X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatowa trzymam kciuki za zmiany ba lepsze. Powodzenia i szczęścia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS a na brzuchu ten spacer w gondoli? Może będzie go to motywować do ćwiczeń? :)

Kwiatowa oby zmiany się utrzymaly już na zawsze :*

Dla odmiany dzisiaj ja maruda, łeb mi pęka, musiałam sie przespać bo zasypialam na siedząco. I teraz wcale mi nie lepiej...

• J.S Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, ja kladlam na brzuszek, uchylalam gondole ze widzial i tak to nic nie dziala, bo ma takiego nerwa. Dzisiaj bylam na ogrodku i probowalam to zanosil sie ciagle, chyba ze ululalam na rekach i wlozylam to max 30 min spal.
    Wzielam fotelik wpielam, wlozylam dziecko - minuta i spal w najlepsze, nawet nie steknal.

Nie wiem jak to dalej bedzie.

Nynka, brzuch odpada wlasnie tez.
    Ma totalny bunt, a zawsze bylo pieknie i jezdzil caly dzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 18:03

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. My ostatnio też w foteliku chodzimy na spacerki. Oczywiście maks godzinne, ale w gondoli ostatnio cały czas był płacz. A nie mam siły znosić jej w gondoli z 3 piętra i z rykiem po chwili wracać.

Kwiatkowa u nas krochmal podziałał na ciemieniuche, kapiel w krochmal razem z główką i potem wyczesywanie włosków.
    Trzymam kciuki za chłopa Twego, żeby już zostało przy dobrym :)

Ja dzisiaj zaliczyłam kłótnie ze swoim, byłam tak wkuta, że miałam ochotę go spakować.

Dla poprawy humoru zrobiłam sobie włosy ;)

Cola, piękni jesteście :)

Cola87, Julka28 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js współczuję, dzisiaj mijalam Panią z maluszkiem mlodszym od naszych ale co chwile wyjmowala z tego wózka.

Oby mojemu nie minęło, bo dla nas spacery to czasami wręcz ratunek żeby się przespal i mial humor dobry.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzieliśmy sobie właśnie na dworze bo chłodniej troszkę pod wieczór mała oczywiście w samym pampersie ,przyszła sąsiadka prawnuczkiem się pochwalić i mówi że skwar straszny a za chwilę że mała czapki nie ma a tu taki przeciąg więc ja obdarzylam szerokim uśmiechem tłumacząc że czapka nie jest potrzebna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 19:15

Patk lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, nie nadrobisz, odpuść :-) ze 2 najnowsze strony ewentualnie czy jeden dzień i po prostu bądź na bieżąco. Ja tak po porodzie, dałam za wygraną i jest git :-)

Kwiatkowa, super się czyta takie nowiny. Oby mu zostało :-D

Cola, super Adaś i super mama :-)

Mała Matylda, w końcu Zosia załapie. A ze spaniem Ani na brzuchu to działa tylko jak ją kładę na śpiocha. Inaczej nie ma szans bo się podnosi i ćwiczy.

Teraz uwaga, będę się zachwycać dzieckiem ;-) od jakoś 2 dni zmiany: dotyka zabawek, odkryła swoje dłonie i studiuje z zaciekawieniem piąstkę zanim zacznie ją pożerać ;-) gada coraz więcej i rozszerza repertuar dźwięków. W sobotę rano gadała z guzikiem od koszuli mojej nocnej :-D ta radość małych ludzi jest fantastyczna, czemu z wiekiem ją tracimy...?

Dziewczyny, współczuję tych historii wózkowych :-( ja dlatego staram się nie pokazywać za dużo jeszcze Ani. Świat może oglądać leżąc w gondoli, ewentualnie chwilę po jedzeniu na rękach u mamy. Ale nie miała jeszcze spaceru na rękach, poza zwiedzaniem podwórka babci. Mam nadzieję, że to nas uchroni przed buntem jak najdłużej

Cola87, Nynka, J.S, Wowka, Katy, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bunt wózkowy jest już od jakiegoś miesiąca. Podwyższenie materacyka na niewiele się zdało. W foteliku jest spoko, pod warunkiem że są drzewa albo lampy.

Cola, śliczny Adaś i śliczna mama :)

Kattalinna, gratuluję nowych umiejętności Ani. Poka fotę, bo mam niedosyt po ostatniej w foteliku ;)

Mała Matylda, cieszę się że Zosia jest już taka dorosła że usypia w łóżeczku :) i na tyle cierpliwa, żeby jeździć w wózku, do czasu kiedy mama ma dosyć :)

Kwiatkowa, i oby ten stan trwał jak najdłużej :)

Wy się chwalicie, to ja też :P Skrzat przewracał się do tej pory z brzucha na plecy, a wczoraj obczaił w drugą stronę. Pierwszy raz sam się przestraszył, że mu się udało, więc myślałam że nieświadomie. Ale dzisiaj udało się kolejne 3 razy, tym razem z zadowoleniem :)

A i oball to zdecydowanie hicior.

Jutro to szczepienie. Upał się skończył, idziemy.

Cola87, kattalinna, Fatalita, Mała Matylda lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chwaliłyscie że również kupiłam oball i też się nim interesuje i może trochę nieporadnie ale sobie chwyta :D

kattalinna, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, nie uwierzysz: nie mam zdjęć nowych ;-) chyba że z relaksu na wsi coś wyciągnę.

Upały jutro wracają... Twój Skrzat powoduje u mnie kompleksy ;-) aż pytałam gugla o on twierdzi, że na takie akrobacje to nawet do 7 miesiąca można czekać. To czekam ;-) za to dziś panna jakieś 10 minut trzymała sztywno i wysoko główkę leżąc na brzuszku i gadała z grającą sową. Mnie się znudziło w końcu ;-)

Oballa zapomniałam ostatnio wziąć bo wpadłam do smyka po odbiór tylko. Muszę przy okazji nabyć

Edit: trzymaj ciotka Wowka śpiącą królewnę :-D
    Foto delete

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 20:13

Katy, kamciaelcia, Wowka, Fatalita, Nynka, pawojoszka, Sela, Cola87, Mała Matylda, Patk, Hoope, Feeva, Witch15 lubią tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tego oballa musze kupic.

Mala Matylda, ciesze sie ze u was juz jest lepiej i Zosia przespala cala nocke, bosko.

Cola, sliczny chlopczyk :)

Kattalina, gratulacje! Dokladnie, szkoda ze ta radosc tracimy.

Wowka, wow, tez czytalam ze z plecow na brzuch troche trwa.

Moj sie nie obraca nawet z brzucha na plecy, tylko na boki potrafi. Glowke trzyma od niedawna stabilnie na brzuchu, noo wiecej czasu potrzebuje chyba na zalapanie.

Usypianie trwalo 2h. Szok szok, nie pamietam kiedy tak bylo, chyba jak mial miesiac :P

Fatalita, ja chyba tez bede jezdzic w foteliku jak tak beda wygladaly spacery.

Edit
    Kattalina, cudna jest, taka mala krolewna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 21:10

kattalinna, Cola87 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az zaluje, ze nasz fotelik nie pasuje do wozka bo moze tez by te spacery lepiej wygladaly:p

Gratuluję postepow dzieciaczkow;)

Kattalina, sliczna królewna:p

Cola, ladnie sie prezentowaliscie ;)

A, ja na pocieszenie, ze znowu mi dziecko daje w kosc zamowilam sobie kosmetyki do włosów:D

Cola87 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, ucałuj swoją księżniczkę Annę od ciotki <3 jak słodko śpi, z uśmiechem :)

Skrzat usnął o 20. I już się obudził na dojedzenie...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, każda wymówka jest dobra do zakupów ;-)

JS, moja to nawet na boki nie umie, także ten... Chyba jest zbyt okrągła bo się po prostu toczyć może jak kuleczka ;-)

Wowka, uśmiech był na moment ale złapałam ;-) też zasnęła ok 20 i mam nadzieję, że jeszcze pośpi. Dziś jadła niewiele, za to strasznie ulewała, dawno tak nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 21:41

Katy, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój leniwiec na razie ogarnął boczki, nawet przez sen ale na brzuch albo odwrotnie samemu? Chyba jeszcze poczekam...;D
    Za to mnie jakas jelitowa chyba dopadła, rewolucje w brzuchu, gorączka oby minęło do jutra bo się chyba dzieć sam sobą zajmie... :P
    Jest tez opcja, że wiatrak mnie przewial, bo bolą plecy i łamie w kościach.
    Ewentualnie przegielam z boboticiem bo dzidziuś nie dostaje, a że miałam wzdęcia postanowilam zużyć, chyba ciut za dużo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 21:55

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka brzuchowe rewolucję i łamanie w kościach to może być grypa ,szybkiego powrotu do sił dla ciebie.

Wowka też jestem w szoku i zazdroszczę postępów maleństwa moja dziecina nawet na boki się nie odwraca na brzuszku nie lubi główkę trzyma kruciutko w górze to chyba dlatego że tak dużo śpi i nie ćwiczy tak dużo leniuszek jeden

Wowka lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa dzisiaj na fejsie ktoś pisał, że na ciemieniuche najlepszy olej kokosowy
    Natrzeć główke, po godzinie wyczesać i umyć. Podobno działa...

Śliczne dzieciaczki :****

U nas w tym tyg szczepienie, a chyba nam idzie jakiś skok. Dzisiaj co chwile płacz itp. Oby to nie było jednak to. Dość, że upały to jeszcze szczepienie. Podobno u nas w piątek ma się ochłodzić do 28 także na piatek umówię wizyte. Jutro 33 a w środę 36! Mam nadzieję, że aż tyle to nie będzie.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy więcej wycieczek z długim powrotem do domu. 1,5 h spania w aucie i starsza dopiero co zasnęła. Ledwo ona zasnęła, młodsza kupa jak ta lala to trzeba przewinąć co równa się z rozbudzeniem. Piękna noc... xD

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, faktycznie śpiąca królewna :D śliczna jest :) któraś z Was pisała tu kiedyś o książce dziecka. Ja chyba miałam taką samą bo też znalazłam wpis co dziecko powinno jeść i pić :) wklejam zdjęcie z kawałkiem opisu. Jejku ale czasy się zmieniają
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d42641ef0296.jpg .
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69af0562c349.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 23:51

kattalinna, Wowka, Mała Matylda, Sela, Patk, Katy, Nynka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola z kad tys taką herezje wzięła ,cytrusy niemowlakowi? Toż to szok ,ciekawa jestem jak te dzieci potem funkcjonowały ,chyba wszystkie miały problem z brzuszkiem

cf409fc7e7.png
‹‹ 1460 1461 1462 1463 1464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ