X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc zaczęła się dopiero o 23 (!) ale pobudka o 7.00 oczywiście. W nocy spał niespokojnie, wił się i jęczał a nad ranem zasikał siebie i nasze łóżko,bo naiwnie chciałam mu na spiocha zmienić jak zawsze pieluchę. ;) Coś mi się stało z cierpliwością. Już tak dobrze było, nic mnie nie wyprowadzało z równowagi a teraz zaczynam się znowu frustrowac. Chyba muszę jakąś medytację ogarnąć czy inną jogę.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko ciekawi, czy Wy tak w tych domach jesteście u siebie czy są to domy rodziców męża. Bo jeśli jest jak myślę, to żona syna jest gościem. I jedyny sposób na brak konfliktu to zamieszkanie osobno. Szczerze mówiąc gdyby do mojego domu wprowadziła się siksa syna i zaczęła mieć jakieś wymagania, szybko byśmy się pożegnały.

Gdzieś tam są rodziny, które mieszkają na kupie ale zwykle to mąż córki jest lepiej akceptowany niż żona syna. I bardzo rzadko takie wspólne mieszkanie jest zgodne.

Cena za niezależność jest wysoka ale jej warta.

Koszmarna noc, łeb mam jak cegła. Baryła spał na mnie od 5. Od 3 się rzucał. Do 3 jadł co godzinę. Ciężki dzień coś czuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 10:14

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, ze nie jestem u siebie, ale nigdy jej nie zwrocilam na nic uwagi, zawsze robi to chlopak :p Wtedy tak na nas naskoczyla o te papierosy, ale w tym przypadku nie miała racji...

Boze, babka z trojaczkami, dwa placza rownoczesnie..Chyba czas przestac narzekac :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 09:17

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc niezła. Od 21-3:45, potem do 6:30 i potem w łóżku ze mną do 8:30. Teraz leży i gada :P Chyba ma już większą świadomość swojego głosu, bo nadaje cały dzień i wydaje przy tym dziwne dźwięki i się cieszy :D
    Łapki i stopki też są ostatnio bardzo interesujące. Przygląda się im bardzo i nauczyła się ostatnio chwytać różne rzeczy :)
    Odzyskalam dziecko, nie zapeszajac. Umie się sobą zająć dłużej już niż 5 minut, jest pogodna, nawet cycka wczoraj ssala!! A to sukces.

Ja lubie teściów ale nie chciałabym z nimi mieszkać, bo wiem że by się wtracali we wszystko. Teść może nie, ale teściowa... Lubi wrzucić swoje 2 grosze. Tym bardziej, jeśli chodzi o Manię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 09:23

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym cos napisac ale jestem tak wsciek ieta id niedzieli na mame ze nie mam sily. Nawet jesc mi sie nie chce a mysze bo co dam Oli? Zjadam 1 kanapke z dzemem przy drugiej mam juz zacisniete gardlo i wymiotowac mi sie chce. Tak mieszkamy razem. Wymyslila sibie cos i obrazona na caly swiat. Nawet osobno obiad sibie gotuje!!!

Ehh nie mam juz sily. Jak jej nie przejdzie to szukam mieszkania i sie wyprowadzamy. To nie na moje nerwy.

Ja odciagam laktatorem. W nicy zazwyczaj 1 raz ok 120 ml ale dzis bylo tylko 90 ml - stres.
    W dzien staram sie co 3/4h to ok 90ml i tak pod wieczor podaje mm bo nie wystarcza mojego.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy ściągam 120-160. Rano po jedzeniu Małej, jak ciumka w łóżku to potem jeszcze ściągam z obu 220ml, bo bardziej się bawi niż je, a mi cyce wybuchają.

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis i wczoraj rano Patryk zajał sie sam soba prawie godzine a ja dzieki temu mogłam dac sniadanie bratu i to! uwaga ! kaszke na mm a to sukces bo po urodzeniu Patryczka odrzycił mm

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w parku siedzimy, na dworzu jest już piekło w cieniu ujdzie. Zalatwilismy zgode na chrzest, ksiądz super oby więcej takich.

Dostałam ciuszki z 5.10.15 po dwóch tygodniach a miało być po 4 dniach także minus, jakościowo mnie zawiodły dobrze, że za 10 zl to mi nie żal, no i myślę że z 2 tygodnie grubcio w nich pochodzi, dobrze że część zamówiłam o dwa rozmiary za duże...

Ja nie wyobrażam sobie mieszkania ani z jednymi ani drugimi rodzicami, do swoich jade na jakieś dwa tygodnie bo mąż wyjeżdża i wyczuwam, że oszaleje.

A tesciowie ogólnie są spoko, ale sie rządzą i tesciowa troche wcina na siłę za nas chce coś robić, zwlaszcza przy małym. Już powiedziałam mężowi że teraz mały nie rozumie to spoko ale jak później tak bedzie to będą szły awantury...
    A najlepsze jest to że magiczna datą kiedy zaczęli tak mocno ingerować był ślub ja nie wiem co to jest...:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzis noc jak nigdy. Najdluzszy sen w ciagu i najdluzsza przerwa bez jedzenia. Spal ciagiem 7h (nie jadl 8), obudzil sie o 5 i spal do 8. O 8:30 poszedl znow spac i wstal po 10

kattalinna, Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przerabiałam mieszkanie z teściową, no nie da się. Jeśli obie strony się nie szanują, nie mają osobnych choć wspólnych mieszkań, to się nie da. Nie ma intymności i samorządu, zawsze trzeba się z kimś liczyć, jak za dzieciaka. Jak się ma nóż na gardle, jakiś czas trzeba zagryźć zęby ale przecież nie da się tak żyć wiecznie. Gosposia może być tylko jedna ;)

Kamcia ja nie wiem co to znaczy sam się zajął godzinę. Nie mam takich dzieci. Dopiero w wieku szkolnym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 10:33

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupie pisanie jednym palcem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 10:32

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz przecież, hoope, że przy dziecku raz-nie zawsze :) na mnie super działają spokojne poranki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy karmiące piersią u mnie femaltiker karmelowy w rossmanie po 17.99 nie wiem czy tylko u mnie czy we wszystkich rossmanach (okolice Szczecina)

kattalinna lubi tę wiadomość

201501064565.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ach
    przypomniało mi się
    mam kupon -do oddania- na 10% do smyka (również online) ważny do 23.sierpnia
    któraś chetna?
    bo ja zakupów nie planuję skoro dopiero co przyszły :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ u mnie w Rossmannie 26zl. Jakąś promo masz, czy to cena standardowa?

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak promocja z zieloną etykietą. Dlatego zastanawialam sie czy to ogólnopolska oferta. Michaś 12.08 skończyl 3 miesiace. Mimo ze wiem ze laktacja jest w glowie wole byc ubezpieczona.

201501064565.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dramat, nie wiem kto bardziej zmeczony po tym szczepieniu, ja, Kamil czy pan taksowkarz, z ktorym musialam wracac i nasluchal się darcia przez cala droge :/

2 godziny czekalismy na to cholerne szczepienie...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Katy współczuję, ale dlaczego tyle czytaliście??!

• Katy Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo lekarka przyjmowala jakby z dwoch stron, z jednej na szczepienie, a z drugiej normalnie...A wiekszosc osob tam z małymi dzieciaczkami :/

Chlopak musial mnie sama zostawic bo by do pracy nie zdazyl dlatego wracalam taksówka...

A tych rodziców z trojaczkami to tym bardziej podziwiam bo tez sie naczekali...Podobno wazyly 1.5kg przy urodzeniu i jeszcze 4kg nie wazy ta najmniejsza, a ma 4 miesiace...Kamil taki wielki przy nich sie wydawal :o

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ale macie szczepienie już z głowy :-) a jak się teraz Kamilek czuję?

Ja umylam okna na dole z roletami i mam dość, jeszcze na koniec wylalam wiadro wody na dywan- BOSKOO. Księżniczka śpi 2.5 godz pewnie noc odsypia

Hope ma rację polać jej :-) u teściowej się jest w gościach dlatego ja bym się nie zgodziła, za pyskata jestem. Ja nawet z mamą jak mieszkałam to się dogadać nie mogłam.
    Swiętej pamięci teściową była niekonfliktowa ale i tak bym nie chciała z nią mieszkać. No ale niestety sytuacja zmusza ze trzeba, też mieszkałam z mężem u rodziców ładnych parę lat ale przyznam się ze szału nie było. Teraz mieszkam od nich aż 100 metrów no ale na swoim :-)

‹‹ 1501 1502 1503 1504 1505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ