Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOla_Ola na noc odciągasz, czy dajesz mm?
Kattalina figura niczego sobie, gdyby nie dziecko w chuście można by oskarżyć Cię, że to sprzed ciąży
Dziecko śpi, ja wykąpana, najedzona, toż to szok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 23:08
Katy, kattalinna, Wowka, kamciaelcia, Nynka, Fatalita, Cola87, Sela, Feeva, D_basiula, Hoope lubią tę wiadomość
-
Ja za to coraz bardziej dojrzewam do zakupu nosidła, mamy chustę, ale mam na nią chyba zbyt ruchliwe dziecko. Nosidło wydaje się byc szybsze w instalacji, co jest istotne podczas dzikiego ryku.
Klusek obudził się o 16.30 na spacerze. Po kąpieli zasnął na 5 minut a teraz od 20 minut gada z tetrową pieluchą. Żeby tak rekordy snu mu wychodziły, jak czuwania.
Edit: Majowa, śliczna śmieszka! Licytowałabym!
J.S. ja tak wczoraj wyszłam. Oznajmilam Mężowi ze już mi się niemal krew z uszu leje i ucieklam do wanny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 20:13
-
Znam Kattalinnę osobiście i potwierdzam, że faktycznie ma taką figurę jak na zdjęciu, to nie kwestia ujęcia, nie dajcie się zwieść
Chłodno dzisiaj, ale Skrzat usnął w 3 minuty. Teraz się przebudzil na dwie minuty, zjadł swoje i znowu śpi. Buja nami, woda pluska-on to lubikattalinna, Fatalita, Feeva, D_basiula lubią tę wiadomość
-
J.S wspolczuje, strasznie nieprzewidywalni Ci malo mezczyzni
Ja mam teraz podwojna katastrofe bo nie dość, ze Kamil tylko na rekach to jeszcze chlopaka boli zab okropnie..Byliśmy nawet u dentysty przed chwila, ale niewiele pomogl, jutro do wyrwaniaTakze wyczuwam "wesola" noc....
Majowa, sliczna dzidziaLicytuje na przyszla zone dla Kamila
-
majowa
na pewno bym kupiła
ale ja juz inna zaklepałam, wbrew opinii hoope, ze ona chetnaja byłam pierwsza
lecz Zuzia w tym samym guscie-widac ze od najmłodszych lat dba o figure, ale i tak oczka naj najPatk, Hoope, MajowaMamusia lubią tę wiadomość
-
Witajcie u nas dziś dzień marudy był bo już śpi prawie.
Wczoraj miałam wychodne 4 godz u koleżanki na urodzinach
Kattallina niezły z ciebie lachon :-d
Sto lat dla Zuzi, śliczna gwiazdeczka
Dziś 1 raz uciekalismy do domu bo zimno, czuć było jesień
Temp Emilce nie mierzylam jeszcze.
A wasze dzieci jak leżą też próbują do góry głowę dźwigać, bo moja ostatnio tak często robi, np leżąc w wózku czy na łóżku.kattalinna lubi tę wiadomość
-
moj w sumie spi od 19, ale było kilka poruszeń-i na szczescie-bo wypił mm (tak padł ze nie dopił)
i jak to on w taki dzien-spi a jak nie spi to jeczy ze nie spi
dzis i pokrzyczał, ładna ma chrypke
najwieksze zło-nie nosic przodem do swiata
Piotrek w łózeczku
zaraz moja chwila -
Wowka, też bym się pobujała na łajbie
a ostatnio jak się widziałyśmy to Ty śmigałaś w ciuchach sprzed ciąży a ja się toczyłem i sapałam jak lokomotywa od Tuwima
Patk, ja kupiłam używaną, to girasol. Napisałam do jakiejś laski, doradczymi co ma sklep i mi podesłała kilka propozycji, używane i nowe. Ta była najdroższa, pierwsza i najładniejsza. Kupowałam przez fejsa, tylko po zdjęciachjest naprawdę super, a z tego co czytałam to te chusty nie wymagają długiego łamania, bardzo szybko nabierają miękkości.
Majowa, cudna maleńkateż nie umiem zdjęć, robię podobne
Po intensywnym dniu nie mogło być inaczej. Jakieś 25 minut z kąpielą i karmieniem łącznie i dziecko śpi. Chociaż w sumie mogło być inaczej ale widocznie konstruktywne zmęczenie działa pozytywnie
Macie żyrafkę Sophie? Strasznie ściera się u nas farba i ciekawa jestem czy to normalne... Podejrzewam, że się przyczyniłam do tego bo po wyparzeniu wrzątkiem przeczytałam instrukcję, że nie wolno... Ania ją uwielbia i bez ciapek na szczęściea dziś w końcu nauczyła ją trzymać. Tyle o ile
Wowka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMajowa jaka gwiazda
Jeju mój też straszna maruda, śpi po pół godziny cyca i ulewa non stop, w nocy budzilam sie milion razy,jeszcze mnie teściowa nakrecila z tymi odruchami przy zasypianiu i sie doszukuje już wszystkiego...
Teraz właśnie wymyslam dalej, w nocy mój się budzi może nie budzi wcale nagle zaczyna sie rzucać z boku na plecy i tak w kolko, glowa na bok jeden drugi, i sobie wkrecam, że to z tymi odruchami. Wasze dzieci mają coś takiego? -
Nynka, moro wygasa do pół roku, z czasem dziecko stara się go opanować więc może inaczej wyglądać niż na początku. Ale nie wiem czy to to akurat
moja nie umie się przekręcać ale rzucać i wić jak najbardziej. Gdy nabędzie umiejętności to przeczuwam małą tłustą turbinkę
z moich obserwacji wynika, że w większości związane to jest z układem wydalniczym: coś się dzieje, coś przesuwa, trawi itp. Albo gdy głodna to dochodzi ciumkanie kończyn górnych. Od kilku dni paluszki i piąstki to mało, teraz hitem są nadgarstki, zwłaszcza prawy. Mówiłam jej, że nie da się polizać swojego łokcia i chyba postanowiła to sprawdzić.
Laurka, Bożenka od kilku dni próbuje podnieść się gdy ja mam na kolanach, jak już nie chce tak leżeć tylko do pionu. Robi wtedy kołyskędziś dwa razy podciągnęła się prawie do siadu w ramach ćwiczeń.
-
Nynka co do dziwnych ruchow dziecka,to u nas tez przy wybudzaniu, zasypianiu, jak jest ulozona na boku to glowke wciska w materac jakby nurkowala. Macha glowa na boki, bylam nawet z tymi zachowaniami w szpitalu i pozniej u neurologa. Wszyscy twiedza ze dzieci sa rozbe inona sobie tak robi, moze przejsc z wiekiem. U nas jak zasnie strasznoe sie wierci.. Mnie to budzi i nasluchuje. A po za tym to juz jrstem przewrazliwiona na temat tych jrh zachowan.. Internety zostaly przeczytane w zdloz i wszerz.. Ale to tylko pogarsza sprawe.. Mysle ze u Was to normalne i mak nadzieje ze u nas se tez
-
Wlasnie Kamil od niedawna strasznie macha glowa na boki przez sen
Strasznie to wygląda i nie robil tak wczesniej...
Kamil tez sie probuje podciągać:p
J.S ja na szczescie nie znam tego bolu, ale patrzac na niego to widzę, ze jest masakra:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 21:13
-
nick nieaktualny