WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czapeczki nie zakładam pow 10 stopni ;)
    zwłaszcza do wózka!
    jak wyciagam dziecko i mega wieje to ewentualnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 10:18

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatkowa
    ogólnie ja bym kupiła poduszkę(w koncu mam w dwóch rozmiarach) dla własnej psychiki chociazby
    ale równoczesnie nie namawiam ;) koszt wysoki a nie jest powiedziane ze dziecko zaakceptuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina z tym usypianiem to u nas jest strasznie, też nie wiem o co chodzi że raz usnie a raz awantura.

Feeva właśnie co kupujesz i skąd wiesz że będą promocje? Kupiłam już kilka rzeczy na Ali( m.in. ra spódniczke z opaską dla Zuzi co ma w niej zdj za niecałe 9 zł, sukienkę do chrztu za 35) i chce wiecej :D

J.S. przykro mi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko też probuje siadać juz chyba od 2 miesiąca,łapie sie za body i głowę podnosi

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noc okropna
    nie przez same pobudki bo były 3-4 (nie wiem jak liczyc), ale okolicznosci
    po pierwsze-pózno zasnełam bo tak sie Patrys wierzgał
    po drugie-wierzgał przez brzyszek :(
    apogeum przypadlo na godz 5 bo wtedy i popłakał chwile-pierdki+burczenie w brzuszku
    o 6 poczułam sie wyspana ale zaryzykowalam połozenie sie-z maleńkim, oczywiscie
    spalismy-cała trójka-do 9!
    wracam do delicolu na noc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siadanie jest z czworaczej pozycji, ogólnie bardzo późno, nawet w 9m. z. ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, szkoda kota patrzac na to jak ten pies traktuje inne xd za grzbiet w pysku wynosil z domu :p

Coraz gorzej z tym oczkiem u nas..Tylko od czego :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. ogromnie mi przykro. Wiem jak boli strata zwierzęcego przyjaciela. :*

Haha, Feeva, zakładali mi wyciąg na złamaną nogę metodami sprzed wojny. ;) Było tak: Lekarz mówi: a teraz przewiercimy Pani piętę. Ja: Bardzo śmieszne.. On: Ale ja wcale nie żartuję!
    No i nie żartował. Czemu bez znieczulenia nie wiem, ale chyba im się spieszyło bo byłam po wypadku samochodowym w ogólnie średnim stanie. Dlatego przed porodem byłam pewna, że wszystko wytrzymam bo większy ból nie istnieje. Życie weryfikuje. :D

Sela, masakra. Też by mnie szlag trafiał.. Ale cieszę się, z poprawy snu u Was. :)

Karmię co 2-3 godziny. Kiedyś liczyłam i wychodzi mi 10 - 12 karmień na dobę.

Julek też podnosi głowę, jakby chciał się podnieść, kiedy leży i siedzi. ;)

Kamcia, współczuję nocy! Julkowi również wróciły ostatnio nocne problemy z brzuszkiem, nie wiem o co chodzi..

Dziś za to u nas padł rekord 6 godzin ciągłego snu! Widać ten czwarty miesiąc po moim synku, dorasta. ;) No i okresy czuwania krótsze niż dwie godziny też się już nie zdarzają. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2018, 10:34

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

JS, współczuję straty zwierza :(

Kattalinna, Skrzat ma body z długim rękawem, spodenki dresowe i bluzę. Co jakiś czas czapkę. Na sen okryłam go grubym kocem.

Fermina, nawet nie chce sobie wyobrażać bólu dziurawienia pięty. Poród nie bolał mnie za bardzo, pięta to co innego :P

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalam, ze sie prześpie, a tu teść sie zabral za rozwalanie lazienki i pospane..

Dobrze, ze zrobilam wczesniej sobie taki umilacz:
    https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-ze-sliwkami

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszukuję miejscówki na urlop z małą nad morzem ktoś coś? My wózkowi pewnie większość czasu spacery ale żeby było co robić pod czas złej pogody

• laurka83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem że siad nie jest z pozycji leżącej bo nawet dorosły tak nie wstanie tylko się musi podeprzeć.Filip miał 8 mies jak samodzielnie siedział, Emilka 8 będzie mieć w Nowy Rok :-)

Jeszcze pyt o zeby, jednak przy drugim człowiek nie pamięta więc kto planuje 2 to lepiej notujcie i róbcie zdjęcia :-) widzę u Emilki 2 dolne ząbki delikatnie i jak przejade palcem po dziasle to też je trochę wyczuwam, dziąsła nie są jakieś zbytnio czerwone ale te 2 ząbki pod palcami czuć. I tak myślę czy coś się już powoli zaczyna bo wiadomo do przebicia też niekiedy czasu trzeba. Filip miał 6 mies jak pojawiły się pierwsze zęby. W domu nikt poza mną nie chce pogrzebać Emilce w buzi :-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi nigdy nie udało sie sfotografowac maleńkiej paszczy :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet meza łapie stres przed jutrzejszym dniem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Ali będą promocje bo jest przy produkcie napis Sale i żeby wrzucić już teraz do koszyka bo za 2dni cena będzie mniejsza :P
    Zamawiam rzeczy do paznokci, typu pyłki, jakieś inne ozdoby, pędzelki itd. Bardziej takie akcesoria, bo na Ali są za grosze, a w PL kilka razy drożej. Fakt faktem czeka się długo, ale np jakiś frez do frezarki mam za 5zl, a w PL za taki sam, znanej firmy, 65zl.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to przez to oczko czy co, ale Kamil znowu nie do wytrzymania wszystko be...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, będzie dobrze!

To chyba okres. Mentalny bo tak to mikroplamienie, chyba muszę wybrać się do gina. Ale tak mnie stary wkurza, że szok. Niczym. Szkoda, że pada bo bym pizgnęła drzwiami i wyszła. Dwa słoiki mleka zamrożone, dałby radę... Ja rozumiem, że nie umie się zajmować dziećmi. Ja też nie, uczę się. Przewija, przebiera, ok. Ale spędzanie czasu aktywności nie polega na trzymaniu dziecka na rękach i gapieniu się w serial. Dobra, czasem coś pogada ale ile się musiałam ja nagadać, żeby mówił do córki... Dopiero dziś mnie szlag trafia, hormony jak nic.

Ubolewam bardzo, że te wyprzedaże nie zaczną się w środę do w czwartek najlepiej, czekam na wypłatę :-( chcę sobie kupić smartbanda :-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna
    tego stresu nie da się opisać :( i opanować
    a podobny obrazek-tatuś z synusiem-mam i ja przed soba :) ale i tak z czasem to tatuś fajniejszy, bo matki za dużo na co dzień :D czasem i dziecię musi sie "zresetować" i nic nie robić :D choć i ja krzycze na męża :D
    ja właśnie przechodzę trzeci okres :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kolejnym przystawianiu do cycka, a w zasadzie próbie, mam dość. Jest strasznie marudna bo chce spać, od 10.30 miała kilkuminutową drzemkę może. Śpiąca i trzeszcząca. Zaniosłam ojcu, niech usypia. Tylko kazałam telewizor wyłączyć. Mi też by się przydało zdrzemnąć...

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, zazdroszcze, ze tyle pieczesz i ci wychodzi. Ja malo w swoim zyciu upieklam cos. I nic mi nie wychodzi :/

‹‹ 1535 1536 1537 1538 1539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ