X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Barylki ;)

Moj chlopak pojechal na mecz, a ja siedze z przyjaciolka, Kamil juz spal, ale go mój durny pies obudzil i teraz śpi, ale z cyckiem w buzi...

Hoope lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto i lat dla Barylki, dużo zdrówka

Kamcia Emilka już od dawna dopajana, sporo pije

Ja jutro podam ziemniaka małej

Katy ty to masz z tym psem

Pawojoszka nie znoszę prania składać a zwłaszcza skarpet, majtek więc szacun

Idę lulu, bo noc pewnie znowu do d ... A mąż jutro ranke ma więc nie podmieni w nocy

Hoope lubi tę wiadomość

• Magda33 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. Będę czekać jeszcze, bo mój szkrab narazie świata poza cyckiem nie widzi. Ale spróbuję (za jakiś czas) coś podać mu łyżeczką czy buzie będzie otwierał.
    Dużo zdrowia dla Waszych dzieci :) spokojnej nocy :)

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓

7.2024
    IVF 😓

9.2024
    IVF ❄️
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie spie bo czekam az chlopak wroci z tego meczu...Wole jednak jak siedzi ze mna w domu bo tak to sie za bardzo martwie :/

Kamil w koncu dal sie odlozyc do lozeczka..Za 3 razem dopiero :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam dawać inne jedzenie jak dziecko chciało ,jak widziałam że patrzy na mnie jakby trzy dni nie jadł kiedy coś jadłam ,jak zaczynał rączki wyciągać ,mlaskać i takie tam to mu dawałam spróbować bywało że się dziecko wykrzywił i zaczęło płuc w tedy próbowaliśmy za jakiś czas ale bywało że posmakowało i weszło kilka łyżek . Początkowo na zasadzie próbowania a z czasem wprowadzałam coś jako posiłek najczęściej obiad . Nie ma się co tak spieszyć ja chcę jeszcze to moje dziecię mieć maleńkie ,nie chce żeby tak szybko dorastała ,ja się nie zgadzam będzie na cycu do osiemnastki

kattalinna, Magda33, Tanda lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope no widoki rekompensuja pod warunkiem że nie jedziesz po ciemku XD

Kurde zapomniałam tego czegoś do regulacji wysokości do łóżeczka turystycznego. Ktoś ma pomysł czym to zastąpić... kręgosłup mi padnie od tego wyciągania. No dureń jestem, materac wzięłam a tego nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 23:48

• Fermina Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, kto mi zepsuł dziecko? Od godziny nie śpi i zachowuje się jakby strzelił sobie kilka szotów espresso.. On tak przecież nie robi. :(

Mąż go nosi i mu spiewa kołysankę, cytuję: "Mały chłopczyk mocno śpi, my się go boimy, na palcach chodzimy, jak się zbudzi, to się drze." Cała prawda. ;)

kattalinna, MonikaJ, Katy, pawojoszka, Kwiatkowa24, Mała Matylda lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, uwielbiam tekst, nie lubię niespania.

My od godziny nie śpimy. Znaczy ja dłużej: po karmieniu wstałam na siku i i odkryłam, że założyłam coś źle pieluchę. Było sucho gdy sprawdzałam bo wszytko szło bokiem.. dziecko body mokre cały bok, kora, łóżko, śpiworek... Przy przebieraniu się zbudziła i bardzo jej się spodobało, że nie śpi. I tak do teraz. Po tej nocy wiem, że nie lubię śpiworów. Nie mogę się do dziecka przytulić

Fermina lubi tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk no tak, ciemno za oknem, ciemna ja XD

Fermina XD XD prezes poszedł po kawę o 5 XD i tak do teraz nie śpi. Piosenkę adoptuję XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 16 września 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miałam pobudkę o 2 do 3:45. O 5 Julka juz wyspana, Misiek z resztą też :( Mam wrażenie ze z dnia na dzień jestem coraz bardziej zmęczona. A gdy przychodzi wieczór i dzieciaki śpią to ja głupia milon rzeczy jeszcze robie, zamiast położyć się wcześniej. No nic... jakoś trzeba przetrwać.

201501064565.png
  • laurka83 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, noc niezła huraaa. Wzięłam po jedzeniu do odbicia i lepiej spała, więc może to ja meczylo, zobaczymy dziś jak bedzie

Fermina maz ma zdolnosci do piosenek :-),

Monika ja podobnie w dzień śpiąca a na wieczór prechodzi I zamiast spać to robię robię różne rzeczy

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym spaniem wieczorem mam tak samo. Wczoraj o 21 zasypiałam a położyłam się przed północą...

Cicho tu dziś, odsypiacie? Ja po obiedzie chcę wysłać towarzystwo na spacer a sama się kimnę. Teraz piekę najłatwiejsze ciasto w świecie ;-)

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:p

U nas nocka ok, nawet udalo sie pospac do 8 :p Pozniej bylo troche marudzenia bo chyba kupy nie mogl zrobic, a teraz drzemka :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wysyłam towarzystwo na spacer po wyścigu f1, wcześniej się nie da. ;)

Nie będę komentować nocy, chociaż to bardziej Mężowi dała w kość niż mi, ja zasnelam, on nosił.

Kattalinna, dej przepis. ;)

Też sobie zawsze pluje w brodę ze nie idę spać wczesniej, bo w dzień już mi się prawie nie zdarza spać i czasem mam tego odpoczynku za mało. Podobnie w dzień, czasem wiem, że powinnam usiąść a latam jak głupia.. Ciekawe kiedy sobie odpoczne, przy założeniu ze chce trójkę a może i nawet czwórkę dzieci i chciałabym się wyrobić przed 40-ką. ;) Koło sześćdziesiatki chyba, co? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 13:27

kattalinna, MonikaJ lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potem wnuki ;)

kattalinna, Fatalita, Katy, Fermina, Hoope lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, proszę bardzo: https://youtu.be/qGkq9tiCENY :-) naprawdę z tego robię

MonikaJ, Fermina, Fatalita lubią tę wiadomość

age.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 16 września 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna i dobre wychodzi ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 15:07

201501064565.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, wreszcie nadrobiłam :P

Dzień dobry!

Pawojszka, wszystkiego najlepszego dla Uli :)

Kamcia, dla Patryczka także! Piękny chłopczyk :D

No i oczywiście sto lat dla Prezesa :). Słodziak z niego niesamowity.

Fermina, ta piosenka jest bardzo życiowa, zaadaptuję do wersji dziewczęcej XD

Planuję rozszerzać dietę po 6 miesiącu. Chciałabym sama gotować, ale nie wzbraniam się od słoiczków. Na chwilę obecną nie mam źródła ekologicznych warzyw i owoców. To co sprzedają u nas na targu w zdecydowanej większości pochodzi z giełdy, więc to dyskusyjna kwestia czy domowe jedzenie będzie zdrowsze. Zobaczymy jak wyjdzie.

Chyba zaczyna nam się skok rozwojowy, na razie łagodnie, ale stopniowo się pogłębia. Wygląda to tak: pobudka – o, mój ulubiony cyc! – dlaczego od razu nie leci mleko? Wkurza mnie to! – mam dość mleka! – przewijak - pouśmiecham się do mamy – matka wkurzasz mnie, zabierz mnie stąd! – leżenie na brzuszku jest fajne – chcę na plecy – nie chcę leżeć na plecach – o jaka fajna zabawka – zabierz to ode mnie – noście mnie – nie tak – tak też nie – o, tak może być – jednak mi się nie podoba – o, jaka sympatyczna dziewczynka mieszka w lustrze – drażni mnie jej mina… Poprzednio było gorzej, więc nie narzekam :P
    Szczególnie że wczoraj i dzisiaj pozwoliła nam się wyspać :D

Fermina, kattalinna, kamciaelcia, Tanda lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś robimy rozruch przed wejsciem na śnieżkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 01:06

Katy, MonikaJ, pawojoszka, Fermina, Mała Matylda, Feeva, kamciaelcia, Sela, D_basiula, MajowaMamusia, Fatalita, kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla Basi w tej gondolce wygląda na dużą dziewczynkę ale u taty to już taka jest maleńka, tata musi być wysoki

cf409fc7e7.png
‹‹ 1609 1610 1611 1612 1613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ