X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatalita
    trzymam za słowo ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tylko ja nie zmierzylam dziecku temperatury??
    Opierając się na pomiarach Piotrka, szeroki zakres. A gorączkę idzie rozpoznać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattallina a jaka to chusta. My mamy Little frog i coccolare ale obie nowe. Narazie ciężko motać.

• J.S Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ale laseczka :) Figurka przednia.

Katy, ja nie wiem tez co sie stalo mojemu dziecku. Wyszlam zrobic sobie kapiel relaksacyjna bo to co sie dos dzieje z nim, to istny cyrk

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma aż chrypkę :) wczoraj nad nia pracował dziś dopracowal :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola na noc odciągasz, czy dajesz mm?

Kattalina figura niczego sobie, gdyby nie dziecko w chuście można by oskarżyć Cię, że to sprzed ciąży :D

Dziecko śpi, ja wykąpana, najedzona, toż to szok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 23:08

Katy, kattalinna, Wowka, kamciaelcia, Nynka, Fatalita, Cola87, Sela, Feeva, D_basiula, Hoope lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to coraz bardziej dojrzewam do zakupu nosidła, mamy chustę, ale mam na nią chyba zbyt ruchliwe dziecko. Nosidło wydaje się byc szybsze w instalacji, co jest istotne podczas dzikiego ryku. ;)

Klusek obudził się o 16.30 na spacerze. Po kąpieli zasnął na 5 minut a teraz od 20 minut gada z tetrową pieluchą. Żeby tak rekordy snu mu wychodziły, jak czuwania. ;)

Edit: Majowa, śliczna śmieszka! Licytowałabym! :D

J.S. ja tak wczoraj wyszłam. Oznajmilam Mężowi ze już mi się niemal krew z uszu leje i ucieklam do wanny. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 20:13

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam Kattalinnę osobiście i potwierdzam, że faktycznie ma taką figurę jak na zdjęciu, to nie kwestia ujęcia, nie dajcie się zwieść :D

Chłodno dzisiaj, ale Skrzat usnął w 3 minuty. Teraz się przebudzil na dwie minuty, zjadł swoje i znowu śpi. Buja nami, woda pluska-on to lubi :)

kattalinna, Fatalita, Feeva, D_basiula lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wspolczuje, strasznie nieprzewidywalni Ci malo mezczyzni :/

Ja mam teraz podwojna katastrofe bo nie dość, ze Kamil tylko na rekach to jeszcze chlopaka boli zab okropnie..Byliśmy nawet u dentysty przed chwila, ale niewiele pomogl, jutro do wyrwania :/ Takze wyczuwam "wesola" noc....

Majowa, sliczna dzidzia :) Licytuje na przyszla zone dla Kamila :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa
    na pewno bym kupiła
    ale ja juz inna zaklepałam, wbrew opinii hoope, ze ona chetna ;) ja byłam pierwsza
    lecz Zuzia w tym samym guscie-widac ze od najmłodszych lat dba o figure, ale i tak oczka naj naj

Patk, Hoope, MajowaMamusia lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie u nas dziś dzień marudy był bo już śpi prawie.

Wczoraj miałam wychodne 4 godz u koleżanki na urodzinach :-)

Kattallina niezły z ciebie lachon :-d

Sto lat dla Zuzi, śliczna gwiazdeczka

Dziś 1 raz uciekalismy do domu bo zimno, czuć było jesień :-(

Temp Emilce nie mierzylam jeszcze.

A wasze dzieci jak leżą też próbują do góry głowę dźwigać, bo moja ostatnio tak często robi, np leżąc w wózku czy na łóżku.

kattalinna lubi tę wiadomość

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Emilka jeszcze wolna i też z tych co dba o linię :-)Za tydz mamy chrzciny i kończymy akurat 4 mies to wrzucę jakieś foto

Sela lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj w sumie spi od 19, ale było kilka poruszeń-i na szczescie-bo wypił mm (tak padł ze nie dopił)
    i jak to on w taki dzien-spi a jak nie spi to jeczy ze nie spi
    dzis i pokrzyczał, ładna ma chrypke :D
    najwieksze zło-nie nosic przodem do swiata
    Piotrek w łózeczku
    zaraz moja chwila

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, też bym się pobujała na łajbie :-) a ostatnio jak się widziałyśmy to Ty śmigałaś w ciuchach sprzed ciąży a ja się toczyłem i sapałam jak lokomotywa od Tuwima ;-)

Patk, ja kupiłam używaną, to girasol. Napisałam do jakiejś laski, doradczymi co ma sklep i mi podesłała kilka propozycji, używane i nowe. Ta była najdroższa, pierwsza i najładniejsza. Kupowałam przez fejsa, tylko po zdjęciach ;-) jest naprawdę super, a z tego co czytałam to te chusty nie wymagają długiego łamania, bardzo szybko nabierają miękkości.

Majowa, cudna maleńka :-) też nie umiem zdjęć, robię podobne :-D

Po intensywnym dniu nie mogło być inaczej. Jakieś 25 minut z kąpielą i karmieniem łącznie i dziecko śpi. Chociaż w sumie mogło być inaczej ale widocznie konstruktywne zmęczenie działa pozytywnie :-)

Macie żyrafkę Sophie? Strasznie ściera się u nas farba i ciekawa jestem czy to normalne... Podejrzewam, że się przyczyniłam do tego bo po wyparzeniu wrzątkiem przeczytałam instrukcję, że nie wolno... Ania ją uwielbia i bez ciapek na szczęście ;-) a dziś w końcu nauczyła ją trzymać. Tyle o ile ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa jaka gwiazda :)

Jeju mój też straszna maruda, śpi po pół godziny cyca i ulewa non stop, w nocy budzilam sie milion razy,jeszcze mnie teściowa nakrecila z tymi odruchami przy zasypianiu i sie doszukuje już wszystkiego...
    Teraz właśnie wymyslam dalej, w nocy mój się budzi może nie budzi wcale nagle zaczyna sie rzucać z boku na plecy i tak w kolko, glowa na bok jeden drugi, i sobie wkrecam, że to z tymi odruchami. Wasze dzieci mają coś takiego?

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, moro wygasa do pół roku, z czasem dziecko stara się go opanować więc może inaczej wyglądać niż na początku. Ale nie wiem czy to to akurat ;-) moja nie umie się przekręcać ale rzucać i wić jak najbardziej. Gdy nabędzie umiejętności to przeczuwam małą tłustą turbinkę ;-) z moich obserwacji wynika, że w większości związane to jest z układem wydalniczym: coś się dzieje, coś przesuwa, trawi itp. Albo gdy głodna to dochodzi ciumkanie kończyn górnych. Od kilku dni paluszki i piąstki to mało, teraz hitem są nadgarstki, zwłaszcza prawy. Mówiłam jej, że nie da się polizać swojego łokcia i chyba postanowiła to sprawdzić.

Laurka, Bożenka od kilku dni próbuje podnieść się gdy ja mam na kolanach, jak już nie chce tak leżeć tylko do pionu. Robi wtedy kołyskę :-) dziś dwa razy podciągnęła się prawie do siadu w ramach ćwiczeń.

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, to ladnie daje czadu jak chrypke ma.
    Wiem ze najgorzej przodem do swiata, niestety ta pozycje moj syn uwielbia :/

Katy, wspplczuje bolu zeba chlopakowo. Dla mnie nie ma gorszego bolu niz zab.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka co do dziwnych ruchow dziecka,to u nas tez przy wybudzaniu, zasypianiu, jak jest ulozona na boku to glowke wciska w materac jakby nurkowala. Macha glowa na boki, bylam nawet z tymi zachowaniami w szpitalu i pozniej u neurologa. Wszyscy twiedza ze dzieci sa rozbe inona sobie tak robi, moze przejsc z wiekiem. U nas jak zasnie strasznoe sie wierci.. Mnie to budzi i nasluchuje. A po za tym to juz jrstem przewrazliwiona na temat tych jrh zachowan.. Internety zostaly przeczytane w zdloz i wszerz.. Ale to tylko pogarsza sprawe.. Mysle ze u Was to normalne i mak nadzieje ze u nas se tez :)

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Kamil od niedawna strasznie macha glowa na boki przez sen :/ Strasznie to wygląda i nie robil tak wczesniej...

Kamil tez sie probuje podciągać:p

J.S ja na szczescie nie znam tego bolu, ale patrzac na niego to widzę, ze jest masakra:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 21:13

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myslicie o poduszce headcare?

‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ