X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda przyszło mi dziś zamówienie z tego sklepu i wszystko ok. Szybka dostawa, kulki wydają się też porządne. Właśnie testuje ;)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, daj znać jak testy ;-)

U nas nic może być słaba. Już pierwsze karmienie było. 3 godziny śpi. Nie powiem, na rękę bo się kładę dopiero, ale za te 2 godziny i tak będzie pobudka. Albo wcześniej. Śpi niespokojnie. Chyba jest katarek, albo chrapie, rzuca się i jęczy przez sen. Nie pośpie znowu. Nic to, niedługo pójdzie na studia to się wyśpię ;-)

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, ja zamówienie złożyłam dzisiaj rano, a po południu dostałam informację o wysyłce, więc liczę że jutro dołączę do testów ;)

U nas noc też zapowiada się słabo. Wprawdzie Zosia pięknie zasnęła o zwykłej porze, ale już o 23 była pobudka na jedzenie, chociaż zwykle zarządza posiłek nie wcześniej niż o 1 :/

Dobranoc wszystkim!

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze testy przeszły pomyślnie :D zaczęłam od jednej kulki (mam takie co można połączyć na dwie). Tak zalecali dla początkujących. Przy chodzeniu spoko, nie czułam ani jakiś mega doznań, ani dyskomfortu ;) trochę czułam ten sznureczek ale nie przeszkadzał mi specjalnie. Dziś testowałam w domu, może jutro wybiorę się na spacer z psami wieczorem i będę testować dalej ;)

kattalinna, Katy, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Wowka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Cola, miałam pierwsze skojarzenie, że wyszły Ci pozytywne testy ciążowe :D

To chyba zaraz się pojawią majówki 2019? ;)

Dziecko mnie oszukało. Kręcił się i popiskiwał, więc się obudziłam. A on poszedł spać :D

Cola87 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli się rozumiemy :) najpierw krzyk bo go położyłam A wtedy nic nie działało. Więc czekałam. Patrzyłam czy aby na oddechu nie straci. Potem dobry humorek, karuzele zaliczył(nie nosiłam) i chciałam nakarmić i wyjęłam z łóżeczka. Na butlę też się wściekł. A potem akcja z Piotrusiem i zrobiło się spokojnie. Po akcji zjadł do końca i odplynal...
    Tak krzyczal że podchodzil nawet Piotruś i patrzył na twarz (i na koniec się usmiechal)

Zaliczamy pierwszą pobudke od 20. Tzn kończymy. Dłużej zajęło mi pisanie niż karmienie :) ale w nocy szalowych porcji nie ma

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze nie było pobudki, ale już się kręci trochę.

Dziś są moje urodziiiiiiiiiiiiiny XD

kattalinna, Fatalita, kamciaelcia, Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka o nie! Jeszcze nie teraz :D Feeva wszystkiego najlepszego, samych radosnych chwil z Manią :D

Feeva lubi tę wiadomość

• Sela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc taka sama jak wczoraj, pobudki co godzine. Masakra

Jeszcze znowu lata jakiś cholerny komar i muszę zabić dziada, bo nie zasne

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, stóweczka!

Jest jak wczoraj prawie. 3 karmienie za nami. Dziś na noc dostała probiotyk i nie wiem czy to był dobry pomysł. Teraz dałam espumisan choć przez kilka dni nic nie dawałam. Przed karmieniem były straszne bąki, przy których sit wierciła. Podczas karmienia słyszałam jak jej się bardzo przelewa w brzuszku, bardzo pizzy tym też się wyciągała i kuliła. Teraz niby śpi ale co kilka minut się rzuca i wierci. Zdecydowanie coś tam nie tak w tym brzuszku. A ja leżę i czekam, i myślę co robić...

Też macie tak, że jak dziecko wam zaśnie na rękach to zwlekacie z odłożeniem? Ja się wtedy cała rozpływam i najchętniej bym ją ścisnęła z całej siły ;-) <3 a jak się uśmiecha przez sen przy tym to już w ogóle...

Feeva lubi tę wiadomość

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, sto lat! <3

U nas to samo. Pobudki co półtora-dwie godziny. I tak samo Kattalinna, bardzo nam się przelewa w brzuszku...

Feeva lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva
    Wszystkiego naj naj najlepszego

Feeva lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My drugie jedzonko. Ogólnie to on śpi i je, nawet z łóżeczka nie wyciągam. To ta pora co je mini mini.
    Baczki i przelewanie w nocy u nas norma. Piotrusia nie ruszalo, Patryka rusza. I pewnie max godzina i wezmę go do łóżka na dojedzenie i dospanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 05:59

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeava najlepszego.

U nas rano też prężenie i przelewanie... rozbudza go to strasznie ale jak przejdzie to śpi ładnie. Moim zdaniem rano to normalne.

Cola tak mnie zastanawia te kulki nie spadają z tej obręczy?? W przyszłym miesiącu je zamówię;-)

Feeva lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani s.rania, ani spania... Było stękanie i jęki ale kupy brak. Pierwszy raz. Obstawiam ten probiotyk. Teraz śpiąca ale nie zasypia, kopie matkę w biodro. Ze też nigdy nie odkręca się w drugą stronę, akurat tatuś odwrócił się do nas dupencją ;-) myślicie, że można potraktować takie kopanie jako masaż antycellulitowy? ;-)

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna mam to samo. Zawsze dylemat, czy odkładać, czy nie :D

Mania spała wczoraj pol dnia i od 21-6. Nieźle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 06:57

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spełnienia marzen Feeva ;)

Ja tez zamowilam te kulki tylko, ze juz przedwczoraj wieczorem i pokazuje mi, ze dopiero inpost je dostal :(

Na forum na I trymestrze jakas dziewczyna utworzyla juz watek majowych mam 2019, szybko sie dowiedziala bo przecież ja mialam termin na 1 maja, a dowiedzialam sie o ciazy 28.08 dopiero:p Jak juz mi sie tydzien okres spoznial xd

Kamilek jeszcze spi :o Pobudke mial tylko ok.00 :p Prawy cycek mi zaraz eksploduje..

Feeva lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spaniu, dziś lepiej, tylko ja kupa meczyla i było wiercenie. Ja bym pospala, głowa mnie boli.

Feva wszystkiego naj naj :-*, które to 18 ? :-).

Ja już po tygodniu od zapłodnienia wiedziałam że jestem bo test ciążowy robiłam jeszcze przed terminem miesiączki.Wyszła mi drugą słaba krecha ale gdzieś po ok 10 min jak miałam już test wyrzucać. Jeszcze się szwagier śmiał ze tu nie ma żadnej 2 kreski i coś sobie wmawiam.

Ten wątek zaczęłam podczytywac prawie od początku ale szybko przestałam bo była rotacja, tzn któraś poronila, a tu jakieś komplikacje i bałam się już czytać :-(

Potem po jakimś czasie jak już ciąża była bardziej zaawansiwana wróciłam do czytania Was. Pamiętam jak Katy właśnie urodziła i mówiłam do męża ze urodziła już dziewczyna która miała termin na maj a ja końcówka kwietnia więc też już mogę w każdej chwili :-)
    A potem to się już sypalyscie po kolei ze nie nadazalam.

Emilka trafiła z urodzinami jak przystało na prawdziwą majówkę czyli 1 maja :-)

Katy, kattalinna, Feeva, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela ja też się bałam że będą spadać, ale gdzieś ktoś napisał opinie że się bardzo dobrze trzymają i nic nie spada dlatego się na nie zdecydowałam w końcu. No i po pierwszym teście spoko, trzyma się porządnie :)

Sela lubi tę wiadomość

• Cola87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Adaś jak zawsze budził się i się uśmiechnał to od dwóch dni budzi się i zaczyna płakać od razu. Wezmę go zje i jest ok. Taki głodny nagle bardziej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 08:24

‹‹ 1503 1504 1505 1506 1507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ