X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Park tez bym pojechala bez dziecka jak tylko masz taka mozliwosc ona teraz walczy o zycie swojego malenstwa i ostarnie co jej potrzeba to ogladac szczesliwa mame z pieknym zdrowym dzieckiem i choc to przyjaciolka i napewno cieszy sie twoim szczesciem to bedzie jeszcze bardziej czuc ze zycie jest niesprawiedliwe ,ona tez czekala na swoje malenstwo kytore mialo byc pieknym i zdrowym wyczekanym szczesciem

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko, oj ciężko. Czytam i czuję kamień na piersiach. Niedawno byliśmy nagle w szpitalu, miałam przedsmak tego dramatu, wciąż bardzo się boję. Zawsze się bałam o dzieci a teraz strach przybrał realną postać.

Patk zadzwoń, zapytaj czy chce Cię wiedzieć. Weź dużo chusteczek. Perspektywa przeszczepu brzmi koszmarnie, śmierć za życie a i życie niepewne. Oby się nie potwierdziło.

Kamcia, nie znajduję słów. Jesteś bardzo dzielna, albo szalona? Nie wiem co bardziej. Mi odebrałoby rozum. Nie ogarniam tego co przeszliście. Umieram w środku na samą myśl.

Co za ulga, że nie muszę być w ciąży i nie czekają mnie tak straszne niespodzianki.

Choć teraz myślę, że wciąż mam za mało dzieci, żeby okiełznać strach.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva coś długo. Czekasz na telefon od mamy?

Dobija się do mnie położna środowiskowa, co to za nowy twór znowu. Myślałam że mam je z głowy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 13:54

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze pielegniarka srodowiskowa?

Hoope lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoope
    i nie umiem ci odp...
    poprzednio usłyszałam, ze po stracie dziecka na pewno nie jestem normalna (tzn psycholog na bank potrzebny)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, od razu o Tobie pomyślałam...

Trochę mi lepiej z myślą, że nie tylko u nas słaba noc.

Mama, smaruj jej swoim mlekiem, to lek uniwersalny :-)

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakt dużo siły dla przyjaciółki. Straszne jest dla mnie jak takie małe niewinne dzieci spotykają takie choroby czy wady :(

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to boli najbardziej-cierpienie dzieci, nie wlasne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja. Boli patrzenie na cierpienie dzieci. Boli, potwornie boli, gdy dziecko krzyczy ze strachu, bólu, patrzy na Ciebie błagalnie a Ty jedyne co możesz zrobić to głaskać je a czasem musisz też trzymać, żeby inni zadawali mu ból. W dobrej wierze. Ale co z tego. Baryłka budzi się z krzykiem. Nigdy się tak nie budził. Mama musi być przy nim cały czas. I pomyśleć że są takie miejsca i sytuacje, gdzie nawet mama nie może być obecna.

Mózg mi zaraz od tego eksploduje :(

Chciałam żeby to mi robili te wszystkie niezbędne zabiegi. To nienaturalne, patrzeć jak własne dziecko cierpi, rolą matki jest przed tym cierpieniem chronić. I nienormalne, że dzieci chorują.

Każda taka historia to szrama, która się nigdy nie zabliźni. Każde takie przeżycie, to dziura bez dna. Dziura, której nic, nigdy nie zapełni.

Kamcia to takim matkom jak Ty powinni stawiać pomniki. Nie Kaczyńskiemu. I ojcom też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 14:58

J.S, Katy, kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, też o Tobie myślałam. Przedwczoraj rozmawiałam z moją Mamą. Opowiadała mi o śmierci mojego brata w dzieciństwie, obie płakałyśmy, a dla niej już przecież 45 lat minęło. Hoope ma rację,takie matki, które przetrwały jakimś cudem, zasługują na pomnik..

Feeva, kciuki nadal trzymam, wiesz już coś?

Wowka, Julo też się dziś obudził z kaszelkiem a i wczoraj miał dzień na sen. Ale w ciągu dnia mu się nie zdarza, więc się wyspokajam powoli. Mam nadzieję, że u Was też wszystko ok. Może oni udają, jak u Majowej. :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle, ze Kwiatkowa jestes uzalezniona od niego, robisz krzywde sobie i dziecku, bo bedzie musial patrzec na to twoj syn jak ojciec poniewiera jego matke, moze kiedys powieli ten schemat swojej kobiecie, bo bedzie myslal ze to nornalne. Ja bym wyjechala i nie wrocila, po co zyc z takim czlowiekiem, jestes mloda, szkoda zycia na niego.
    Nigdy bym sobie na to nie pozwolila.

Feeva, jak mama? Wiadomo cos?

Dolaczam dziewczyny do slabej nocy.

Hoope, podpisuje sie pod wszystkim co piszesz, to o pomniku takze. Nikt lepiej by tego bie ujal.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny weszłam do was z nudów podczas spaceru z moją śpiącą Królewną. Na chwilę.. przeczytałam ostatnie strony i się rozpłakałam na środku parku.. Powiedzieć, że jesteście dzielne to jak nie powiedzieć nic.. Trzymam za was i za siebie kciuki!

Jak zaczynałam być w ciąży, zgasło serduszko 6miesiecznego synka kuzyna mojego męża, nie do końca rozumiałam rozpacz jego żony, znaczy rozumiałam oczywiście, że tragedia, ale nie sądziłam, że można aż tak cierpieć. Odkąd moje dziecko jest na świecie, gdyby jej coś się stało, chyba umarłabym razem z nią..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 15:20

• Feeva Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nic nie wiem o.O
    Juz się zaczynam stresować...

Ja to w ogóle za miesiąc jakis przechodzę na mm. Już postanowiłam. Znowu jest ryk przy cycku, a jak nie było to ona nawet jak ssala z Cycka to się nie umiała najeść i i tak muszę dać jej mleko moje z butli. Mam dość tego wkurzania się jak ona nie chce ssąc, tego ściągania, patrzenia na zegarek ile temu ściągalam/karmilam i kiedy teraz powinnam, mam dość martwienia się o ilość mleka. Nie chcę męczyć ani siebie ani Mani.
    Będziemy wprowadzać bebiko, jest tanie i ma bardzo dobre opinie.
    Myślicie, że mogę ją już zacząć powoli do tego bebiko przyzwyczajać? Np dawać jej raz dziennie żeby zobaczyć jak reaguje? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 15:26

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety, nie umiera się razem z dzieckiem, albo za dziecko...trzeba zyć i trzeba znaleźć sens tego zycia
    ból nigdy nie mija, nie maleje nawet, codziennie kilka razy dziennie się myśli, wspomina i gdyba...
    tez chciałam wtedy umrzeć, los okrutny bo odbiera i jeszcze nam nie pozwala odejść
    taka tragedia wiele uczy, na pewno zmienia punkt widzenia
    ale czy jestem silniejsza? chyba wręcz odwrotnie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    jak jesteś zdecydowana to i tak najlepiej bedzie jak sama laktacja wygasnie, a wiemy, że dokarmianie mm może do tego sie przyczynić
    do tego wyjdzie, czy dana marka posłuzy dziecku
    wiem jedno-nie ważne jak, ważne by dziecko było najedzone

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy do pediatry z tym oczkiem to wlasnie podpytam o to przejście na mm i rozszerzanie diety xd

Nie wyobrazam sobie jaki to musi byc bol stracić dziecko..na sama mysl mam lzy w oczach:(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, :( :(

Feeva, ja mieszalam, karmilam swoim i dokarmialam mm, az samo wygaslo wszystko

Ja najpierw bebilonem karmilam ale po 3 tygodniach przestal sluzyc.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jak się ściąga to samo wygasa?

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sciagalam do uczucia ulgi i wygaslo, w sumie polozna byla w szoku ze u mnie to bez echa poszlo jakos

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to bez echa? :)

A jak w ogóle rozrabia się mm? Chodzi mi o wodę jak trzeba zagrzac itd

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ