. Olewam.

Katy, a on jak sie urodzil mial kruczoczarne, a teraz widze ze robi sie ciemny braz. Oczy ma zielone. Mam nadzieje ze nie pojasnieje, wolalabym taka wersje diablatka :)

My nie spalismy od 3:30 do 5. Byl aktywny. Od 5 do 7:30 wlepiony we mnie spal.

Katy lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Pospałam :-) wzięłam młodą do siebie po 6 czy 7 zjadła i w końcu zasnęła ale ja wcześniej. Teraz obie się zbudxilysmy, Ania po cycka :-) jak tu wstać jak dziecko wtulone? Jeszcze odkurzacz przydałoby się wyciągnąć...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk czasami tak, ale zazwyczaj leżę z małym i sie z nim bawie, albo przekladam mu pod pleckami wtedy sam łapie tą wstążke ;)
    Patrze na niego i nie wierze jak szybko rośnie, jest taki wielki już :) i z dnia na Dzień więcej umie ❤

• J.S Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiaze nie akceptuje gondoli. Co robic? Macie jakies rady?
    Odkad nie interesowal sie swiatem bylo dobrze, a teraz jedno wielkie darcie. Mam spacerowke rozkladana na plasko no ale to lekka przesada.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    a wpiety fotelik?
    wiem,wiem-plecy
    ale chociaż na chwilę spaceru
    spacerówka nie jest równie dobra

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, w foteliku luz, uwielbia. Wieczorami na godzine chodzimy w foteliku, bo inaczej nie da rady. Jak juz zasnie i wloze to jest ok, ale to trwa 20 minut jego sen.
    Uwielbial jezdIc, spacery to byla przyjemnosc a teraz meka...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja bym jezdziła z fotelikiem i co jakis czas próbowała z gondola

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dzisiaj dzien marudy :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js ale on nie chce leżeć czy mu sie nudzi i chce zwiedzać? Probowalas otworzyć mu gondole?

‹‹ 1458 1459 1460 1461 1462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ