X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię Was później. Byli panowie, w innych okolicznościach mogłabym z nimi poflirtować. Teraz nie mogłam bo robiła to moja córka ;-) dziecko nagle rozgadane, żywe, wesołe. A chwilę wcześniej leciała przez ręce. Nunerantka jedna ;-) puls ok, brzuszek i tam wszystko ok. Podjęliśmy zatem decyzję, że zostajemy w domu. Ulżyło bardzo. Mamy kupić termometr porządny. Zatem: co polecacie?

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATTALINNA
    TO JAK MIERZYŁAŚ TEMP??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde, nie zdążyłam napisać, że trzymam kciuki za Anie, a tu po wszystkim :) całe szczęście! Niezła z niej numerantka ;)
    My mamy microlife. Jestem z niego zadowolona, mierze nim też temperaturę wody do kąpieli po przestawieniu na funkcję "dom" :)

Wowka,a może warto znaleźć jakąś grupę kpi na np. facebooku?

Patk, córcię masz prześliczną i zgrabną. Wygląda na szczęśliwą i na pewno nie "zagłodzoną" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 21:51

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Patk Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nam stresa zafundowała :/

Termometr geratherm non contact ja polecam. Narazie działa ok.

Fatalita zgrabna po tatusiu chyba bo napewno nie po mamie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 21:56

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina trzymamy kciuki oby to nie było nic poważnego daj koniecznie znać.

Katy my mamy border coli wybitnie inteligentny i uparty pies jak sobie coś umysli to koniec ,uwielbiał uciekać i nie było rady czasem się śmiałam że chyba przez dziurkę od klucza ucieka bo zamknięty w domu a i tak znalazł sposób . Pisali że ta rasa wymaga dużo ruchu ale i uwagi bo to pies pracujący i on musi mieć zajęcie ,że to jedyna rasa z którą możesz zrobić wszystko tylko nie psa obronnego bo nie ma agresji w naturze i że to jedyna rasa która podejmuje własne decyzje ,nie tylko robi to czego wyuczysz . Teraz ma pięć lat i jest całkiem ok ale co ja się za nim nabiegalam ile razy mi go do domu odwozili ,ile razy go z kenela odbierałam za kupę kasy tak naprawdę to go że trzy razy kupiłam tyle mnie kosztował. Ale trzeba przyznać że jest bardzo mądry i przywiązany do ludzi

Katy lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, to mogę iść spać, skoro z Anią lepiej. Czyli błąd pomiaru? Czy numerantka i przeszło jak zobaczyła przystojnych ratowników?

Btw, ratownicy często są przystojni ;) szkoda, że jak jeden jedyny raz miałam przyjemność jechać karetką to było dwóch starych dziadków i dziewczyna :D

Fatalita, nie mam Facebooka. Taka niedzisiejsza :P ale znalazłam stronę, głównie o kpi i czytam, czytam, czytam.

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna a to ci numer odwalila :) dobrze, że nie musicie spędzać nocy w szpitalu.
    My mamy termometr Accumed. Spisuje się dobrze.

Wowka, kurcze no to rzeczywiście kicha :/ tak nagle się tak mało zrobiło? Ile razy na dobę ściągalas wcześniej a ile teraz, że zaniklo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 22:15

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina dobrze że na strachu się skończyło i dobrze że trafiłaś na przyzwoitych ratowników i nie robili co wyrzutów że bezpodstawnie wezwalas karetkę ,weź uświadom ta twoja żartownisie że pryma a prylis to w kwietniu dopiero

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2018, 22:11

cf409fc7e7.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, całe szczęście! :) Ania dostarcza Ci rozrywki od małego. ;)

Też polecam microlife , ja mam nc150 dziś pokrywały się idealnie wyniki jego i mierzone w dupce. Też sprawdzam nim wodę w wanience.

Mój biedny, zakatarzony synek śpi. A ja chyba nie zasne, martwię sie o szkraba, choć przez sen ładnie oddycha..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Młoda ma szlaban do 18tki za to ;-) czuję się jakbym tonę węgla przerzuciła...

Kamcia, mam elektryczny taki, robiliśmy pomiar kontrolny porównawczy z rtęciowym i różnica była minimalna o 0,2 stopnia.

Zastanawia mnie to, że ona taka chłodna, ale jakby spocona... No i nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale na logikę mi pasuje: przykrylam kołdrą, normalnie śpi pod kocykiem ale liczę na wzrost temp.

Wowka, też chciałam zaproponować grupę na fb. Czasem poczytuję i naprawdę dużo można się dowiedzieć. Załóż sobie konto na tę okazję

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak nie raz pisałam-bezdotykowo mierze TYLKO kontolnie. Tak to pod pachą. W dupce nigdy nie mierzylam.
    I nasza hipotermia to bylo 34 z hakiem pod pacha.ciałko zimne. Dziecko jakby nieprztytomne. Grzalam sobą. Samo się unormowalo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze zez Ania wszystko dobrze.

Ja od 5tz Oli tez tylko kpi i mm 2 porcje, ale teraz po tygodniowym zastoju przez moje leczenie tez mam mniej mleka i mm juz idzie sporo. Ale jeszcze cos tam jest pije ta herbatke z rossmana i laktosan i wlasnie mam juz 100ml. Bedzie na rano.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ja proszę o poradę. Mały ma ten katarek od wczoraj, stan podgoraczkowy ok 4 nad ranem minął. Na dziś mam termin na usg węzłów chłonnych - jakieś 55 km od domu i nie wiem czy jechać. Następne terminy są w październiku a zależy mi na tej lekarce, bo jest dobra. Jechać z tym katarem czy nie?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, a jak ogólne jego samopoczucie? Jeśli tylko katar i żadnych innych objawów typ bym jechała bo to ten zębowy może być.

Kamcia, ratownik powiedział że takim dzieciom nie mierzy się pod pachą np to nie jest miarodajne.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, jest marudny troszkę, choć dziś przywitał mnie uśmiechami jak zwykle nad ranem. Wczoraj było po nim widać ten stan podgorączkowy, taki troszkę osłabiony mi się wydawał. Zobaczę jeszcze jak się obudzi, bo powinnam wyjechać tak 8:30 już. W sumie jestem pierwsza na wizytę, na nikogo czekać nie będę w kolejce a do lekarza też bym go przecież wynosiła z domu, więc pewnie pojadę..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, chwile czlowieka nie ma, a tu takie historie:p Kattallina, to Cie Ania nastraszyla:p

Ja po wypadku samochodowym trafilam na przystojnych ratownikow, jeden nawet probowal mi wmowic, ze tez ma takie cos na plecach jak ja zebym sie przyznala czy mialam to wczesniej czy dopiero po wypadku haha xd Nie specjalnie sie nimi interesowałam bo bylam wystraszona i nie wiedzialam co z moim chłopakiem sie dzieje:p

Ja temu microlife nie ufam bo nawet w przypadku wody podaje rozne temp.

Pawojoszka, to widzę, ze troche maja podobne charaktery tylko Twoj nie gryzie...:p

U nas cala noc z Kamilem w lozku bo nie chcial w ogole isc spac, ja juz padalam wiec po zgłaszaniu swiatla zasnal ze mna...

A co do sciagania mleka to jak wcześniej bez problemu rano sciagalam 150ml jak potrzebowalam tak wczoraj udalo mi sie 40ml :p Ale fakt, ze Kamil ciagnie mocniej niz laktator, a po za tym mi przeszkadzal w odciaganiu i moze przez to tak malo xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 07:30

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.

Fermina, ja bym pojechała, jeśli nie będzie bardzo marudliwy.

Katy, usypiacie Kamila przy świetle?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.

My dziś zaczęlysmy dzień o 5:30. W zasadzie Mania, bo ja bym jeszcze chętnie pospala, ale co zrobie :/

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina ja bym jechała szkoda terminu jeśli coś się dzieje z węzłami to niech działają .

Kattalina niska temperatura i pocenie to mi wygląda na osłabienie organizmu ,dodatkowo ospałość ja bym się wybrała do lekarza żeby zrobił jakieś badania może morfologię ma słaba ,nie wiem czy u takich maluchów może być cukrzyca ,może to spadek cukru był też się człowiek w tedy poci. Obserwuj i idź na badania dla spokoju swojego przede wszystkim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 07:58

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Bry.

My dziś zaczęlysmy dzień o 5:30. W zasadzie Mania, bo ja bym jeszcze chętnie pospala, ale co zrobie :/

My dokładnie 5:32. Ale to powoli standard u nas... kaaaaaawaaaaa...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 1600 1601 1602 1603 1604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ