WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciabos wrote:
    Nynka co do dziwnych ruchow dziecka,to u nas tez przy wybudzaniu, zasypianiu, jak jest ulozona na boku to glowke wciska w materac jakby nurkowala. Macha glowa na boki, bylam nawet z tymi zachowaniami w szpitalu i pozniej u neurologa. Wszyscy twiedza ze dzieci sa rozbe inona sobie tak robi, moze przejsc z wiekiem. U nas jak zasnie strasznoe sie wierci.. Mnie to budzi i nasluchuje. A po za tym to juz jrstem przewrazliwiona na temat tych jrh zachowan.. Internety zostaly przeczytane w zdloz i wszerz.. Ale to tylko pogarsza sprawe.. Mysle ze u Was to normalne i mak nadzieje ze u nas se tez :)

Moj tez tak robi z glowka

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.s.
    są plusy tej chrypki-krzyczy ciszej ;)
    a tylko dlatego,że mówiłam nie dla noszenia
    u nas dzień przespany z chwilkami jak z reklamy (beztroska macierzyństwa) reszta to krzyk (zagłuszany odkurzaczem-sasiedzi już wiedzą o co chodzi z odkurzaczem)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciabos mój też jak sie budzi to główkę przekreca w materac, ale tym się jakoś nie przejelam.
    Jeju mam nadzieję, że to nic takiego.
    We wtorek mamy szczepieni, wypytam pediatre

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatkowa
    a o co dokładnie pytasz z tą poduszką?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Olciabos mój też jak sie budzi to główkę przekreca w materac, ale tym się jakoś nie przejelam.
    Jeju mam nadzieję, że to nic takiego.
    We wtorek mamy szczepieni, wypytam pediatre
    U nas to wybudzanie np.dzisiaj trwako w nieskończoność caly czas ta glowka tarla i machala. W dzien jak się wkurzy to ta glowkw tez tak obraca w ta i spowrotem

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ludzie są dziwni.. przed chwilą usłyszałam, że przez spanie z dzieckiem (nie tylko w łóżku ale i w jednym pokoju) produkuje się inwalidów społecznych. :-O Chodziło również o noworodki.
    No nic, mój przyszły inwalida pewnie się zaraz obudzi i będzie się do mnie tulać całą noc. Najwyżej mu dam na psychologa. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nasze dzieci robią obecnie ogromną robotę: uczą się świata, komunikacji, reakcji, odczuć, emocji itp. a do tego komunikacji z własnym ciałem: odkrywają je i uczą się nad nim panować. Dopiero jak zaczęłam obserwować jak Ania próbuje wyciągnąć rękę po zabawkę to zdałam sobie sprawę jak wielki to wysiłek. Te małe istotki non stop ciężko pracują - to co dla nas wydaje się choćby beztroskim machaniem rączką - dla nich to praca. Podczas snu następuje transfer danych z pamięci krótkotrwałej na dysk twardy ;-) czyli znowu praca. One po prostu muszą dać upust nagromadzonym emocjom, bodźcom itp. Zauważcie, że dorośli po intensywnym wysiłku też potrafią się rzucać przez sen, gadać itp. Myślę, że tak należy to interpretować. Szczególnie gdy lekarze mówią, że ok. I wyłączyć internety! Forum zostawić ;-)

Fermina, przypomniało mi się pytanie o powiekę drgającą. Podejrzewam, że to kwestia niedojrzałości układów nerwowego i mięśniowego, zostawiłabym do obserwacji i konsultacji przy okazji.

olciabos lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Ale ludzie są dziwni.. przed chwilą usłyszałam, że przez spanie z dzieckiem (nie tylko w łóżku ale i w jednym pokoju) produkuje się inwalidów społecznych. :-O Chodziło również o noworodki.
    No nic, mój przyszły inwalida pewnie się zaraz obudzi i będzie się do mnie tulać całą noc. Najwyżej mu dam na psychologa. ;)
    a nie usłyszałas tego od inwalidy społecznego z zimnego chowu?

Ps. Dziś moja królewna robiła za Kleopatrę i kąpała się w mleku. Moim. Super skórka, polecam :-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa :D
    Patk gdybyś myślała, ze tylko Twoja Basia jest fit masz porównanie z moją, myślę, że gabaryty podobne. Jeśli chodzi o pieluchę tetrową to i u nas jest zabawką nr 1, na spacer idziemy: smoczek, pielucha w ręce i najlepiej odsłonięta buda- dzisiaj tak się rozglądała za drzewami na prawo i lewo.

Moja tez macha głową na boki rano przy wybudzaniu, nieraz ją wtedy przytulam to jeszcze przyśnie,ale raczej zaraz pobudka i jak leży w łóżeczku na drzemce to przy wybudzaniu jest tak: rusza palcami u stóp, potem stopami i zaraz całe nogi chodzą :D

Właśnie ze względu na odruch moro do tej pory Zuzię owijaliśmy na drzemki, bo jak była luzem to przy wkładaniu do łóżeczka zaraz ręce do góry i wyciągała się - i już było po spaniu. Dzisiaj usnęła na boczku w łóżeczku jak ją głaskałam i bujałam - bez awantury, potem mąż ją tak uśpił, ale już się trochę denerwowała. Szukamy złotego sposobu jak usypiać bez kilkunastominutowego płaczu,na noc zasypianie przy cycu obowiązkowo.

Żyrafkę Sophie widziałam 2 lata temu jak byliśmy u znajomych, jak ją zobaczyłam pomyślałam, że to jakaś wyblakła stara zabawka i że gdyby mieli psa to bym myślała, że to dla niego :D a koleżanka mówi, ze to ponoć hit hitów, ale ich córka
    nie była nią zainteresowana .

Miałam poobrabiać zdjęcia, bo się zbieram do wywołania i coś mi nie idzie, ale idę spać. Ostatnio mam jakieś zawroty głowy,zrobiłam wyniki, zobaczymy czy wszytko ok.
    Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 22:01

kattalinna lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapalam Kamila dwa razy w swoim mleku i faktycznie skora inna :)

Ehh..znowu zamiast spac gada...

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Katy, wspplczuje bolu zeba chlopakowo. Dla mnie nie ma gorszego bolu niz zab.
    Poród :-P

Fermina, Sela, Feeva, Hoope, Katy lubią tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, jak znajdziecie ten sposób, go dajcie znać. My też szukamy. Średnio raz dziennie udaje się Miłkowice zasnąć w łóżeczku, ale nie mam pojęcia dlaczego czasem wychodzi a czasem jest płacz i ogromną skarga, która koją tylko ręce i chodzenie..

Kattalinna, też tego Pana co tę opinie wygłaszał uznałam za upośledzonego w pewien sposób . ;)

Edit: Haha. :D Uśmiałam się z Twojej odpowiedzi dla J.S. Święta racja. :D przed porodem myślałam, że najbardziej boli przewiercanie pięty bez znieczulenia. Ale nie. Poród boli bardziej. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 22:10

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mama twierdziła, ze sa gorsze bole niz porodowe ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, czy przyda sie na splaszczona glowke? Czy daje wiecej pozytku niz szkody? Czy warto nabyc?

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jak mala ma problem z zasnieciem to nurkuje nosem w materac.
    Wogole od dwoch dni cos jej nie pasuje podczas karmienia na siedzaco, moze za duzo bodzcow zew, typu grajace radio w tlw czy tv. Ale jestesmy jesszcze u rodzicow w PL takze nie chce im mowic wylacz to czy tamto bo przeciez to ja jestem u nich a oni u siebie. Zaczelam wychodzic na karmienie do innego pokoju gdzie jest w miare cisZa i karmic na lezaco, chyba bede musiala poki co dac malej taka intymnosc.
    Wogole zauwazylam tez ze ona juz tak niechetnie chce na raczki jak mamy jakia gosci w domu co mnie z jednej str cieszy bo tak naprawde juz nas na tyle rozpoznaje ze nie potrzebuje bliskosci innych poza nami.
    Kurde chcialam sie odniesc do niektorych waszych wypowiedzi ale wy tyle tutaj "produkujecie" ze juz stracilam watek ktora o czym pisala :-)
    Tak sie ostatnio chwalilam dluzszym brakiem odparzen na pupie i co? Dzisiaj znowu... Chyba obwniam o to jablka ktore jadam, bo kilka dni nie jadlam byl z pupa spokoj a wczoraj i dzisiaj zjadlam i jest odparzenie. Wyczytalam w necie ze to moze byc wlasnie od jablek, mala wydala to w moczu, podobno mocz po jablkach moze miec bardziej kwasny odczyn i dlatego pupa sie odparza. Ciekawostka, kolejna rzecz do obserwacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 22:15

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mm na noc daje i jeszcze czesto cycem poprawi.
    Temp nie mierzylam, synowi tez. Po co to robicie? Jakies przeslanki?
    Zyrafe mam po synu, nie lubil jej.
    Chrypa? U nas ktoras z kolei. I to prawda ciszej krzyczy.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32, Julek też jest bardziej zachowawczy w stosunku do obcych. No i do nikogo nie śmieje się tak jak do mnie. Nawet do Taty. Mama=pełnia szczęścia na mordce. :) No ale są różne dzieci. Moja 9-mies. siostrzenica wtula się czule nawet w obcych, kiedy ja biorą na rączki i daje się wylulac i uspokoić. Julek najpierw lustruje dwie minuty wzrokiem, zanim łaskawie uniesie kącik ust, przy pierwszym spotkaniu. ;)

Ola_Ola ja tak sobie kontrolnie mierzę czasami, ale tylko elektronicznym do czółka, bardziej inwazyjnie tylko jeżeli ten pierwszy pokazalby coś niepokojącego.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka nie wiem czy padła odpowiedź bo nie doczytałam. Ale to wzdryganie się nawya się zrywem mioklonicznym i nie jest to nic złego.

U mnie ostatni tydzień był tragiczny. Od dwóch dni mam dziecko anioła. Oby takk już zostało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 22:29

Nynka lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa
    Nie wiem o szkodach tej poduszki???
    Piotrek uzywal wiele miesiecy. Powód-nie uznawal pozycji na boku oraz nie mógł leżeć na boku przez szerokie pieluchowanie. Efekt? Nie wiem. Bo nie wiem jak by było bez poduszki. Nie ma super ksztaltnej głowy. Ale i tak go kocham nad życie. Używał poduszki dopóki nie zjezdzal z niej w nocy. Ale lubił

Patryk używał naście razy
    Powód??nie uznaje spania na boku, poczatki splaszczania z tyłu. Przerwa przez upaly. I nastąpił też ten etap majtania głowa przez sen. Pewnie do niej wrócimy.

Jeśli dobrze pamiętam to na ich stronie(tam super opisują te splaszczenia, nawet te boczne) jest o zapobieganiu. Osobiście uwazam że poduszka raczej nie wyleczy ale zapobiec może.
    Z córka rozwazalam metodę kaskowa na główkę...ale to inna historia...
    Jedną mamę namowilam i poduszka na pewno pomogła...
    Ale
    Takie wielkie ALE
    Dużo kosztuje a dziecko po prostu może jej nie polubić ;)
    Dopóki ciemiaczko nie zarosnie glowa dziecka bedzie się zmieniac

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy z grzecznymi bobaskami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1533 1534 1535 1536 1537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ