X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w kolysce mam ochraniacz od poczatku, ona wezsza a wiec szybciej raczki wpadaja ;)
    teraz jedna raczka-ale okienko na Patryczka musze miec

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka zamontuj te ochraniacze jak już tak przekłada nóżki to juz czas. Ja muszę dopiero kupić.

Anusias faktycznie może być tak po szczepieniu. My mamy dzisiaj drugi raz rota

Feeva jak tam siostra, już wszystko ok? Pokarmu ma więcej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 10:25

Nynka lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, zgadnij co robiłam o 4.40 :P
    W ogóle nie mogłam dzisiaj spać.

Dziecko też ni się zepsuło, koniec z 5 godzinnym pierwszym spaniem. Skróciło się do dwóch godzin. A zasypia dopiero po 23 już trzeci dzień. Ale przeczekam.

Nynka lubię za kilogramy w dół :)
    A z piersią mam to samo. Przegapiłam moment, w którym Wiki ze zwykłego cycoholika zrobiła się mega-uzależnionym-cycoholikiem, który po 5 minutach od odstawienia zachowuje się jak po dwudniowym detoksie w ośrodku uzależnień :/

Ale to też minie ;)

U nas gondola, jak wspominałam, odstawiona póki co, więc nie wiem jak rozmiarowo, ale Wiki wyrosła już za to z wanienki ikeowskiej o.O
    A przecież jest "niedługim dzieckiem".

Chciałam uaktualnić zdjęcie Wiki na specjalną prośbę Skrzata. Wiki nie ma pod dwóch tygodni ani jednego zdjęcia w ubraniu :P
    Więc na potrzeby zdjęcia została przyodziana w bodziaczka :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08cd215946ee.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d15f5972109.jpg

Aaa...no i mamy 3 miesiące <3 wszystkiego najlepszego dla miesiąc starszego Kamilka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 10:59

Nynka, kamciaelcia, Mała Matylda, J.S, Katy, kattalinna, Wowka, Anusias, pawojoszka, Feeva, Sela, Hoope, D_basiula lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wikusia grubaśnie wyglada 8) i to spojrzenie dla mamuni <3

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita ha właśnie przez godzine robiłam za smoczek. Wyleze się na tym macierzyńskim ze hoho :D

W ogóle zapomniałam pochwalić się, moje dziecię wczoraj odpowiedziało na mój śmiech śmiechem!!!:O najpiękniejszy śmiech świata ❤

A i jeszcze nie wiem jak Wasze dzieci, ale mój uwielbia swojego przystojnego kolege z lustra :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 11:03

kamciaelcia, Fatalita, Katy, kattalinna, Wowka, Feeva, Sela, Fermina, Hoope lubią tę wiadomość

• olciabos Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 jak zagladasz tu to spojrz na wiadomośc odemnie. Pozdrawiam

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego rowniez dla Wikusi ;) Piękna z niej dziewoja ;)

My nie używamy ochraniaczy chociaz czasem by sie przydaly, ale troche sie boje ze sie przydusi czy cos...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Katy ja tak samo, boję się że wpadnie buzia, a że on nie umie się przewrócić z brzucha na plecy...

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ze spaceru :-), mamy 3 godziny 25 minut za sobą, jedną zmianę pieluchy i jedno karmienie. Moje dziecko 3 godziny spało ciurkiem! Pewnie spalaby jeszcze ale matka zajęła strategiczne miejsce na posiłek dla dziecka i odpoczynek dla siebie. Teraz jedna nadrabia forum, druga ogląda listki :-) Za nami podobno 9,5km

Wowka, a masz to w wersji mobi? ;-)

Noc taka sobie, pierwsza pobudka była po godzinie jakby nie skumała, że to już nocne spanie. Potem różnie, chyba koło 4 wzięłam do łóżka. Rozważam powrót do kropelek bo mam wrażenie, że te akcje z kupą zaczęły się gdy skończył się probiotyk. Tak w ogóle to dziś jeszcze nie było, pewnie czeka mnie w domu lawina musztardowa...

Fatalita, Twoja Wiki też ma słuszną linię ;-)

Dziś chyba w końcu udało mi się wytłumaczyć mojej mamie, że soczki i przepajanie czymkolwiek jeszcze jest niepotrzebne. Zadziałał argument, że setki lat temu kobiety nie dawały soczków a dzieci się dobrze miały i mleko wtedy nie było za chude czy za tłuste. A w razie czego to były mamki.

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rekord temp w Pl padł 40km ode mnie
    Dziś też ma być tu rekord
    Więc nawet okien nie otwieram a co dopiero mówić o spacerze
    W nocy termometr pokazywal najniżej 21 (bo trafilam wcześniej na 23a później 25)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10,7 km zaliczone :-D Nynka mi na ambicję weszła ;-)

Fatalita, Sela, Nynka, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny weźcie sobie jakąś harytatywna aplikacje włączycie bo szkoda tych kilometrów, komuś na rehabilitację uzbieracie . U nas dziś chłodniej nawet małej ubranko założyłam.

Wowka ty weź bloga załóż ze wspomnieniami fajnie się ciebie czyta a dziadkowie niechętnie opowiadali dzieciom o dorosłych sprawach ,teraz już nie ma kto opowiadać a ciekawe to były czasy

cf409fc7e7.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, najlepszego dla solenizantów 3 miesięcznej Wiki i 4 miesięcznego Kamilka ;-)ucałowania od cioci Doroci ;-)

Emilka jedna noc przespała w łóżeczku i juz sie cieszyłam ze fajnie a tu dzisiaj spała znowu ze mną bo sie kreciła a ze mi sie spać chciało to ja wzięłam do siebie.

Mi też włosy zaczęły lecieć. W ogóle chce sobie włosy wyprostować kreatyną tylko musze sie rozejrzeć gdzie.

Wczoraj zrobiłam sobie dobrze i wyrwałam się na 4 godz na zakupy, obkupiłam się na parę bluzek i od razu mi sie humor poprawił

A to moja niunia, na 2 foto z bratem ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/345d24507563.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5bfca2dfaa1c.jpg

Wowka twoje opisy czad, chce jeszcze ;-)

Katy, kamciaelcia, kattalinna, J.S, Mała Matylda, Fatalita, Nynka, Wowka, Feeva, Hoope, D_basiula lubią tę wiadomość

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i zapomniałam o Julku- dorodny przystojniak ;-)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, jakie masz piękne dzieci :-) Emilka drobnostka kobietka, moja przy niej to niezły pulpet ;-)

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy i Fatalita wszystkiego najlepszego dla solenizantów :) laurka super rodzeństwo :) Wowka Ty powinnaś jakieś opowiadania pisać, masz talent! Chce więcej :D my byliśmy dziś na gimnastyce dla mam i niemowlaków ( przy szkole rodzenia). Jak jest coś takiego u Was to bardzo polecam.

kattalinna, Katy, Fatalita, Wowka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, ale masz fajne dzieciaki ;)

Dzieki Cola :)

U nas marudzenia ciag dalszy, juz nawet do fotelika go na chwile wsadzilam z bezsilnosci, ale tam tez dlugo nie posiedzial :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy współczuję ci, a jak jedzenie Kamilka, coś lepiej?

Filip jest szczupły, Emilka chyba w jego ślady pójdzie, to dobrze bo matka wagą nadrabia :-)

U nas nie ma ćwiczeń dla mam z dziećmi nie ma ale wykupilam sobie na necie ćwiczenia i pocwiczylam aż 2 razy :-) ale polecam: fitanka jak ktoś zainteresowany :-)

• Katy Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylo lepiej, a teraz znowu daje sie nakarmic dopiero jak jest zmeczony...Teraz ma druga drzemke dzisiaj wiec mam chwile oddechu, ale i tak musze z nim lezec:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka jaki kwiat ,fajne dzieciaki

cf409fc7e7.png
‹‹ 1466 1467 1468 1469 1470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ