X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    A propos o-balli... Jak Wasze kulki? :-D

docipne, bardzo haha

Kwiatkowa24, kattalinna, Katy, Sela, Wowka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ się obzarłam o.O
    dawno nie miałam tak pełnego żołądka, dawno nie miałam tyle czasu na jedzenie :D jeden spi, drugi śpi, od godziny siedze i jem...święto mamusi zrobili i sie zsynchronizowali
    nie wspomne nawet, ze drzemka Patryka powyzej 30 min zadziwia...

kattalinna, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na obiad, już pachnie :-D młoda dziś od rana na podłodze, po intensywnych ćwiczeniach pada jak mucha ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podrzucę do towarzystwa mojego-żeby i cwiczył (w ogóle) i padał jak mucha :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawaj, zmieszczą się na kocyku ;-) poprzednia drzemka była na podłodze: popatrzyła trochę na panią sowę i jej światełka, posłuchała muzyczki i oczka się zamknęły. Teraz była tak zmęczona, że potrzebowała przytulania, musiałam trochę w pionie ponosić. Zasypiała na ramieniu, odłożyłam do kołyski, kilka razy bujnęłam i po dziecku ;-) w obu przypadkach bez kompulsywnego wcinania pięści, nawet bez spokojnego ssania kciuka :-D

kamciaelcia, Wowka lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    jak to zarazliwe pisze sie
    mój wstał własnie, ten mlodszy ;) 1h45min
    cud

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil dzisiaj zasnal na zakupach, ale, ze byly wyjatkowo dlugie to nie obylo sie bez marudzenia pozniej :p

W ogole zauwazylam, ze mu lewe oczko łzawi, mam w domu sol fizjologiczna, nada sie? Czym przemywac mozna?

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, u nas też łzawi i właśnie solą mu przemywam. Także spokojnie nada się :-)

Katy lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra
    oboje maja spiączkę
    Patryk zjadł i znów spi a Puotrka normalnie nie moge obudzić, zaraz bedzie trzecie podejście

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, poradzcie.
    Bo jestem u teściów i juz mnie zestresowali.

Mój Filip od jakiegoś czasu przy zasypianiu ma taki odruch jakby się czegoś wystraszył i to go budzi, czasem jak zaśnie też ma. Nie wiem czy powinnam się martwić, czy to ten odruch moro jeszcze. Możliwe, że jeszczenie wygasł? Zastosowała mnie :(

Ps tylko to nie jak moro, że ręce do góry, on się tak wzdryga po prostu, tylko przy spaniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 16:25

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, też nad tym myślę bo moja czasem tak ma przed wybudzeniem z drzemki

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka, pytałam o to samo ostatnio pediatre, ponoć normalne. ;) Julo ma regularnie dni spiocha, zawsze na zmianę pogody i zawsze wtedy ja też jestem śnięta.

Pytałam wcześniej o temperaturę malucha. Klusek ma od urodzenia do 37,3. Czytałam że to jeszcze nie stan podgoraczkowy u niemowląt, czy się mylę?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba od 37.5 jest stan podgoraczkowy, ale 100% pewnosci nie mam :p

Ehh znowu cos Kamilek sie "popsul" :( Nie wiem juz sama o co chodzi..Pare dni bylo ok i znowu prawie nie daje sie odlozyc :( Moze mu zrobie jakies badania? Nie wiem juz, dziwne to jest dla mnie...

Jeszcze teraz remont lazienki zaczęliśmy...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, nie mylisz się :-)

Chyba dostałam okres :-| chyba, że uszkodziłam sobie coś kulkami bo akurat dziś założyłam. Nic mnie boli brzuch choć to nie wyznacznik w sumie bo po porodzie nie musi być tak samo jak przed. Ale nie chcę... Może to jednak polip się odnowił ten co był w ciąży. Nie wiem co lepsze.

Ale miałam przygodę. Byliśmy na spacerze, na powrocie siedliśmy na skwerze na ławce. Zaraz po wejściu do mieszkania odkryłam że telefon został na ławce. Mąż od razu poleciał tam. Dwie ławki dalej siedzieli menele a po drugiej stronie szła grupa gimbów. Co w ciągu tych 10-15 minut się działo nie wiem. Telefon leżał... Mały prywatny cud. Trzeci w życiu. I jak nie wierzyć w pomoc sw. Antoniego?

Edit: to był nasz pierwszy chustowy spacer :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 08:52

Katy, kamciaelcia, Fermina, Fatalita, J.S, Wowka, MajowaMamusia, Hoope, Sela, Feeva, D_basiula lubią tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kulki spoko :D ale puki co ćwiczę z jedną bo dwie to wyższy level. Próbowałam i wypadają. Ja dziś mam kiepski dzień, spadek energetyczny jakiś, śpiąca, nerwowa jestem, ogólnie kicha :/ nie lubię takich moich stanów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 17:13

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 witaj w klubie, u mnie to samo, nawet próbowałam się położyć ale nie mogę zasnąć a mam taki spadek energii, że nie mam siły wstać po kawę...

kattalinna nie lubię Cię, ale Ty masz figurę!!!!!!!!!!!! zazdraszczam.....ja i moja nadwaga po ciąży...niby od karmienia cycem samo miało spadać a samo to się waga utrzymuje.....Piękny splot chusty, mój to był pożal się dlatego nie lubię chusty tylko nosidełko ala chusta...

kattalinna lubi tę wiadomość

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda Kattalinna, figura przednia! Mam nadzieję, że to jeszcze nie okres, tylko niesforne kulki. ;) Moja siostra zawsze się zwraca do św Antoniego i jeszcze się nie zdarzyło żeby jej nie pomógł w szukaniu. ;)

Ja miałam dwa dni temu taki dzień i Julek też, sama zaliczyłam trzy drzemki w ciągu dnia a i on spał jak najety. Oczywiście przyszła burza i ochłodzenie.

Uwaga. Pytanie od paranoicznej części mojej osobowości. Julkowi od jakiegoś czasu drży przez ułamek sekundy lewa powieka. Opada też częściej niż prawa. To opadanie zdarza się codziennie, drżenia rzadko. Iść do neurologa? Któraś z Was się z czymś takim spotkała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 17:57

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, właśnie też zwróciłam uwagę na fajne dociągnięcie. Mi czasem się uda, ale zazwyczaj Wiki za mocno się wierci podczas wiązania i wychodzi kicha :/

Fermina, Wikula też ma zawsze ok 37.2. W szpitalu podczas upałów miała nawet 37.8 i nic z tym nie robili tylko kontrolowali czy nie infekcyjne.

Kamcia, a no jestem :) do jutra rana. Ale co się odwlecze to nie uciecze :)

Fermina, kattalinna, kamciaelcia lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Kattalinna chyba narzekalas na figurę o ile sie nie myle, a tu nie ma na co narzekac :p

Ja tez poki co jedna kulke, a to, ze jej w ogole nie czuje to jest ok?

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za komplementy ale wiecie... grunt to wybrać odpowiednie zdjęcie ;-) najgorzej nie jest ale zawsze może być lepiej. Moja waga inteligentna twierdzi, że mam za dużo tkanki tłuszczowej. I ma rację...

Co do chusty - ona sama się dociąga. Widzę po niej, że faktycznie warto było zainwestować.

age.png
‹‹ 1531 1532 1533 1534 1535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ